Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 33

• 39 523
  • 716
  •   1
Отговори
# 105
За пореден път чудесна тема!Благодаря ви   bouquet ~!~
Въпрос относно ББ:
Айше я пита ти ще имаш ли бебе както кака Лейля и така Неджля разбира, че Лейля е идвала в книжарницата и ядосано казва на майка си: купих ви къща, книжарница ви направих, остава сега да приберете милата си дъщеря...
Защо Неджля реагира така?С лоши или добри чувства казва ..."да приберете милата си дъщеря"?
Гласувах за:
Оформлението
Дискусиите за филма и героите

# 106
Ралико,ти самата ме упрекна,когато писах,че боят на Ферхунде й беше малко.А сега ти пишеш,че трябвало да погребът живи двете сестри  Rolling Eyes.Защо?Опитах се да те разбера,и теб и Ферхунде,обаче вече изобщо не успявам.
 Разбрах,ти всъщност обратното си искала да кажеш  Peace.
Не се мАчи толкоз да разбираш, важното е дърленето!  Laughing

# 107
Дартатняни,напротив!точно това,че въпреки че не беше съгласна с Ферхунде й помагаше,я правеше добра приятелка.Но ферхунделата взе да прекалява,злините й стават все по-лоши,по-нараняващи,по-опасни,а и я заплаши,то от благодарност ще да е било  Mr. Green!Затова Гюлшен постъпи така,повече не може да си трае.гюлшен си е такава,каквата си я знаем от началото,просто те двете не са съвместими,поне не вече.явно са се познавали от малки,и връзката им се е крепяла на това,приятелки от детство,но те вече не са деца,а Ферхунде вече е една много опасна жена,все по-опасна.Защо да продължава това приятелство!?за да угажда на Ферхунде,Гюлшен трябва да върви против себе си.Прекалено висока цена за едно приятелство!

# 108
  • В тъмната гора.
Клипчето за любовния триъгълник е готово.
Приятно гледане!!!
http://vbox7.com/play:ccf2eb4a

# 109

Какво трябва да направят Текинови,да я прегръщат,да й благодарят,че съсипа Шефкет,изключваме фактът че е в затвора,емоционално го срина,и не само него,а всички останали.Разбра,че са по-слаби,и то просто защото са добри и наивни и се възползва максимално.

Чета ви отдавна, но досега не съм писла тук.

Интересно ми е да разбера защо rozi-maxi мисли, че Ферхунде е съсипала всички? И кои са тези всички? Честно казано логиката ми убягва.
От това, което съм видяла ( не съм гледала първите серии признавам) не виждам да е сринала емоционално Шефкет. Според мен, колкото грехове има единия във връзката им, толкова има и другия.

А ако трябва да кажем, че някой някого е съсипал - това не е ли Шефкет?! Той не съсипа ли финансово семейството. Не ги ли зароби да плащат огромен дълг, още повече, че и преди имаха финасови проблеми?! Не съм го чула да се поинтересува как става плащането, как се оправят...

А ако трябва да кажем, че някой някого е съсипал - това не е ли Неджля?! Как може въобще да причиниш нещо подобно на сестра си?! По принцип симпатизирам на Неджля, но ... това за мен е истински грях.

Не оправдам Ферхунде, но й съчуствам и ми е чудно как нейните постъпи се сатанизират, а тези на другите оправдават. Още повече при положение, че другите не са по-добри.
След това, което й се случи на нея аз бих била не емоционлано сринта, ами ... не знам какво. Да подозирам, че мъжът ми е влюбен друго момиче. Да се обажда на нея, когато трябва дасе обади на мен. Да ме пренебрегва. Да не ме защитава никога. Да не ме подкрепя.  Да не иска да имаме деца. Да направя аборт заради него. Да ми каже,че  благодари на Бога, че нямат деца....Е, честно казано аз бих била мноооого съсипана емоционално.
Определено Ферхунде не е Сатаната, а Текинови не са ангели.....
Хората в сериала са шарени като в живота и затова той е толкова интересен.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 13:30 от Petuhin

# 110
rozi-maxi ,
още по-зле,  ако са приятелки от детство. Така Гюлшен би разбрала каква е Ферхунде , още при първия  й брак.
Ферхи не би се променила ей-така, изведнъж. Поне това, което виждам в нея, не се придобива за няколко месеца или години.
А в нея има много натрупани болки и обиди от живота.

