Аранжиране на маса - тема 2

• 206 905
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Пак ми събрахте очите с тези маси,страхотни са....
Ягодка,честит празник и много любов.Масата е била страхотна ,в нито един ресторант нямаше да е така романтично,много ми хареса  bouquet
Леля Ог,какво изпуснато вдъхновение...според мен си е едно краси синьо чудо Peace
Момичета,чиниите ми наистина са различна големина но еднаква форма...затова не се вижда многоооо.Терасата ми,иска да ви покани всички на едно грилче у нас...който иска да заповяда Hug
Леля Ог,подложките ми за кафе са от  плат..не съм ги правила сама...само тези от другата снимка,с форма на листо  ги мъчих сама Mr. Green
Утре имам повод да редя маса...да видим какво ще ми роди  главата.
Пускайте снимки,много ви харесвам  bouquet

# 256
Привет, мили аранжорки!!!

Привет и на новите ни "кадри"! Радвам се, че се включвате в тази "заразна мания"!

Ягодке, честит празник! Да сте все по-щастливи заедно!  Hug

Завърнах се от море, планина, вила и вече мога да докладвам. Обаче така се заплеснах по вашите чудеса, че не ми остана време да наглася снимките. Така че пускам само една, от първата ни закуска на морето, останалите - след като ви се порадвам още и ви изчета...   bouquet

До скоро!

# 257
Митонела, Портман, Леля Ог, Деси, Ивира, благодаря за милите пожелания!  newsm51
Въпреки, че не бяхме планирали да останеме вкъщи, изкарахме много хубаво. Аз сготвих любими неща, а съпругът ми се върна с букета, който ще видите по-долу. И подарък получих.  bowuu Масата определено внесе повече празнично настроение!

Митонела, добре завърнала се! Не се бави с аранжировката - нямам търпение да я видя!
Портман, разгледах снимката подробно и много ми хареса. Много повече от колажа. Най-много ме впечатли пурата! Обичам всичко да е в тон!  Grinning Чакам маси!
Деси, да видим какво ще ти роди главата утре! Не ме кани в градинката, че току виж, скоро съм наминала да поседна в нея!  Grinning Hug
Ивира, крайно време беше да се появиш!  Crossing Arms Надявам се, че сте изкарали прекрасно и си заредена с много нови идеи! Много ти се радвам, да знаеш!  Hug Много нежна маса! Забелязах цветчетата по чиниите и цветчетата в чашката!  Wink Красиво е!   Hug
Леля Ог, не си загубила вдъхновение, а тренинг! Това от ходене по баирите ще да е!  Laughing Но масата е прекрасна, както и да я погледнеш! Отдавна им бях хвърлила око на тези оригами-мидички, но все не им намирах място. Ето, че на твоята маса изглеждат прекрасно! Харесвам и перлите, внасят романтика. Винцето го коментирах вече...  Laughing Имаш още 4-ри маси да показваш, не си мисли, че съм забравила!  Hug

Меридит, Близнаците, Дина, много липсвате тук, да знаете!  Hug Heart Eyes

Маце, и при нас валя три дни, даже 4-ри, ам днес пак грее слънце. Аранжира ли онази маса, която обеща?  Wink  Hug

Това е официално последната ми маса за "този сезон". От утре сериозно се заемам с организирането на пренасянето(иска ми се да си повярвам, че няма да аранжирам маси  Rolling Eyes). Имам обаче още няколко идеи и поводи, та ще се вмъквам от време на време. Но ще ви държа под око и ще коментирам с удоволствие, когато мога! Обичам ви всичките и се радвам на всяко ново попълнение в темата! Моля ви, не спирайте да творите красоти!  Praynig Hug  bouquet

Цветята в букета със слънчогледите трябва да са лилави, както фона на колажа, но фотоапаратът ми е на друго мнение  Laughing:

# 258
  • DE
Здравейте мили момиченца !

Ягодка,макар и с закъснение ви честитя  годишнината !
Много любов и хармония да цари дълги години в дома ви !
червената ти маса от последната страница ми е фаворит.
Много нежна "любовна маса" 1dating

Леля Ог, ама ха, човек трябва да тропне малко с крак че да се появиш Peace
Надявам се да сте прекарали добре.
СноЩи разглеждах албумите ти  и мернах една непозната за мен маса в синьо, с мнооооого мидички.
И си казах "май пак съм пропуснала някоя страница".
Като отворих темата и гледам, аха, тя била последната ти маса.
Успокоих се Mr. Green
Мноооого обичам синия цвят.
Масата ти  е много красива !
Знаеш ли как ми трябват ей тази рибки в дъното на масата.
Намислила съм да спретна една рибарска маса но ми лиспсват някои материали.
А мъжо ако знае как съм хвърлила мерак на някои от неговите рибарски принадлежности...

Ивира, добре си се завърнала. Нямаше те дълго тук Hug

Деси, с удоволствие бих хвърлила поглед върху новата ти маса.
Приятна декорация Hug

Сега моята "софричка". Първо да се извиня Praynig
Дъжд, вятър и 18* е тук на вън. В съседската градина има едно дърво от което цяло лято прехвръкват едни дребни цветчета и сега като е ветровито и мокро лепнат на всякъде.
Виждат се и по моята маса.
Имам едни старо перде и днес му видях сметката, та с него направих и малко декорация.
Малко ми е празна масата и неЩо и липсва но не знам какво newsm78

До скоро момиченца !

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 17:39 от matze

# 259
  • DE
Ягодка, да бе да Mr. Green
Писали сме заедно.
Масата ти е страхотна!!!
Най- после изгря и тук слънце но от монитора на компа, от твоята снимка  Nature Sunny
Тук оЩе вали ooooh!
Мноого Ще ми липсваш!
Пожелавам ви леко и с малко стрес, преместването ви в новия дом.
Със сигурност Ще направиш пак някоя масичка и Ще намериш начин да ни я покажеш.
До скоро Hug

# 260
Ех, момичета, какво приятно оживление  настана в темата!!! Много се радвам на всички!  Hug

dessi06, подложките са страхотни, не съм виждала да се продават такива по нашите магазини! Но и тези, които си изрязала сама са много красиви и оригинални. Не личи да си се мъчила, идеални са! Очаквам новата маса с нетърпение!

Ивираааа, добре дошла!  Hug  Hug Не вярвах, че наистина ще подреждаш маси на морето, но ти си желязна  Laughing Много нежна маса, аз също забелязах цветчетата в чинията и във вазата, а и салфетките са много красиви! Давай и другите, че не мога да търпя!

Ех, Ягодка, как няма да се върне с подарък и букет, като знае колко ще се стараеш за празничната ви маса! Сигурна съм, че сте прекарали чудесно!
Благодаря за коментарите за морската маса, права си, че съм позагубила тренинг, но идеите се завръщат с пълна сила  Laughing
Сега за слънчогледите- това е една страхотна маса като за закриване на сезона (надявам се да е кратка ваканцията, защото и на мен ще ми липсваш много). Много е красива и пак моята любима комбинация от три повтарящи се цвята – зелено, жълто и лилаво в букета и пак същите в средата на масата. А и при чиниите се е получил същия ефект със сините кантове и цветчета! Много цветна, с много настроение, наистина грее!
Това беше една от петте ми идеи за маса, но моя мъж не се съгласи да ми набере малко слънчогледи и миналите почивни дни не успях да осъществя идеята. Но в събота ще правя слънчогледи, приеми го като покана да надникнеш при нас!  Hug

Маце, така става като четеш по нощите  Laughing Нямам време да пиша вечер и затова само качвам снимките, а сутрин се правя на писател. А рибките ще ти ги донеса с удоволствие, на градинското парти у Деси  Laughing  Забелязвам романтични нотки и при теб!  Много ми харесва масата, пердето е страхотно! На тази романтика сигурно и липсва винце, за друго не се сещам! Радвам се, че и ти започна да се показваш по-често, чакам още!

Ето вчерашната ни маса, заедно с вечерята  Laughing

Можеше и едни ето такива китки да и паснат, но не се сетих да си набера от двора в Берковица:

Приятен ден на всички! Ягодка, леко и бързо преместване и не ни изоставяй за дълго!

# 261
Маце, благодаря и за комплиментите, и за пожеланието! Старото перде се е подмладило, даже и "цветенца е закичило в косите". Много нежно и изискано! Харесва ми съчетанието на цветовете, как си завързала приборите, как си надиплила пердето и си направила "вазички" от него! Сега да не вземеш да изчезнеш пак за неопределено време! Вие хич няма да ми липсвате(е, може би само известно време), щото ще съм тук, да ви наглеждам, докато... ми спрат нета.  Laughing  Hug
Л. О., днес си мислих за Хелоуин. Ето, е ти вече си извадила тиквите! Страшна маса! Не се и съмнявах, че следващата ти маса, ще бъде различна! Перфектно си съчетала цветовете! Искам да похапна на тази маса - определено изглежда много уютна и вкусна! Аз до събота, и след събота заорко ще ви наблюдавам, бъди сигурна!  Чакам слънчогледите с нетърпение! Hug  bouquet

За да не съм с празни ръце, една нетна снимка със слънчогледи и... лимони  Grinning:

# 262
Леле,вие пак сте сътворили чудеса...
Мили момичета,заповядайте нещо и от мен Hug

Направете се ,че не забелязвате неизгладената покривка Mr. Green

# 263
Хестия, много, много красива маса! Всъщност наистина не забелязах покривката! Друго са си салфетките от плат!  bouquet

Ами, как да ви кажа! Не се стърпях...  Rolling Eyes Луда работа!   Laughing:

# 264
  • тук
тук е станало слънчево, за да допълни жегата навън  Hug
ЛО, много обичам декоративни тикви и те поздравявам за идеята и изпълнението, макар Ягодка да е права, че е ми се струва раничко за тази тематика (така очаквам, когато ние затиквим, ти вече да редиш елхички и винаги да си номер 1 )
Хестия, много ми хареса как си сгънала салфетките; това ми е голяма амбиция, така че ако имаш упътване, ще съм ти безкрайно благодарна; и малките оранжеви свещници са особено чаровни
Ягодка, ти си пристрастена, което има своя положителен ефект - ние получаваме красиви неща и безценни идеи от теб   bouquet ; много ми е любопитно какъв е съда, в който си сложила слънчогледите  newsm78

П.С. сега ние отиваме на море и аз планирам да не си включвам компютъра и да не домакинствам (тук трябва да спомена Ивира, на която искрено се възхищавам - красива морска закуска с подредена маса и мъфини  Shocked вие сте машини )
и съвсем на финал, но не последно по важност - Матце такова отношение към старото перде дай Боже всекиму  Simple Smile дълго се взирах в салфетките, но не успях да разгадая как точно си ги завила (зашила); стоят оригинално и уникално

останете със здраве и ентусиазъм; аз съм понакупила украса, дано доживея да я подредя ...

# 265
Мили момичета, благодаря за коментарите за тиквената ми маса!  Hug

Не случайно я нарекох тиквена, а не Хелоуинска, защото за този празник е още рано, а и за тези, които не помнят украсите ми от миналата година ще кажа, че тогава наблягам на черепи, кости и прилепи, освен на тикви  Mr. Green А щом тиквите ги има по пазара, значи не им е рано за украса. portman, моята Хелоуинска маса я пуснах още на първите страници на старата тема, така че при всички положения съм номер едно  Laughing
Поводът за тази беше тиквичковата вечеря, както и двете малки къдрави тикви, които смятам да сготвя скоро.

Хестия, много хубава маса, аз също не забелязах покривката! Харесаха ми пръстените за салфетките и самите салфетки. Забелязах и как си обърнала чиниите Wink

Ягодка, много се радвам на твоята луда работа!  Hug  Heart Eyes Масата е красива, слънчева, свежа... Мисля, че на тия слънчогледи не трябва да им се размине поне още една аранжировка  Laughing

portman, обещавам да не слагам елхата преди първи декември! Пожелавам ти хубава почивка, слънчице, много мидички и като се върнеш, да ни зарадваш с една хубава морска маса!

# 266
Ех, че е хубаво тук! Става все по-оживено... вече нямам търпение да се завърнат и останалите отсъстващи - каква веселба ще настане!!!

portman, весело море! Надявам се, че все пак от почивка ще ти остане време и за някоя маса... Аранжирането все пак не се включва в домакинстването, струва ми се... Пък и да се оправдая още - не съм аранжирала всеки ден...   Blush
Много ми хареса първата ти маса, лилавото ми е един от любимите цветове, ти си го съчетала много хубаво с бялото. Интересно си вързала приборите и си поставила салфетките под свеща. Получила се е страхотна маса!
Върху романтичната-рожденденна маса веднага ме грабва голямото тирамису - то апетитно "изпълва пространството"... всичко друго ми бледнее пред него  Crazy

yagodka, захласнах се по твойте прелести... и нямам сили вече да ги коментирам!  Hug

Hestiq, толкова са хубави салфетките ти и си ги сгънала страхотно. Много ме впечатлиха свещниците в букета, както и червените и жълти цветя от хартия, които си напрвила.  Hug

Леля Ог, купих си готварската ти книга - много весела и идейна! Но масите ти са още по-хубави.  Hug
И да знаеш имаш телепатични умения - от неделя мисля една тиквена маса с босилек... да не се помислиш, че съм взела идеята от теб - моята ще е по-ивирена...  Crossing Arms

matze, страхотни маси, особено "зеленчуковата" ми хареса - браво и за градинарските умения!  Laughing Масата с пердето е толкова нежна - не мисля, че нещо и липсва, но пък не пречи да развиеш идеята си, а ние да се радваме на още хубави снимки.  Hug

dessi06, масите са ти като за списание! Че и по-хубави! Страхотни подложки, страхотни чаши за кафе... искаме още! И понеже ще си открадна идеята за листата - от какво си ги изрязала?  Flutter

Митонела, масата с канелоните е  #Crazy искам и аз такова пухче...
Осветлението е голям проблем и за мен, в пикасата има някои възможности да го корегираш, друго решение са портативни лампи от другите ви стаи или редиш, докато е светло хем да е готово за вечеря.

Понеже много писах, ще пусна половината снимки, че стана голям поста.
Въпреки че бяхме на море, морски маси не съм редила, сигурно повече морски идеи ще имам през зимата  Mr. Green

# 267
Радвам се,че ви хареса масата Hug
Ето и самото сгъване:
1.Събират се 4-те ъгъла в средата и така без да се обръща се събират още веднъж 4-те края...

2.Сега обръщаме и пак събираме ъглите в средата...

3.И сега като са събрани,изваждаме всеки ъгъл от горе,така че да се оформи като цвете...

4.Така оформено цветето има нужда от листенца.Изваждат се и листенцата пак от долната страна измежду двете крайчета и се обръщат така:

Дано да съм обяснила правилно Peace
Успех момичета

# 268
  • DE
Здравйте момиченца !
Ето ме  пак тук Mr. Green
Като съм почнала на зелено....
Но за последно, обеЩавам !
Нямам много време, компа ми е натоварен с други задачи, затова си "мятам" само снимките и из afwitchчезвам.
Таzи ноЩ Ще ви разгледам основно Hug
Снимките са правени днес по обяд, под мрачното немско небе Whistling
Sorry, sorry, sorry

За малко да zабравя и черната "циганка" с китка, ама на главата, не zад ухото Mr. Green
www.foto.bg/data/7159/medium/IMG_005317.JPG

До скоро !

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 21:23 от matze

# 269
  • Плевен
Привет и от мен.То май взе да става заразно-два дни не съм слагала маса и не съм готвила, че ни е налегнал някакъв летен вирус, но като влязох сега и видях какви красоти сте показали-не се стърпях.Ето резултата, макар и много набързо.

Мого се извинявам, че нямам възможност подробно да ви изкоментирам, но всички маси са чудесни и заслужават smile3501
А слънчогледите са ми просто слабост-не мога да не им отделя специално внимание,толкова са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт