7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

  • 15 564
  • 187
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 7 091
Ванче, съгласна съм с всяка дума, която си написала.
Не, не се чувствам виновна, защото просто няма за какво. Аз от самото начало обявих, че тортите не са ми приоритет в момента, развиха се при мен нещата по различен начин и наблягам на други неща. Да, продължавам да ги правя с удоволствие, приятно ми е да вляза в тортената тема и да разгледам, когато мога коментирам, когато правя торта пускам. НО. Просто не се занимавам активно с това. Опитах да жонглирам извесно време с всички неща на куп, не става. Затова просто нещата, които не са ми на дневен ред отпаднаха, то е естествено.
Предполагам и с другите е така.

Както казах- нищо тъжно и трагично не се е случило. Стига да има ентусиазъм, по-нататък може пак да се съберем, знае ли се Simple SmileБлагодарна съм за всичко научено, което са споделили пишещите в предизвикателствата и определено смятам, че беше ползотворно това, което направихме. По-добре е когато вече няма нужда от нещо и се превърне в задължение и е свързано с неприятни емоции да не го правиш, отколкото да се насилваш. Полза от това просто няма.   bouquet

# 46
  • Мнения: 1 173
Е , то интереса спадна още след 3-тото или 4-тото Предизвикателство .
Истина е че поради една или друга причина интереса намаля , или дори и да го има участва се , отваря се албума , тортите се разглеждат , охка се ахка се и после , когато дойде време за коментар -коментиращите са едва 1/3 от участващите . Тогава човек си задава въпроса " добре де , аз защо я правих тази торта , къде беше смисъла " , след като както каза Ванчето критиката я няма , няма ги коментарите а само "букетчетата"

 
 За "сезона" съм съгласна - Юли до средата на Август си е отпускарския сезон в Бг . Един не може да направи торта понеже е на морето , после 5 не могат да коментират пак по същата причина .
 
За снимките както решите , не съм платила таксата още , мислех да го направя към края на месеца , за да може да е валиден акаунта до следващата година по това време и евентуално да успеем да качим снимките за Предизвикателството ( тогава) , но четейки коментарите, Ани изглежда е права - смисъл няма .

Сега остава да кажете какво ще правим - всеки си качва снимките в албум и ги пуска на 1ви или ...?

Предполагам сте забелязали че линковете към предишните Предизвикателства не работят - причината е че при безплатния акаунт във Фликър се показват  само последните 200 снимки .

 

# 47
  • София
  • Мнения: 2 130
Така, като човек, който не е пропуснал нито едно предизвикателство до момента, мисля да кажа и аз какво мисля. Може да е малко накъсана мисъл, но малко се изнервих и не ми се пишат спояващи мисли:
1/ Тортите, които съм правила с най-голямо удоволствие са тези за РД на Явор и за Предизвикателствата.
2/ Никога не съм обвързвала правенето на 3 торти годишно непременно с някакъв повод. Просто има тема, има муза, има реализиране на проект - какъв друг повод.
3/ Хайде да си изкараме това предизвикателство с жизнено настроение, пък опелото да го оставим за след това, ако се окаже, че няма ентусиазъм и нови идеи, които да подкрепят начинанието.
4/ Животът верно е нещо, което си върви, но пък от друга страна, откакто човек крачи по тази земя, основните неща остават, въпреки смяната на култури и епохи...Не всичко е преходно. Особено потребността от съпричастност в удоволствието.
Лек ден Simple Smile

# 48
  • Мнения: X
Последните ви постове ме навяват на някои мисли...и ми се иска да ги споделя.
Защо аз не се записах за участие сега?
Темата ми харесва,дори вчерашната ми торта е за първи РД и според мен става за темата,НО:
Просто нищо ново няма в нея.
Стандартни блатове,стандартни кремове ,украсата е много и пъстра,но пак нищо новаторско.
Та идеята ми е,какво точно ще коментираме по тая торта?
Ще си мине ,както каза Ванчето ,с похвалата и букетчето и дотам.

Според мен в началото интереса беше по-голям,просто защото много неща не знаехме, опитвахме нови неща за нас, /поне за повечето/.
А сега ,тези които участват ,са много напред с материала ,дето се казва...   Grinning
И за да остане интереса,ще трябва да се ориентираме може би към по-сложни торти,като тези ,които гледаме по разните му конкурси...
Но колко имат времето ,желанието,хъса и лудостта ,може би, за да се наемат да правят нещо голямо,сложно,почти професионално?

Та ,след толкова писане,обобщението :Просто спадна интереса към обикновените, малки,вече лесни за нас торти!
За всичко това съдя по себе си.Помня как преди две години гледах като теле в железница...
Не че сега знам всичко и мога много,но разликата от началото,поне за мен ,е огромна.
Миналата седмица,когато се събрахме в Пловдив Албенка,Пепи ,Ели и аз,Елито донесе една книга  за професионални сватбени торти...ами повечето неща ги разгадахме как са правени,преди да видим обясненията.
Ох,дълго стана,повече утре , на срещата!

Пп:Аз лично не мисля да напускам темата.И едно огромно    newsm51  на всички ,които разкриха толкова тайни от тортоправенето! 

# 49
  • София
  • Мнения: 2 671
Моите причини да не участвам са точно описаните от Краси. И като цяло я подкрепям за посоката, в която трябва да вървим   bouquet (не виждам защо ги намразихте букетчетата, във всеки случай де! )
Също смятам, че трябва да наблегнем на критиката и твърдо да не допускаме шаблонни сюжети. Второто донякъде противоречи на замислъла на Предизвикателството "всеки сам себе си да предизвика", но наистина обсъждането на познати торти, правени с познати формички и материали, без нищо ново и уникално не е от особена полза.

# 50
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Аз съм на 100% на мнението на Дими - за 3 торти в годината не трябва да имаш поръчки а да искаш да научиш или пробваш нещо ново.
Единствената причина да не се запиша за това предизвикателство беше че не ме кефи темата - в комбинация се очакваше да нямам грам свободно време - в момента се оказва че с време ще разполагам и веднага започнах да умувам какво мога да направя  Mr. Green  Така че ако има желание човек ще си намери неговата гледна точка и за темата и за участие.
Аз също не съм пропускала предизвикателство и ми се иска да го запазим - който може участва който не ... не. В края на крайщата всеки има право да коментира (ако иска).

Според мен така и така всеки си пуска вече обясненията сам в деня на коментара може да си пусне и личния албум със снимки тогава - така че няма да е необходимо да има общ такъв и някой да се ангажира с плащането и поддръжката му.

В края на крайщата никой не е вързан тук - но нека не елиминираме нещо само защото няколко човека нямат вече тръпка.... Като не се включи никой в някое следващо предизвикателство ще стане ясно че се е изчерпало а до тогава да спрем да си чешаме езиците - търсеше се решение само за албума а не как да утрепаме и малкото настроение което е останало в темата.

# 51
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Шеметче, Дими, прочетохте ми мислите и ги написахте. Аз пък се радвам да правя торти по определени теми, независимо, че не ми харесват всичките, ама се бухвам да правя и аз барабар Петко с мъжете. До сега тортите ми не са били с повод, освен по последното предизвикателство, бяха посветени на Невунка. Едва ли бих седнала да правя торта сгради или сезони, или каквото и да било, ако не беше предизвикателството. За мен има все още емоция от това, макар и да е спаднал ентусиазмът. Ето, че този път ще има и нови момичета. Нека всеки да си качи снимките в собствен албум тогава или да си направим един в друг сайт и там да ги сложим снимките.

Винаги, винаги има нещо ново и интересно за мен, което бих "краднала" в бъдещите си творчески планове. Аз лично сравнително рядко пиша в тортената, повече май там чета, тук ми е било винаги интересно. И нека да гласуваме след финала на това предизвикателство за следващо, пък каквото сабя покаже  Blush

# 52
  • Мнения: 1 173
Темата си е тема , от нея може да се направят толкова много и различни неща . Щом на Кейк Челъндж  последната тема беше именно "бейбушауър торти , значи може и да се направи нещо различно , може да се научи нещо ново .
 За това че преди 2 г бяхме на съвсем друго ниво си е вярно , но и смея да твърдя че не сме чак толкова "напред с материала".
 Доста от темите са толкова новаторски и различни - определено има какво да се научи от тях .

Краси ти за книгата на Кери Винсент ли говориш ( която Ели спечели от СС) . Там наистина някои неща на пръв поглед изглеждат лесни , но на практика съвсем не е така ( от опит го казвам )  Laughing

Проблем с албума във Фликър нямате , както казах ще го платя . Къде не съм похарчила 25 $  Laughing , стига да има желаещи да съхраним Предизвикателството .

# 53
  • Мнения: X
Не погледнах автора на книгата,беше "Романтични сватбени торти".
Имах предвид не направата,а начина на работа.То е ясно,че лесно няма...
На мен дори едно гладко покриване със сметана ми е трудно...
Но,според мен,точно напредъка всъщност намали интереса.
В последните две предизвикателства ,с много малки изключения,почти нямаше нищо ново. Включително и в моите торти.
Изобщо нямам предвид,че знаем всичко,поне аз.Но на етапа,на който правим тортите,знаем доста.Затова и написах ,че за да се предизвикаме и да покажем нещо ново,ще трябва да разширим хоризонта си към по-професионално виждане.
А стандартните,обикновени торти общо -взето ги обсъждаме и в темата.
Например тази тема,Бебешки торти.Може и аз да нямам въображение,но не виждам кой знае колко много варианти като идеи.Обущета,дрешки,люлки,колички...повечето от вас са правили подобни.
И понеже аз лично не намерих с какво да се предизвикам и какво ново да ви покажа, реших ,че е по-добре да не участвам с торта.Което не значи ,че няма да ви следя,или да се включвам с коментари.  Simple Smile
А и си запазвам правото    Mr. Green  да участвам в следващи ,ако темата се окаже предизвикателство за мен.

# 54
  • София
  • Мнения: 2 130
Така вече, средностатистическото ниво на оптимизъм ми допада много повече:))))  Hug
До утре на повечето от вас:)))

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 17:53 от dimitrina73

# 55
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Така вече, средностатистическото ниво на оптимизъм ми допада много повече:))))  Hug
До утре на повечето от вас:)))
Ели, носи пак книгата, моля те!

Книгата е в мен. В момента я сканирам и утре задължително ще я нося, че трябва да я върна на Ели

# 56
  • Мнения: 1 173
Така вече, средностатистическото ниво на оптимизъм ми допада много повече:))))  Hug
До утре на повечето от вас:)))
Ели, носи пак книгата, моля те!

Книгата е в мен. В момента я сканирам и утре задължително ще я нося, че трябва да я върна на Ели
  Не си играй , има я качена в Кухарка и то с много добро качество .
Дими това е книгата на Кери Винсент , ти не си ли я "дръпна" от Кухарка ?

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Така вече, средностатистическото ниво на оптимизъм ми допада много повече:))))  Hug
До утре на повечето от вас:)))
Ели, носи пак книгата, моля те!

Книгата е в мен. В момента я сканирам и утре задължително ще я нося, че трябва да я върна на Ели
  Не си играй , има я качена в Кухарка и то с много добро качество .
Дими това е книгата на Кери Винсент , ти не си ли я "дръпна" от Кухарка ?

Дай линк моля. Защото си мисля че онази е друга. Поне корицата не е същата.

# 58
  • Мнения: 1 173
Пепи Кери Винсент има само една книга и това е Romantic weding cakes http://www.amazon.com/Romantic-Wedding-Cakes-Merehurst-Decorating/dp/1853918598 .

Явно книгата е преиздадена с друга корица , но вътре е едно и също .
Заповядай http://www.kuharka.ru/talk/eat/ebooks/5653.html?p=7

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Рая  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт