Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 94 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
След като изчетох всичко и ви зададох няколко въпроса реших да се пробвам и аз да си направя торта Wink
Ето го и резултатът.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2869/152278793813267139721276 … deNtsQD8e3xtT.JPG
Забележки много има но като за първи път стана Laughing
Направих покритие от Маршмелоус.
След като си набодох цветята ми се сцепи чаршафа.Явно много тънко съм го разточила
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2336/158747168226877981812768 … ZWad63QNHMI7A.JPG
Въпреки всичко като за домашна употреба става.
Надявам се че следващият път ще се получи по добре.Аз не се отказвам лесно.
С интерес ще ви следя и събирам съвети и идеи Hug

# 436
Ванче не се коси бе душо кукурузена- не си ме уплашила, даже разтроения ти език много ми допада. А за семинара-да права си, трябваше да дойда с Рачето, ама нали съм си от онези "послушно-изпълнителните-притеснителни" Rolling Eyes все работата на първо място. Но за догодина ще се явявам на поправителен, да не се заричам де, че везните ми много бързо сменят наклона си.
Петенце_tag посмях се съчувствено на твоята каръщина, ама това с облепянето май ще излезе голям чалъм. Не че досега не е споменавано, но след твоя пост вече съм убедена, че това е магията на идеално гладкте и с прави ръбове торти, пък и по-евтин и бърз  вариант от замазването с трохи+масло. Благодаря ти, че ме накара да си отворя очите Grinning
tuiti добре дошла в "кюпа". Измъчих се с моя бавен нет и не можах изобщо да отворя линковете, но утре ще пробвам пак- сигурна съм че си се справила. Сега се сещам с умиление за моята първа " форумска торта"-беше 3 март-РД на големия син.
И аз се изсилих да направя 3Dкола- тогава бях толкова горда, а сега като я погледна - толкова кусури. Но не се отказах, но причината не е толкова в упоритостта, колкото-ТОВА ТОРТОПРАВЕНЕТО Е БОЛЕСТ да знайш, който я е пипнал не се е излекувал-при някои пристъпите са по-чести при други по-редки, но не престават- питай и другите, ако не вярваш Joy

# 437
Мй е късно вече Mr. Green
Моят мъж казва че съм луда.Аз за тази торта купих 100 неща.Боички.валеци,формички,пош....
Сега изнудвам един него вприятел да ме пусне в склада в който работи(за сладкарски материали)
То и аз като гледам моята торта и вашите все едно я е правила дете ама ще се науча Mr. Green

# 438
 tuiti   Само така-смело напред! А в склада влизай, набелязвай и докладвай, че и аз нямам никакви инструменти, ама те без пари не дават да му се невидяло-ами ще събираме( макар че напоследък все изникват дупки за попълване)
Абе шъ съ упрайм!
Сори, че писах тук а не на лични! Blush

# 439
Sunny-n,благодаря за помоща  bouquetстрахотен разрез
Фотка,направо ти завидях за придобивката...сега и снимка с тортата Heart Eyes
Катя(сливен),не знам какво недоволстваШ,но на мен Батман много ми хареса ,и тортата като цяло(ще се караде да знаеш  Wink)
Милейди,страхотна торта,Шарката е супер
Ми6а,много добра идея за вълните,браво
Краси,добра у4ени4ка си Heart Eyes
Антоан,еее как го докара този звяр толкова истински,то релеф,зъби,нокти,цветове....нямаш грешка ти
Стефина,справила си се отли4но,поздравления
Ван4е,знаеш ли ,4е ми пре4ат крилете ве4и
ама ме развесели твойта щерка,не знам от забрадка ли ,от фуста ли е джуфката ,но си е много готина
Веднага си откраднах идеята за белите кръг4ета под буквите
Петя,ама и ти много перипетии,дано ти е за последно...много нежни торти
Дестини,да е живо и здраво детенцето,много си е хубав Боб
Туити,бои4ки,валяци ....е това е ,зарибена си,добре дошла Hug
сега с риск да ме лин4увате ве4е,ще покажа поредните морски истории и обещавам пове4е да не ги снимам.Малката само да види бисквити и по4ва да ги троши за тортите на мама,пясък да има Joy..но какво да се прави ,клиенти
албен4е,страхоно Барби....майсторски клас

# 440
Здравейте, още един път благодаря за поощренията след публикуването на първата ми торта, както и за съветите. Имам един въпрос като за много начинаещи - с какво мога да заменя фарситурата. Интересува ме как мога да сложа фигурки върху сметана или ганаш без да има опасност да се разтопят. Благодаря предварително

