Знам, че не съм писала от сто години и се надявам да не сте ни отписали, но лятната въртележка е много бърза и много високо ходи
Въпреки това ви чета и съ-преживявам без паузи.Поводът е важен, та да поднеса почитанията си на първите септемврийчета Крум, Рени, Нона, Вики, Любо, Тео и Никола. Пожелавам ви безгрижни дни, мили деца! Останалото е за след детството

Зарадва ме и вестта от Сидония, въпреки че нямам честта да я познавам лично.
При нас промени от всякакво естество - Марта ходи на детска градина, с мноого дълга и внимателна адаптация; невъзможна - за огромно съжаление! - за повечето подобни заведения в България. Мястото е такова, че мога да ходя с нея (както са добре дошли и други членове от семейството), да я водя когато искам, взимам когато искам и т.н. И дори при това положение мога да кажа, че изживяването е шокиращо за толкова малко дете, което никога не се е отделяло от семейството си (и че дори в тази градина има деца, които пищят истерично при раздялата и в крайна сметка не им се получава и се връщат у дома). При нашата мома адаптацията върви като цяло безпроблемно - харесва й - с едно изключение: дневният сън остава мисия невъзможна без цица, въпреки че персоналът доста се старае. Така че нощното спане напоследък се измества към интервала 18 ч-6 ч
Тъй като градината е доста далече, а нямаме помощ от баби и т.н. да водят и взимат деца, докато сме на работа, това доведе и до смяна на квартирата. Вече я намерихме и сега съм под пара с майстори, пренасяне и т.н. Това може да осуети плановете ни да отскочим още веднъж до морето, ама няма пълно щастие...
На работа се надявам да се върна най-късно до втория рожден ден, до който остават почти 2 месеца в нашия случай. Бях за 2 дни да покривам един колега по негова молба и ме учуди колко лесно нещо е работата в сравнение с гледането на дете
- нито имах загуба на навици и темпо, както очаквах, нито нищо. Но може би е моментно впечатление 
На въпросите - аз знаете съм от ненормалните, които спят с децата си и не мисля, че скоро това ще се промени (не и преди тя да изяви желание).
Някой беше питал и за оцелелите кърмачета сред септемврийчетата - вече ми е абсолютно безразличен казусът, дните са й напълно възможни без сукане, сънят - абсолютно невъзможен. Нощите са различни - понякога с месеци не се буди, друг път (като сега) - по доста пъти, заради никнещите финални кътници и вълненията в градината.
Както вече се писа, това дългогодишно донесе и (емоционални) дивиденти - със Соня, Анамар и Сиси вече сме сертифицирани консултанти по кърмене, колежки на Асето

Галените имена, Мариам, при нас са Страши, Опаши, Безопаши и Магаре
както и производните им.И за финал, няколко летни снимки за тези сред вас, които не ползват ФБ:

и много се радвам,защото още преди 5г. исках тази марка,но нямаше под 550лв.
Заповядайте
В София ще дадем някъде поне да го погледнат, но вече се настройваме за нов. 
Не искам да си спомням. Така че по-добре е, че сте взели мерки и както казах, дано бързо да се оправят!

Бъдете здрави, весели деца!

Но пък снощи случайно се заговорих с една учителка от детската градина в едно съседно село и ми хареса идеята да я водя там.