Малките слънца очакат с нетърпение морското вълнение

• 31 927
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Ина тези центрове не се ли субсидират от държавата.
Ами точно този не,по принцип трябва но това е център ,създаден от родителска организация и се сещайте държавата колко я интересува.То не че за други центрове се интересува де Close

hellche ,трябва да сме в Израел края на юли,но нещо не върви с парите.Говорих с представителя да опитаме да отложим с месец,а някой да ми донесе лекарствата тук,но не знам още дали ще стане.При всички положения обаче,до края на август е задължително да сме отишли за втория курс.

# 121
  • София
Ина аз ще заведа децата в Южния за сесията.Ти в кой от двата ще ходиш?

# 122
Ина аз ще заведа децата в Южния за сесията.Ти в кой от двата ще ходиш?
Този път незнам дали въобще ще успея да отида,защото Вики спи от 15 до 17 часа,след което трябва да яде ,за да изпие въпросното хапче в 18 часа,не бива на гладно.После пък един час след него не яде и не пие,защото може само вода,а тя вода не пие,това за нея е отрова Joy,а в тази жега се притеснявам да не се обезводни,та гледам да е вкъщи на хладно,докато мине седем ,за да пие нещо ooooh!Абе процедура си е,ще помисля как може да стане Confused

# 123
Дани-иска ми се да съм отпуска. Не ме пускат за съжаление ,а имам голяма нужда Tired Tired Tired. Ама за сега няма смисъл да си правя устата Crossing Arms.
А ти защо реши така?- Активността ми в темата ли ? Wink Grinning

# 124
  • София
Не съм ви чела назад, че при нас пак валят "приятни" изненади  Cry. Бяхме при Чавдаров миналата седмица и той ни постави диагноза ЦКС II към III степен. При първия преглед преди около 2 месеца всичко изглеждаше наред, но действително Самуил тогава беше само на 3 седмици коригирана възраст. Започнахме рехабилитация в клиниката в Красна поляна от понеделник. Междувременно вкъщи идва друга рехабилитаторка, препоръчана ни от Доц. Георгиева (Орелия за Габи става дума), която включва и рефлекторни упражнения по Войта, но и други, напр. някои по Бобат. Във вторник след едно от упражненията по Войта вкъщи ( с рехабилитаторката) детето получи тремор на едното краче. Тя се притесни и ни препоръча да направим ЕЕГ. Ходихме днес при д-р Галина Попова. Най-общо тя ни каза, че според нея няма за какво да се притесняваме, но имало отделни остри вълни без формиране на огнище. Днес отново при други упражнения (не по Войта) му притрепери другото краче. Не знам дали е възможно да е от умора и напрежение, защото досега той никога не е бил натоварван така физически. Сега не знам да продължаваме ли смело с упражненията или да го заведа първо някъде за второ мнение. Някой имал ли е подобен случай? А и не знам при кой лекар да отидем евентуално за второ ЕЕГ  Cry.

Ина, дано, дано да съберете паричките поне до началото на август.

# 125
  • София и там където не се пуши
annie13 на голямото ми дете така трепереше крачето докъм 6 месеца и ми обясниха, че защото още нервната му система не е оформена.

Второто също му трепереше, но вече не се притеснявах от това.

# 126
  • варна
 Ани, спрете Войтата най-добре, тя е доста натоварваща за децата и е противопоказна при подобни неща.  Peace Възможно обяснение за тах е хиперрефлексия, която някои деца имат - т.е много силни рефлекси.
  Обаче,едно е да потрепери случайно, друго е след приложение на Войта. По-добре си правете по Бобат само и по- постепенно, не го натоварвайте изведнъж.

# 127
  • София
Утре ще говоря и с Чавдаров и ще видим. А ако изключим Войтата не знам дали ще сме достатъчно ефективни в рехабилитацията.

# 128
  • варна
 Има и без Войта ефективна рехабилитация, първо се гледа да не се вреди, после се гледа да напредва. Дано се окаже нещо случайно. Peace

# 129
  • София
Орхид, благодаря за съвета  Hug Май ще прескоча за помощ до темичката за дечицата с ДЦП, че сега имам много малко време да се ровя сама за инфо.

# 130
И аз ще се включа разбира се Wink

Ани,това са тъй наречените спонтанни миоклонии.Не е епилепсия,въпреки че се свързва с рязко провокирани импулси,но не е гърч,успокой се.Проблема е че това говори за евентуално ДЦП по нататък,за съжаление.Тези миоклонии той ще ги получава винаги след рехабилитация,защото именно рехабилитацията се прави за отпускане на тонуса.С две думи,тези потрепервания на краката се получават при рязката смяна на тонуса на мускулите Peace,наречени за по-кратко клонуси

# 131
  • София
Рехабилитаторката ми спомена почти същото днес, но логично тактично си замълча за ДЦП, т.е. според теб няма проблем за продължаване на рехабилитацията? Не че ще оставя отговорността за решението да лежи на плещите ти без допитване до лекар, де  Peace.

# 132
  • в белята
Ани дано при вас всичко се оправи. Praynig Praynig Praynig
Ние те първа ще минаваме през всички прегледи и ми е едно гадно под лъжичката........................ето например от няколко дни забелязвам че той по активно си движи лявата ръка и има повече сила в нея ,а като спи предочита главата да му е обърната на дясно ,въпреки че я оставям на ляво той се извърта сам................. newsm78 newsm78 newsm78,може и нищо да не значи ама на мен ми е притеснено.Иначе си държи добре главата като е покорем( когато него мързи ) и следи с очи шарената играчка над леглото.Носния секрет излезе чист ,а от къде вадим тия сополи май никой неможе да ми каже  ooooh!.Вече сме 2.670 гр за седем дни сме наддали 300 гр. - ей това е добрата новина.
Ина дано наистина събереш парите . Praynig Praynig Praynig

# 133
Рехабилитаторката ми спомена почти същото днес, но логично тактично си замълча за ДЦП, т.е. според теб няма проблем за продължаване на рехабилитацията? Не че ще оставя отговорността за решението да лежи на плещите ти без допитване до лекар, де  Peace.
Няма проблем да лежи на моите плещи Hug
Аз с това живея от години.
Виж,откровенна съм с теб,защото ти ще си тази която ще се бори,защото детето няма да може само,но ако ти си наясно със ситуацията сега,може някой ден всичко да е само лош спомен.Винаги съм казвала,по добре да знам всичко с цялата му тежес,за да мога да се боря адекватно,а не някой ден да си кажа-Нещо пропуснах и аз съм виновна!
Затова бях откровенна с теб и затова ти казах че шанса да имате ДЦП е почти пълен,но това още не значи че ще е тежко,а това от теб зависи Hug
По отношение на Войтата,аз не я харесвам тази система,прилагам само Бобат и с годините затвърждавам тази си убеденост,както и че Чавдаров все повече не го харесвам,но ти сама ще прецениш къде е най-добре за твоето дете Peace

# 134
  • София
Да ви покажа Алекс какъв е бързак с камиона Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=2eUKD6Whu2Y
http://www.youtube.com/watch?v=jtKB-JmG6R4

Днес сам реши, че иска с камиона навън. На площадката даже го вдигна, за да влезе в асансьора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт