МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 298
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
ileina,честити празници! Живи и здрави да сте всички!
krischana,честит рожден ден на патерица!
Славче, Ани, Сивановаа, Слънчева,Точе, много сладки бебоците и порастнали! Simple Smile
Ани, ти все едно не си родила 2 деца. Grinning
Иса, за комарите има едни лепенки, които се лепят на количката. Аз си взех, но още не съм ги изпробвала.
Тук е адска жега и ние сме без климатик, но мислим в най-скоро време да сложим. Ще го включваме от време на време, когато Емо не е в стаята да обръща поне малко въздуха.
Моя младеж в момента е в полу заспало положение. Люшкам го на шезлонга и от време на време ме поглежда с 1 око и ми се усмихва.  Joy
Росита, и Емо плаче по време на баня, че и после като го мажа с мляко.

# 646
Здравейте и от нас!!!
Честито на всички празнуващи!!! Живи и здрави да са   bouquet   bouquet   bouquet

Дани е много кротък - засега - спи и яде, само вечер от 6 до 10 показва характер. Расте и сме с пампи от 3 до 6 кг... има и умалели дрехи Simple Smile Дундичка е станал. В тази връзка - дайте парола за албума да кача и аз снимки на мъника.
Предстои ни първата консултация - във вторник, аз го меря с дрехите - приблизително 1 кг е наддал от рожденното си тегло. Аз и с големия не слушах педиатъра за това колко некачествена е кърмата и как трябвало да му огранича яденето и да давам вода, защотот много наддвал ...
Лилка, да не сме при една и съща лекарка ??

# 647
Здравейте и от нас Simple Smile
Честито на всички празнуващи и на всички пораснали дечица   bouquet
Снимките са уникалнииии Heart Eyes
Sevdelina тази Каролина голяма принцеска-само с какви страхотни дрешки я обличааааш-голяма е кокетка, ще ви я взимаме за снаха  Joy Hug
Аз няямам време да се обърна Mr. Green С 2 деца е голяма веселба вкъщи  Joy Времето ми лети неусетно-докато станем и вече е време за лягане Laughing
aniK страхотни сте! Много хубаво празненство Peace
Ние се крием вкъщи от горещините и климатика не се спира, че иначе никой не може да заспи.

Лек ден на всички  bouquet!

# 648
Роси, и при мен е така, дори чувствам изтръпналост. подутото ми е в двата края.
И при мен е така, до колкото знам от моята лекарка, има някакви шевове отвътре и това, което се чувства като "уплътнено" отстрани е от тях и от конците /саморазграждащи се/  Peace

~Magi_TM~ , какви са тези антикомарни лепенки за количката?

aniK страхотни сте!  Hug

Разгледах албумчето, че скоро не бях влизала, големи сладурковци са всичките ни майски бебочета  Heart Eyes

И ние цял ден се крием вкъщи, пускаме климатика от време на време, че е такъв ад иначе  ooooh!

Отивам да изгладя малко дрешки и после да се приготвяме за разходка  1stroller

# 649
Здравейте, мацки!

И аз имам малко време да попиша, малкия мишок спинка сладко сладко.
Аник, много хубави снимки от питата, наистина си в супер форма. Аз например си имам още малко коремче, но заради секциото май не бива да почвам с упражнения все още, а и ям като за двама откакто се вкарах в този филм с недостатъчната кърма, та май си имам и няколко килограмчета в повече. Иначе за питата - имам въпросче - само жени ли трябва да бъдат? И имаше нещо да има нераждала жена, ама не съм много в час...

Sivanovaa, sevdelina и всички останали - страхотни снимки!!! Ето и от нашето изписване - http://may2010.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.492346.19199153 , после ще кача и по-пресни снимчици, но са на другия комп...

Илейна, честит празник!

Змейче, а малкия като не се буди по-често от 3 часа какво да правя? Как да го храня по-често, да го будя ли? Иначе ака 3-4 пъти на ден, а всеки път е пишкал досега, т.е. на всеки 3 часа има мокър памперс.

# 650
Роси, явно не му харесва банята на твоя юнак, моята е кротка само когато е във ваната. Обаче извадя ли я ... такова дране пада ... едва я омазвам и обличам ...  Joy

АниК, изглеждате супер, явно и много хубаво сте си изкарали Simple Smile

Силве, Слънчева,
много сладки бебчовци! Пу пу пу!!!

Илейна
, честит празник!

Крисчана
, таз физиономия дето я е направила малката Йоана избива рибата!!!

Севделина, наистина твоята е голяма кокетка Simple Smile   bouquet

Моя младеж в момента е в полу заспало положение. Люшкам го на шезлонга и от време на време ме поглежда с 1 око и ми се усмихва.  Joy
Маги, това положение ми е едно от любимите... такива готини усмивки праскат бебоците тогава!

