Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Коя марка ароматизатори за съдомиялна машина не се препоръчва?
Каква настройка на съдомиялната машина се използва за почистване на зеленчуци?
Как правилно да заредите съдомиялната машина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Коя марка ароматизатори за съдомиялна машина не се препоръчва?
-
Каква настройка на съдомиялната машина се използва за почистване на зеленчуци?
-
Как правилно да заредите съдомиялната машина?
-
Кои препарати за миене на съдове са препоръчителни за използване в съдомиялна машина?
-
Как да поддържате миялната машина след употреба?

Надявам се никой не е писал преди мен на тая тема
Моята е мидеа за 8 комплекта на половин година и изкарва чашите мръсни, в смисъл има някой път няколко "песъчинки" , някой път се вижда, сякаш мръсна вода е текла от там,има остатъци от капки и т.н. , един вид не е онова "було", за което често се говори.Какво ли не опитах- усилих солта, в моя район водата е твърда, препаратът ми е хубава марка,слагах по-малко,повече, пусках на програма за чаши само, после слагах вътре лимонов сок,както пише в книжката- нищо не помогна.На какво може да се дължи това? И още нещо да ви питам- тези таблетки, като ги ползвате за най- малките машини, ги делите на 2, а за машина като моята на колко да ги деля? Май не става фокуса
. При повечето мои познати се реши с минаване на прах и гланц и вниматално дозиране. Подозирам, че препаратът не се отмива добре, в него гланцът е недостатъчен и с много ПАВ. Пробвай да ги наредиш (измити) в миялната и да я пуснеш на интензивна (поне 65-70°) с лимотозу вместо прах в отделението за прах с гланц, настроен на минимум (ако имаш гланц в отделението)! Може и с оцет, но е по-трудно, защото е нужно голямо количество. Ако излязат без петна, пиши да намерим начин да не се появяват петната повече.

, кажете задължително ли трябва да се слага в миялната сол, допълнително от таблетките???? Ако ми дадете и повече инструкции, ще съм ви много, много благодарна