Лечебен глад

• 193 633
  • 607
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета,
Ще се радвам ако получа отговори от по опитните в гладуването:
От известно време имам проблеми с бъбреците и уринирането. Пуснала съм си изследвания и съм си запазила час при нефролог, но отсега си знам, че пак ще се пият антибиотици.  #2gunfire

Тъй като искам да пробвам и някакъв алтернативен начин на лечение, ще се радвам някой, който е излекувал бъбречни проблеми с гладолечение да сподели опит.
В някои статии чета, че гладуването е противопоказно за бъбрците - другаде казват, че е полезно... абе изобщо както всичко друго и тук има 2 мнения.

Ако имате някакъв опит в сферата, моля споделете  Heart Eyes

# 541
... ще се радвам някой, който е излекувал бъбречни проблеми с гладолечение да сподели опит.

Би ли конкретизирала какво точно е заболяването на бъбреците?

# 542
Засега няма нищо установено, чакам резултатите от изследването и консултацията с нефролога.
Просто през последните години правя много чести цистити, а тази година заедно с цистита имам и болки в бъбреците. Не са силни, по-скоро са дразнещи - усещам ги като дискомфорт.
В предишни изследвания ми намериха следи от белтък в урината, но нищо повече.

Просто ми е писнало вече за всяко нещо да се изписват антибиотици и после да се чудя как да се боря с последствията от тях. Баща ми в последните години свали доста килограми със здравословно хранене и се замислих дали няма да мога и аз по-подобен начин да се справя с проблемите преди да са станали по-сериозни.
Днес си взех книгата на Пол Брег - Чудесата на гладуването, сега чакам да ми доставят и тази на Лидия Ковачева.

Досега не съм пробвала с гладолечение, и затова малко се притеснявам да не огелпя нещо нещата.

# 543
Atlantis_Dea, намери ме в скайп  и ще ти изпратя книгата на Лидия Ковачева. Аз я познавах.

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 16:52 от temenuga2

# 544
  • на острова на мечтите
Atlantis_Dea , не вярвам, че можеш да огелпиш здравето си с гладолечение. Достатъчно е да се вслушваш в тялото си и в неговите изисквания и нужди. И аз съм решила да направя един лек курс на гладолечение, макар че съм вегетарианка от почти три години, напоследък имам проблеми със слуз, която ми се спира на гърлото и ме дразни много.
Atlantis_Dea, намери ме в скайп  и ще ти изпратя книгата на Лидия Ковачева. Аз я познавах.
Разкажи ,моля! Hug И, признавам си честно, малко ти завиждам Sunglasses

# 545
  • Sofia
да не прекаляваш с млечните продукти?чела съм,че те провокират образуване на повече слуз...

# 546
Разкажи ,моля! Hug И, признавам си честно, малко ти завиждам Sunglasses

Ами какво да разкажа...Моят съпруг е присъствал на нейна лекция в Ямбол и записал телефона и. Ние живеехме тогава в град близо до София. По онова време излизаше един "Вестник - книга" и там имаше една статия за нея и снимка. Съпруга се сети, че и има телефона, обадихме и се и се срещнахме в нейният дом. Беше през февруари, а ние намерихме на едно място коприва и си набрахме. Взех едно пакетче и за Лидия. На път за дома и купихме едно цвете в саксия. Посрещна ни   така, сякаш вече се познаваме. Като и подарих цветето, тя го пое и каза: "Ех, и тиии, без цвете не можеш!" и го остави на някаква полица. Покани ни в хола, седнахме и заговорихме наистина като познати. Като и дадох копривата, стана и ме прегърна. Изключително лъчезарен човек беше, искрена и неподправена. Тогава тъкмо беше написала първата си книга и беше нарисувала плодове за корицата на книгата. Книгата беше написана на ръка на няколко тетрадки. Идеята за заглавие на книгата беше "В съзвучие с природата", а защо се появи с друго заглавие не разбрах, при положение, че не става въпрос за гладуване, а за плодолечение. Обичаше да казва: "Ако искаш да си здрав, храни се като бедняк" и "САМО ГЛУПОСТТА НЕ СЕ ЦЕРИ С ГЛАД".
Спомени, спомени...сякаш сега чувам звънкият и глас и виждам широката усмивка и живият и поглед.
Светла и памет!

