Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 737
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Чудя се тогава, за какво по дяволите са ми таблетки 3в1 Joy
В случая за нищо.
Трябва да се купува от 5 нагоре, поне според мен. Най-добре all in one.

Не знаех, че има 5 в 1. Като свърша  кутията, ще пробвам и другите, пък ще видим.
Благодаря за отговорите. Hug

# 91
И аз да попитам нещо...вашите съдомиялни "драскат" ли стъклените чаши?
Питам, т.к. всичките ни стъклени чаши са в ужасно състояние в резултат на миенето им в съдомиялната:(
Зависи с какво миеш и все пак доколко качествено е стъклото на чашите ви.
Дори и да се мият само с гел, в един момент ще се захабят и ще имат следи от дългосрочна употреба, което е напълно нормално.
Все пак в един момент трябва да се сменят Wink.

П.П. Всички качествени препарати съдържат добавка за защита на стъклото, но дори и това не помага, ако чашите са от некачествено стъкло и при всички положения първо ще се надерат, а впоследствие ще побелеят от силното надраскване по повърхността им.

Чашите ни са от качествено стъкло - на фирма S&P, ако това има значение. Надраска ми се и една купа от магазин "Петра", която е от доста дебело стъкло, при тожа след 3-4 измивания, т.к. я използвам сравнително рядко.
Иначе, използвам препаратите на Сомат-таблетки, сол и блясък. От гела не останах доволна...не измива добре по мое мнение.

# 92
  • Поморие
Хах, пък в инструкцията на машината сигурно ще пише да следваш дозировката, написана на препарата  Mr. Green!
А какъв гел си купила? Напиши, може някоя от нас да го е ползвала и да има впечатления  Peace.
Купих Калгонит, още не съм го пробвала ,но сега видях,че пише ,че е произведен в Полша.

# 93
Имам проблем на майка  ми купихме съдомиялната  АЕГ f 80871m и проблема е в настройката на солта.В упътването има 2 начина първият е механично с завъртане на едно копче ( има 1 и 2 степен).Вторият е електронно с степени от 1 до10 .Тя живее в район с мека вода и искаме да го настроим на 3.Та се чудим има ли някакво значение ,понеже сме решили да го направим по електронният начин, на каква степен ще е завъртян механичният ключ.Или обратното ако го настройваме механично има ли някакво значение на коя степен ще е електронната настройка.Дано сте ме разбрали ,че въпроса ми е доста увъртян.Аз също имам миялна АЕГ ,но при мен настройката е само електронна

Weary Weary

# 94
dea76, Сомат не са върха на сладоледа Confused.
Смени препаратите, явно проблема е у тях.

smehurka1, за да не объркаш клетата машина настройте механиката на 1, а електрониката на 3.

# 95
dea76, Сомат не са върха на сладоледа Confused.
Смени препаратите, явно проблема е у тях.

smehurka1, за да не объркаш клетата машина настройте механиката на 1, а електрониката на 3.

Добре ще опитаме ама дано си права че е така,защото тази машина ми скъса нервите

# 96
Всъщност най-добре се обърни към фирмения сервиз.
Те най-добре ще те ориентират.

# 97
Всъщност най-добре се обърни към фирмения сервиз.
Те най-добре ще те ориентират.

Благодаря отново  smile3503 newsm10

# 98
Сигурно е обсъждано, но не ми се четат старите теми, та искам а  попитам DM имат ли прах за миялна и дали е хубав?
Аз ползвам на Калгонит прах и съм доволна,но си мисля за нещо по-евтино newsm78.

в DM прах има... обаче не си струва според мен при положение, че таблетките им са 8.99 за 60 бр. и са без грешка!!!

# 99
Проблема с надраскването на чаши и чинии го преживях и аз. Не е въпрос на качествено стъкло или не, а зависи от препарата.
В началото си бях взела прах, трудно ми беше да дозирам и освен, че се драскаха съдовете, оставаха и неизплакнати- направо кошмар   smile3511
Реших, че е голям провал, но  newsm12 като свърши прахта и смених препарата, о чудо   smile3521, всичко се излъска и нямам вече проблем.
Ползвала съм Calgonit, а сега съм със Somat /и двата препарата- таблетки, са няколко in1, но не помня колко   Embarassed/

Искам да питам има ли някой със съдомиялна Gorenje, да сподели на каква програма мие, най-често, нормално зацапани съдове? Аз съм си избрала програмата BIO, но ми се струва, че не е най- подходяща и икономична. Нямам време да експериментирам и затова би искала да чуя мненията ви. Hug

# 100
Проблема с надраскването на чаши и чинии го преживях и аз. Не е въпрос на качествено стъкло или не, а зависи от препарата.

Реших, че е голям провал, но  newsm12 като свърши прахта и смених препарата, о чудо   smile3521, всичко се излъска и нямам вече проблем.

Това не е вярно, категорично!
За надраскването вина има и препарата, и качеството на стъклото. Защото некачественото стъкло и с Куантум може да бъде издрано след 10-тия цикъл.

Смяната на препарата няма как да излъска вече надрано стъкло, това е смехотворно.

# 101
  • София
Като човек който се е занимавал професионално със стъкло, съм на 100% съгласна с Sourcherry.
В Б-я се внася малко "качествено" стъкло!

# 102
  • София
Ох, нещо се обърках последните няколко страници с тези препарати  Mr. Green
Да направите едно обощение, кое е по добро праха или таблетките и на коя фирма  ooooh!, че аз още нямам миялна избрала съм я ама си водя записки за всичко  Mr. Green

# 103
  • София
kimbolina, като ти монтират миялната и почнеш да я ползваш, сама ще си избереш препарати  Peace. Пробвай, опитвай и рано или късно, ще нацелиш правилните. Много пъти съм писала, повтарям се, но аз лично предпочитам прах или гел, защото мога да дозирам според замърсеността на съдовете и продължителността на цикъла на миене. Обичам да пробвам и да експериментирам и към този момент от сравнително скъпите и популярни марки съм доволна от Калгонит. От по-евтините - харесвам българските препарати на Рокс.

# 104
Включвам се в темата за съдомиялните, защото се чувствам ветеранка в ползването и мога да споделя личен натрупан опит. Първата ми съдомиялня -  Зероват за 9 комплекта беше закупена в далечната 1994 година. Тогава на пазара имаше само  блясък Калгонит и прхове Калгонит и Сомат. При закупуването на машината в магазина ми казаха да слагам всеки месец по килограм морска сол. Никога не съм слагала друга, освен морска сол. След 16 години вярна служба замених съдомиялнята с Електролукс, но стнарата продължава да си работи в апартамент, даден под наем. На новата хубавица и сложих един път някаква италианска сол за 3лв/кг, но като направих сметка, че ако я ползвам пак 16години и трябва да и слагам всеки месец тази сол, аз все едно ще платя още една машина. И така вече втора година пак си слагам морска сол и проблеми няма. Относно препаратите - таблетките са дозирани за големите /за 12 к-та/машини и не са подходящи за по-малките. От всички препарати най-оптимален вариянт цена-качество намирам, че е Калгонит голямя опаковка от Метро. А старият/преди 15г/ Сомат ми надраска чашите и ги вадеше мърляви и замазани. Никой друг препарат не ми е драскал чаши, въпреки че имам и нискокачествени/турски/ и висококачествени чаши. Относно кристала - в упътването на старата пишеше да не се мият в машина, а на новата има програма за кристал. Е, аз експериментирам във всичките тези години и мия кристала на обикновена програма - до сега нищо му няма.

Общи условия

Активация на акаунт