фейсбук

• 291 840
  • 2 278
  •   2
Отговори
# 75
  • В една Дупка.
Аз пък не мога да разбера какви са тези паранои. Хората научават за теб само нещата, които сам си написал. Статуса си го пишеш не за себе си, а за да го прочетат останалите. Иначе можеш просто да си го кажеш наум, нали така?
Снимките също се качват с такава цел - да бъдат гледани от останалите. Ако не искаш да ти ги гледат, не качваш, много е просто.
Който не искаш да ти гледа информацията, не му отговаряш на поканата за приятелство или пък го изтриваш от списъка си, ако вече е там.
Ако искам да водя лични разговори с някого, не го правя на място, където всички да могат да го прочетат и коментират. Ако пиша на стената на някого, го правя с пълното съзнание, че то може да бъде прочетено от всичките ми приятели, както и от всички негови.

Животът ти няма как да бъде достояние на всеки, ако не искаш. Никой не те кара насила да пишеш статуси на всеки 15 минути с актуализация на това какво точно правиш в момента и как се чувстваш.
Peace

# 76
  • ...край Дунава
А какво означава например в албума със снимки това"персонализиране"?
-всички
-приятели на приятели
-само приятели
-персонализиране?

# 77
  • Германия
Май е опция за избиране на определени приятели, които да могат да ги виждат.  Peace

# 78
  • UK
Или да не могат. Simple Smile

# 79
Аз пък реших да се отърва от тоя фейсбук, но явно не е напълно възможно. Първо изтрих всички снимки, информация и т.н., след това изтрих акаунта, чакам да минат двете седмици. Но въпреки това линкове към снимки, които съм давала, адреса на самото изображение продължава да се отваря  Tired

Какви са тези 2 седмици? По принцип, нещо което е публикувано някога, известно време "престоява" при търсене в Гугъл, нещо кеширане ли беше, не съм сигурна. Това ли означават двете седмици изчакване?

# 80

Какви са тези 2 седмици? По принцип, нещо което е публикувано някога, известно време "престоява" при търсене в Гугъл, нещо кеширане ли беше, не съм сигурна. Това ли означават двете седмици изчакване?

Не, две седмици официално ФБ ти пази данните, след което ги "изтрива". Уж.

А в гугъл кеша колко време ще стоиш е отделен въпрос.

# 81
  • София
http://www.geekculture.com/joyoftech/joyimages/1390.jpg #2gunfire

за съжаление го имам само на английски

# 82
  • UK
Защо е стрелящият емотикон за тази очевидно хумористична статия? Не се сърдете на Фейсбук, че ви пази снимките, а на себе си, че сте ги качвали. От колко време се занимавате с Интернет? Седмица, две? Не знаете ли, че абсолютно всяко нещо, което някога сте качили там, се пази? Вие можете да си го изтриете и другите като вас и мен няма да знаят как да го намерят, но то си е там. Така че можете да се сърдите само на себе си, че някога сте решили, че е много добра идея да качите информацията си в Интернет. Иначе съ напълно съгласна с... Не помня кой го каза, но във Фейсбук има само тази информация за вас, която сами сте качили. Защо протестирате толкова срещу това, че тя се пази? Фейсбук поне ви го казва. Много други места в Интернет поддържат заблудата за цялостно изтриване на снимки и профили, а такова нещо няма.

# 83
Така е. Каквото качиш, остава. В началото на Интернет имаше проблем с пространствата за съхранение и се е триело. Сега практически няма нужда от това. Собствените ни трошки бяха по 10 ГБ, после 40, сега 300 ГБ хард е нещо нормално. По-лесно е да се архивира, отколкото да се трие. Получава се едно слонско гробище от информация - зарязани омръзнали блогове, 10-годишни писания във форум, снимки... Който е достатъчно глупав да дава твърде лични неща - кой му е виновен?

Навремето като търсех някого се налагаше сериозно ровене, сега го откривам за няколко минути. Колкото по-скаран с езиците и компютрите е, толкова по-лесно и прекрасно става всичко.

Тъй като нищо не се губи, можем да видим и отношението на създателя на ФБ към защитата на данните преди 5-6 години: Laughing

Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard / Така че ако ти трябва инфо за който и да е в Харвард

Zuck: Just ask. / Само ме попитай.

Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS / Имам над 4000 снимки, мейли, адреси, SNS-та

[Redacted Friend's Name]: What? How'd you manage that one? / Какво? Откъде?

Zuck: People just submitted it. / Хората просто ги качват.

Zuck: I don't know why. / Не знам защо.

Zuck: They "trust me" / Вярвали ми

Zuck: Dumb fucks. / Идиоти.

# 84
А какво означава например в албума със снимки това"персонализиране"?
-всички
-приятели на приятели
-само приятели
-персонализиране?

кликаш на персонализиране и си правиш настройките както искаш

# 85
Така, май не е правилната тема, ама нищо. Знам, че имаше толкова много теми за и против фейсбук, тази май не е точно с такова естество, ама е първата, която ми попадна. Та, исках да се похваля, как фейсбук може да е много полезен всъщност. На мен ми донесе значителна парична премия и одобрението на началството. няма да се впускам в подробности, но по работа търсехме един европейски политик на висок пост и по никакъв начин не можехме да се доберем да си свършим работа. бюрокрация голяма. ама, се оказа, че човекът си имал фейсбук и най-редовно си отговаря там. пък, аз попаднах на него, свързах се и свърших работата дето всички шефове месец не можаха. ама не си издадох начина  Mr. Green

На теб фейсбука може да ти е бил полезен,но на моя позната и донесе голямо разочарование: откри ,че приятеля и кръшка с друга и имаше страхотни скандали.
Така,че за едни радост,за други тъга.

# 86
  • UK
А, то щото е велико щастие приятеля ти да кръшка, а ти да не знаеш.

# 87
А, то щото е велико щастие приятеля ти да кръшка, а ти да не знаеш.
newsm78

# 88
  • UK
Открила е, че приятеля й кръшка чрез Фейсбук, и това е кофти, но той така или иначе си е кръшкал и тя не е знаела, и не виждам защо Фейсбук да е виновен за ситуацията й, при положение, че за мен той да кръшка а аз да не знам е по лошия вариант.

# 89
Открила е, че приятеля й кръшка чрез Фейсбук, и това е кофти, но той така или иначе си е кръшкал и тя не е знаела, и не виждам защо Фейсбук да е виновен за ситуацията й, при положение, че за мен той да кръшка а аз да не знам е по лошия вариант.
Фейсбук не е виновен ,а напротив помогнал и е да разбере за изневярата.Но това беше голям шок за нея.
А ти искаш да кажеш,че и в този случай Фейсбук е бил полезен.

Общи условия

Активация на акаунт