Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 826
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • Плевен
Здравейте на всички, записвам се в темата да следя и да се уча  Hug имам съдомиялна от 4 дена и имам какво да уча  от вас bouquet

# 331
Малински, съветът, който си получила от приятелката си е суперпогрешен Confused.
Всеки препарат има отделно отделение в машината. (вече го знаеш, де)

# 332
Аз ползвам съдомиялна на Бомпани и съм много доволна от нея.Ползвам я вече 3 година ами сее случвало на ден и дая пускам и по 2-3 тъйкато страшно много мразя да мия съдове на ръка  Blush .Таблетки ползвам Calgonit Finish но и аз слагам по половин таблетка на миене но поставям директно на дъното на съдомиялната

# 333
  • Бургас
И аз в темата, като все още търсеща "най- добрата" Laughingсъдомиална. За сега съм се спряла на този модел http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039811.
Ако някоя от вас  я има ще съм благодарна да сподели мнение Hug
Аз имам ето тази,много съм доволна.
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=
Преди малко едно момиче писа че няма значение с какъв препарат миеш ако машината не става.Ами аз съм мила със всичко почти което има на пазара.Онзи ден взех и от обсъжданите таблетки на ДМ.Искам да ви кажа ,че резултата е един и същ.Перфектно измити чинии,слгам директно загорели тави и тенджери всичко се измива.А и за мен е супер икономична има програма еко с която се мие само с 12л. вода.Според няма да сбъркаш.Най-важното за мен е ,че е супер тиха,ако няма звуков сигнал няма да разбера ,че е изключила.

# 334
Малински, съветът, който си получила от приятелката си е суперпогрешен Confused.
Всеки препарат има отделно отделение в машината. (вече го знаеш, де)
Още един глупав въпрос  Embarassed -  гланца се налива в отделението до горе/както се слага солта/ и се долива като свърши, или се слага определено количество/в комплекта имаше една малка мерителна чашка, че и лъжичка и се чудя за какво са като в книжката не пише  Blush/.

# 335
Момичета, сега попадам на темата.  С риск да ме упрекнете, може ли направо да попитам Embarassed, откъде мога, и има ли да си купя само кошничката за приборите. ?Peace Дъното и вече е начупено, и по време на процеса ми изпадат приборите и спират въртящите се перки(не се смейте, не знам точно как се казват).  
bouquet

Обаждаш се във фирмения сервиз, който обслужва марката на машината ти, казваш им модела и те ще ти го поръчат от завода, който произвежда конкретната марка.
Така се постъпва при всякакви счупени кошници, държачи, перки.
Ако моделът на машината е много стар и вече не се произвеждат резервни части за него, със сигурност ще ти препоръчат взаимозаменяема кошница, от друг, но малко по-нов модел.

От фирмения сервиз ще ти кажат една цифра та свят да ти се завие. Варианта е или e-bay , или този сайт :
http://www.espares.co.uk/search/washers-and-dryers/p/1236
Доставят до Бг за 6 лири някъде / няма и 15 лв /-но препоръчвам за резервни части. Само потърси модела.
Аз преди седмица си поръчах тази кошничка оттук :
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3501074 … ame=STRK:MEWNX:IT

Излезе ми 17 лв - ако може да се намери в Бг на тази цена- моля  Hug

П.П. Само да добавя нещо важно : вижте добре в инструкциите как се наглася твърдостта на водата. В смисъл- намерете показатели за твърдостта в съответния град и нагласете параметрите на машината . От това зависи правилната дозировка на солта и оттам доброто измиване.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 10:05 от Анонимен

# 336
  • София
Малински, да, можеш да си напълниш отделението с гланц до горе, а като свърши да доливаш. Сигурно имаш степени за дозиране, нагласяш на тази, на която прецениш Peace. Чашката и лъжичката сигурно са за измерване на самите основни прахообразни или течни препарати.

# 337
И аз в темата, като все още търсеща "най- добрата" Laughingсъдомиална. За сега съм се спряла на този модел http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039811.
Ако някоя от вас  я има ще съм благодарна да сподели мнение Hug
Аз имам ето тази,много съм доволна.
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=
Преди малко едно момиче писа че няма значение с какъв препарат миеш ако машината не става.Ами аз съм мила със всичко почти което има на пазара.Онзи ден взех и от обсъжданите таблетки на ДМ.Искам да ви кажа ,че резултата е един и същ.Перфектно измити чинии,слгам директно загорели тави и тенджери всичко се измива.А и за мен е супер икономична има програма еко с която се мие само с 12л. вода.Според няма да сбъркаш.Най-важното за мен е ,че е супер тиха,ако няма звуков сигнал няма да разбера ,че е изключила.

Това е така, Много е важно каква е машината. Но помислете какво евтините таблетки причиняват на самата машина. И дали си струва да си дал хиляди за добра съдомиялна и кофти таблетки да я развалят.
И аз си купих една кутия от Алди за € 3.79. Казах си супер цена, защо ще плащам за Финиш, като и тези мият. Да но всички надписи от чашите ми се измиха. И си казах, щом таблетките ми причиняват това на чашите, то представям си какво правят със самата машина.И бях до там с евтините таблетки. Иначе както казвате чиниите измити, светят. Но на каква цена.
Тази е моята http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09040408

# 338
Тук не мога да се съглася напълно...
В указанието на моята миялна / Сименс / изрично си пише да не се пуска порцелан с декорация, както и кристал / има и друго, но сега пиша по спомен /. Ако чашите са били с някакви нестабилно отпечатани надписи нормално е високата температура и агресивността на таблетите / съдържат все пак натриева основа / да ги свалят.
От друга страна наистина е добре да се ползват добри препарати..Но ДМ не е чак толкова "проста" марка-не е  Аро или някоя световно неизвестна. Немска е все пак. Аз също мия с 5 в 1 на ДМ и съдовете са ми перфектни.

# 339
Тук не мога да се съглася напълно...
В указанието на моята миялна / Сименс / изрично си пише да не се пуска порцелан с декорация, както и кристал / има и друго, но сега пиша по спомен /. Ако чашите са били с някакви нестабилно отпечатани надписи нормално е високата температура и агресивността на таблетите / съдържат все пак натриева основа / да ги свалят.
От друга страна наистина е добре да се ползват добри препарати..Но ДМ не е чак толкова "проста" марка-не е  Аро или някоя световно неизвестна. Немска е все пак. Аз също мия с 5 в 1 на ДМ и съдовете са ми перфектни.

Аз съм съгласна със Sienna. ДМ е същото качество каквото е и Аро, и Клевър, и Алди, и марките на Пени, Лидл и Кауфланд. Това са частни марки на вериги и там са евтини суровини, които не правят добри таблетките. Проблемите излизат впоследствие, когато нещо се надраска, потъмнее стъклото, спре машината или се отрови природата, например.

# 340
Принципно и аз съм съгласна../ също пера с немски, австрийски  ииталиански прахове /
Но тозиред на мисли-кой да ползва тогава гореизброените препарати ? Тези с машини Беко , Нео, Мидея-и без това са евтини и кучета ги яли един вид-да се развалят ?? А тези,които перат с Бонукс / освен недобре изпраните дрехи / дали им се развалят пералните ?
Абе разсъждавам си просто..В никакъв случай не се заяждам. Знам,че доброто е добро, но не всеки винаги си го позволява.

# 341
И аз моята Bosch съм я подкарала вече от година на таблетки DM. Ама дуралекса ми стана на петна още докато ползвах Калгонит 5 в 1.

# 342
  • Paris, France
Принципно и аз съм съгласна../ също пера с немски, австрийски  ииталиански прахове /
Но тозиред на мисли-кой да ползва тогава гореизброените препарати ? Тези с машини Беко , Нео, Мидея-и без това са евтини и кучета ги яли един вид-да се развалят ?? А тези,които перат с Бонукс / освен недобре изпраните дрехи / дали им се развалят пералните ?
Абе разсъждавам си просто..В никакъв случай не се заяждам. Знам,че доброто е добро, но не всеки винаги си го позволява.

Прала съм с Бонукс и дрехите ми са били изпрани идеално. В момента ползувам прах, гланц марка Визиор и сол Еко+ на супермаркетите Льоклер и съм много доволна. Никога не съм имала неизмити съдове, неразтворен прах, синкави, бели или други следи по съдовете. Ползувала съм всякакви марки и не винаги качеството и съдържанието (в смисъл екологично или не) е в полза на скъпите утвърдени марки. 3кг прах Визиор струваше 5 евра, купих го края на декември и стига спокойно за година. 500мл гланц беше 0.90 евра и съм пълнила само 2 пъти. Солта им е едра и хубава и понеже съм в район с много твърда вода ми отиват 8кг на година. Картоните им сол са по 4кг заедно, в индивидуални опаковки от по едно кило, така че да не се навлажнява и картон сол струваше 1.50 евра. За 9 евра на година, при миене през ден, получавам изключително качествено измиване. Пробвах Квантуматик, да, много хубаво мие, обаче аз не виждам разлика. Машината ми е Бош, на 2 години, не се е налагало да я почиствам специално, вътре е като огледало и съм много, много доволна.

От споменатите от вас продукти съм пробвала таблетките на Лидъл и тези на марката Уна от суперите Алди. Първите са ОК, вторите въобще не ми харесаха. Аро и Клер не ги познавам. Аз търся нов продукт само когато този, който ползувам не ми хареса.

# 343
  • София
Здравейте дами, вече имам тази съдомиална http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.20540602
но няма програма 3 в 1, та се чудя  newsm78. Мога ли да използвам такива продукти и как миалната разбира. Гледах пак в сайта на Сименс нито една няма такава прогарама  newsm78 Или по-добре да питам в Сименс.
Друго нещо също ме озадачи. Пишеше в инструкцията, че преди първото миене се налива вода в отделението за сол.  newsm78 Дали правилно съм разбрала?
Коя марка продукти ще ми препоръчате да ползвам? Май най-много мнения са за Калгонит / Финиш.
Къде могат да се намерят най изгодно?

# 344
geryger , имам една молба към теб ...
Вътре в миялната трябва да има няколко листа с инструкции с картинки как се монтира челния панел / дъската на вратата /.
Ще те затрудни ли да ги сканираш и да ми ги пратиш?

Общи условия

Активация на акаунт