Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 894
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Ми, вероятно чинията не е била поставена правилно и това е причината да не е измита.
За да бъдат добре измити съдовете е много важно да бъдат подредени правилно.

# 226
Беше засъхнал доматен сос по нея и си помислих, че може би нещо не е наред то след 100мин. програма направо се учудих.

# 227
  • Варна
Беше засъхнал доматен сос по нея и си помислих, че може би нещо не е наред то след 100мин. програма направо се учудих.
Laughing Все пак е съдомиялна, а не машина за чудеса. Ако има такива засъхнали петна или мазнини, може и да случи да ти остане "спомен". Аз например чаши от айрян редовно ги подготвям преди миялната, иначе  излизат недоизмити.

# 228
Искам да споделя какво се случи с моята съдомиялна и да помоля ако на някой друг му се е случвало подобно нещо да ме посъветва.
Тя ми служеше безотказно вече 2 години и за този период не е искала добавяне на сол. Първоначално бях сложила сол на Calgonit и всичко си беше наред.Сега обаче сложих някаква Bingo, но едва като я разпечатах видях, че е ситна и въпреки това я сложих. Индикаторът спя да свети, след което си я пуснах както обикновено, но... тя си тригна нормално-изпомпи стара вода, напълни си нова и в момента в който се очаква да започне да мие тя спира и всичко е до там.Пусках я няколко пъти и на различни програми, но винаги си прави същото нещо-изпомпване, зареждане с чиста вода и нищо повече. Моделът е на Beko. Нещо със солта ли сгафих се питам. Тя е в гаранция все пак, но питам ако мога да направя нещо, за да избегна транспортирането и, защото миялната е на вилата и е малко сложно да дойде техник на място. Надявам се някой да ме посъветва нещо, за което предварително благодаря!

# 229
Ако солта е сипана където трябва, няма начин да е от нея.
Ситната сол не е за препоръчване, но определено не е причина машината да спре работа.
Първо погледни в книжката на машината, там винаги са дали основни проблеми и техните решения.
После се обади в оторизирания сервиз, обясни проблема, много вероятно е по телефона да ти дадат възможни решения, без да идва техник на място.

# 230
# 231
как да разбера дали металните ми тави и тенджери стават за миене в миялната? купувани са преди 100години и идея си нямам от какво са направени?

# 232
  • Варна
Би трябвало да няма проблем. Моите са от различни метали и нямам проблем с нито една. Не се мият в миялна дървени прибори, дъски и прочие, някои пластмаси, кристала е особено чувствителен.

# 233
  • София
Всичко метално навирам вътре, от евтин препарат преди време ми станаха петна по алуминиевите части, което не ме притеснява дотолкова, че да ги мия на ръка.  Mr. Green

# 234
Някой пробвал ли е да мие прибори с дървени дръжки?

# 235
  Откакто имам миялна абсолютно нищо не мия на ръка. В нея слагам дори дъската за рязане, дървените бъркалки, включително и всички пластмасови купи.

# 236
Laughing Все пак е съдомиялна, а не машина за чудеса. Ако има такива засъхнали петна или мазнини, може и да случи да ти остане "спомен". Аз например чаши от айрян редовно ги подготвям преди миялната, иначе  излизат недоизмити.
Какво значи че ги подготвяш, ако ще ги мия на ръка предварително защо съм дала пари за машина да се ядосвам ли?

# 237
  • Варна
m-i, това означава, че след употреба на чашите ги пълня с вода и така изчакват момента в който ще ги сложа в миялната и ще я пусна. Всъщност, аз лично предпочитам, съдовете да ги подреждам в миялната непосредствено преди да я пусна. До тогава седят в мивката и се мокрят непрекъснато. Това си е мой избор и система за работа, но досега имам единични недоизмити съдове, макар че ползвам евтини двуфазни таблетки.

# 238
  • Варна
Здравейте, някой има ли миялна на Аристон. Намерих този модел на промоция. Какво ви е мнението от практиката. Исках да си намеря нещо на Бош или горене, но не намирам подходях модел в Бургас.
http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=18430
Имам точно същия модел взех си го преди година за 690лв. Ползвам я вече от10 мес. доволна съм.

# 239
  • София
Някой пробвал ли е да мие прибори с дървени дръжки?
Да, аз имам един тиган с дървена дръжка - мия го само в миялната, засега нищо му няма, мисля, че го имам от две години някъде.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт