Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 734
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • Поморие
Момичета, я кажете колко милилитра гел се слага-досега съм мила все с таблетки-миялната ми е за 9 комплекта, но в утътването пише само доза прах, за гел нищо.

# 76
  • София
Погледни на гелът, който си купила, би трябвало да има описана дозировката  Peace. За силно замърсени съдове и когато ползвам дългата интензивна програма, пълня цялото контейнерче за препарат. Когато съдовете ми са не толкова мръсни и мия на по-обикновена програма, слагам по-малко.

# 77
  • Поморие
Погледни на гелът, който си купила, би трябвало да има описана дозировката  Peace. За силно замърсени съдове и когато ползвам дългата интензивна програма, пълня цялото контейнерче за препарат. Когато съдовете ми са не толкова мръсни и мия на по-обикновена програма, слагам по-малко.
Благодаря за бързия отговор. Ще пробвам така, защото на гела е лепнат превод на който пише да следвам инстукциите на машината

# 78
  • София
Хах, пък в инструкцията на машината сигурно ще пише да следваш дозировката, написана на препарата  Mr. Green!
А какъв гел си купила? Напиши, може някоя от нас да го е ползвала и да има впечатления  Peace.

# 79
За 9 комплекта 2 супени лъжици (около 30 мл.) е напълно достатъчно.
Имам предвид нормално замърсени съдове. За силно замърсени таблета е по-добре.
Съвсем скоро ще дозираш на око.

# 80
  • Бургас
Аз пълня две лъжички от тези дето се използват за бебешките храни и ми е напълно достатъчно.

# 81
И аз да попитам нещо...вашите съдомиялни "драскат" ли стъклените чаши?
Питам, т.к. всичките ни стъклени чаши са в ужасно състояние в резултат на миенето им в съдомиялната:(

# 82
  • София
Питам, т.к. всичките ни стъклени чаши са в ужасно състояние в резултат на миенето им в съдомиялната:(
Това ми се случи и на мен докато ползвах Медикс. в резултат на което изхвърлих всички чаши, че много ме дразнеха така. Купих си Сомат и нищо подобно не се случва вече.  Peace

# 83
Зависи с какво миеш и все пак доколко качествено е стъклото на чашите ви.
Дори и да се мият само с гел, в един момент ще се захабят и ще имат следи от дългосрочна употреба, което е напълно нормално.
Все пак в един момент трябва да се сменят Wink.

П.П. Всички качествени препарати съдържат добавка за защита на стъклото, но дори и това не помага, ако чашите са от некачествено стъкло и при всички положения първо ще се надерат, а впоследствие ще побелеят от силното надраскване по повърхността им.

# 84
Аз ползвам 3 в 1 на Калгонит /вече Финиш/
Чашите са ми добре, но пък дъното /външната страна/ на тенджерите ми, стана ужасно. Смени се цвета, сякаш е на 100год тенджера. Чисто нова Тефал, а сега долната част е... Sad
на какво може да се дължи това?

# 85
На какви котлони готвиш?
Задължително е да са напълно чисти, когато сложиш отгоре съда.

# 86
На какви котлони готвиш?
Задължително е да са напълно чисти, когато сложиш отгоре съда.
На керамични. Абсолютно винаги свети Rolling Eyes

# 87
Ясно.
Аз също готвя на стъклокерамика, имам тигани, тенджери и касероли Тефал, но подобен проблем нямам и никога не съм имала.
Единственото, което страшно ме издразни е в една касерола и една тенджера, за които здраво се изръсих. Скрепежните елементи са алуминиеви, или поне главите им, които излизат под дръжките на съда и по капаците. Та те безобразно избеляха и загрозиха целия фасон Crazy.
Ама съдове, да не им робуваме Wink.

Сега се сетих - ако тенджерите, които ползваш са от лят алуминий, вероятно и дъната са такива.
Много често препаратите за миялни не съдържат съставка, която да защитава алуминия от потъмняване при машинно миене.
Дедо е писал преди, че има препарати, които съдържат добавката за защита на алуминий. И това е указано специално на опаковката. Калгонит 3в1 не е такъв препарат. Всъщност не знам да има Калгонит с такава защита в състава.
Може и да греша, но според мен това е причината - препарата.

# 88
Аз се  чудя, дали не е, от допълнителната сол която слагам в миялната /пак е на Калгонит/
Въпреки че таблетките са три в едно, ако не сложа отделно сол, индикаторът на машината свети.
Същото е и с препарата за блясък, и той свети ако не сложа допълнително.
Чудя се тогава, за какво по дяволите са ми таблетки 3в1 Joy

# 89
Чудя се тогава, за какво по дяволите са ми таблетки 3в1 Joy
В случая за нищо.
Трябва да се купува от 5 нагоре, поне според мен. Най-добре all in one.

Общи условия

Активация на акаунт