Как да я накарам да седне да учи !?

• 17 918
  • 79
  •   1
Отговори
# 75
  • Сливен
Ali_sun като написах любов към ученето съм забравила да сложа кавичките
той много добре знае ,че му е задължение
от малък му се обяснява какви са нашите задължения и какво е неговото и му се дават примери какво ще стане ако ние не си изпълняваме задълженията
а каквото е трудно се обяснява и се прави ,по няколко пъти докато го разбере
на занималня въобще не сме ходили,в 4 клас го записах ,за да е сред връстници,но резултата беше обикаляне на улиците ,така че го спрях,щом няма желание няма смисъл
процедирахме и със спиране на джобните ако не си е научил,като обяснявахме че ако ние не си вършим задълженията никой няма да ни плаща,и награди определяхме ....
а "бутането " е вече след всички други опити
да знам че родителите са тези ,които дават началото на всичко,но аз за себе си знам че съм направила всичко,което е зависило от мен

# 76
  • най-шареното място
И аз да се доизясня. При вас каквото било, било - дала си най-доброто.

Та изясненията принципно. Имам пресни наблюдения от деца бутани, награждавани, водени в сладкарница /книжарница след 6-ца. Според мен в първи клас е по-добре нито наград,и нито наказания. Подкрепа ако има нужда, плавно оставяне само да се справя. Без домашни да ходи, с двойки/ червено по всичко писано да се връща ако трябва за някакъв период. Разписваш. Обясняваш кротко последствеията  евентуални и го оставяш да дерзае.

Още се впечатляват в началото. А и повечето деца се натягат сами, или са под натиск за повече и в това обкръжение детето само иска повече.  За тази кондика се иска добър учител. Иначе няма как да сработи.

# 77
  • sofia
Подкрепа ако има нужда, плавно оставяне само да се справя. Без домашни да ходи, с двойки/ червено по всичко писано да се връща ако трябва за някакъв период. Разписваш. Обясняваш кротко последствеията  евентуални и го оставяш да дерзае.

Още се впечатляват в началото. А и повечето деца се натягат сами, или са под натиск за повече и в това обкръжение детето само иска повече.  За тази кондика се иска добър учител. Иначе няма как да сработи.
И въобще не му пука.... арт мама, моя е първи клас и оказва невероятен отпор. Ядосва се, че не е написал домашното, но не прави нищо по въпроса без натиск.

# 78
Ако детето не иска само да учи на тази възраст или поне да има отговорност към училището само контрола ще я оправи. Може да и спреш телевизията, докато не си е научила уроците  Simple Smile

# 79
  • Sofia

Първи клас си мисля, че се бута да направи режим и изгради отношение, а не да учи. Няма нужда обича всичко, но всичко него чака и трябва възможно най-ранно да е наясно с това..
Споделям това мнение. Peace
И аз постоянно повтарям, че всичко нея я чака. Мисля, че и стана ясно, че няма как без усилия и труд да се постигнат успехи. И въпреки това се мота и си губи времето много често.

Общи условия

Активация на акаунт