# 441
  • Пловдив
patriyani, отново си показала страхотни торти. Без дъх останах като видях как връткаш рапани и охлювчета.

elastina, от ганаш фигурките не би трябвало да се разтопят, а за сметана ... изолирай фигурките отдолу като ги намажеш с шоколад Wink

# 442

Момичета, да си покажа и аз тортата...
Замислих едно, получи се друго, ама то май при мен винаги е така. Колкото и боя да добавях все не ставаше черно, а тъмно зелено. Помислих си че съм объркала боите (просто съм сложила грешна капачка), но не. Прегледах ги старателно всички бои и тази си беше черната.   Confused  А вместо лилаво получих синьо  Rolling Eyes Странна работа. Виждам при вас няма такива проблеми... И все пак макар и с тези получени цветове реших да се пробвам с панделка. Естествено че не я докарах като вашите. Даже ви се чудя как ги правите многоетажни  Shocked Вярно много по-кичесто стои и много по-красиво, не е постно като при мен, но идея си нямам как го постигате  #Crazy И си тествах пистолета, ами какво да ви кажа... не можах да обиколя цялата торта на един път... а на цели 4 пъти  ooooh!  такава грозотия стана... думи нямам  ooooh!  ooooh!  ooooh!
Ноооо определено ще имам поправка. За първи път работих с мм, много ми хареса. То било наказило да месиш и да правиш в домашни условия. А-а забравих да кажа, че не можах да се справя и с изчеткването на тортата. Като гледах на Ванчето стъпка по стъпка панделката (ама късно... вече я бях "направила" моята) изобщо нямаше и грам прашинки, а тук  Whistling

# 443
Дестин ,Спонч боб е много хубав HugНапълно те разбирав ,в жегите наистина е много трудно да се правят торти.Но да ти кажа ,че хич не се забелязват кръпките Peace
Суни,медовикът е мноооооооого оригинален. Hug Hug HugПрез идващите дни ще се пробвам и аз да го направя.Понеже на вкус е страхотен,но дали ще ми остане време newsm78.Благодаря за клипчето на Патрияни  bouquet
Патрияни ,ти наистина нямаш умора newsm20Като гледах с каква ликота си правиш ръпанчетата #CrazyГрабваш една топка тесто хоп от тук ,хоп от там и ето ти ръпан и то много оригинален.Възхищавам ти се  bouquetИ да знаеш винаги ти гледам тортите с интерес.
Петя тая ,за перипетиите само ти си знаеш.Важно е ,че тортата е стана страхотна Hug
Туити,справила си се като за начало добре HugТози вид торти наистина си искат практика,както във всичко.Проста се усещат нещата разбираш ли .Много се радвам ,че си се сдобила с толкова важни инструменти.Ще те чакам с нетърпение да видя следващата торта Wink
Геновев,за да направя черно  аз смесвам от всички цветове синьо,зелено ,кафяфо и червено,но сухи ,а не течни бои.Иначе добре си направила като се решила да направиш панделка HugСамо да ти кажа ,че лентите за самата панделка трябва да са с еднаква дължина за да се получи ,както трябва ,а тук в случая ми се виждат сините и зелените по дълги .Но при вторият път съм убедена ,че ще я докараш още по хубава.За отстраняването на нишестето ползвам мека четка и както си е суха просто забърсвам и то си пада много лесно. Peace
Ето аз върху какво работих вчера и днес.

Пепеляшка без да искам я направих моооооооооооого надарена в бюста ,та за това метнах едно шалче отгоре.Много ми беше трудно да отцветя лицето ,та се обръщам към Ванчето с молба да ме светне как точно прави очички ,устичка Praynig Praynig Praynig

# 444
Ей пак ви изтървах дирите Embarassed

Тъй като прехвърчам набързо и нямам много време, пускам една торта за РД на приятелка. Вътре е Френска селска торта, голямо точене на блатове падна.

Повече инфо в блога http://cooks-and-bakes.blogspot.com/

# 445

......Много ми беше трудно да отцветя лицето ,та се обръщам към Ванчето с молба да ме светне как точно прави очички ,устичка Praynig Praynig Praynig

Ето с тази молба се присъединявам и аз. В момента в хладилника ми седят, след два дена борба с тях, две балерини с вид на дърти чанти без лачени дръжки.....В лицата е бесна трагедия просто  Crossing Arms

И още един въпрос- как държите къдриците на тези балетни торти да не увисват и да не се залепят една за друга.....в тази жега всичко се топи просто и става ужасно, макар да тичам до хладилника и обратно с всеки ред къдрици  Sad

Албенка, не разбирам защо си лишила татковците и от малкото им удоволствието тортата на празника на детето, но все пак ще кажа, че е невероятно красива  Peace

tuiti, цветята ти са много готини!

petia_tag , страхотна торта и много поучителни съвети за облепването с блатове. Задължително ще пробвам и аз, че вече оревах всички с моите целулитени проблеми, а и дори за тях по- малко от 4 пакета масло пак не ми мърдат...Много благодаря за споделеното   bouquet

patriyani , ето кой е помагал на дядо ти господ да сътворява морските черупчести твари.....

