Рейки - 4

• 51 361
  • 681
  •   1
Отговори
# 450
Аз да си призная загубих ориентация,ама от прехода ще да е. Mr. Green

# 451
  • София
Как коя, озъбената усмивка  Mr. Green
Аха, същата Flutter
Жива и здрава да е Лиса, дълго ще се помни Mr. Green

Аз да си призная загубих ориентация,ама от прехода ще да е. Mr. Green
Не дръж на тези работи, ти си невинна форумска душа, някои неща ще си останат в клюкарника...

# 452
КЛОНКА  Hug

Аз да си питам,пък  ако не е за темата,да ме прощавате.

Какво мислите за изчезването на течението Гълфстрийм?

# 453
  • Tам през Атлантическия океан
Темата е Рейки  Wink
какво общо има с това течение  Thinking и къде пише че е изчезнало ?! Rolling Eyes

# 454
Знам ли,може и да има връзка,нали всичко е енергия Thinking Пък информация колкото искаш,е в бг пространството не  толкова много.Но и в руската и западна преса пише,при това не от вчера.

# 455
krem-karamel Ако прочетеш по-внимателно по-предния ми пост,ще видиш,че не тава въпрос за рейки,а по принцип за лечителството.Тъй като все пак споменаваш рейки-всичко е едно-енергията е сама по себе си една,но се трансформира и променя.Няма значение как човек нарича ползваната енергия - своя или космическа енергия-тя е взаимно свързана.

Ще те разочаровам, но няма как енергията да бъде една.
Във Вселената съществуват две енергийни силови полета - космическото (вървящо надолу), и земното (издигащо се нагоре)...

Има огромно значение дали използваш собствената си енергия за лечение или канализираш чиста енергия отвън. Това обяснява и защо екстрасенсите едно време са разболявали себе си и пациентите си от толкова нелечими болести:

ЕНЕРГИЯТА И ЛЕЧЕНИЕТО
Как лекувам? Канализирам чиста, получена отвън енергия. Не лекувам хората със собствената си енергия. Много е важно това да бъде разбрано. Енергията не е моя. Ако използваш собствената си енергия, ти не само се убиваш, за да помогнеш на другите (като губиш собствената си жизнена енергия), но също така рискуваш да им предадеш собствените си здравословни проблеми заедно с лечението. Затова всъщност ти не им помагаш, тъй като енергията просто не е чиста. Моето обучение ме научи как да се свързвам с по-висш източник на енергия и да я канализирам през себе си.

Сегашният ми лечителски стил много се различава от начина, по който лекувах в началото на 90-те години. Той постоянно еволюира. Развивайки се като лечител, ти развиваш свой собствен почерк.
При лечението пациентите ми не са пасивни. Те също трябва да участват, като поемат отговорността за себе си, за телата си и за емоциите си. Необходимо е да научиш за границите и за предпазването: не само как да защитиш себе си (макар това да е жизненоважно), но и да уважаваш личното пространство на другите. На това уча пациентите си. Също така им давам ясно да разберат, че ключът към изцелението е умереността във всичко: в храненето, общуването с хората, изразходването на енергията и прекарването на времето. Не бива да се прекалява. Уча хората да обръщат внимание на собствените си граници и тези на другите.

АЛЛА СВИРИНСКАЯ - "ТАЙНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА"

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 13:03 от krem-karamel

# 456
krem-karamel Няма как да коментирам автор,който поне за мен е неизвестен,нито пък нещо,което е необосновано ,а се основава на някакво самозомбиране.
Но има теория за торсионните полета,която е в основата на всяко учение,и според  закона за електромагнитната енергия в космоса,влияеща върху живота на Земята,съществуват полета на  въртене на енергията,които се наричат торсионни полета.Има ги както във физическия,така и в духовния свят.Енергията е една,само преминава от един във друг вид. Peace

# 457

Арбанашка кокона
Ето тук има  по въпроса ,който си задала.
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=1245
Макар,че  в интернет има доста инфо ,тук е обяснено достъпно ми се струва.

Raliko, благодаря ти за тази информация.  bouquet Тази страна на РейКи не е описана в нито един учебник, поне аз не съм срещнала. Понякога имаме усещане за нещо, но не знаем истинската причина за това нещо..., и търсим....,отговор. Още веднъж   202uu

# 458
Аууу, дадохте доста материал за rigit; отиде му уикенда!  Mr. Green

Понякога е по-добре да не се чете литература (която е пълна с противоположности), а да се усещат нещата, и да се практикуват  Wink
(с последното съм на някоя гара)

# 459
Ще те разочаровам, но няма как енергията да бъде една.
Във Вселената съществуват две енергийни силови полета - космическото (вървящо надолу), и земното (издигащо се нагоре)...

Има огромно значение дали използваш собствената си енергия за лечение или канализираш чиста енергия отвън. Това обяснява и защо екстрасенсите едно време са разболявали себе си и пациентите си от толкова нелечими болести:

ЕНЕРГИЯТА И ЛЕЧЕНИЕТО
Как лекувам? Канализирам чиста, получена отвън енергия. Не лекувам хората със собствената си енергия. Много е важно това да бъде разбрано. Енергията не е моя. Ако използваш собствената си енергия, ти не само се убиваш, за да помогнеш на другите (като губиш собствената си жизнена енергия), но също така рискуваш да им предадеш собствените си здравословни проблеми заедно с лечението. Затова всъщност ти не им помагаш, тъй като енергията просто не е чиста. Моето обучение ме научи как да се свързвам с по-висш източник на енергия и да я канализирам през себе си.
[/quote]

Снощи за може би пети пореден път гледах "Зеленият път". Чудя се, дали Джон Кофи канализира някаква енергия? newsm78 Или може би се тръшка уморен защото лекува със собствената си енергия? newsm78 И откъде такава силна и мощна енергия, която е способна дори рак да излекува?

Или като лекуваме с РейКи, ние сме само проводници и от нас и нашите мисли и тела не зависи абсолютно нищо?

Тони,именно, и аз това искам да кажа. smile3521

# 460

A , не  ти ли се е случвало да помогнеш без въобще да си задаваш въпроси  Wink

Според мен в Рейки е най-важно НАМЕРЕНИЕТО
пускаш го и край , тогава няма шанс да се натовариш с каквото и да било (както споменава raliko )

bouquet  bowuu

"Направи добро и го хвърли в морето..."
Това, за което не ти е "платено", и което е направено искрено и с желание да помогнеш - е истинска положителна придобивка, която ще се върне при теб като положителен кармичен резултат. - по един или друг начин. Явно е че това не се връзва много с капитализЪма, но нима това е най-съвършената икономическа система? - не сме длъжни да живеем по нейните закони само, по-важни са Вселенските. Въпроса за вземането на пари за лечение (или за духовни неща) може да е проблем за този, който иска за се препитава по този начин. Не че не е възможно, но да няма фиксирана задължителна такса. Не може да продаваме Вселенската енергия.
Ако някой мисли, че той лекува, може да взема пари, но ако мисли, че е само проводник на Божественото, пътни такси според мен някак си не върви да се вземат. Ако хората искат да се отблагодарят за това, че им е помогнато, това е тяхно право и не трябва да бъдат спирани, и то не е задължително благодарността да е в пари. (Ако лечителя е способен и истински и лекуваните биха разбрали според мен - най-малкото по резултатите). Друг е въпроса че лечението освен сеанс може да касае и промяна в начина на мислене,хранене, живот и отношения.
Също така съм срещал в смисъл, че ако лекуваш някой за пари и той умре, ще се вселява в лекуващия го, нещо, което мен не ме привлича...
Оттук някои мои изводи, които не натрапвам, но надявам се да са ценни за някои:
- ако някой иска да посвети живота си на лечение с енергия или Рейки - да има друг доход или професия, с която да се издържа, (или за това да се грижи съпруга на лечителката)
- да има помещение за прием, за което не се плаща наем, за да не създава зависимост задължителния наем който се плаща на хазаина и потенциалните приходи
-отсъствие на фиксирана такса за сеанс - има и ясновидци със способности, които го правят.

по въпроса за "торзионни полета"(които се въртят) - силно съм скептичен към авторите и системите които ги ползват (руски "учени" откриватели на "топлата вода" и .."сладоледа"  Mr. Green )

доколкото ми е известно АЛЛА СВИРИНСКАЯ е известна и мощна потомствена руска лечителка и по снимка мисля че сериозно излъчва!

Цитат
Алла Свиринская е пето поколение руски лечители. Едно от най-известните имена в Обединеното кралство в момента, има преуспяваща практика в Нотинг Хил. 

Цитат
съгласен!

колкото до дадения линк определено има неща, за които може да се замисли човек, но това не значи, че нещата не могат да се оправят (примерно НЕследвайки г-жа Таката  Flutter )
Има различни видове енергии във Вселената, според мен е хубаво да можем да работим с различни от тях, и то...правилно! (особено с нашата си - за това може да спомогнат различни методи - концентрация, медитация, дълбоко дишане, положителни утвърждения и др.)

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 13:44 от Vox populi

# 461

Арбанашка кокона
Ето тук има  по въпроса ,който си задала.
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=1245
Макар,че  в интернет има доста инфо ,тук е обяснено достъпно ми се струва.

Raliko, благодаря ти за тази информация.  bouquet Тази страна на РейКи не е описана в нито един учебник, поне аз не съм срещнала. Понякога имаме усещане за нещо, но не знаем истинската причина за това нещо..., и търсим....,отговор. Още веднъж   202uu

Радвам се,ако  съм била полезна! Hug
Така е,търсим незнайно какво , незнайно защо и неизвестно къде,но пък продължаваме упорито да търсим. Flutter

# 462
интересни неща дискутирате  Peace

Vox populi , ако лечителката няма толкова богат съпруг  newsm78

аз никога не съм получавала пари за леченията,  никога това не е стояло на дневен ред , но пък Вселената ми изпълнява всяка прищявка и по всяко време по чуден начин  Heart Eyes за което и БЛАГОДАРЯ
Имала съм проблеми от финансово естество, когато имах съпротива вътрешна дали да не получавам нещо за труда. Тогава имах такива проблеми, че и до заеми стигах. Един ден ми просветна, че оставям всичко ей така и тогава започнаха чудесата....

ако съм получавала пари за това мое хоби и радост в живота, никога не бих имала в материален план това, което имам и получавам всеки ден

# 463
 Peace Аз също не съм вземала пари за Рейки. То и как да взема? Заболял го човек кръста, слагам си ръцете, очите му светват и да му кажа "Дай сега 5лв!"?
Но за мен Рейки се ограничава в това - да се отзова на нечия болка или емоционално състояние.
Има хора, които са вградили Рейки в ежедневието си. Нормално е да решат за себе си какво да правят във връзка с финикийските знаци.

# 464
Цитат
ако лечителката няма толкова богат съпруг...
Значи Вселената все още не я е подготвила за тази мисия:) (или няма такава, а да трябва да съвместява рейки с ходене на работа:)

Имала съм проблеми от финансово естество, когато имах съпротива вътрешна дали да не получавам нещо за труда. Тогава имах такива проблеми, че и до заеми стигах. Един ден ми просветна, че оставям всичко ей така и тогава започнаха чудесата....

ако съм получавала пари за това мое хоби и радост в живота, никога не бих имала в материален план това, което имам и получавам всеки ден
и аз в този смисъл  имам предвид - ако човек си е на мястото, няма проблем!

Общи условия

Активация на акаунт