Бисквитена торта с плодове - вкусна, бърза и лесна!

  • 18 728
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • варна
  • Мнения: 256
Изобщо как се процедира със заквасената сметана за да се стегне и стане като крем newsm78


maichenceto, аз вече на сто места го писах,(на някой ще му втръсне сигурно, извинявам се Peace), но заквасените сметани в България не стават на крем, като се разбиват, а се втечняват. Гъст крем се получава, като се сипе сметаната в купа, добави се нужното количество захар, разбърка се с лъжица, ама два-три оборота, колкото да се размеси със захарта, и се остави в хладилника за половин час или повече. Тогава са получава гъст крем, но количеството е колкото е сметаната. Докато в Русия сметаните се разбиваха разкошно на гъст крем и увеличаваха обема си.
И все пак най-добре е да се сложи желатин в такива случаи, стяга сметаната и стои добре.  bouquet
  bouquet аз уж чета редовно в този подфорум... но това съм го изпуснала  Embarassed
А тази рецета също ще се пробва Peace

# 16
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 132
За да стане сметаната на крем и да увеличи обема си, трябва да е готварска сметана - има във всички по-големи магазини, разфасовки от 0,25 мл до литър. Но тя няма специфичния леко кисел вкус на заквасената сметана. Сладкарска сметана (пак там, пак същите разфасовки) също се разбива добре и е отлична за покритие на торти и сладкиши. Тя е доста сладка, трябва да се има предвид.

# 17
  • Мнения: 1 446
Готварската сметана се разбива....  chef Хич не знаех, ама то човек се учи докато е жив.

# 18
  • Мнения: 50
Ще я пробвам тази торта така ми се е прияло и без това   bouquet

# 19
  • Варна
  • Мнения: 2 537
И аз смятам да пробвам   bouquet

# 20
  • Мнения: 93
Пробвах я. Даже нечакани гости почерпих с нея. Много ни хареса на всички. Благодаря много за рецептата, Бу   bouquet

# 21
  • Мнения: 5 140
задължително ще се пробва  Hug Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 27 523
Готварската сметана се разбива....  chef Хич не знаех, ама то човек се учи докато е жив.

Зависи, не всяка. Има за разбиване, има и такава, която не става за разбиване.

Всяка сметана за разбиване се втечнява, ако се прекали с разбиването. По принцип. Не знам точно как е със сметаните в Бг. И по принцип не са сладки изобщо. Пак по принцип  Simple Smile

# 23
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 132
Зависи, не всяка. Има за разбиване, има и такава, която не става за разбиване.

Една апокрифна намерих - по-евтина от растителната, истинска млечна, и толкова плътна, че и разбиване не й трябва (не е заквасена, а готварска). Готова за мазане е. Но никъде я няма почти, уви, поне там, където аз пазарувам. Panna a cucina се казва, немска, 100% животински продукт, бяла кутия с нарисувана с черно крава.
В Метро намерих хубава заквасена сметана - цели 35% масленост, много гъста и плътна, в кофичка 1 кг на фирма Габрово Милк. С нея правих вчера тортата, стана много добре - въпреки 1 чаша вътре в сместа не се разтече, защото е много плътна. Има сух млечен протеин добавен, но като цяло е качествена на вкус (така поне изглежда) и добре се получи.
По-късно ще пусна снимки на двата фасона на тортата от вчера (правих я в друга форма, получи се добре).

# 24
  • варна
  • Мнения: 256
Относно желирането-как се прави това желатиново покритие на сметаната и плодовете?
Chanel, с готов желатин. Разтваря се в колкото вода пише по указание - за тази ползвах червен желатин за торта, който се разтваря в 250 мл вода. Вари се на слаб огън, без да завира. Употребява се бързо, преди да желира - като се охлади, желира.
Ако не те затруднява били показала как изглежда пакетчето червен желатин....от къде може да се намери newsm78

# 25
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 132
Червено и прозрачно желе
и
В супермаркетите (тип Билла, Пикадили и т.н.)

# 26
  • варна
  • Мнения: 256
мерсиии  bouquet

# 27
  • Мнения: 4 406
И аз да попитам нещо, след като се сложи сметаната, плодовете и накрая се залее с желатина, не се ли попива желатина надолу  newsm78. Понеже правих подобно нещо и така се получи.
Първото покритие ми беше със сметана, кисело мляко и пак желатин

# 28
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 132
Не би трябвало да попие надолу - освен ако не е стар и не стегне. Желатинът стяга много бързо, от порядъка на минути.

# 29
  • Мнения: 4 406
Значи, следващия път ще я правя точно по рецептата ти   bouquet, сега я правих малко на око

Общи условия

Активация на акаунт