Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 94 954
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Момичета ПОМОЩ .....  Praynig Praynig Praynig
Кажете ми рецепта за фондан който не се нуждае от престояване 24часа. Нужен ми е за работа веднага, няма от къде да си взема готов. Вчера имах ГОЛЯМ провал с фондан с желатин, така, че ако имате рецепта която да не съдържа желатин, Ще съм ви благодарна цял живот . Маршмелоуз отпадат защото 1º не се харесва вкъщи и 2º бели не мога да намеря ( такива ми трябват).
Благодаря ви предварително   bouquet  bouquet  bouquet

# 421
  • Sofia
Михаела, тортата е разкошна, да ти е жива и здрава дъщеричката!
Ани, панделката ти е толкова кипра и кичеста, че човек не поглежда към дефектите, не я намирам като провал аз, много си е кипра тортичката, то от първия път рядко се получават нещата.  Grinning
Ванче, от на баба ти забрадката чудна фльонга си спретнала, харесва ми такава изчистена!!!
Много ми харесва десена, а за стъпка по стъпка съм ти много признателна! 
Обаче искам и аз такива букви, моля някой да ме удари с линк по главата, за да си поръчам от някъде!  Praynig
destini, живо и здраво да ти е момченцето, тортата му е страхотна!

# 422
Момичета, помощ!!!

Трябват ми спешно клипчета или картинки на стъпка по стъпка на МакКуинските верни другари.  Бевз значение кои са. МакКуин го видях от Тандури, но останалите 5, които ми трябват защото Калоян навършва 6 години и по 1 за всяка свещичка, не намирам. Матю, и компания. Вече сплесках едни формулки,  сега отивам да сплескам двама от компанията на МакКуин, не ми харесват и търся къде да погледна преди да започна отново...
Освен това тъпата съхнеща маса в тази жега е ужасно мека при работа и се спльоква докато да засъхне малко

# 423
  • Пловдив
Момичета, помощ!!!

Трябват ми спешно клипчета или картинки на стъпка по стъпка на МакКуинските верни другари.  Бевз значение кои са. МакКуин го видях от Тандури, но останалите 5, които ми трябват защото Калоян навършва 6 години и по 1 за всяка свещичка, не намирам. Матю, и компания. Вече сплесках едни формулки,  сега отивам да сплескам двама от компанията на МакКуин, не ми харесват и търся къде да погледна преди да започна отново...
Освен това тъпата съхнеща маса в тази жега е ужасно мека при работа и се спльоква докато да засъхне малко

Макуин и приятели ... Поне някои от тях

Аз иначе някои ги гледам от играчките на малкия както и от снимки от интернет

# 424
  • София
Момичета ПОМОЩ .....  Praynig Praynig Praynig
Кажете ми рецепта за фондан който не се нуждае от престояване 24часа. Нужен ми е за работа веднага, няма от къде да си взема готов. Вчера имах ГОЛЯМ провал с фондан с желатин, така, че ако имате рецепта която да не съдържа желатин, Ще съм ви благодарна цял живот . Маршмелоуз отпадат защото 1º не се харесва вкъщи и 2º бели не мога да намеря ( такива ми трябват).
Благодаря ви предварително   bouquet  bouquet  bouquet

Най-бързо се прави РМ2, но незнам защо неискаш желатина, няма нищо страшно там.

# 425
  • Бургас
Момичета, качих клипчето на Патрияни, с нейно съгласие, разбира се,за тези които още не са го гледали. Ако има нещо за променяне, казвайте. Ето - http://www.youtube.com/watch?v=241s4QDHRqc

А това е моя Медовик от вчера

Михаела, много ми харесва тортата ти, каква е отвътре?
Ани, и твоята се е получила добре, не виждам защо да е провал...

# 426
Sunny-n благодаря за клипчето не бях го гледала-Лелееее Патрияни като на конвейр ги прави, ама сигурно е понаправила има няма стотици такива фигурки Joy
Destini  Спонджа ти е станал супер, съчувсвам ти за жегата и аз нямам климатик, но слава богу в жегите правих само тортата на малкия син. А иначе скъсванията и дупките ги поправям като сложа парченце фондан , намокря с водичка и с железен нож от онези тъпите за мазане търкам и замазвам като шпакловка- дано ме разбра че как го обясних само( да спомена че това го видях от клипче на Ванчето мисля  newsm78ама ако бъркам се извинявам на който там трябва, че напоследък се дъвчеше един спор-страх ме хвана Sad

# 427
[...........ако бъркам се извинявам на който там трябва, че напоследък се дъвчеше един спор-страх ме хвана Sad
Ако беше дошла на семинара, щяхме да се запознаем и да видиш че не съм толкова страшна. Само пушилката дето я вдигам е голяма. Клипчето със замазването е мое, да.  Grinning . Много ми е кеф че не са правени напразно и са от помощ. А за конвейра на Патрияни, вече казах че съм втрещена. Уникален е метода и.  bowuu(
sunny-n - хич не си падам по белите торти, обаче тази изглежда адски вкусна.
....... Та ето я горката торта с кръпки тук там
То в тая криза...  изобщо не е чудно и Спънджи да е с кърпени гащи!!! Горкия...  Sad Да ти е живо и здраво момчето и да те слушка!!! Много е сладка тортата, не и се нервирай.

# 428
  • София
Пат, много хубаво клипче - всичко се вижда добре, особено онази лекота, която винаги върви с такива клипчета:))) Колко фигурки има в кутиите!!! Благодаря ти и на Съни за споделянето:)!

Поздрави на всички рожденици от последните 2 дена!

# 429
  • София
момичета, много благодаря на всички ви за милите думи!  Hug
Сестра ми много си хареса тортата, а сервитьорите в заведението, специално дойдоха да ме питат вярно ли е домашна, защото не им се вярвало.  Laughing

михаела, много апетитна тортичка и фигурите си направила много добре.
Ani Boland, тортата е много сладка и панделката е станала добре.
Ванче, чудесни тортички и нестандартни, както винаги!  Peace
destini, чудесен Спондж си направила, аз и толкова не мога.  Simple Smile
sunny, много стилен Медовик и изглежда ужасно вкусно.

Такааааааа, сега още една къръшка история от мен, с която сигурно ще ви досадя, но ме доведе до много полезен опит в тортоправенето. От тотото нищо не спечелих, повече не съм се изгаряла, като изключим, че зверски си ударих коляното в пералнята.  Crazy Имах за днес торта карамелен Медовик за дъщерята на наше много близко семейство. Естествено мен такива кратки срокове много ме притесняват, защото работя само нощем, но като сме се заредили един след друг, няма как. Поне утре заминавам на маре за седмица с децата. Прибираме се късно вечерта, слагам децата да спят и почвам точене и печене на корите. Нарязах панделката и я провиснах на една пръчка да позасъхне(правих я от смес съхнеща и несъхнеща), в последствие засъхна повече и не можах хубаво да я извия. Както към 01 00 бъркам крема на котлона, дъщеря ми се събужда с рев, събуди брат си и отиде приспиване до 02 00. Досварявам крема, почаках малко да поизстине, но наближаваше 03 00 и сглобих тортата с течен крем. Вече ги сглобявам с ринга върху подложката, за да не местя тортата после. В момента, в който я вдигам, за да я вкарам в хладилника, се излива отдолу едно прилично колиочество крем.  Shocked Каквото можах, посъбрах в една купа и решик, каквото и да става вече да лягам. Още повече, че имах план.  Wink Отдавна мисля кремести торти и особено сега през лятото, да ги обвивам от страни с пандишпанена лента, а на витите торти да се слага и кръг отгоре. Чудех се, защо никой не споменава такова нещо и все го отлагах, след разпадащата ми торта със самолета, бях решила, следващата да я увия така. И ето, че nelka_nelka е правила точно така. То и друг сигурно, ама аз не знам. Пратих сутринта мъжа ми да купи едни на Сладък път, бели и си сложих блат отгоре и ленти отстрани. Това е моят начин от сега нататък.  Peace Супер гладка торта, без да се чудя как да я измазвам с маслен крем, да слагам трохи, да ми се размекват страните и тортата да поддава от горещините. Измазах с половин пакетче масло и беше напълно достатъчно. Та така, ето я днешната ми тортичка и отивам да почивам. Сори, ако съм досадила на някой с дългия ми пост. Blush

# 430
Здарвейте,момичета.Много благодаря за хубавите пожелания към дъщеря ми,тя е ужасно щастлива за това.sunny-n тортата от вътре е бисквитене.За първи път я правя точно такава и бях доста скептично настроена,но се хареса и изяде веднага.Лек ден.

# 431
  • Бургас
Петя, тортата е прекрасна Peace Аз още март месец, като правих тортата на щерката се обяснявах, че не ми стегна кремът и се наложи да облепям с пандишпанова лента отстрани, за да не изтича. После замазването толкова лесно ми се стори, че вече и аз само така ще правя Laughing
Ванче, мерси много за снимките с панделката   bouquet. Някой ден ще се престраша и аз сигурно да направя панделка Blush
Пак много страхотни торти видях и пак ме е срам, че се записвам в темата без торта Embarassed

# 432
  • София
colova благодаря за съвета чак сега се сетих че съм гледала клипчето на Ванчето Embarassed
А тези рапанчета дето Патриани ги прави са страхотни, аз си мислех че ги правите с отливки.
petia_tag ти понеже неможеш, затова напоследък една след друга ги правиш тортите Naughty недей така да говориш Simple Smile

# 433
  • Варна, морето и сините вълни!
А така всички ПОМОЩ и аз искам пък! Стъока по стъпка Бъгс Бъни има ли някой??? Едно детенце хубаво го иска...ама като на филмчето!!

Днес си взех гръка ММ на Шугар. Изглежда много хубава - като консистенция. Мирише приятно и е вкусна Wink Скоро ще докладвам и как е да се работи с нея!

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 19:00 от Mimito

# 434
Момичета, търся идея за закачлива торта за 40-ти РД на мъж. Help! baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт