Рейки - 4

• 51 291
  • 681
  •   1
Отговори
# 45
Но много се преувеличава със заплахата че често се случвали неадекватни реакции у инициирания и нямало кой да му окаже спешна помощ ако вземе да изперква.
съгласна! Hug

п.п. Честит празник на всички чисти детски души! Heart Eyes

# 46
Въпросче Simple Smile
Мисълта (с която даваме рейки, но и по принцип ) може ли да бъде ограничена? Какво усещате и как мислите?

Simple Smile
Риджит, радвам се че спря да пружинираш и се усмихна. Благодаря ти.

# 47
На 01.06. са намерили тялото на изчезналото детенце - Веско!  Cry

Обещах ви да ви информирам когато има новини за Веско, за това пиша тук!

# 48
Здравейте всички !!!

Обещаната българска „Мантра”. Yahoo повтори си я три пъти на глас, но гледай да спазваш ритъма на пунктуацията. Опитай се да си представиш това което говориш. Може със затворени очи, може да гледаш снимчиците, дето съм ги прикачил. Както искаш така постъпи. После ако ти се хареса можеш да и потърсиш музика по твой избор.  Най - добре въздейства на Втори Юни след 12 часа на обяд !!!        

Настане вечер – месец изгрее,          http://img697.imageshack.us/img697/9838/74582869.jpg

Звезди обсипят свода небесен          http://img138.imageshack.us/img138/4376/95047385.jpg

Гора зашуми, вятър повее, -               http://img696.imageshack.us/img696/9662/37160501.jpg

Балканът пее хайдушка песен !          http://img707.imageshack.us/img707/5827/19411624.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/4600/11pametnikanabotev.gif

surpriseuu

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 12:16 от rygit

# 49
На 01.06. са намерили тялото на изчезналото детенце - Веско!  Cry

Обещах ви да ви информирам когато има новини за Веско, за това пиша тук!

Дано малката му душа вече да е намерила покой и да е на по-добро място  Cry

# 50
Здравей човек !!!

Simple Smile

Не схванах това по - горе !!! Дай жокер, моля !!!

surpriseuu

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 13:20 от rygit

# 51
Здравей човек !!!

Simple Smile

Не схванах това по - горе !!! Дай жокер, моля !!!

surpriseuu 

Вчера се самоинсталира нова версия на браузърът ми. Сега установявам, че в новата версия GIF изображенията не се движат.
т.е. това което си ти - пружиниращ - аз видях само като една усмивка. И се зарадвах и споделих. Сега като заредих в друг браузър - виждам, че все още си си пружинка. Каква дребна причина, а какви големи изводи си правя Wink
В другия браузър пък не се виждат подписите ни отдолу под постовете..... Ще взема да го погледна през поне още 2-3 браузъра, кой знае какви чудеса още ще изкочат....

# 52
Здравей Yahoo ,

.............. Но много се преувеличава със заплахата че често се случвали неадекватни реакции у инициирания и нямало кой да му окаже спешна помощ ако вземе да изперква. Все едно да започнем да казваме че медикаменти е добре да се приемат само в болница или поне в присъствие на лекар защото хапчето няма бутон стоп след поглъщане...................

Има неща, които не са ми ясни и ще моля да ми ги разясниш. Ето например за фармакологичния ти пример какви въпроси възникнаха у мен 

@@@    На всеки един хапчурляк има инструкции упътване за ползване и ...... списък на страничните ефекти. Не всички хора  са еднакви. След като не знаеш кой ще го ползва, как преценяваш как ще му подейства ???  Ако сравняваш линка с хапче къде около линка посочен от теб е този списък с възможни странични ефекти  ???

