Познахте ли си изоставеното дете?!

• 25 771
  • 529
  •   1
Отговори
# 90
Много съм злобна към хора, които си изоставят децата и не мога да разбера, защо ги раждат изобщо?!Гадове мръсни!Ами като не можеш да го гледаш, не го раждай, бе изрод!Можеш да се еб.ш, ама не можеш да се грижиш #2gunfireНеграмотни били, ама знаят къде да си го набутат,а? Rage

# 91
А отговорихте ли си на въпроса, защо си оставят децата в институции?

# 92
  • София
...нямам такова!!!!
Не упреквам никоя майка,не поощрявам такова поведение,не отричам проблема,не посочвам виновника,не ме интересува съзидателното или нападателното отношение на хората пред клавиатурите..... интересуват ме децата и хората,които с дела им помагат!
Лесно се размахва пръст,лесно се говори тук...затова сме на това ниво  ooooh! Mr. Green

Ще призная балансираното ти мнение за адекватно само ако потвърдиш, че посещаваш домове за деца лишени от родителска грижа редовно и наистина се интересуваш от тях и живота им! Другото би било лицемерие! Но предполагам няма да ми отговориш...

# 93
Поради разни и разнообразни причини, повечето от които достойни за линч...

# 94
Поради разни и разнообразни причини, повечето от които достойни за линч...
Ами линчувайте тогава! Може пък това да е решението на проблема, а причините да си останат разни и разнообразни, а не конкретни, ясни за да се работи за отстраняването им.

# 95
  • welcome to the Jungle

Нали за това са идеи, защото не са осъществени? Или ти не разбираш смисъла на думата "идея" и какво би могло да се направи.
Нали това питаше тамата, на която казвах това.
Ето ти пример как едни такива "идеи" са като пуснати диви бели гълъбчета. Изречени и отлетели в един форум, в една тема... някъде из уеб пространството. Не бързай да влагаш доза агресия за защита, защото очевидно не познаваш проблематиката в нейната същност,   Wink .

И щом в други държави действа, защо да не действа и тук?
Или ние сме извънземни? Или просто не струваме като народ (хайде сега ще подскочат 100човека да ми обяснят какви са и как може да говоря, че не струваме).

Стига да не те затрудня, а аз явно съм пропуснала да се информирам, пак ще те помоля - посочи къде точно този модел работи? Коя социална политика е постигнала чудеса в домовете за деца?

Иначе издръжката на едно дете в Дом за деца е доста солидна ( нарочно няма да я цитирам, че е трудна за изчисление, а преките и косвените разходи са главозамайващи особено в домове с малко на брой деца). Ако всяка майка/баща, които си оставят детето безпричинно, бъдат задължени да отработват издръжката на детето си  - доброволно изоставени дечица няма да има.

Но не забравяйте, че не малка част от децата в домовете са настанени принудително от полиция/социални служби. Освен доброволното "изоставяне", има доста дечица, които по най-различни причини са пратени на издръжка на държавата, далеч от семействата си.

# 96
Моя колежка в Канада която си е родена тук забременява на 19 години и понеже решава да отгледа детето сама без помощ на бащата и го споменава на първата си консултация при лекар той й препоръчва да се обади на звено в социалните, които се занимават с точно такива случаи. Докато роди а и след това посещава психолог и социален работник за да я подкрепят в това решение и да и помогнат с каквото могат само и само да не си изостави детето. Водила се е жена в рискова група. Каква рискува група, момичето е от добро семейство с куп роднини да помагат и е на 19 години!!! Жена, решила сама да отгледа детето си.

Докато си говорихме с нея си мислех за нашите ромки, които се крадат на 12 години и вече на 13 са майки  Sad това са си деца но нашата държава не се занимават с превенция, по-лесно е да наливат помощи и куп деца да са с пропиляно бъдеще...

