Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 165

Embarassed Ани, както винаги не съм разбрала.... Rolling Eyes Извинявам се!

# 166
  • Sofia
Благодаря ви за мненията момичета!
Шемет, точно такава панделка като твоята исках да направя, мисля си, че грешката ми беше в това, че крайчетата не ги прилепвах просто, а ги навивах да станат остри, за да мога после по-лесно да се забождат като я сглобявам.
Ще пробвам пак по на там, но определено ще си направя повечко материал та да имам да си чупя.
Стаси, специални адмирации на майсторките ти, страхотни са!
Като гледам им идва от вътре, след време ще се гордееш много с тях, сигурна съм!  Grinning
Аз направих още една торта днес за едно фирмено парти в събота на което сме канени, чудех се какво да занеса и само торта ми хрумна като идея разбира се.  Mr. Green
Представлява човече, което видях в логото на самата фирма, хрумна ми, че мога да го облека с блатове и крем и да се получи добре, идея си нямах как ще я направя самата торта тъй като никога не съм правила такава, но за моя голяма изненада стана от раз без никакви спънки, последните ми торти имам чувството че някой друг ми движи ръцете, а аз само стоя и наблюдавам от страни.  Laughing
Има си кусури разбира се, но то без кусури няма да е вкусна.  Mr. Green
Ето го оригиналното човече горе в банера: http://2005.magstudio.bg/bg/index.php
Ето я и самата торта:

Имам и следния въпрос, тъй като разбих маслен крем за замазване като за среден сладкарски цех ми остана за около 2 торти, как мога да го съхранявам само в хладилник, в камера и колко време да речем?

# 167
Имам и следния въпрос, тъй като разбих маслен крем за замазване като за среден сладкарски цех ми остана за около 2 торти, как мога да го съхранявам само в хладилник, в камера и колко време да речем?

И във фризер става и в хладилник, зависи кога ще ти потрябва да го употребиш. Аз съхранявам в хладилник, но използвам в рамките на 2-3 седмици.

Момичета, съжалявам че не коментирам, но не ми остава време от толкова много работа на работа ooooh!.
Видях страхотни торти, пилета, други чудеса, но не искам да изброявам да не пропусна някой.
Дано да успея да се включа събота - неделя с обстоен коментар.

Прохладна и лека вечер  Hug

# 168
Стаси,да ти е жива и здрава госпожицата малка  bouquetАз личхно я видях на балкана с какво тарпение правеше фигурки  chef
Валерия,  bouquet  chef  chef  chef

# 169
Стаси, браво на Поли и Натали  smile3501  Виждам, че добре са се позабавлявали, а и ти покрай тях  Mr. Green

# 170
Valeria  и двете торти са много хубави , а съчетанието на жълто и черно е много смело но определено красиво  Grinning . За панделката , би могла да я подредиш по начина по който Шемет е обяснила  ,или симетрично както аз я правя http://cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=display … e&pid=1530795 . Аз правя втория ред малко по-малки от първия , и винаги сглобявам докато не са напълно изсъхнали елементите .
 За масления крем - във фризера може и 3-4 м да стои .

# 171
  • Бургас
Здравейте момичета, видях страхотно печено пиле , човечето на Валерия и не на последно място две малки сладкарки ,които струва ми се ще надминат мама  newsm78 stasi76 , много са добри щерките в тортоправенето  smile3501 Да ви покажа две злощастни торти , жертва на 30 градусовите температури ..... Идеята за първата беше - шоколадов борд - да ,ама не ..... Направих го и в момента ,в който свалих хартията от борда се пльосна на плота  newsm45  и така стигнах до вариант В .С кошницата същата история - толкова грозна плетка не съм правила и на първата си кошница . Пикото направо се топи и разтяга от топлината ..... А жегите едва сега започват ......

# 172
Здравейте момичета, през този месец и следващия имам няколко повода, досега се мъчих да покривам с РМ2, ще ми се да пробвам с ГММ но много ми идва цяла кофа, моля ако някой има в повече или се дели кофа на ПИККО да ме има в предвид с около 2кг.
Разгледах много интересни снимки и клипове от семинара, много полезно ми беше, благодаря за споделената информация Hug
Много оригинални торти както винаги се виждат, ще ми се един ден и аз да задобрея и развихря въображението си, че сега в процес на учене на основни неща друго освен да копирам идеи от Вас, не ми остава Embarassed

забравих и още нещо да питам, моля ако някоя от вас има стъпка по стъпка на някоя торта-риба да ми даде линк, че първата торта  която ми предстои да правя е за един заклет рибар/братчето ми/когото искам да изненадам

# 173
Здравейте мили майсторки!Гледах малко от снимките на семинара...и се развълнувах.Завиждам ви благородно че така добре сте си прекарали.Дано някоя друга година да успея да се присъединя към вас. И аз само преглеждам набързо,че през два три дни имам торти да правя.И имам питанка:
Ще правя кръгла торта и отгоре искам да сложа  футболна топка,1-някой може ли да ми подаде линк как да ги направя тези квадрати така че да си паснат?(ако  немога иначе ще я направя със сметана)2-топката трябва ли да има подложка и съответно подпори за да не сплеска тортата?Мисля да я  направя голяма колкото една нормална купичка за супа.

Много много благодаря!!!  bouquet

# 174
Здравейте момичета Hug Имам нужда от помощ Simple Smile Пускам ви снимка на тортата коята правя за утре.Моля някой ако има идеи за още нещо по нея да ми каже. Горният етаж ми седи много постно Embarassed Засега съм я оставила така в хладилника че имам и друга с костенурките нинджа и после ще му мисля.

# 175
  • София
Здравейте.
Нинче-торта риба -съпка по стъпкаима Ванчето.
Румянка- в кухаркатаима стъпка по стъпка футболна топка,но не мога да я открия в момента.
Хрисив-много веселаторта.
Стаси-браво на малките кулинарки.
Миша-и девте торти изглеждат много добре.
Валерия-човека от логото е супер.Справила си се чудесно.

# 176
  • Sofia
Мерси момичета!
Панделка ще правя пак по на там, много мразя нещо да ми се опъва.  Laughing
hrisiv, тортата е много сладка, може би ти изглежда празно, защото гъбките и калинките просто са нацвъкани, аз лично бих сложила контур (пътечка) на калинките и около гъбките бих сложила малки листенца или тревичка.  Grinning
Миша, тази с черешите изглежда страхотно!
И аз установих, че пик-кото не му понася топлото, но пък си има и предимства, шприцова се без никакви грижи и спънки.  Laughing

# 177
  • София
Valeria, страхотно човече!  Peace А и тортата с панделка и без панделка си е много хубава!
mi6a, мнооого апетитни тортички!
hrisiv, чудесно си се справила, може би да сложиш и малко цветенца и листенца или тревичка по етажите?

Хайде малко и от мен.  Simple Smile Една тортичка за първия рожден ден на едно момиченце, която за малко да ми докара инфаркт. Майката е пилот и поиска торта със самолет. От вътре е плодова. От началото на седмицата правя проби на самолета(добре че имам такава играчка вкъщи) и накрая я направих от смес от Пик-ко и съхнеща маса. Бях направила перфектни крила и за кърък в 01 00 предишния ден, когато я декорирах, изпуснах самолета и едното крило се счупи. Сутринта хайде още два чифта крила правих и естетвено слепянето беше доста по-грубо.  Confused Сложих и едни подпорки ит клечи за зъби, за да изкара транспортирането и да доизсъхнат, но определено не са много правилни. На всичкото отгоре, малко преди да дойде жената, малката ми ламя излапа перката на самолета и в последния момент направих една и то си личи, че е поувиснала, ама като не беше изсъхнала....... Исках и още малко да го поизкусуря и да го гланцирам отгоре, но майката дойде по-рано да си вземе тортата и даже не съм я снимала аз.Най-големия ми проблем обаче беше, че нектарините, които сложих започнаха да пускат ужасно сок.  Close Откачих, звъннах на ванчето и тя ме посъветва да сложа отдолу малсен крем и после борд. Добре де, ама тортата вече напълно аранжирана, сложих маслото леко отвътре, сложих и борд, но стана адски грозно и го махнах. За малко да си съсипя цялата торта от тия гимнастики. Вече в прединфарктно състояние отварям вратата на майката и я предупреждавам, че тортата е протекла и се е поозформила, от което и призля. Показах и я и тя каза, че по-красива торта не е виждала.  Laughing А аз само дето не умрях от притеснения. То е ясно, че си има кусури, но много се радвам, че хората много я харесаха, защото знам, какво значи първи рожден ден на първо дете.

И една скромна тортичка без покритие за рождения ден на моя мъж днес:

# 178
Леле, колко торти съм изпуснала..... Ще ги карам по кратката процедура, сиреч само тези които виждам на последните 2-3 страници...
Видях щерката на Вивиан! Да ти е жива и здрава малката сладурана. Много красиво момиченце!!! Хубава торта си и направила....
Валерия - на 7ми имаше имен ден, защо се покри??? Честито на патерици.... Жълто черната торта е уникална. харесва ми и в двата варианта, защото и в двата е нестандартна. Лентите за панделка съхнат по-лесно направо извити, с подпъхнати салфетки вътре. Варианта "суджуци, на мен винаги ми се прецаква. Ама, го обяснииииииих......  ooooh! Човечето е много смешно!!! Явно е някакъв братовчед на Спъндж Боб. Същия квадратен трол е. Със сигурност ще се хареса идеята за тортата. Дупките тук-там от спукани мехури ли са??? Много са ми познати....  #Cussing out
Стаси - малките майсторки са се справили блестящо. Специални поздрави за тях. Догодина ще ги включим в състава на "Моля Другарките" на семинара.
Ми6а - кошницата ти е супер. Изобщо не и се нервирай. Тия перфектни кошници дето се опитваме да правим.... ами изкуствени изглеждат. Няма такива кошници!!! Твоята изглежда по-добре.(
ХрисиВ - Личи си кой е внимавал на уроците за Пух и Ко. Много изпипана торта. Липсват и листенца и може би цветенца тук там. Или туфи тревички. Затова сигурно ти стои постно.
А, самолета на Петя кацнал докато пиша. Голямо приключение си имала.... Важното е, че всичко се е оправило. Изобщо не и личи на тортата да е киснала в сок. Браво на теб. Да ти е жив и здрав мъжа. Забравих да кажа, че тортата ти с череши на Циган чарк, беше една от най-вкусните ЗА МЕН.

И аз мятам една торта с която официално откривам РИБОЛОВЕН СЕЗОН 2010 - 24 часа предсрочно!!! Много ми е домъчняло вече за рекички и полянки, за жабки и папурчета.... Тортата ми дойде като балсамче. Утре отивам при жабите " на живо"...
И ОЩЕ
Отново специални благодарности и целувки за Патрияни. Буквите са ми подарък от нея, и направо се размазах от кеф, докато ги правех.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Айде, толкова от мен. Довечера ще довърша една торта с аксесоарите на ЗОРО, щото племенника тази година е на тази вълна. Една рапира съм му спретнала за отгоре, как ще го сглобя.... идея си нямам.  Shocked

# 179
  • Пловдив
Момичета HELP!!! Имам спешна нужда от моделираща маса около 1кг... за Пловдив става дума.
В Торнадо нямат несъхнеща и съм в прединфарктно състояние  Sad Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт