Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 33

• 39 536
  • 716
  •   1
Отговори
# 120
Петухин,изгледай и първите серии,да видиш какво беше семейство Текин,преди  Ферхунде да нахлуе в живота им  Peace.

# 121
Не виждам нищо с което Ферха да навреди или да причини лошо на хората от които искаше уважение и обич...Тя ли накара Неджля да забегне с мъжа на сестра си?Тя ли накара двете сестрички да харчат като изоглавени от кредитните карти?Тя ли накара Али Ръза да пръсне всички пари по необмислени и прекалени ремонти?Тя ли го накара да напусне хубавата си първа и добре платена работа, че имал голямо чувство за чест?Тя ли развали първия годеж на Фикрет?Тя ли накара Шефкет да краде от сметките на клиентите?И да играе комар?Тя ли накара семейството да направи от дъщеря си Лейля курбан?Накрая - искам да знам какво лошо причини Ферха на Али Ръза и на Фикрет, че те двамата в началото вместо да я приемат с уважение не се спряха да я обиждат....че била женена и разведена - е, нема що голям грях.
И накрая искам да знам дали всички щяха да се държат толкова зле с Ферха ако тя беше се родила не бедна и несретна, а богата и могъща като Аслъ да речем...

# 122
Соичка,и на теб ти е писнало май  Laughing,доста си лаконична,и права!
И още как! Peace Ми да, от толкова повтаряне вече синтезирам информацията.

Не виждам нищо с което Ферха да навреди или да причини лошо на хората от които искаше уважение и обич...
Уважението и обичта се заслужават, не се искат! Останалото, което си написала е пълна безмислица. Почти те чувам как викаш! Laughing Laughing Laughing

# 123
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady благодаря ти много за инфото.  Hug
Помогна ми да разбера някои постъпки на героите от филма.  Flutter
Няма защо  Hug И аз отначало не разбирах много неща като отидох за първи път там, но после истински се забавлявах Simple Smile

И накрая искам да знам дали всички щяха да се държат толкова зле с Ферха ако тя беше се родила не бедна и несретна, а богата и могъща като Аслъ да речем...
Навсякъде  в ислямския свят /а то май и навсякъде/ към богатият човек се отнасят с респект и никой не си позволява неуважение и фасони към него.

# 124
Честно казано аз пък не виждам много големи разлики между филма и нашия начин на живот.Даже преди ги мислех за по-различни,учудих се ,че почти няма разлики.

# 125
  • София
Ara_bella , много ме кефиш! Подписвам се с две ръце под всичките ти мнения! И не мога да си обясня, как е въдможно толкова много хора да се слепи пред очевидното!

# 126
Unknown_lady Благодаря за подробния пост,и аз смятам,че в новините се казват само фрапантните случаи.Нормално е,да са меркантилни,жените нямат  собствени доходи и чакат цял живот на мъжете си.   bouquet

Ara_bella  Peace Абсолютно те подкрепям!

# 127
И не мога да си обясня, как е въдможно толкова много хора да се слепи пред очевидното!
Обяснението е просто! Тези толкова много хора си имат свое мнения по въпроса и може би понеже са толкова много хора, сигурно имат известно право.

# 128
Между двама души или има любов, или няма. Не може да обвиняваме Шефкет, че не обича Ф-е. Тя просто му се натресе с манипулациите си. И ... не, Ф-е не направи аборт заради Шефкет, а защото не искаше да се обвързва с майчинство.  Тя вече си беше направила плана.
И да, развалата в семейството тръгна от нея. Вече стотици пъти беше изтъквано, че ако другите са допускали грешки, после са се осъзнали и поправили, докато тя продължава и задълбава в лошотията. Което й бе свидетелствувано даже от единствената й приятелка и от майка й - единствената й роднина. И за това попада от пердах на пердах.
Не мисля, че Шефкет не обича Ферхунде. Виж го как живна, как грейна, как буквално се съживи като се сдобриха. Напротив, мился,  че между тези двамата има любов. И ако не им се бяха месили може би положението щеше да е различно. Между тях има несходство в харектерите, различия в ценностната система, но мисля че любов има.
По отношение на майчинството, не  претендирам, че съм гледала всички серии, но си спомням момент, в който Ферхунде поиска от Шефкет вече да се замислят за дете. Той категорично я отряза.
За аборта. Да. Аз на нейно място не бих направила аборт. Но все пакне можем и да не се съгласим, че обсточтелствата бяха доста утежнени – мъж търсен от полицията, откраднал много пари, обаждащ се на съперницата й (така да се каже), а не на нея, неизвестно бъдеще и т.н.

# 129
И аз това се питам как някои не разбират очевадното-Ферхунделата е най-мръсното животно в целия филм!Собствената и майка и каза преди 3 серии,че не е добре.......

# 130
Петухин,изгледай и първите серии,да видиш какво беше семейство Текин,преди  Ферхунде да нахлуе в живота им  Peace.
Добре, ще го направя.  Simple Smile Може би тогава ще разбера и другата гледна точка. Peace

# 131
Не виждам нищо с което Ферха да навреди или да причини лошо на хората от които искаше уважение и обич...Тя ли накара Неджля да забегне с мъжа на сестра си?Тя ли накара двете сестрички да харчат като изоглавени от кредитните карти?Тя ли накара Али Ръза да пръсне всички пари по необмислени и прекалени ремонти?Тя ли го накара да напусне хубавата си първа и добре платена работа, че имал голямо чувство за чест?Тя ли развали първия годеж на Фикрет?Тя ли накара Шефкет да краде от сметките на клиентите?И да играе комар?Тя ли накара семейството да направи от дъщеря си Лейля курбан?Накрая - искам да знам какво лошо причини Ферха на Али Ръза и на Фикрет, че те двамата в началото вместо да я приемат с уважение не се спряха да я обиждат....че била женена и разведена - е, нема що голям грях.

Уважение и обич не се искат, а се ПЕЧЕЛЯТ.
Да тя накара Шефкет да фалшифицира нещо за да изтегли Яман пари. И не го накара в прав текст да открадне пари от сметките и да играе комар, но го подтикна с постоянното си мрънкане, че нямат пари. Вярно е, че всеки си е отговорен за постъпките, но всичко ставаше с нейно подстрекателство.
И да - техните порядки са такива, че не се гледа с добро око на разведените жени. Да не говорим, че беше женена, когато омота Шефкет.

# 132
Момичета за Ферхи категорично сме се разделили на два лагер и никой не си напуска лагера и не отива в противниковия, нито пък се опитва да разбере другата страна. Не си задавайте въпроса защо е така, просто Ферхундето е такава персона, че няма как да си безразличен към нея. Или е силно оплюта, или подкрепяна.  Mr. Green

# 133
Чебурашка-моите уважения,но да се опитваш да я разбереш е едно,а да я подкрепяш-съвсем друго.Но се радвам,че хора като соя фен,ледената кралица,сините очи и рози макси мислат като мен.И съм горда от това!   Heart Eyes
Сините очи-когато омота Левент-също!

# 134
Ara_bella много точно казано. Важни са фактите!
И не Ферхунде, а Гюлшен допринесе за последното влизане в болница на Али Ръза. За мен това е истината, ако Гюлшен си бе седяла на гъза, всичко това нямаше да стане. Ако Гюшен се чувства че я командват и използват в отношенията й с Ферхунде, да си изяснят нещата и да приключи с приятелството си, не да се мазни на Аслъ и Текинови, знаейки, че така прави мръсно.
И много е права Джаврие, женейки се за човек от сем. Текинови, се жениш и за проблемите им, които нямат спиране.

Общи условия

Активация на акаунт