# 111
Е,хайде само тя е обидена и трябва с перо да я галят!И другите се борят ,но не се вземат насериозно като нея.Истината е ,че Гюлшен я траеше,защото е малко слабохарактерна и робска душа-в подчинение на някой.Но и тя не е от желязо и и писна!А и мисля,че се съгласяваше с Ферхунделата-както се казва от "немай-къде".

# 112
Мишел_ браво, страхотно клипче и то все с бъдещи събития.  smile3501

# 113

А в нея има много натрупани болки и обиди от живота.

Хубаво,съгладна съм,преживяла е нещо ужасно.Но защо иска,защо се надява,че може да бъде щастлива,правейки хората около себе си нещастни,това не е възможно.колко увредена трябва да ти е психиката,да си помислиш,че можеш да бъдеш обичан и уважаван от хора,на които само лошо си причинявал!?Ако цялото й детство,беше минало по домовете,тогава по бих разбрала,но тя ,може би до 14-15 години си е живяла с майка си,била е обичана и обгрижвана.Не са уточнявали,но предполагам при първият опит за изнасилване,майка й е убила извършителят,поне не са споменали,че мъжът е правил много опити.Разбра се,че той се е опитал да я насили и майка й го гръмва.Както и да е,просто за мен нейната психика е прекалено увредена,и някакси не успявам да я разбера ,нито пък да оправдая.

Петухин,за да ти отговоря,трябва да напиша неща,които съм писала вече,има-няма 100 пъти.Ми ,не ми се постотва вече  Rolling Eyes.Разбирам че си нова,но аз пиша от 3-та или 4-та тема,почти от самото начало  Peace.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 13:43 от rozi-maxi

# 114
След това, което й се случи на нея аз бих била не емоционлано сринта, ами ... не знам какво. Да подозирам, че мъжът ми е влюбен друго момиче. Да се обажда на нея, когато трябва дасе обади на мен. Да ме пренебрегва. Да не ме защитава никога. Да не ме подкрепя.  Да не иска да имаме деца. Да направя аборт заради него. Да ми каже,че  благодари на Бога, че нямат деца....Е, честно казано аз бих била мноооого съсипана емоционално.
Между двама души или има любов, или няма. Не може да обвиняваме Шефкет, че не обича Ф-е. Тя просто му се натресе с манипулациите си. И ... не, Ф-е не направи аборт заради Шефкет, а защото не искаше да се обвързва с майчинство.  Тя вече си беше направила плана.
И да, развалата в семейството тръгна от нея. Вече стотици пъти беше изтъквано, че ако другите са допускали грешки, после са се осъзнали и поправили, докато тя продължава и задълбава в лошотията. Което й бе свидетелствувано даже от единствената й приятелка и от майка й - единствената й роднина. И за това попада от пердах на пердах.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 13:50 от soya-fen