# 547
  • на острова на мечтите
Аз тия дни си савлих книгата й от "Спиралата" и я прочетох по диагонал. После започнах да я чета отново. Има много неща, за които си давам сметка, че знам много добре, но каточели в ежедневието ми изхвърчат от главата Mr. Green Започнах да се подготвям за един ден гладолечение, само дето трябва да си остана у дома на спокойствие и тогва ще направя един ден гладолечение. За повече ще трябва да се караме с мъж ми. Той и без това си мисли че не ям пълноценно, та не ми се ще да разпалвам затихнали огнища Mr. Green
Благодаря за разказа Hug Сега обаче ти завиждам още повече Joy Crossing Arms Heart Eyes Благородно Peace

# 548
аз се лекувах при д-р Гайдурков, много съм доволна, той е последовател на Лидия Ковачева и ми реши всички проблеми

# 549
  • на острова на мечтите
аз се лекувах при д-р Гайдурков, много съм доволна, той е последовател на Лидия Ковачева и ми реши всички проблеми
Чувам малко противоречиви мнения за въпросният доктор в нета.

# 550

Какви са негативните мнения, за мен не е краен, не гладуваш като при д-р Емилова и други, на мен ми помогна много и на мои познати... аз само позитиви мога да кажа

# 551
  • на острова на мечтите

Какви са негативните мнения, за мен не е краен, не гладуваш като при д-р Емилова и други, на мен ми помогна много и на мои познати... аз само позитиви мога да кажа
Дори не помня точно къде,а още по-малко кой беше споменал, че не му е помогнал и после се беше завихрил един дебат от "за" и "против". Та оттам всъщност научих нещо за доктора. Иначе не съм се задълбочила много. Сега ще попрегледам информации за него.

# 552
# 553
Аз съм правила два курса по скоро не на пълно гладуване, ами суровоядство - сурови плодове, зеленчуци и ядки - при д-р Гайдурков. Отидох с лек проблем в черния дроб. Пиех тогава от години лекарства, които се отразяват там. 14 дни ядох само пресни неща, захранвах се 7 дни, черния ми дроб се оправи, свалих излишни 7кг, които най вероятно също бяха в резултат на лекарствта. през това време пиех по едно кафе на ден (имам ниско кръвно и той ми позволи) - но с фруктова захар, не с обикновенна. След този процес всяка седмица имах плодов ден, а всеки ден се хранех до обед само с плодове. Не качих нито един кг, а даже мисля, че ми помогна и да забременя.

Миналата година го правих пак, но само седмица. Много често ми прилошава - правя кризи с падане на кръвна захар и затова не мога да бъда цял ден само на вода.

# 554
Здравейте, в продължение на четири години практикувах плодолечение по метода на Лидия Ковачева. Но първия път го направих при д-р Емилова, за да бъда под наблюдение. Ефекта е невероятен, целият ти организъм се променя. Чувствах се страхотно, аз имам така наречения "генетичен дефект" по отношение на холестерола. Т.е. по принцип не ям храни, които помагат за образуването му, но въпреки това имам високи нива. За да не пия лекарства предприех тази стъпка, ефекта е страхотен. Трябва много стриктно да се спазват правилапа по време на гладуването и след това при захранването. Но разбира се това трябва да стане начин на живот, ако не си направиш схема, по която да се храниш и разтоварваш за цял живот, всичко отива на вятъра (като се има предвид качеството на храните в България). Разбира се физическото натоварване е много важно.

Общи условия

Активация на акаунт