@@@    На всеки един хапчурляк има инструкции упътване за ползване, ако няма или Фармацевта или Лекаря, който ти го изписва или продава, ти определя Доза и Схема на употреба. Инициацията на всяко ниво се извършва един път.  След като не знаеш кой кога и как ще го ползва Как преценяваш, че хората ще си го пуснат МП 3 –то само веднъж за да се иницират ??? Ами ако някой просто му хареса и си пусне 19 пъти в рамките на два часа ???   Ами ако вземе да си го пуска всеки ден по толкова ??? След като при всяка инициациа се отделят ендорфини ( факт който е доказан) как ще предпазиш този с 19 пускания да не изперква ???

@@@    В реда на горните мисли май стигнах  и до един друг проблем дори за контролираните
употреби на лекарствата. Там има една ситуация когато човек прекали с употребата им ползвайки ги в прекалено дълъг период от време...... Квалифицира се като зависимост от определен медикамент предизвикващ  в последствие  АБСТИНЕНЦИЯ при липсата му. Тъй като при  инициацията се отделя едндофирни нали ти идва наум какво се получава когато организма след седмица се адаптира към 19 пускания и иска да станат 29 после 39 и т. н.!!!  Та подобни музички с модулирани в тях „добри” мисли пуснати в Нет пространството от „Добри” хора се продават срещу SMS с по – висока тарифа и у наше село им думат електронна дрога !!! Питам се, при липсата на контрол от твоя страна кой, колко и как използва линка къде според теб да търся  разликата между едното и другото изключая SMS закопчаването ??? 

@@@    Не знам колко си запознат с медицината по света, но има някой медикаменти които се употребяват единствено и само в болнични заведения или в присъствие на медицинско компетентно лице защото имат непредсказуеми странични ефекти. Тези дето са без копче STOP са съвсем друга категория. Но и на голяма част от тях пише изрично ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ. И тези медикаменти не се продават от вестникари ами от фармацевти дето им викат още МАГИСТЪР и поназнайват  туйта - унуйта  за човешкото здраве и човешкото тяло. Не че тази индустрия е цвете за мирисане, но на ниските нива има известен порядък, който буди доза уважение.

@@@    Всеки лекар или фармацевт като ти изписва лекарството или като изпълнява рецепта ( не че и там няма злуопотреби) се подписва или обозначава с печат – ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ за назначения медикамент. След като по този начин ни насочваш към  инициацията тип  шир потреба не знаейки  какви хора се иницират и какво ще правят те по нататък, ти някаква  Отговорност поемаш ли  за това, или не ???  Искам да попитам направо,  ако не поемаш никаква Отговорност за автоматично иницираните от теб ученици след инициациата им, това на български не значеше ли БЕЗОТГОВОРНОСТ !!! Имам в предвид към хората като цяло и към самата идея на Рейки  ??? 

За същностите ще си задам въпросите в друг пост .  За сега ще бъда благодарен ако дадеш някой друг отговор на тези !   

Поздрави   bouquet

Rygit   surpriseuu

# 53
rygit според мен всичките ти въпроси се свеждат само до един - всичко ли на този свят се получава и ползва изрично предписано от някой и ако не е кой носи каквато и да е отговорност? При такава преформулировка на въпросите ти отговора се подразбира. Твърде много повече са нещата в живота без предписания и е нормално отговорност да носи основно производителя им и евентуално този който ги консумира ако не спазва препоръките. Нима ще съдиш производителя на ножове за това как е ползван купения нож въпреки че е минал всякакви сертификации? Аз в случая не съм нито производител нито потребител на въпросния безплатен продукт който съм посочил. Има си упътване в документ към него и съвсем не става въпрос за разпространение на лекарство без етикет и указания. Използвах примера с достъпно за всеки лекарство само за да покажа че не всичко се прави винаги с лично присъствие на лекар. Не познавам пострадали от свръхдоза инициации. Преди години съм си правил по над 10 на ден и единственото което се е случвало е главоболие. Посочи пример на поне един човек пострадал от инициация, свръх доза или при ползване на Рейки за да има смисъл изобщо да се обсъжда. Не е нужно да споменавам колко стотин инициации съм получил и колко хиляди съм дал за да знам какво говоря. За съжаление нямам никакво време да се задълбаваме повече в подобна материя иначе всеки трябва да се консултира с адвоката си преди да посочи какъвто и да е линк от нета  Simple Smile