# 115
  • София /Абсурдистан
Ралико,ти самата ме упрекна,когато писах,че боят на Ферхунде й беше малко.А сега ти пишеш,че трябвало да погребът живи двете сестри  Rolling Eyes.Защо?Опитах се да те разбера,и теб и Ферхунде,обаче вече изобщо не успявам.
 Разбрах,ти всъщност обратното си искала да кажеш  Peace.
Четох в руската преса за истински случай в Турция и бях потресена,не е заяждане,просто от слух че ходи с мъже погребват живо 15 годишно момиче,баща и дядо и до колкото помня.И никакви последствия за тях,"случвало се". Rolling Eyes
Ами не, там където бях аз никой никого няма да убие, но Ферхи би отнесла един много як бой от първият си съпруг, след което ще я изгони от къщи, или по-точно ще я изпрати при майка и, без никакви пари, като не и се полага и издръжка, която иначе при развод се полага на жените. Ако имаше деца - 1 или 2, щеше да ги остави при себе си и тя нямаше да може да ги вижда. Не че там мъжете си гледат децата, гледат ги роднините-жени,мъжете само дават парите, но по закон децата се полагат на бащата. С повече от 1-2 деца не си гонят жените, само ги опердашват Simple SmileВиждала съм и други случаи на изневяра, това там също го има, но повечето мъже предпочитат да и хвърлят един пердах и не я гонят от в къщи, още повече, че самите те си имат любовници и това е прието за нормално за мъжът.Да си изгони жената само за еднократен случай на изневяра е рядкост, защото това е свързано с разни главоболия за него - не е лесно да си намери нова съпруга, която да е навита да гледа 5 чужди деца например.А пък майките, сестрите и братовчедките помагат за децата, ама не се наемат това да е нон стоп. Така че за мъжът е по-лесно да си остави жената в къщи, отколкото да я гони и да търси друга Simple Smile Случва се и да и даде децата доброволно, която тя взема със себе си, но тогава пък е длъжен  да и плаща една доста голяма сума пари за тях,като при това тя му врънка ежедневно за още пари, а и семейството му непрекъснато иска пари уж за децата. Ако не даде, то това се разчува и му излиза име като безотговорен баща, който не се грижи за децата си. Тогава пък хептен никоя жена няма да му обърне внимание, камо ли пък да пожелае да се омъжи за него.На мъж, чиято жена ходи на работа, не се гледа с добро око, считат го за неспособен да издържа семейството си, а жената е обект на всеобщо съчувствие. Прави се обаче изключение за жените, които имат професия - учителки, преподавателки, лекарки, медицински сестри  и прочее.Тогава се говори каква голяма работа е мъжът и Grinning който е успял да си намери и да спечели сърцето на такава интелигентна жена.Високо образованите хора се ценят много, независимо дали  са мъже или жени.Но пък такива жени са малко.Парите, които изкарва жената са си за нея, те не се внасят в семейния бюждет, за бюджета на семейството и за нуждите на децата се грижи мъжът и само той.Жените в семейството иначе работят само и единствано ако семейството е много закъсало финансово, а на мъжът-глава на семейството в такъв  случай не се лледа хич с добро око. Един вид го смятат за неспособен и некадърен да се погрижи за семейството си.
За неомъжена девойка обаче, тя да тръгне по разни мъже, да бяга с тоя и оня и да прави циркове, както и да се разчуе, че има връзка с женен мъж, ми не, после никой няма да я поиска за съпруга, изключвайки някой вдовец или разведен с няколко деца при него. Е, може и някой без пукната пара в джоба да прояви интерес. Защото от това, което видях там, местните жени са ужасно меркантилни. Първото, което гледат в един мъж е дали има достатъчно пари и после всичко останало. И ако няма - айде много му здраве. Тя ако случайно се влюби в такъв, то пък семейството и няма да я даде за жена на такъв мъж, а той ще бъде любезно "предупреден" от мъжете в рода на момичето да не я закача и да не се навърта около нея.И до тук с любовта.
Това е скромният ми опит в ислямският свят, написах го защото много от порядките там са аналогични с турските и гледайки филма, доста неща са ми познати.Не бива да правим аналогии с нашият начин на живот, това е един свят, доста различен от нашия, колкото и да го представят, че е светски.
Извинете за дългия пост Simple Smile

# 116
Соичка,и на теб ти е писнало май  Laughing,доста си лаконична,и права!

# 117
Соя-фен,по-добре не мога и да го кажа!  Hug

Брей,какъв пост-дано успея да го прочета......   ooooh!

# 118

Петухин,за да ти отговоря,трябва да напиша неща,които съм писала вече,има-няма 100 пъти.Ми ,не ми се постотва вече  Rolling Eyes.Разбирам че си нова,но аз пиша от 3-та или 4-та тема,почти от самото начало  Peace.
Явно е така. Попрочетох някои стари теми. Просто не разбирам абсолютизирането. Затова и попитах. Embarassed Не разбирам как може един човек да се обвинява за бедите на цялото семейство?! Много ми е старнна тази гледна точка. Не виждам нищо логично в нея.  И продължавам да не я разбирам. В крайна сметка всеки сам е отговорен за постъпките си. Peace

# 119
Unknown_lady благодаря ти много за инфото.  Hug
Помогна ми да разбера някои постъпки на героите от филма.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт