ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - ФИНАЛЪТ

• 24 502
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
Тайна, от тази година е правилото.

# 541
  • София
Благодаря ти! Hug

# 542
Пчеличке, тук и за украинската песен споменаха нещо, че била крадена. Не тази, а песента, която била спечелила първо в Украйна. Толкова крадена, че се наложило бързо да я сменят  Laughing
На мен ми хареса като цяло как бяха организирали Евровизията тук, харесаха ми нещата, които "запълваха" чакането - онова масово международно танцуване например, онова момче със скейтборда, което пропътува от вкъщи до Евровизия, шегите от събирането, което им организираха с хапването и пийването в Oslo City Hall ... Това, което не ми хареса, са водещите. И тримата не бяха за там и предчувствам критични статии по темата. Много лошо впечатление ми направи тъмнокосата водеща, която няколко пъти не отговори на поздрава от държавите при обявяването на резултатите. Те я питат как е, тя мълчи. Е, не може така.
За Германия ... очаквам съвсем спартанска Евровизия догодина без гафове и гафчета, пълна дисциплина. По немски  Mr. Green

# 543
Аз мисля, че и миналата година беше така.

# 544
Тайна, Hug.

Испанеца е голям симпатяга, но малко по-леко трябваше да се облече.  Heart Eyes  Laughing

ПС. JeniB, може и да си права.  Peace

# 545
  • София
Тайна, Hug.

Испанеца е голям симпатяга, но малко по-леко трябваше да се облече.  Heart Eyes  Laughing

ПС. JeniB, може и да си права.  Peace
Забеляза ли Даниел и Филипа с каква лекота пееха и колко мощни бяха гласовете им? Аз пак съм сложила слушалките и си слушам любимите ми песни!

# 546
Лена през цялото време стискаше коленца, все едно и се пишка. Нито танцьори, нито облекло, нищо не беше направено подходящо за победител.
за мен точно това е нормално поведение, когато искаш да успееш и се притесняваш. та тя е за пръв път на сцена и под светлината на прожекторите.

аз гледах нейно интервю в ю-тюб от март и тя каза, че няма да има никакви фанфари, никакви костюми на извънземни, никакви специални акробатики и фейерверки и т.н. , а  и официалното й видео е заснето в ноща след като е спечелила конкурса на С.Раб и също е много семпло и не са вложени много средства.
а и да не забравяме, че първоначално на тоя конкурс е било забранено да се танцува и да се носят някакви костюми- била е важна само песента.

Може и да е крадена мелодията,  ама датската песен да не би да не е?

# 547
Аз мисля, че и миналата година беше така.

И миналата беше така. От тази година е правилото, че може да се гласува веднага, а не да се чака края.

# 548
Откога пък Израел и Турция са в Европа?  newsm78

Турция е в Европа, а Израел от деситилетия  е включена в европейските спортни клубни турнири. И в Евровизия са преди нас. Та за тях не е лошо да избираш, с кого да си го мериш.

За Армения и Грузия няма да питам  Mr. Green

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8F

Фактите са достатъчно красноречиви  Peace

А  3% -те от територията на Турция веднагически я нареждат в Европа  Joy

"Република Турция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti) е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% — на Балканския полуостров в Югоизточна Европа"

# 549
Soi_fon, би ти било полезно да се научиш да не четеш избирателно и буквално, преди да пишеш по форуми. Съвет само. Изпускаш цяла палитра от нюанси иначе. Но нищо. Важното е, че разбираш от рок музика и Ленчето те кефи. Двете неща са в перфектен синхрон  Peace
Когато в една песен няма музика, ще коментирам текста колкото желая. Изобщо не ме интересува, че "цяла Европа" била харесвала това - първо, не го вярвам, второ, нямам какво да кажа, ако все пак визията за песен победител на такъв конкурс на огромната част от хората е подобно инфантилно бездарно изпълнение. Дори да оставим Турция настрана, имаше песни, които като композиция имаха повече съдържание от песента на Германия. А конкурсът май беше за песен?...
Как да е. Раята гласува и отива да си пуска непоетични кючеци, в които никой не си боядисва ноктите на краката  Confused

# 550
  • Русе
   Някой има ли пълното разпределение на точките, които е дала България снощи? Разбрах, че сме дали 12 на Сафура, 10-на Манга, а другите?
   Аз съм със смесени чувства за немската песен... Верно, беше различна, свежа, но нещо певачката не ми хареса, много Twilight й беше имиджа...
   Много хубаво, че гледахме и живи изпълнения, че на клипове всички песни бяха много добре, но на живо Sick
   Още не мога да разбера какво му беше снощи и на втория полуфинал на Томас Невъргрийн, обявен като суперзвезда, а поведението му на сцената беше като на абсолютен дебютант! За разлика от него младите хубавици просто овършаха сцената!
   Изненадва ме 11-тото място на Русия, а Исландия - чак на 19-то, също това, че Белгия се е класирала преди Гърция...

# 551
  • София
   Не знам защо, променят непрекъснато регламента, но най-честното и правилното, поне според мен е, да може всички да гласуват за всички!

# 552
Някой да преведе текста на победилата песен. Simple Smile

# 553
Всеки от нас има песни-фаворити и държи на тях. Аз обаче видях нещо положително в гласуването на BG снощи – оценката на песента на Турция с 10 точки – Браво!!  Пиша това не защото тя е моя фаворит, а защото ми се струва, че започваме да надскачаме „традиционните” етнически съждения по отношение на тази държава. Сноши някои музикално несведущи изписаха доста „умности” само и само да омаловажат турската песен – дори им било смешно, че турците имали песен в стил рок. Ами имат и такива стилове (дори и награда на MTV) – живеем в 21 век, както и други прогресивни неща ( да не говорим и за английското звучене на групата в интервютата, не се нуждаеха от преводач).  Странни ми са обаче 12-те точки за Азербайджан – съвсем измислен вот от 50 % жури и 50% зрители????  И ние май сме единствените с 12 точки за тази песен????
А колкото до това кой е в Европа и кой не – излишен въпрос. Страните  са допуснати до участие ( от кого??) и използват това си право с представянето на сравнително добри песни.

# 554
  • София
 На мен ми харесва песента на Сафура, ако бях гласувала, за нея щях да гласувам. За Турция също, за Португалия и Испания, за Ирландия и Исландия!

Общи условия

Активация на акаунт