Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са съветите за хранене на бебета?
Какви са мненията за рисковата бременност и преждевременното раждане на бебета?
Какви са мненията за измамните истории във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са съветите за хранене на бебета?
Съветите за хранене на бебета включват информация за количеството храна, честотата на хранене, избора на биберон и шише, предлагане на вода и почистване на нослето. Препоръчително е да кърмите бебето по-често, да изберете подходящ биберон с подходяща дупка и да почистите носа му преди мазане. Относно мазането на кожата е важно да изберете подходящ продукт, който не предизвиква кожни проблеми.
-
Какви са мненията за рисковата бременност и преждевременното раждане на бебета?
Форумът включва мнения и споделени преживявания от майки, които са преживели рискова бременност и преждевременно раждане на техните деца. Те споделят своите притеснения, радости и предизвикателства, пред които са изправени по време на този период. Също така се обсъждат различни медицински аспекти на преждевременното раждане, включително грижи за преживяването на бебето и неговото развитие.
-
Какви са мненията за измамните истории във форума?
-
Какво да правя, ако детето ми има разстройство и повръща?
-
Как мога да помогна на бебето си да облекчи коликите?

,а в тази жега се притеснявам да не се обезводни,та гледам да е вкъщи на хладно,докато мине седем ,за да пие нещо
Абе процедура си е,ще помисля как може да стане
.
. Бяхме при Чавдаров миналата седмица и той ни постави диагноза ЦКС II към III степен. При първия преглед преди около 2 месеца всичко изглеждаше наред, но действително Самуил тогава беше само на 3 седмици коригирана възраст. Започнахме рехабилитация в клиниката в Красна поляна от понеделник. Междувременно вкъщи идва друга рехабилитаторка, препоръчана ни от Доц. Георгиева (Орелия за Габи става дума), която включва и рефлекторни упражнения по Войта, но и други, напр. някои по Бобат. Във вторник след едно от упражненията по Войта вкъщи ( с рехабилитаторката) детето получи тремор на едното краче. Тя се притесни и ни препоръча да направим ЕЕГ. Ходихме днес при д-р Галина Попова. Най-общо тя ни каза, че според нея няма за какво да се притесняваме, но имало отделни остри вълни без формиране на огнище. Днес отново при други упражнения (не по Войта) му притрепери другото краче. Не знам дали е възможно да е от умора и напрежение, защото досега той никога не е бил натоварван така физически. Сега не знам да продължаваме ли смело с упражненията или да го заведа първо някъде за второ мнение. Някой имал ли е подобен случай? А и не знам при кой лекар да отидем евентуално за второ ЕЕГ
Възможно обяснение за тах е хиперрефлексия, която някои деца имат - т.е много силни рефлекси.
Май ще прескоча за помощ до темичката за дечицата с ДЦП, че сега имам много малко време да се ровя сама за инфо.