Аз днес такъв сън му теглих хубав следобяд ... да наваксам малко, чеее вече ... идва ми в повече ...

Снощи в легълцето на малката беше 28 градуса и се чудех с какво да облека и с какво да я завия ... ужас ... накрая я завих с една тензухена пелена ... не можех да сложа по-дебело нещо върху нея ... а я оставих да спи с пижамка (от най тънките) с къс ракав. леле какво ще я правя в тези жеги!!

# 651
Благодаря ви момичета.Всичките бебчета са ни толкова сладки само да ги мачкаш,да ги целуваш и пак да ги мачкаш и целуваш... Heart Eyes  Милото ми забранява да я целувам малката,че пъпки и били излизали от моите целувки  smile3516

Като си говорите за жегата в Бг и за климатици,комари и т.н чак не ми се вярва.Тук повече от седмица максимум стига 21 градуса.

Започнах да се замислям дали и ние да не направим пита за 40 дни,въпреки че ще е доста сложна задача  Whistling
ileina-честит празник!
Anik-наистина изглеждаш чудесно  Hug
Аз  не издържах и започнах да ходя на фитнес и да се съобразявам какво хапвам,но резултат още никакъв,тези +8кг не мърдат  Crossing Arms

# 652
  • Sofia
Ей, момичета, благодаря ви за хубавите думи   bouquet Да ви кажа, този е много хубав празник  Peace Аз не съм суеверна, дори червен конец не съм връзвала никога, но на питката е супер - събират се само жени/орисници. Ние на всяка питка много хубаво си прекарваме с приятелките по женски. Аз почетох в интернет разни идеи как се прави и гледах да спазим повечето неща - беше забавно  Peace Разпечатах на листчета орисии и ги сложих в купичка - всяка орисница си теглеше листче и наричаше. В църква още не сме ходили, но четох, че може и след 40дни. На Габи питката беше малко "всенародно среднощно веселие", но на Крисето стана БАШ както си трябва  Peace
Микелита, Жожинко, много са ви сладки бебешончетата  Heart Eyes
Славче, твоето Цветенце е много нежничко   bouquet
Севделина, думи нямам за Каролина - ще я направиш малка фръцла  Hug
Пухкавелка, щом успя да се включиш, значи влизаш в ритъм  Peace

# 653
  • Пловдив
Ани, честита ви питка - страхотни сте и тримата с Габи и Криста  Heart Eyes
Кришана - ЧРД на патерица и от мен!

Змейче, споко, мила, и мен ме избива на рев и си поплаквам тайничко, че баткото ни е голям и всичко вижда и чува и му става мъчно на детето. Опитва се да помага и той, но все пак си е дете със своите нужди и разбирания. Я, да те попитам нещо аз - размерът на гърдите ми ще си е такъв докато кърмя ли? Тази чашка Д направо ме депресира вече Sad. Искам си моята Б чашка. Crossing Arms

Одеве пак ме избиха нервите след ужасния ден, който имах и се затворих в банята под душа и аз да се нарева... На моменти се чувствам ужасно безсилна и безпомощна и неспособна да се справя  Cry Абе депресията ме тресе с пълна сила и всичко ме изкарва от релси  Cry

За размера на сутиена - ще се прибере много по-рано от спирането да кърмиш - като се регулира лактацията леко намаля, после като се започне захранването полека също спадат - това е и най-добрия вариант за самите гърди - плавно да се намалят кърменията, за да се прибират бавно
Peace

Winnie ,тя си беше само на цица но не се храни достъчно по един час и повече сме се хранели и явно както писах хапва да се насити и после си играе и затова от предно хранене имам кърма защото не плачем че сме гладни но не искаме и да ни прекъсват като почнем да не спираме-инъче тогава надуваме гайдата. Mr. GreenНе сме капризни но с характер.До където стигнем така няма начин. Вчера изкарах от фризера кърма от 16май  -6 дена след раждането ако ви кажа момичета както жълто ама жълто кусах го и толкова сладко PeaceСега си хапнахме поизцеждам се и лягаме пак да поспим

Лилка, Уини перфектно го е казала - слагай малката на гърда и не й засичай време, за което да папка - просто я следи да суче ефективно /да чуваш как гълта/ . Така както описваш броя на пампитата и това, че си спинка - звучи много добре.  Hug

Змейче, а малкия като не се буди по-често от 3 часа какво да правя? Как да го храня по-често, да го будя ли? Иначе ака 3-4 пъти на ден, а всеки път е пишкал досега, т.е. на всеки 3 часа има мокър памперс.

Ами добре са ви памперсите, не са като на недохранено бебе  Peace Опитвала ли си да прилагаш компресия на гърдата - така ще  поема повече от задното, по- калорично мляко и може да наддава по-добре  Peace

# 654
Здравейте момичета!
Все се каня да пиша но не ми остава време,прочитам набързо отгоре-отдолу и все пропускам по нещо.Поздравявам всички мами и им желая да гушкат бебенцата си все така с най голямата си любов...Моят сладур е пораснал с 1.200кг за първия месец,все още нямаме правена ваксина поради лек престой в болницата заради обрив от бебешкото олио,надявам се към края на този мес.да минеме и през този етап.Разбирам че има много спокойни бебенца ,който оставят мамите си да починат през ноща,но при нас не е така.Храниме се с АМ-аптамил още от първите дни на раждането тогава се будеше през 3 часа,но от 3седмици се буди на всеки 2-2.5часа и както винаги все е гладен,та мисълта ми е нормално ли е да се храни през толкова кратък период от време като се има напредвид че го храня с 100мл. а ако пробвам с повече му става тежичко и повръща.
п.п ако може парола за албума

# 655
  • София / Сливен
Моят Дани има колики но почва да се изучава малкият тарикат реве та се къса като го сложа да легне след като се е нахранил и вземем ли го млъква. Утре ще му купя люлка да видим какъв ще е ефекта. Днес го изведох на разходка една отвратителна бабка със гадни сини очи така го зяпа абе наприво полудявам вече едвам се сдържах да не и кажа нещо стоеше си без да мърда и аз спрях с количката за нещо тя тръгна нагоре само за да го види после се върна надолу. #2gunfire

# 656
  • Русе
~Magi_TM~ , какви са тези антикомарни лепенки за количката?

desex, лепенките са MILMIL. Майка ми ги е взела от една аптека, но до колкото разбрах ги имало и по бебешките магазини.

# 657
Ох, тази вечер ни е някаква кошмарна... От 18 не иска да заспи малкия и вече съм тотално капнала. Яде два пъти от тогава, че и втория път му дадох бая манджа в повече. Може би му е топло не знаМ  Sad приспиваме се за кой ли път и се буди  с рев след максимум 10 минути...

Силве, не знам колко е качил малкия, в края на седмицата доки ще ни идва на посещение и ще видим. За първите 7 дни след като се прибрахме от болницата, Макс беше качил 210 гр.

Змейче, дръж се мила. И аз изпадам в подобни настроения доста често и се крия да си рева на спокойствие.
Ще отмине скоро, надявам се...

Аз от няколко дни се опитвам да си финиширам задачите за семестъра. Последно се мъча да илюстрирам детска приказка, обаче на ден по лъжичка успявам да направя, май няма да ги свърша много нещата.

Представям си като се покачат още температурите какво ще става... АД, няма да се спи  Shocked Сега заспа в мен, но оставя ли го пак ще писне... Спокойна вечер на всички мами и бебоци

ПС.: ето снимки от днес http://may2010.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.492346.19206383

# 658
Здравейте момичета, за нас днес беше прекрасен ден. Бяхме на къщата на един приятел, много близко до София но не в града, има огромен басейн. Цял ден се планцикахме, мъжете си спретнаха борба върху един дюшек , а бе голямо шоу  направо сме като подвижен цирк. Доста голяма компания сме и винаги е много забавно.
Рая от няколко дни я мъчат доста колики, от сутрин до към 18 часа. Вчера беше толкова изморено мишлето , че като заспа в 22 часа се събуди в 6 сутринта. Говорих ме си с една приятелка , че на нейното детенце само капките Колиеф са му помагали, но страничния ефект бил разстройство. Днес ги взехме и детенце цял ден ми е спокойно, и най важното изхожда се без никакви напъни, 3 пъти Grinning което е направо прекрасно , че това ни е голям проблем. Майчетата чиито дечица имат проблем с акането може да пробват, при нас подейства още след първия прием.

Ето и малко снимки http://arenni.snimka.bg/business/raya-veche-e-golyama.500952.19133541

# 659
  • Sofia
Добро утро   bouquet Сутринта си изкарах акъла - Криста снощи заспа в 22ч., събуждам се тази сутрин - светло, а Криста спи. Скочих уплашена да видя как е  ooooh! Беше 5.30ч. ПОсле се сетих, че съм я хранила в 2ч. Grinning То беше само цокване и повече зор да и сменя нааканото дупе. В 6ч. - пак същото: цокна, натръцка се, преобух я и заспа  Peace Пу-пу, много ме устройва така  Grinning
madelix, от жегите е този рев - същата работа сме вечер  Confused Много е сладък Макс  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ти какво учиш - много интересно звучи  Peace
Змейче, Слънчева, madelix, ама защо така с това поплакване  Cry Hug
Rorii, голяма сладурнака е Рая - тя си е вече човече - муцки, усмивки...  Hug

Аз днес ще се напъна да отида до общината да подам за еднократната помощ и до личната за болничен. Май пак ще е същата адска жега, а прогнозата е за дъжд с високи температури  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт