Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 075
  • 737
  •   1
Отговори
# 45

Здравейте, момичета! Ето една тортичка на тема абитуриентски бал. Simple Smile 
Имах много проблеми със захарното покритие - пробвах този път фондан по рецептата на Уилтън -
1 супена лъжица желатин на прах
¼ чаена чаша студена вода
½ чаена чаша гликоза
1 супена лъжица глицерин
2 супена лъжица масло с растителен произход (shortening)
8 чаена чаша пресята пудра захар
+ пудра захар смесена с царевично нишесте 1:1 - за поръсване на работния плот

Всичко си направих по рецептата, не знам защо беше ужасно за работа, едно такова трошливо, ронливо, размеквах го в микровълнова, лепнеше, премесвах го, изобщо много се ядосвах и на всичко отгоре като преседя върху тортата почна да се топи и да скърца,като се яде, все едно ядеш кристална захар. Но пък беше ефектна тортичката, и отвътре доста вкусна, само дето трябваше да си белим фондана и да не го ядем.  Simple Smile

Някъде във форума четох, че ако се намаже фигурката /в случая моите фигурки са от руска мастика млечна/ с разтопен мед с мъничко вода, се гланцира и реших да пробвам- наистина работи, стана като лакирана обувката/на втората снимка/.Благодаря за идеята!

А иначе както винаги темата е страшно красива, няма да изброявам всички, просто всичко е чудесно и съм убедена, че усилията ви да направите тия красоти са били възнаградени с много усмивки!

bubolinkata, какъв фондан си ползвала за тези тортички,та изглежда просто перфектен, гладък и безупречен? Дано и аз намеря някой ден най-подходящия.

# 46
  • София
Бубе-прекрасни торти както винаги.Фаворит ми е градинарката.Толкова нежни розови цветове.Топчетата на цветятат бонбони ли са?
Киберкат-цветята и обувката ми харесват,както и цялата торта.

# 47
Здравейте момичета.
От няколко дена се ровя във вашите красоти, но така и не намерих това, което търся.
Преди време беше показана много хубава торта Замък. Едина такъва, зеленичка. Знам, че вероятността някой да се сети е малка, но ще се радвам, ако успея да намеря тортата.  Hug

И пак да кажа, уникален талант имате  Hug

# 48
rumm-_pl провери ли в Галерия торти , може да е качена там . За зелен замък се сещам за Аталанта ,но нейния беше преди повече от година  Rolling Eyes

# 49
Здравейте, момичета! Аз не пиша много, но съм изчела доста неща.Искам да ви попитам за един метален ринг за торти, който видях в магазин "Двата щъркела". Разтваря се в диаметър от 13 см. до 32 см. Той се използва само за стягане на блатовете при оформяне на тортата или мога и да пека с него блатове в различен диаметър. Може да ви се стори смешен въпрос, но искам да реша дали има смисъл да си го купя. Иначе имам тортена форма - 30 см., с подвижен ринг, но понякога ми идва доста голяма. Предварително ви благодаря.

# 50
  • София
za men, в/у опаковката си пише да ли за стягане или и за печене. Ако съм гледала същия - за стягане беше само. НО дори и да е за печене, пак добре го огледай дали е достатъчно стабилен и тежък. Защото аз си купих подвижен ринг във формата на сърце за печене, но не ми върши много работа, понеже е лек повечето теста (освен тези от типа на Медовика), изтичат изотдолу. Така и не се намери толкова равна повърхност за печене, в/у която да го сложа, че да не изтича  Confused

# 51
Руми, немски е, на Солинген. Изглежда стабилен. Макар и да не знам немски ще се опитам да прочета. Продавача каза, че става за печене, но не може да се разчита съвсем на тяхното мнение....

# 52
rumm-_pl провери ли в Галерия торти , може да е качена там . За зелен замък се сещам за Аталанта ,но нейния беше преди повече от година  Rolling Eyes

Може, аз зимата го гледах  Blush
Спомням си, че мамата имаше в подписа линк, който водеше до блог. Там го видях.
А галерията беше първото място, в което проверих и чрез гугъла търсих.
Но и да не го намеря, здраве да е  Hug

# 53
  • Варна, морето и сините вълни!
Дами, извинете че не коментирам, но пиша от работа..
Искам да попитам има ли желаещ от Варна да си купим ММ на Пико? Моята вече свърши и искам да взема нова Wink

Това е торта която правих за моминско парти... Не питайте защо е такава тортата...Опитах се да рзубедя приятелките, но те бяха непоколебими

# 54
za men , Rumya, ако се сложи хартия за печене на дъното, така, че да покрива и стените, няма да изтича тестото. Наскоро си купих ринг, не обърнах внимание дали става за печене, но успешно си пека мини блатове - 18, 20 см диаметър. Много съм доволна. Процедирам точно така, както споменах. Единствения недостатък е, че блатът на места става малко крив от сгъвките на хартията, но това лесно може после да се корегира.

# 55
Добър вечер и тук.
 afwitch  Прелитам само да кажа една чисто нова информация, която знам че ще заинтригува доста хора. Днес пазарувах при Илчовски и се оказа че вече правят вафлени снимки. Носите си флашка или диска и ви принтират снимка или картинка. Ако искате, може да ползвате нета на място и да си свалите картинка. Най-интересното е, че вафлена плака с размер А4, струва....... 2.90  Shocked Shocked Shocked. Имат и някои готови плаки, имат и  хубав каталог  с картинки. Та, това исках да ви кажа. Позарязах темата напоследък, и пак се извинявам, но утре тръгваме и последните седмици бах посветила повече на семинара, отколкото на тортите тук. Другата седмица се завръщам с нови сили и нови торти! До скоро!!!   bowuu

# 56
Здравейте мацки!
Азалс, като каза, че баща ти ходи го Гърция често, та се сетих. Скоро една приятелка беше ходила и си взела ММ в кутия от 800г за около 2 евро Shocked Та аз ще поразпитам в кой точно магазин (защото тук до Солун влизах в 2-3 но не можах да намеря), но аз или някой друг, който ходи надолу види, нека пише. Сигурна съм, че ще има заинтересовани...Пък ММ беше сууупер!
Ванче, лек пАт Mr. Green Може да намина в събота да ви видя какви ги вършите Wink
Само да се похваля-тортата с нескопосания Спайдърмен се е харесала много, рожденика бил страшно доволен и е била мн вкусна Mr. Green
Хайде, до скоро

# 57
Наталина

Честит рожден ден мила, да си жива и здрава и много щастлива и все така с красоти да ни радваш! Весел празник! Наздраве!

Специален поздрав Simple Smile

# 58
Честит Рожден Ден  Нат и от мен!Пожелавам ти всичко най-хубаво!

Сега си признавам без бой че напоследък не чета редовно. Embarassed Ама си имам извинение.Обещавам да наваксам.Имам да показвам една тортичка от края на май.Беше за РД на сестра ми , която ми беше няколко дни на гости тогава.И да не се чудите защо тортата е като за дете , да кажа че сестра ми се казва Мая и още като се захванах да правя торти на шега й обещах един ден да й направя торта с пчеличката Мая (като беше малка много се сърдеше като й викаха така в училище  Laughing ).И ето че й дойде момента.

Сега ще се опитам да наваксам с четенето.А на всички момичета които днес пътуват за Цигов чарк им пожелавам да си прекарат чудесно.Жалко че не можах да се включа и аз  Sad
Лек ден пожелавам на всички!  bouquet

# 59
  • ВАРНА морето сините вълни
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Нат-с пожелания за много здраве щастие и сбъднати мечти newsm59
за Цигов чарк -благородно ви завиждам Laughingда изкарате незабравимо да снимате много и после да разказвате-приятно прекарване

Общи условия

Активация на акаунт