# 54
  • Costa Rica
rygit, отговорността всеки си я носи сам. Нямай грижа.

# 55
Здравей Yahoo ,

След този отговор остава да уточниш какво за тебе значи инициация. И тези 10 инициации получени в един ден какви са били от една ергийна школа от един енергиен канал или 10 различни ? Пък за оплакващи се има много просто те не пишат в тази тема. Така че не бери кахър ще се намерят и то в изобилее много над бройката която си представяш. Но не това бе целта на питането ми да ти търся недоволни. Не видях никъде да коментираш проблема с Отговорността при тази схема на иницииране. Пък за адвокати не ми говори защото тази материя не залегнала никъде в законодателството в пряк текст, така че е безсмислено да намесваме юрисдикции за неща за които няма правна материя и да речем оторизирани вещи лица които да светнат съдиите   за разликата в инициациата на Рейки и на Шамбала ( хайде тях да дам за пример че те доста се дърлят по между си ) !!! Виждам по - долу че си имаш нещо като адвокат, но питането ми беше към теб ако искаш опитай се да ми отговориш еднозначно поемаш ли Отговорноста за автоматичното инициране или не и ако си за инициациа с Присъстващ Учител защо подаваш линк за точно обратното на декларираното от теб ???

Поздрави   bouquet

Rygit   surpriseuu

# 56
Цитат на: rygit
След този отговор остава да уточниш какво за тебе значи инициация. И тези 10 инициации получени в един ден какви са били от една ергийна школа от един енергиен канал или 10 различни ?

В началото бяха различни нива и различни системи, по-късно съм експериментирал многократно с едно и също - резултата е еднакъв, максимум се стига до главоболие и то за доста "мощните" инициации в системите на Оле Габриелсен, за останалите подобни на Рейки почти без никакви странични ефекти.

Пък за оплакващи се има много просто те не пишат в тази тема. Така че не бери кахър ще се намерят и то в изобилее много над бройката която си представяш.

След като имаш някакви сериозни опасения и им отделяш толкова време значи се базират на някакви наблюдения и евентуално потърпевши. Търся само един такъв човек който да е имал доказана вреда от инициация или ползване на Рейки поради самата инициация (без значение от метода).

Не видях никъде да коментираш проблема с Отговорността при тази схема на иницииране. Пък за адвокати не ми говори защото тази материя не залегнала никъде в законодателството в пряк текст, така че е безсмислено да намесваме юрисдикции за неща за които няма правна материя и да речем оторизирани вещи лица които да светнат съдиите   за разликата в инициациата на Рейки и на Шамбала ( хайде тях да дам за пример че те доста се дърлят по между си ) !!!

Отговороността вече я коментирах - няма такава за всичко при всякакви обстоятелства. Кой е поел отговорността при първата инициация на човек в Рейки защото все някой е бил първи? И защо след това да не може друг да я получи по същия начин, а трябва само човек да я препредава. Моята представа за инициация е че мастера само инициира процеса и най-вероятно останалото се извършва не от него. Иначе ако всичко зависеше от мастера можеш ли да гарантираш че той е в състояние да спре инициацията когато поиска или дори да я отмени щом всичко е под негов контрол? Затова и смятам че е без значение дали си я поискал директно от висшия си аз или от посредник (учител, аудио, текст, видео и прочие носители) тя е една и съща щом касае същата енергия. Прилича ми на купен продукт директно от производителя или от дистрибутор, щом продукта е същия не би трябвало да има разлика как е стигнал при теб.

Виждам по - долу че си имаш нещо като адвокат, но питането ми беше към теб ако искаш опитай се да ми отговориш еднозначно поемаш ли Отговорноста за автоматичното инициране или не и ако си за инициациа с Присъстващ Учител защо подаваш линк за точно обратното на декларираното от теб ???

Това за адвоката беше шега - не може да се носи никаква отговорност за посочване на линк в нета когато не е твой, но си доволен от съдържанието и желаеш да го споделиш и с други. Винаги ще има някой който да е недоволен от съдържанието/метода/законодателства/отговорности... което обаче не значи че никой никакви линкове не трябва да посочва заради това. Аз съм за всякакви методи на инициация, не поемам никакви отговорности за линкове които не са за мой продукт(както е в случая) и препоръчвам на всеки който смята че с учител ще се чувства по-сигурен да направи точно това което смята че е най-добре за него.

# 57
Здравей Yahoo ,
След като имаш някакви сериозни опасения и им отделяш толкова време значи се базират на някакви наблюдения и евентуално потърпевши. Търся само един такъв човек който да е имал доказана вреда от инициация или ползване на Рейки поради самата инициация (без значение от метода).

@@@   Има, има и то не малко. Понеже аз не съм от тях,  не съм си правил труда да им вземам координатите. И през ум не мие минавало, че ще ми трябват.  В името на чистота на спора и обективността, ако ми остане време ще се опитам да ги открия отново. Само ми кажи къде да ти ги „пратя”, защото е понятно , че тук не удачното място за това.   
Моята представа за инициация е че мастера само инициира процеса и най-вероятно останалото се извършва не от него. Иначе ако всичко зависеше от мастера можеш ли да гарантираш че той е в състояние да спре инициацията когато поиска или дори да я отмени щом всичко е под негов контрол?

@@@   За мен инициациата е калибровка на определени чакри да декодират постъпващи сигнали от определени информационни канали от другите комбинации измерения.  Ако Учителя е с необходимите възможности може да спре инициациа, може да запуши съответен инфо – канал без проблем. Явно с многото си инициации ( ако приемем казаното от теб за истина ) ти си се превърнал в много лентов приемник. Това обаче не означава, че някоя от честотните ти ленти не може да бъде вторично запушена заглушена или коригирана по определен начин, просто досега не си попаднал на такава ситуация и на по силен елемент , но от другата страна на бариерата. Не ти го пожелавам. Ти, аз, тя,те  сме нещо като ресивер на Булсат – Вселен  ком. Ако не си „платиш” еди кой си пакет ти спират съответните програми и обратно при „плащане”  ти ги активират. Няма съществена разлика в принципа. Не се възгордявай толкова никой от груповите Висши Азове не се натиска толкова за конкретен простосмъртен. Ти, аз, той, тя сме такива .... може и по специални,  но има и достатъчно многото  други с неактивирани  потенциали  сходни с нашите  както е казал поетът „ Какво тук значи някаква си личност ?” Ако не сме ние ще е някой друг.  Така,  че ако се наложи удрят ти „ тапата” без да му мислят и минаваш в заглушка, колкото и гадно да звучи и активират друг !  Но това може да го стори и злонамерен Учител !!! Защото му е дадена власт на " Модератор "

Затова и смятам че е без значение дали си я поискал директно от висшия си аз или от посредник (учител, аудио, текст, видео и прочие носители) тя е една и съща щом касае същата енергия. Прилича ми на купен продукт директно от производителя или от дистрибутор, щом продукта е същия не би трябвало
            @@@  Тук вече категорично съм на друго мнение . Има огромно значение дали пиеш вода от извора ( ако еко разбира се )  или от чешмата ( няма да се впускам в обяснения за повърхностни напрежения и памет на водата) . Има огромна разлика в аурата на всяко същество ( та дори и на сгради дълго обитавани от хора), ако го гледаш на живо или  по телевизията па било тя и цифрова или на монитора на компа. Сигнала е визуално е същия, но категорично му липсва пълния „честотен спектър” погледнато в сезитивен аспект от към гледна точка на хора като нас.  Така, че носителя на инфо е много важен поне аз така мисля, ако ти си с по ниска чувствителност си е твой проблем. Има разлика например в звука от лампов транзисторен и усилвател с интегрални схеми,  а за новите МП 3,4  Ай подове да не говорим. Така че категорично продукта при аудио инициацията не е същия. Понякога даже  просто дори не е едно добро менте.  Та в този ред от мисли не съветвам никой да се инициира с гнерирани от човека модули. Нещата на мен ми звучат така  http://img267.imageshack.us/img267/8195/80542712.jpg .  И така както има разлика в ръчно изработената ваза и ръчно измития автомобил , така има разлика и в синтетичната инициация и тази направена от човешки фактор.
Поздрави   bouquet

Rygit   surpriseuu

# 58
Тук вече категорично съм на друго мнение . Има огромно значение дали пиеш вода от извора ( ако еко разбира се )  или от чешмата ( няма да се впускам в обяснения за повърхностни напрежения и памет на водата) . Има огромна разлика в аурата на всяко същество ( та дори и на сгради дълго обитавани от хора), ако го гледаш на живо или  по телевизията па било тя и цифрова или на монитора на компа. Сигнала е визуално е същия, но категорично му липсва пълния „честотен спектър” погледнато в сезитивен аспект от към гледна точка на хора като нас.  Така, че носителя на инфо е много важен поне аз така мисля, ако ти си с по ниска чувствителност си е твой проблем. Има разлика например в звука от лампов транзисторен и усилвател с интегрални схеми,  а за новите МП 3,4  Ай подове да не говорим. Така че категорично продукта при аудио инициацията не е същия. Понякога даже  просто дори не е едно добро менте.  Та в този ред от мисли не съветвам никой да се инициира с гнерирани от човека модули. Нещата на мен ми звучат така  http://img267.imageshack.us/img267/8195/80542712.jpg .  И така както има разлика в ръчно изработената ваза и ръчно измития автомобил , така има разлика и в синтетичната инициация и тази направена от човешки фактор.

Определено считам че не си разбрал уточнението ми как се правят тези неща - в случая аудио инициацията. Няма промяна на носителя по никакъв начин и за носител може да се ползва всичко независимо от качествата му. Създава се универсална инициация някъде в енергийното пространство (лично или с помощ "отгоре") все едно я правиш на някого но с намерението че на енергийно ниво се свързва с носителя и ще бъде получена при поискване/прослушване... Така прослушването на някаква музика има две роли - да релаксира слушащия и да натисне бутона старт за получаване на приготвената универсална инициация конкретно за този човек. Няма никакво значение дали го слушаш от грамофон или айпод, инициацията идва от друго място, а не от самия звук. Затова смятам дори че такъв метод е по-близък до този на инициацията на първия човек в Рейки след пост и молитви които са задействали процеса "отгоре" отколкото от някой учител минал през N на брой инициации и вероятно в доста променен вид, ако някой е добавял и "подобрения".

Рейки би била полезна на много хора и бих желал да се разпространява по най-достъпни за хората начини. Варианти за инициации има много и нека всеки избере най-подходящия за него.

# 59
Преди години съм си правил по над 10 на ден и единственото което се е случвало е главоболие. Посочи пример на поне един човек пострадал от инициация, свръх доза или при ползване на Рейки за да има смисъл изобщо да се обсъжда.
Главоболието не го ли броиш като "страничен ефект"?

Все още съм начинаеща в Рейки, за това ще се опитам да ти преразкажа какво е казал Петър Димков за енергията: ако не се внимава може да се получи като крушка, на която й се пуска по-високо напрежение... Така е и с Рейки, ако не е правилно "дозирана", човек може да изпита доста голям дискомфорт... За това се и доверявам предимно на вътрешното си желание и вече избягвам да насилвам организма си.
А това дали ще си правиш експерименти със себе си е твое решение. Преди като тренирах и аз си пробвах предела на силите си, но единственото, което получих беше претоварване и окончателно прекратяване на спорта, който тренирах тогава.

Общи условия

Активация на акаунт