Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 846
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Аз мия дървени съдове в миялната и нищо не им е станало.
Бъркалки за готвене, дървена купа за салата.  Вадя ги обаче веднага след като свърши програмата.

# 241
  • София
Мия в миялната и дървените бъркалки и дъската.Дъската ни е тънка и беше тръгнала да се пука още преди да я пусна за пръв път.После само пукнатината и стана малко по-голяма и това е.Не ги вадя веднага.Третирам ги по същия начин като останалите съдове.

# 242
Обсъждате съвсем други неща, но аз да попитам знаещите:))
Става въпрос за едно Миеле и не мога да си преведа част от програмите.
Spar 55 - икономична ли значи?
Fein 50 - гугъл го превежда глоба Tired
Kalt - със студена вода ли мие или...
Enth.aufb. - а, това пък съвсем не знам какво е.

# 243
Аз също мия в съдомиялната дървени бъркалки - ами нищо им няма. Вадя ги заедно с другите съдове и прибори.

# 244
Здравейте  Hug Надявам се никой не е писал преди мен на тая тема Simple Smile Моята е мидеа за 8 комплекта на половин година и изкарва чашите мръсни, в смисъл има някой път няколко "песъчинки" , някой път се вижда, сякаш мръсна вода е текла от там,има остатъци от капки и т.н. , един вид не е онова "було", за което често се говори.Какво ли не опитах- усилих солта, в моя район водата е твърда, препаратът ми е хубава  марка,слагах по-малко,повече, пусках на програма за чаши само, после слагах вътре лимонов сок,както пише в книжката- нищо не помогна.На какво може да се дължи това? И още нещо да ви питам- тези таблетки, като ги ползвате за най- малките машини, ги делите на 2, а за машина като моята на колко да ги деля? Май не става фокуса Simple Smile Благодаря ви предварително, защото моите идеи вече се изчерпаха  Cry

# 245
Обсъждате съвсем други неща, но аз да попитам знаещите:))
Става въпрос за едно Миеле и не мога да си преведа част от програмите.
Spar 55 - икономична ли значи?
Fein 50 - гугъл го превежда глоба Tired
Kalt - със студена вода ли мие или...
Enth.aufb. - а, това пък съвсем не знам какво е.

опитай тук дали няма да намериш твоя модел , има упътвания
http://www.miele.de/de/haushalt/produkte/1157.htm

Spar 55 - икономична ли значи?   ДА - по-кратка , на 55 градуса
Fein 50 - гугъл го превежда глоба Tired fein = фин, чувствителен, може би за пластмаси и подобни
Kalt - със студена вода ли мие или...Явно само студена вода, предполагам, че е вид изплакване, накисване
Enth.aufb. - а, това пък съвсем не знам какво е. това би могло да идва от Enthärter +aufbereiten- омекотител +нагласям, подготвям, настройвам
ще потърся още, но това би могло да е-нещо за солта

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 18:22 от liana_2

# 246
  • Paris, France
Здравейте  Hug Надявам се никой не е писал преди мен на тая тема Simple Smile Моята е мидеа за 8 комплекта на половин година и изкарва чашите мръсни, в смисъл има някой път няколко "песъчинки" , някой път се вижда, сякаш мръсна вода е текла от там,има остатъци от капки и т.н. , един вид не е онова "було", за което често се говори.Какво ли не опитах- усилих солта, в моя район водата е твърда, препаратът ми е хубава  марка,слагах по-малко,повече, пусках на програма за чаши само, после слагах вътре лимонов сок,както пише в книжката- нищо не помогна.На какво може да се дължи това? И още нещо да ви питам- тези таблетки, като ги ползвате за най- малките машини, ги делите на 2, а за машина като моята на колко да ги деля? Май не става фокуса Simple Smile Благодаря ви предварително, защото моите идеи вече се изчерпаха  Cry

Първо пробвай с друг препарат, защото може този да се е развалил от дълго съхранение или съхранение във влажна среда и ако това не помогне почисти основно машината! Разглоби перките и пусни през тях вода, измий филтъра! Пусни един цикъл с най-горещата вода (интензивен) и препарат за почистване на машина или лимонтозу и виж дали има подобрение!

# 247
Благодаря,задължително ще пробвам.Nevena Virolan  bouquet

# 248
liana, благодаря ти много Hug

# 249
 Здравейте мили ,дами.Искам да споделя  за един мой проблем за съдомиялната си.Няма да говоря за предимствата на  този уред, защото всичко е много учевидно.Това е един голям помощник за  всяка домакиня.Нареждаш съдовете и разполагаш с  времето си.Моите съдове са от дуралекс  тъмен .След измиване ми остава един шарен блясак като дъга по тях.Иначе са идеално измити,но отгоре са покрити   с един гланц като дъга след дъжд.На белите съдове не се вижда  такова нещо.Смених 2 вида таблети, но и с двата вида става така.На какво се дължи това  според вас?Иначе предобивката е супер.Направо се родих с нея.

# 250
  • Paris, France
Привет mimoza65,

Аз лично, все още не съм се сблъсквала лично с проблема който описваш, но имам доста познати, които се оплакват от мазните петна, които описваш. На какво се дължи проблема в твоя случай не мога да кажа без да дадеш малко допълнителна информация. Може да е от недостатъчен гланц, прекомерен гланц, недостатъчно количество сол, сол, която изтича от резервоара, стари и не добре съхранявани таблетки или прах, непочистени филтри, миене на температура под 60-65° и много други. Моите дуралексови сервизи, които ползувам ежедневно и обожавам заради лесното миене в миялна Laughing, ги пускам с гел или прах и гланц, чат-пат с таблетки и нямат мърдане, излизат като нови.

Малко въпроси за да се ориентирам.

- каква марка и модел е миялната ти и за колко комплекта и има ли резервоар за сол, индикатор за сол и бутон за таблетки?

- в район с твърда или мека вода сте (назови и селището за по-лесно)?

- ползуваш ли сол и ако да на колко от колко възможни степени е настроена?

- дуралексовата посуда на каква температура я миеш?

- каква марка таблетки ползуваш и по колко слагаш (половин, една????) на миене?

Не се притеснявай, проблемът е решим и обратим  bowuu. При повечето мои познати се реши с минаване на прах и гланц и вниматално дозиране. Подозирам, че препаратът не се отмива добре, в него гланцът е недостатъчен и с много ПАВ. Пробвай да ги наредиш (измити) в миялната и да я пуснеш на интензивна (поне 65-70°) с лимотозу вместо прах в отделението за прах с гланц, настроен на минимум (ако имаш гланц в отделението)! Може и с оцет, но е по-трудно, защото е нужно голямо количество. Ако излязат без петна, пиши да намерим начин да не се появяват петната повече.

Виж тази тема за идеи. От там прочетохме с мои познати за Аро и те минаха на тези продукти:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=133862.0;all

# 251
# 252
  • София
Здравейте дами,
Искам да си купя съдомиялна. До сега не съм ползвала. И не съм сигурна коя би ми свършила работа. За това моля за Вашата компетентна оценка.
Коя да избера тази - http://siemens.expo2000.bg/do.php?elektrouredi=_prod&kategor … ;model=SN66T091EU
или тази http://siemens.expo2000.bg/do.php?elektrouredi=_prod&kategor … ;model=SN65M001EU
Заслужава ли си за една прогарама допълнително да дам 400лв., и изобщо какви програми се ползват най-често?

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 13:18 от geryger

# 253
Момичета, чета ви от известно време, но нещичко ми се губи  Thinking
Много често споменавате сол, сол, сол, но аз досега никога не съм слагала каквато и да било сол в моята миялна newsm78
Ползвам я от 4-5 години вече, слагам само таблетките или прахта "n in"1 и това е, а сега .................. почвам да се притеснявам да не съм сгафила сериозно
Моля ви Praynig , кажете задължително ли трябва да се слага в миялната сол, допълнително от таблетките???? Ако ми дадете и повече инструкции, ще съм ви много, много благодарна Hug

Колкото до проблема на mimoza65 и на мен ми се е случвало подобни петна или по - точно дири да остават по съдовете  Shocked
След продължителен опит на принципа "проба- грешка", стигнах до извода, че се получават от недостатъчно добро изплакване, като причината може да бъде предозиране на препарата, когато намалих количеството му мисля, че се справих с проблема Peace
Пробвай и сподели Hug

# 254
geryger не мога да отворя линковете, които си дала.
Но сименс са дори машини.Те единствено умат 3 нива, като третото нито е за прибори и замества кошницата , която имат другите модели машини.
Според мен е много функционално защото се освобождава повече място на долното ниво.

Общи условия

Активация на акаунт