Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 520
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, прекрасни  Sunglasses

Знам, че не съм писала от сто години и се надявам да не сте ни отписали, но лятната въртележка е много бърза и много високо ходи Simple Smile Въпреки това ви чета и съ-преживявам без паузи.
Поводът е важен, та да поднеса почитанията си на първите септемврийчета Крум, Рени, Нона, Вики, Любо, Тео и Никола. Пожелавам ви безгрижни дни, мили деца! Останалото е за след детството Grinning
Зарадва ме и вестта от Сидония, въпреки че нямам честта да я познавам лично.

При нас промени от всякакво естество - Марта ходи на детска градина, с мноого дълга и внимателна адаптация; невъзможна - за огромно съжаление! - за повечето подобни заведения в България. Мястото е такова, че мога да ходя с нея (както са добре дошли и други членове от семейството), да я водя когато искам, взимам когато искам и т.н. И дори при това положение мога да кажа, че изживяването е шокиращо за толкова малко дете, което никога не се е отделяло от семейството си (и че дори в тази градина има деца, които пищят истерично при раздялата и в крайна сметка не им се получава и се връщат у дома). При нашата мома адаптацията върви като цяло безпроблемно - харесва й - с едно изключение: дневният сън остава мисия невъзможна без цица, въпреки че персоналът доста се старае. Така че нощното спане напоследък се измества към интервала 18 ч-6 ч  Shocked, с няколко събуждания.
Тъй като градината е доста далече, а нямаме помощ от баби и т.н. да водят и взимат деца, докато сме на работа, това доведе и до смяна на квартирата. Вече я намерихме и сега съм под пара с майстори, пренасяне и т.н. Това може да осуети плановете ни да отскочим още веднъж до морето, ама няма пълно щастие...

На работа се надявам да се върна най-късно до втория рожден ден, до който остават почти 2 месеца в нашия случай. Бях за 2 дни да покривам един колега по негова молба и ме учуди колко лесно нещо е работата в сравнение с гледането на дете Grinning - нито имах загуба на навици и темпо, както очаквах, нито нищо. Но може би е моментно впечатление Wink

На въпросите - аз знаете съм от ненормалните, които спят с децата си и не мисля, че скоро това ще се промени (не и преди тя да изяви желание).
Някой беше питал и за оцелелите кърмачета сред септемврийчетата - вече ми е абсолютно безразличен казусът, дните са й напълно възможни без сукане, сънят - абсолютно невъзможен. Нощите са различни - понякога с месеци не се буди, друг път (като сега) - по доста пъти, заради никнещите финални кътници и вълненията в градината.

Както вече се писа, това дългогодишно донесе и (емоционални) дивиденти - със Соня, Анамар и Сиси вече сме сертифицирани консултанти по кърмене, колежки на Асето  bowuu

Галените имена, Мариам, при нас са Страши, Опаши, Безопаши и Магаре Simple Smile както и производните им.

И за финал, няколко летни снимки за тези сред вас, които не ползват ФБ:

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 23:17 от Параход

# 451
  • София
Честит рожден ден на Тео,Любо и Никола-да са живи и здрави.Щастливо детство им пожелавам.
Сидония-честито за хубавата новина.
Луциту,Пееща,Сид-радвам се,че се разписахте. Peace
Да се похваля купих си ново апаратче-Canon Ixus 95 IS- Heart Eyes  и много се радвам,защото още преди 5г. исках тази марка,но нямаше под 550лв. ooooh!

# 452
Момичета,имам повод да почерпя GrinningПриеха ме да уча магистратура Wink Сега отново ще съм студентка и много се радвам newsm44 Заповядайте Hug  

# 453
  • София
Честит втори рожден ден на Крум, Рени, Нона, Вики, Любо, Тео, Никола! Да са МНОГО ЗДРАВИи да имат чудесно, топлещо ги през зрелостта ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!!!
Сид честита ти хубава новина!
Мимолетка честито, желая успешно студентство (ех студентство)! А какво ще учиш?
Ние сме още в провинцията, аз си работя вкъщи, макар да съм формално в отпуск и прехождам един два пъти в София да предам  изработеното. Мила си суче ежедневно, всеки път щом и се прище, аз седя на лаптопа - тя ту отляво, ту отдясно, на пръстета си достига - бабата вика - сладкарницата Laughing. Нощем си спим гушнати и сучещи, ако не се измъкна. На мен ми тежи това положение, но по ми тежи ако малката страда, а тя очевидно страда като не й давам да суче. ще видя докога, но ми се иска някак естествено и безболезнено да се отбие, уви сега не е дошъл момента, иска ми се есента да се случи, че и аз да се наспя веднъж, тази зависимост от мен малко ме притеснява - тя ме свързва само с ц....
Трудно ми е да работя вкъщи с двете деца, катерят се по мен, натискат копчета, пипат папките, моят мъж много ми помага, извежда ги, къпе ги на двора, аз работя, но все пак...Ей сега ги заведе в един парк, а аз останах да работя. 
Параход да - работата в офиса е къде по лесна от гледането на деца Laughing  вие къде се преместихте, в коя градина сте и доволна ли си - аз съм на вълна намира на ясла, че ми се иска от есента да се оправяме без бабата, че тя е възрастан и се изморява, а и ние да сме посамостоятелни.....Все още уж тръпнем в надежда последна за държавните ясли, но чак октомври ще е ясно,....оглеждам се упорито за частни, тъкмо се бях успокоила, че ще една в квартала, но нещо ме разколебаха, та търся нещо с безспорни добри отзиви.
Хайде връщам се към работния документ Confused
Стеф честито за апарата, сега да правиш чудни снимки и на децата и на тортите и да ни ги показваш Hug  Ние си взехме един Олимпус засега добре, но се ме мързи да качвам...Суит вие оправихте ли вашия?
Ще правим ли нещо общо септемврийско за 2 г. - софийско или се разсъхна работата, всичките ни срещи и тази посбледната във фъни са много приятни, що да не продължим......
Лазурен летен ден! Hug!

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 12:48 от bora

# 454
  • София
bora, така и си останахме без морски снимки.... Sad  В София ще дадем някъде поне да го погледнат, но вече се настройваме за нов. Wink

Стефина, честито апаратче на вас!  bouquet

На морето горещините свършиха. Определено ни олекна, но същевременно се прокрадна първото усещане за есента.

За общия РД ми се върти една идея да не чакаме този път да минат всички дати и съвсем да се развали времето, а да използваме топлите дни на септември и да направим празник на открито. Можем да си изберем подходящо за пикник местенце, всеки да донесе по нещо за почерпка и така...да се видим и да си поговорим, без да се ангажираме с клубове и заплащане.  Rolling Eyes

mimoletka, на добър час със студентството!  bouquet

Параход, радвам се, че сте намерили добра градина и на Марта й харесва. Peace Мисля, че с времето може би ще се реши все пак проблемът със следобедния сън...

Още веднъж поздравления за дипломирането ти като консултант по кърмене! Гордеем се с вас! Heart Eyes

# 455
  • София
Бора,Суит-мерси за апарата.
Суит-харесва ми идеята ти. Peace

# 456
  • София
Суит и аз подкрепям идеята! Може би ЮП или Дендрариума???
Параход забравих да ти честитя титлата  bouquet А сега като конслутант по кърменето би ли дала консултация за де-кърмене, демек отбиване Mr. Green

# 457
СУИТИ, ТУК СЪМ, НО НЕ ОСТАВА МНОГО ВРЕМЕ ЗА ПИСАНЕ.
Сидония, лека бременност и на финала едно здраво бебче.
Параход Марта е много сладка.
Стефи, честито апаратче.
Мимолетка, честито!Да завършиш с отличие.Ех студентство.
Бора, и аз като теб работя вкъщи.Това си има своите плюсове и минуси.
А с кърменито ние приключихме отдавна.Сега се борим със смученето на пръсти, когато заспива.Приемам съвети.
Приятна вечер.

# 458
  • София
Здравейте,  Hug
Честит втори рожден ден на прекрасните ни дечица - Крумчо, Нона, Рени, Вики, Тео, Любчо и Никола. Да растат здрави и щастливи и да радват мамите и татковците си. Heart Eyes
Сид, честито мила, и лека бременност!
Люси, страхотен е станал Тино. Откога не го бях виждала.
Мимолетка, честито и от мен! Успех, мила!  Hug
 HugЗа среща съм принципно ЗА.  Hug
Ние вчера се върнахме преждевременно от морето.
Иначе бяхме в Равда, за да сме си само семейството, а не с бабите този път. Затова и не се видяхме с вас, за съжаление.
Също така този ужасен стомашно-чревен вирус, за който бях чела че се вихри на морето още преди да тръгнем, не ни подмина  Sad
Ради го хвана още на 5-ия ден - в сряда. Павел го последва в петък и в събота си тръгнахме. Ама страшна работа лелеее. Отпадналост, разстройство като вода, тотална липса на апетит (и двамата не ядоха нищо първите 3 денонощия - даже Павел още не е ял.) Аз всеки ден звънях на лекарите тук, сменяхме какви ли не лекарства и нищо. Днес си го заведох Ради на дежурен лекар и той каза, че след като не се е оправил за 5 дни, явно няма да мине самO. Аз 19 години гледам деца и за пръв път ми се случва да лекувам разстройство с АБ. Както и за пръв път Ради днес започна АБ. Но, както се казва, винаги има първи път. И най-вече дано да минава вече, че на сенки заприличаха децата. Ради вчера беше ужaсно отпуснат, вял, направо си помислих, че се е обезводнил и ще го вземат в болница. Днес беше една идея по-жизнен, но разсройството не минава и това е. Дирeктно и двамата сега пият АБ. Мони също е на море с приятелката си и нейния брат, който е на 12. Братчето е изкарало същия вирус, както и почти всички деца в станцията. Дежурният днес ни каза, че и от Турция, и от Гърция така се връщали. Пазете си дечицата и бъдете здрави!  Hug  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 21:46 от *Ирина*

# 459
Здравейте и от нас.  Hug

Честит рожден ден на Нона, Рени, Тео, Любчо и Никола! Бъдете усмихнати и щастливи деца!
   bouquet

Ние вчера се завърнахме от двудневно пътуване до Разград, където Дария избесня и отново потвърди мнението на всички около себе си, че не е дете, а шило  Mr. Green  От днес тече последната седмица от отпуската ми, и като си помисля, че от другата седмица пак съм на тръстиката, ми се реве. Дарюгата пък пак ще тръгва на ясла и ще има рев и там, усещам. Като я питам какво прави яслата сега - "аслата спи", а като се събуди, ще ходи ли? - "НЕ."  ooooh!
В тая връзка, някоя от вас мисли ли да дава имуностимуланти сега в прехода лято-есен? Чудех се за тоя Бронховаксон. Не че е тръгнала да ми боледува кой знае колко, но може би сега наесен ще е по-зле, с всичките му там грипни вируси. Днес ще звъня на джипито и ще я питам за мнение също.

Сидония, каква чудесна изненада Simple Smile Честита бременност и здраво бебче ти пожелавам!
Луси, Тино е супер Simple Smile
Мимолетка, честито! В кой университет ще караш магистратура?
Иринка, тия ентеровируси са ужасни! Дано се оправяте бързо! Да ти кажа, често се случва да се развива бактериална инфекция, така че даването на антибиотик понякога си е наложително. Важното е да се оправя детето и да не се обезводни. С Дари като лежахме май'09 в Инфекциозно заради ентеровирус, който за 2 дни си беше станал бакт. инфекция, беше се обезводнила страшно много...  Cry  Не искам да си спомням. Така че по-добре е, че сте взели мерки и както казах, дано бързо да се оправят!  Hug
Параход, на мен лично, след като се върнах на работа, ми се струва, че гледането на дете е по-лесно  Mr. Green  Понякога се размечтавам за дните, прекарани в майчинство...  Mr. Green   Честито за титлата Консултант по Кърмене!   bouquet

# 460
  • София
Мимолетка-честито за магистратурата.
Параход-много сте пораснали.Честито кърмаческо дипломиране.
Ирина-бързо оздравяване на децата.
Галина-мерси за честитката за апарата-много му се радвам.
Бора-ето за тебе специално последната ми торта за  годишнина на една влюбена двойка
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti.475448.20150638

Момичета май трябва да се похваля,че мъжа ми пак го повикаха на работа във фирмата,където работеше преди 1г.-на договор. PeaceЖалко само дето не ни приеха в ясла,защото заради тази 1г. без работа и  без договор не ни достигнаха точки за класиранията.

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 16:07 от stefina

# 461
Ееее здравейте мамита!
Ние имахме една прекрасна съдота и неделя Simple Smile Сега започвам с нови сили работа и с трепетно очакване на рождения ден на малчо. След това сме планирали една фиеста в Истанбул, а Тино през това време ще е с баба си и дядо си на третото си море тази година. Много се радвам, че ще има тази възможност, защото е такъв фен на морето  Flutter Party
Сидония, страхотна новина!  Hug Лека бременост и раждане и да се похвалиш с новата рожба живот и здраве  Heart Eyes И на мен ми се иска още едно хлапе ама с тая работа и с
Ирина, много кофти так с почивката. И на мен ми е малко свито като пратя Тини със свекърите ми на море. Ако го хване нещо май ще пътуваме Истанбул - Созопол.  ooooh!

# 462
Здравейте,мамчета!
Стефи, честито за работата на мъжа ти.
Ирина, когато за пръв път се сблъсках с този стомашно- чревен вирус каката беше на 2г.Започна с повръщане и беше станала парцал.Три дни се мъчихме да овладеем нещата, но докато не започнахме антибиотика нищо не се променяше.Освен това беше с много висока температура,повръщане и разстройство.Просто ужас.Лежахме 5 дни в болница.Бързо възстановяване ви желая.

# 463
  • София
Иринко, както се казва в рекламата "знам за какво говориш" Sad  -  миналата година Галя изкара тежко този вирус. ДНЧД, това лято се "отчетохме" с доста по-лек вариант- еднодневно повръщане. Много прилепчиво нещо....обиколи цялото семейство тук, последен го кара Косьо преди няколко дни. Жалко, че така ви се е провалила почивката! Дано се оправят бързо човечетата!

моарейн, аз съм много зле с имунопрофилактиката- започвам нещо и седмица след това започвам да забравям да давам.... Embarassed

Нашата отпуска също е на свършване и колкото и да е дълга, пак ми е мъчно, че ежедневието ни ще се завърне в обичайния му вид...

# 464
Здравейте момичета, този път ви изчетох, но не остана много време за писане  Wink
Първо да честитя на всички рожденици от темичката ни - Крум, Рени, Нона, Вики, Любо, Тео и Никола  nbirthday newsm67 Бъдете здрави, весели деца!
Сидония, страхотна новина  Hug Лека и безпроблемна бременност и неусетно раждане  Wink
Стефина, да покажеш много снимки от новото апаратче! Честито  smile3509
Гледах из ФБ много снимки на рожденици, на плажуващи, но и там не остава време да коментирам  Tired
За нас - тези кучешки зъби (4 едновременно) ще ни подлудят. През два дни я Т, я повръщане, я сополки, я кашлица... и така 2 седмици  #Cussing out
Днес започна да хапе каквото намери и понеже бяха все мръсни неща, накрая си захапа ръцете. Така не е правила и като бебе. Ама ще мине, знам. Вече пробиха досадните зъби.
Все повече говори, прави дъъъълги и сложни изречения, но най-често само аз я разбирам. Думите й са много универсални, напр: ака - ходи й се по нужда, Снежанка, Пепеляшка, пързалка, шишарка и т.н. Разбира се само по това, какво сочи  Laughing
Но пък като започне да нарежда, става ясно за какво иде реч.
Все още не мислим за ясли, тъй като съм си свободна, а и мъжа ми не е съгласен. Там много боледували, не им обръщали внимание... Дъра-бъра  Whistling Но пък снощи случайно се заговорих с една учителка от детската градина в едно съседно село и ми хареса идеята да я водя там.
Освен, че всички деца са 20-тина, има и по-малки, и по-големи. Ако малките проявяват интерес, присъстват на занятията на големите, в останалото време са в обща група и играят с големите.
Това много ми допада, защото Надя така и не се научи да играе с деца на нейната възраст. Само ги поглежда, но не са й интересни, докато големите правят забавни неща - рисуват, подхвърлят топки, скачат на ластици или правят бели  Laughing
Отделно, че децата са малко и им се обръща повече внимание.
А и мнението на една съседка, чието дете отиде там за два месеца (докато траят ремонтите в нашите градини), а изкара две години на селото, ми влияе силно.
Та докато се говорехме, мъжа ми се посъгласи, че това е добра идея, а и ще допадне на Надя.
Ама всичко това са само размисли и страсти. Ще видим по на есен  Wink

Общи условия

Активация на акаунт