Относно изоставянето в Канада и по-специално в нашата провинция е наказуемо само ако се изостави дете извън болница и живота му е застрашен. В една от болниците във Ванкувър откриха т.нар ангелска люлка за да могат жените анонимно и без последствия да оставят бебетата си.

http://www.timescolonist.com/health/Employer+survey+year+long+ta … 967678/story.html

# 97
...нямам такова!!!!
Не упреквам никоя майка,не поощрявам такова поведение,не отричам проблема,не посочвам виновника,не ме интересува съзидателното или нападателното отношение на хората пред клавиатурите..... интересуват ме децата и хората,които с дела им помагат!
Лесно се размахва пръст,лесно се говори тук...затова сме на това ниво  ooooh! Mr. Green

Ще призная балансираното ти мнение за адекватно само ако потвърдиш, че посещаваш домове за деца лишени от родителска грижа редовно и наистина се интересуваш от тях и живота им! Другото би било лицемерие! Но предполагам няма да ми отговориш...
....a ,че съм приемен родител( за определени часове) интересува ли те????....или само ти  си загрижена ooooh! ooooh!Лицемерие е обвинението към другите....Хората,които помагат-благородно не тръбят!!!!!На тях се възхищавам....както пише в Библията -безгрешните да хвърлят камъни!!!!!!
Лесно се обвинява!!!!!Аз не обвинявам...

# 98
  • София
Ели, би ли споделила с нас какво е накарало българката от примера ти да изостави 10 (!) деца? Много ми е интересно...  Thinking

# 99
  • София
...нямам такова!!!!

....a ,че съм приемен родител( за определени часове) интересува ли те????....или само ти  си загрижена ooooh! ooooh!Лицемерие е обвинението към другите....Хората,които помагат-благородно не тръбят!!!!!На тях се възхищавам....както пише в Библията -безгрешните да хвърлят камъни!!!!!!
Лесно се обвинява!!!!!Аз не обвинявам...

Аз ли?! Има къде-къде по-отдадени от мен в този форум... Аз нямам големи претенции!

Това, че си приемен родител е чудесно и те поздравявам, но когато взимаш детето, забелязваш ли колко много остават в дома?!...
Ще ти разкажа кога станах толкова непримирима и осъдителна към тези жени: когато посетих дом за отглеждане на деца до 3 години! Иначе аз съм работила с по-големи деца, тинейджъри. Но когато отидох при малките, щях да се гътна! Буквално! Моето лично дете беше на годинка. Трябва да си мноооооого голям пич, за да си кажеш "Какво да се прави, така им било писано!"

# 100
  .... Трябва да си мноооооого глям пич, за да си кажеш "Какво да се прави, така им било писано!"
Не вярвам, това да е общата нагласа.
Не мога да разбера, темата за какво е... За да обсъждаме, какво ние трябва да свършим, след като са изоставени децата или да обсъждаме превенцията - какво да се прави за да не се изоставят!?

# 101
  • София
  .... Трябва да си мноооооого глям пич, за да си кажеш "Какво да се прави, така им било писано!"
Не вярвам, това да е общата нагласа.
Не мога да разбера, темата за какво е... За да обсъждаме, какво ние трябва да свършим, след като са изоставени децата или да обсъждаме превенцията - какво да се прави за да не се изоставят!?

По-скоро превенцията.  Wink

# 102

По-скоро превенцията.  Wink
Моят поглед е много страничен, вярно. Не съм навътре в проблема. Но да кажа. Превенция не виждам, никаква.
За да се изправи началник на отдел ЗД в нашия град и да твърди, че научават за бременностите на деца, когато те вече са факт или пък са родили, значи превенция няма. Не съм и чула да са осъдени мъже за секс с малолетни, а по нашия край, в някои махали това си е начин на живот. Не съм чула за никакви по-стриктни мерки от празно говорене по телевизиите. Дано греша!
А такива са болшинството от случаите.

# 103
....празните приказки са на почит навсякъде Close

# 104
  • София и там където не се пуши
Признавам, не успях да прочета всичко, но като цяло тази история за двамата приятели снощи още първия филм съм гледала и така съм запозната от телевизията.

Снощи идеята на филма беше, че освен че вече може да се осиновяват децата не потърсени 6 месеца и ненамерени родителите и ако 5 пъти не са поискани за осиноване от българи да се осиновяват в чужбина, та идеята е да се намали този ужас 12-13 годишни деца да раждат и да ги дават държавата да ги гледа.

Циганина колко горд беше, че имал 10 деца  Shocked , а това как им крещи и ги праща необлечени да събират съчки да се сгряват  #Crazy - е това как ще се оправи. Доста тази история ми прилича на раждащите улични кучета. Раждат се деца, които търпят насилие. Вечерта, на 31 при Слави Ана Цолова заяви, в този момент забременяват 13 бр - 12-13 годишни деца, които ще изоставят своите деца на държавата. Трябва да има наказание за такива хора. За децата положението е по-добро вече по тези домове.  Доста се прави за осиновяването.

Общи условия

Активация на акаунт