Дарилка, това е невероятно изчистена и толкова стилна торта, че останах без думи.....

# 446
Здравейте!
След седмици воайорстване, имам повод за торта и се включвам пак, без бой си признавам че всичко от рецептата, технологията на сглобяване, украсата съм гледала от любимата ми темичка,т.е от Вас, по специално плетенето на кошницата от Ван4ето, подредбата на розичките от Пепи/не че станаха като нейните де-моите стърчат гордо над кошницата/. Hug
Имам и един въпрос:Правих си крем Ганаш със една сметана, която взех от Алимико, мисля че Фиоре се казваше, дали от нея, но като го разбих стана един такъв сух тоя крем или защото му сложих и фиксатор Thinking
Ето я и тортата, чак като наредих розите  се видя че са нарядко и нацвъках тия беличките, като гледам май има още нужда, но вече няма закога да правя....

Забравих да кажа повода, свекъра ми имаше рожден ден на 17-ти и днес ще го празнуваме
тук има още http://ninonche.multiply.com/photos/photo/3/3

# 447
  • Варна
Момичета най-сетне ми остана малко време да ви се похваля каква торта спретнах на сина си за втория му рожден ден - естествено "вина" носите всички вие, защото само благодарение на вас успях да се справя с тази толкова непосилна според мен задача.
Искрено ви се възхищавам и радвам всеки път, когато вляза в тази толкова шарена тема - Благодаря ви Майсторки  newsm20    bouquet  bouquet  bouquet
Знам, че си има адски много кусури тортата, но за мен това е голямо постижение, което едва ли някога пак бих повторила. Но знам и още нещо - заслужаваше си и то много, заради светналите от радост очички на децата.
Естествено моделът, в по-голямата си част, е на една от големите майсторки тук - бледо копие на светлинни години де  Wink, но поне децата успяха да разпознаят играчките  Grinning

Ето го и моят "шедьовър" -

А това е една тортичка - опит, преди тази на рожденника -

И още снимки на шаренката от друг ъгъл - http://didnik.snimka.bg/cooking/vkusotiyiki.412939.19276685

# 448
Една тортичка и от мен ...виж започнали да ви липсват моите китчици  Mr. Green .

Ванче панделката от на баба ти забрадката е супер ...как се смях само . Ей поне знае какво е "забрадка" ...тук с всеки изминал ден се убеждавам колко малко български знаят децата ( поне моите говорят , че има и такива които само на английски бърборят  ooooh! )
дестини хубав с станал Спонджо ...нещо си му сменила десена на вратовръзката   Grinning . Аз в тази жега без климатик не знам дали бих се захванала да правя торта с ММ .
Петя хайде почини си на морето и се зареди  с нови сили и "късмет" . Много си е хубава тортата .
Патрияни много благодаря за видеото . От какво ги правиш тези рапани , на клипчето тестото изглежда толкова меко  Shocked ...имам чувството че не дава да го "пипнеш" - ти как ги моделираш тези миди и рапани не знам  Shocked . Не ги крий морските торти ,нищо че се повтарят - пак са си хубави  Grinning
Genoveff за да наредиш панделката на 2 реда трябва да са добре поизсъхнали елементите . Добър опит , следващия ще е още по-добър
Албенка мишките са супер сладури - добра работа
Дарилка с теб сме на една вълна - бяло и червено . Изчистена и красива торта !
Нинче добре си се справила с кошницата
didnik  за първа торта си се справила страхотно . Радостта в детските очи е най-важна !!!

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 16:05 от raya_рая

# 449
И от мен една набързо, че бягам да празнувам.  Mr. Green До последно не знаех какво ще излезе накрая от тази торта. Искаха само да има бутилка загорка, а другото, каквото аз измисля. Е, това измислих. Дзън...  Mr. Green Само да си призная, че етикетите са истински(то се вижда де), но нямах време да рисувам аз, пък и не съм сигурна какво щеше да излезе.

Общи условия

Активация на акаунт