Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 166 039
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 785
Нищо не е чисто розово - естествено, че трябва да се споделят и отрицателните мнения.
Писала съм няколко пъти, че съм доволна като цяло и при двете си раждания - без избор на екип, пари на ръка и т.п. Но и аз няколко пъти съм засичала по-грубо отношение. Единият доктор беше Симеонов, за когото впоследствие тук прочетох само хубави неща. Държа да подчертая, че може на мен да ми се е сторило така, защото изтощението от раждането, недоспиването и грижите за новороденото могат доста да изкривят възприятията. Или не е бил на кеф човекът и е било за момента. Д-р Демирев ме изписа втория път и така боботеше, че си мислех, че ми се кара нещо. А той така си говори човека. Ако ме приемаше с родилни болки и контракции сигурно щеше да ме изплаши и да пиша после по форумите, че само не ме е набил  Joy Дано някой не извади от контекста само и да ме цитира погрешно - за него също четох само позитивни мнения, лични впечатления нямам.
 За мен най-важното е професионализма! Предпочитам някой да не е съвсем мил и да не ме нарича с галени имена, но да си свърши работата както трябва.

аз пък от Демирев съм много доволна Joy от Бабаков и Симеонов съм засичала ужасно отношение...,тука много ги хвалят и затова не предпочетох да спомернавам имена...
хора всякакви,нрави и мнения също....надявам се всичко да мине добре,като му дойде времето-то не остана де Wink
успех на всички,майчета  bouquet

# 1 786
  • Пловдив
Здравейте, благодаря за отговорите на питанията ми. Записала съм се за отворените врати за 24.08.12, случайно някой да смята да ходи.
Ще ми е приятно да се видим с други бъдещи мами.
А по повод на упойките, аз дъщеря ми я родих с пълна и нямах никакви неразположения -дано и сега при второто раждане да е така.
Здравей littleflower, аз също съм се записала за 24.08. Дано се запознаем, аз не познавам много мами от Пловдив, та ще ми е приятно да има с кой да се разхождаме. Моя термин е 20.09 и малко се притеснявам, почти нищо не сме приготвили още. От тук си направих списък с необходимите неща, само малко съм затруднена с избор на дрешки за бебо, дали ще е топло или хладно. На мен определено ще ми е от полза посещението на болницата.

# 1 787
  • Пловдив
Мами, скоро раждали в Окръжна, много ще ме улесните със съвети най-вече за дрешките за беба. Искам всичко да приготва и да не го мисла. Стига ми ремонта в къщи. Пък и днес доктора ми каза повече да си почивам, да не се натоварвам, да няма изненади - в 33 г.с. съм. Увеличи ми Магнерота от 3х1 на 3х2 и почивка поне 2 пъти на ден по 2 часа. Татито го зарадвах, че чистенето почти ще е негова привилегия  Mr. Green

# 1 788
  • Пловдив
Ох, мен освен от болка, (ако се стигне до секцио) ме е страх и от излизането от упойка. Чух кофти изказвания по въпроса. За всеки случай пъхнах и жилетка в багажа.
Глупости си чула.Мн съм им добри упойките.Аз също излезнах мн лесно.След 1 4ас ума ми беше съвсем на място и говорех по телефона.Няма главоболие, няма да те кара на сън.Свежа бях като кисела краставица.И да пратите на Бачуров много поздрави от мен.
Здравей, Креми Анев, днес бях на консултация при доктор Бачуров. Радвам се, че попаднах на този човек! Бебка днес беше седалишно, дано се обърне, настройката ми е за нормално раждане. Но каквото стане. Ти си раждала при него секцио - чета ви отдавна, но не съм се включвала, малко ме е страх от упоики, никога не съм била под упойка. Как се възстанови след секциото? Белега голям ли е? Ох, дано не ти досаждам, но съм много объркана след днешното положение на бебка.

# 1 789
  • Fort Worth, TX
Ох, мен освен от болка, (ако се стигне до секцио) ме е страх и от излизането от упойка. Чух кофти изказвания по въпроса. За всеки случай пъхнах и жилетка в багажа.
Глупости си чула.Мн съм им добри упойките.Аз също излезнах мн лесно.След 1 4ас ума ми беше съвсем на място и говорех по телефона.Няма главоболие, няма да те кара на сън.Свежа бях като кисела краставица.И да пратите на Бачуров много поздрави от мен.
Здравей, Креми Анев, днес бях на консултация при доктор Бачуров. Радвам се, че попаднах на този човек! Бебка днес беше седалишно, дано се обърне, настройката ми е за нормално раждане. Но каквото стане. Ти си раждала при него секцио - чета ви отдавна, но не съм се включвала, малко ме е страх от упоики, никога не съм била под упойка. Как се възстанови след секциото? Белега голям ли е? Ох, дано не ти досаждам, но съм много объркана след днешното положение на бебка.
Здр!Не се притеснявай!Белега е ниско долу ти самата ще го виждаш трудно, защото е тънък като конец.Бачуров е със златни ръце.От упойката се излиза лесно и след 1 час ще си лафиш по телефона.Желая ти леко раждане , здраво бебе и поздравления за избора на д-р Бачуров.

# 1 790
Здравейте мами  Hug До сега само ви четях, но вече наближава момента и имам няколко питания  Blush Предполагам, че сте ги обсъждали многократно, но темата вече наистина е станала много обемнна и няма как да я прочета цялата. Върнах няколко страници на зад и горе долу ми станаха ясни някой неща, но пак да попитам  Crazy Само да кажа, че смятам да раждам нормално, без избор на екип, а просто на който попадна в смяната!

Искам да знам за самото приемане какво да взема ... тоест за първите няколко часа докато бебчо се роди. Освен нощница, памперс за него и някаква дрешка, ще ми трябва ли друго в предродилна и родилна зала?

За след това ми е ясно какво да взема ... видях списъка на болницата за нещата които изискват!
Само съм в чуденка колко и какви дрехи да взема за бебето, трябват ли ми завивка за него, хавлия и шишета?

Ще съм благодарна ако някоя скоро раждала мама ми разясни как точно се развиват нещата  Hug

# 1 791
Приготви си една малка чанта за предродилно, а останалия багаж в друга. За предродилна документи, нощница, чехли, комплект чаршафи и еднократна постелка за леглото, бръсначка (ако не си носиш те бръснат с тяхна), аз си носех малка кърпа и се измих след това. За бебето - тензухени и бархетни пеленки - продават готови комплекти, памперс, дрешки и одеалце според сезона. Телефон ако искаш можеш да си вземеш. Дано не пропускам нещо.
Колко и какви дрехи за бебето - тънички бодита и ританки (4-5 чифта обикновено са достатъчни), чаршафче за кошарката, може и чаршафче за завиване, ако е много топло, хавлийка естествено. Шишета може да си вземеш за всеки случай, а дори и да не ти потрябват (ако кърмиш и всичко е ок) все някога по-нататък ще си ги използвате.
Питаш как протичат нещата - приемат те, докторът те преглежда, избръсват те, взимат анален секрет (независимо, че сигурно ще имаш в изследванията), попълват документи, подписваш и те настаняват в предродилна зала, наблюдават те и като дойде време отивате в родилна зала. Раждаш, гушваш си прекрасното бебче, взимат го да го премерят, претеглят, прегледат и т.н. - всичко това до тебе, наблюдаваш щастливо какво става, след това бебо го отнасят, а теб те преместват в следродилна и два часа лежиш и те следят - кръвно, температура. После те откарват в стаята и ти носят бебето. Всичко това с уговорката, че всичко с бебето и теб е наред, което ти пожелавам!!!

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 23:31 от Роделинка

# 1 792
Приготви си една малка чанта за предродилно, а останалия багаж в друга. За предродилна документи, нощница, чехли, комплект чаршафи и еднократна постелка за леглото, бръсначка (ако не си носиш те бръснат с тяхна), аз си носех малка кърпа и се измих след това. За бебето - тензухени и бархетни пеленки - продават готови комплекти, памперс, дрешки и одеалце според сезона. Дано не пропускам нещо.

Много благодаря за бързия отговор  Hug

# 1 793
а тези бархетните и тензухените пелени защо ги искат? за какво ги използват? освен за завиване на бебето и за подлагане докато го сменям за друго не съм ползвала пелени и то памучни.

# 1 794
F.a.t.e., дописах някои неща в горния си пост, дано да добиеш представа.
Мисля, че едната тензухената като го измиха след раждането го изтриха с нея. Повиват ги с пеленките. но може би не винаги. Единият ми го донесоха повит (на тъпият ми въпрос дали може да си го облека ми се засмя акушерката, че бебето си е мое и мога да го облека какво искам), другият - с дрехи  Laughing

# 1 795
Роделинка Много изчерпателен отговор, наистина благодаря  Hug
Само едно последно питане ... кога може да се видим с близките /визирам мъжът ми/ Показват ли им бебето, а мен  Mr. Green и останалия багаж кога се взима  Heart Eyes

# 1 796
А какво е отношението към родилките в окръжна?Чувала съм например,че в хирургиите не се държат добре с тях.И къде е за предпочитане да се ражда-окръжна,или хирургиите?

# 1 797
От Хирургиите лични впечатления нямам, но разказите на приятелки не са ласкави.
И двете ми раждания са в Окръжна, лежала съм няколко пъти освен това и бих я препоръчала на всеки. Лично аз съм наблюдавала много добро отношение, и към мен, и към останалите мами.  Peace

# 1 798
Роделинка Много изчерпателен отговор, наистина благодаря  Hug
Само едно последно питане ... кога може да се видим с близките /визирам мъжът ми/ Показват ли им бебето, а мен  Mr. Green и останалия багаж кога се взима  Heart Eyes
Когато се роди синът ми,веднага го показаха на мъжа ми.
Изкъпаха го,повиха го с техзухените пелени и му го показаха.
Моят мъж даже го пуснаха да дойде с мен до стаята в следоперативния родилен сектор.

# 1 799
Не знам дали имат практика да показват бебето веднага след раждането. При нас не се получи - нито първият път, нито втория бебето е показвано. Мен ме видя мъжът ми когато ме превозваха от следродилен към стаята. За това писах, че можеш да си вземеш телефон. Първият път изобщо не се сетих за тази необходимост. Така може мъжът ти да се прибере, а като родиш, докато си в следродилна да му се обадиш - два часа ще си там. Можеш да попиташ акушерката, която ще се грижи за теб какво, къде и как.
Останалия багаж и двата пъти беше с мен, но в отделен сак и го сложиха в едно шкафче, там където ме приеха. После те имаха грижа да го сложат на количката, с която ме возиха до стаята. С две думи влязох за преглед, казаха, че оставам да раждам, преоблякох се по нощница и чехли, сложих в една торба дрехите и обувките, с които бях, подадох ги на мъжа ми (чакаше отвън) и останах. Помагат за всичко, не се тревожи изобщо. Ако си от Пловдив и е близко за мъжа ти да идва съвсем лесно става.

Общи условия

Активация на акаунт