Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 901
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Таблетките "Блик" са производство на огромен немски химичен концерн, който произвежда същите препарати като блендва ссъ собствените марки на Кауфланд, Алди и Лидл. Аз също ги намирам за отлични, особено при съотношението цена/брой/качество. Освен всичко предпочитам немски "Блик" пред полски "Калгонит -Финиш".
Аз пък пробвах гела на Медикс. Останах приятно изненадана от резултата. Обаче слагам малко повече от указаното в упътването.  Peace

# 451
антониа, верни са ти думите с една корекция.
Дали Верке не е огромен химичен концерн. В сравнение с производителя на калгонит си е малко предприятие.
Ако обаче го отнесем определението към производителя на Медикс-става Grinning

# 452
  • Варна
Дедо, много се радвам, че върна в темата. Аз наистина го сравних с българските стандарти  Grinning. Но и през ум не ми е минало да се мерим с американския "Reckitt Benckiser"  Wink.

# 453
Eee, толкова бе хубаво, когато имах време да се понабъркам с мнения тук. И се оказа, че съм бил полезен, много съм доволен от това.
И сега минавам да видя как сте. Наред ли е всичко с машините и препаратите?
Останете си със здраве, доволни от чисти съдове  bouquet

# 454
Може ли да ми ги покажете тези таблетки ''Блик''?
Каква им е цената?

# 455
  • Варна
В синя кутия, с жълт надпис мисля бяха. 60бр. 3в1 - 10лв и 40 бр. 5в1 за същата сума. Може и да геша нещо в момента нямам такива.

# 456
В синя кутия, с жълт надпис мисля бяха. 60бр. 3в1 - 10лв и 40 бр. 5в1 за същата сума. Може и да геша нещо в момента нямам такива.

Ако не грешиш и тези са започнали да вдигат цените, както ДМ.
40 броя Блик 5 в Германия са около 3 евро. А тук бяха 7 лева при откриването. Ако са станали 10 лева, зачеркни ги. Има по-добри неща на тази цена.

# 457
Дедо, дай акъл. При използване на комбинирани таблетки, има ли смисъл от наливане на сол в миялната? Свети контролната лампа, а и съм чувала, че се прецаква йонообменникът без сол.  newsm78

# 458
Дедо, дай акъл. При използване на комбинирани таблетки, има ли смисъл от наливане на сол в миялната? Свети контролната лампа, а и съм чувала, че се прецаква йонообменникът без сол.  newsm78
Т'ва е коронната ми реч-за солта!
Е, аз съм обещал да я повтарям докат' има питания и ще отговоря така:
Правилно си чула - солта поддържа в изправност и винаги здрав Embarassedтоз уред. Той е необходим, когато в района е варовита водата. Ако водата е мека, както е в София, може и без йонообменник. Добавките в таблетките Н-в-едно са достатъчни, за да се мие с омекотената вода качествено. А йонобменника е прецакан и когато продавате старата машина втора употреба трябва коректно да го отбележите Mr. Green

Дайте бързо още въпроси, искам да съм полезен, щото след полунощ сменят времето, каляската става тиква, моятата принцеса Пепеляшка и аз се губя.

# 459
  • София
Аз влизам, за да споделя още малко опит. Случайно открих продуктите на Rox (български, ако не се лъжа). Пробвала съм препарата за профилактично почистване на миялната, течния им препарат, а онзи ден взех и прахообразен - спогаждат се перфектно с моята машинка, съдовете са идеално чисти. Сравнявам ги с прахообразния препарат на Калгонит, защото него ползвам най-често.

Дедо, аз вече си научих урока (горе-долу) - не пускам миялната с обезмаслител за профилактика и не мия марули в нея  Joy  Hug!

# 460
Здрасти, Вени Hugидва сезонът на марулките!
а помниш ли как обсъждахме рибата в съдомиялната дали ще се свари или ще се осоли само Joy

# 461
Благодарско за отговора! Да разбирам ли, че ние, в София, можем да караме и без сол, но е по-добре, все пак, със сол?  #Crazy

# 462
Благодарско за отговора! Да разбирам ли, че ние, в София, можем да караме и без сол, но е по-добре, все пак, със сол?  #Crazy
За качественото измиване не ви трябва сол. За да е перфектно състоянието на машината - трябва.

# 463
  • София
....а помниш ли как обсъждахме рибата в съдомиялната дали ще се свари или ще се осоли само Joy
Помня, помня  Joy! Обаче вече бях минала краткия бърз курс тук, иначе и това щях да пробвам сигурно  Mr. Green  ooooh!!
В интерес на истината всичко, което мога да пъхна в машината мия там, но вече съм по внимателна! Готварският ми плот не е със сензорни, а с механични бутони - знаете ли как хубаво пасват в кошничката за приборите и излизат като нови  Wink.

# 464
Моето първо миене с миялната беше снощи и не беше от най успешните.
Използвах програма, за нормално замърсено съдове, доста дълга ми се видя 1ч.и 30 мин.,чиниите бяха измити добре,една по засъхнала тенжера-не, а приборите станаха на петънца.
Дано следващото миенен да е по успешно

Общи условия

Активация на акаунт