Лечебен глад

• 193 603
  • 607
  •   1
Отговори
# 555
  • гр.Пловдив
Здравейте,имам въпросче относно плодуването-гладуването:.

Грешка ли е да смесват плодовете?
Колко кг според вас оптимално може да се свалят само с плодуване-гладуване за около 2 месеца?

# 556
  • София/Испания
за 20 дни плодолечение+10 дни захранване се свалят около 10 кг.Повече от 20 дни не е много добре,особено ако е за първи път.Ако човек се чувства добре,може и да продължи с гладолечението,но ако се чувства зле,по-добре е веднага да се започне захранването.Това е моето мнение,правила съм един път 10-дневно и 2 пъти 20 дневно омекотено гладуване/с плодове/.Според мен най -добре е да си свалиш книгата на Лидия Ковачева,,Лечебният глад,,има я в Спиралата.Успех!  bouquet

# 557
  • на острова на мечтите
Аз си мисля, че гладолечението не трябва да се използва с цел сваляне на килограмаи. Според мен целта е да се позволи на организмът да се самопоправи. Значи, когато ви се повреди колата и я закарате на механик, не я пълните/зареждате с бензин,  за да могат техниците да  отстранят повредите, да я качат на стенда, да я почистя, смажат ръждясалите части, измият резервоара(не е най-подходящото сравнение, но е доста показно). Доколкото си спомням, плодовете не трябва да се смесват,поне не на едно ядене:сутрин-ябълки, на обяд круши, вечер пак само един от двата вида.
Успех Peace

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 11:54 от danilu

# 558
  • Sofia
не ,не пия кафе,не ми се пие,а и рядко пия когато не съм на режима...
30-40-50дни са ми само плодуванията,захранването пак е по толкова,но ми е в пъти по-трудно

Бихте ли казали за 50дни плодуване колко кг се свалят ориентировъчно? newsm78
аз свалям по 15-20,но си и изпатих от такова бързо сваляне...образуват се жлъчни камъни,така,че внимателно  Naughty

# 559
Първия път за 14 дни плодуване и захранване 7дни свалих 7кг, втория път за 7 дни плодуване и 10 дни захранване - 3кг. И при двата толкова съответно точно толкова бях качила върху нормалните за мен. Аз знам, че няма как да свалиш повече от това, което е норамлно за тялото ти. Затова и всеки човек сваля различно на един и същи режим. Мой познат беше мисля около месец на плодове и свали много - около 20кг, не ги върна после. Но за мен това е убийствено да се подложиш ей така. Да не говорим, че захранвенто после е много важно, а след такова гладуване много често се претупва.

# 560
Да ви кажа, аз съм повече за суровоядсво или на фрешве, с плодове трябва да гладуваш( повече се усеща от суровоядството) и не трябва да прекаляваш с плодовете, заради фруктозата.
При плодовия глад знам че трябва да се ядат 800гр на ден + чайове, вода и т.н

# 561
  • гр.Пловдив
Разбирам,благодаря ви Hug Hug Hug

Ами аз честно казано си избрах плодуване-гладуване като краен вариант за сваляне на кг,защото имам да сваля около 30кг качени от преди и по време на бременността,които с диети за жалост не помръдват... Sad
При мен важи приказката  без нищо мога,ама с малко не мога и затова глад му е майката до постигане на желаните резултати,пък и на есен се връщам на работа и това още повече ме мотивира...От 1.07 гладувам като куче с по 1 пъпеш или 1 диня на ден и 3 кафета и 3 цигарки... Mr. Green Не чувствам грам дискомфорт,екстра ми е,кила има за сваляне бол...засега съм -4 Mr. Green

С всичките видове диети се овълчвам и малките количества храна само ме раздразват,не издържам и се наяждам.Единствено ми допадаше Дюкянската-месо и зеленчуци,защото съм хищник и без месо не мога /поне така си мислех/,но се наплаших от вредите й и преустанових...

Ще видя след 3 месеца със захранването как ще съм,но е ясно,че ще трябва коренна промяна на хранителните навици,защото аз съм си виновна,че се докарах до почти 100кг при ръст 1,60 м  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

Освен всичко друго е много полезно да  се прочисти организма от всички токсини и отрови,които му вкарвах в продължение на 5 години /оттогава започнаха свинските ми гуляи с месища и бири,а и бременността ме довърши /...това ме стимулира допълнително,защото това ядене само на месо и пиене на бира започна да ми оказва влияние на холестерол,пулса ми се ускори,урината мирише лошо,бъбреците не смогват..сутрин се събуждам подута вероятно от солта.....от икономическа гл.т. също -през ден бях в месарския магазин и оставях по 20,30лв....изобщо съм за бой Crazy #Cussing out

# 562
  • Sofia
3 месеца ли смяташ да караш така...

# 563
Аз при детокса (така го наричам гладуването), който правих ограничението на плодове и зеленчуци е 2кг на ден, а суровите ядки до 200гр, фрешовете до 400мл.

# 564
Когато се цели отслабване с плодово-чаена диета е по-добре да се правят кратки и чести курсове. Това го зная лично от Лидия Ковачева и съм го изпробвала. Ако се направи три месечен курс на този режим, колко дълго ще е захранването?

# 565
Ами колкото е гладуването, захранването е горе долу толкова...при лечебният глад обаче, цигарките са забранени, а кафетата трябва да се ограничават.

# 566
  • Sofia
3 месеца ли смяташ да караш така...

Peace точно така
трудно ще издържиш толкова дълго време,правила съм го...захранването е още по-трудно,идва момент в който неизбежно се нахвърляш на вкусните и забранени храни,уж по малко,но се увлича човек и неусетно се връщат свалените кг. + някой отгоре...и така до следващото гладуване Rolling Eyes при мен така се получава с дългите гладувания...дано имаш по-силна воля,успех ти желая Hug

# 567
Здравейте и от мен! Simple Smile С голямо удоволствие изчетох всичко от 2011г. до сега! Много се радвам, че тази тема е разисквана така сериозно толкова дълго време. Изчела съм много на темата, но е съвсем различно да прочетеш реални разкази на практикуващи момичета! Wink Правила съм предимно кратки гладувания до 5 дни. Сега за първи път правя 20 дневно и съм вече на 13-я ден. Права е temenuga2, че за отслабване се препоръчват кратки и на често гладувания. Но зависи за какви килограми става въпрос. Когато си в някоя от степените на затлъстяване /говоря за необходимост от сваляне на 30 кг. и нагоре/ както съм аз и до колкото разбрах teddynm, дори и върлите противници на глада и плодолечението не отричат, че дългия курс е задължителен. Тъй като вътрешните органи за доста покрити с тлъстини, е необходимо време - вътрешните мазнини по органите се разграждат едва след 8-мия ден. Та така момичета - с удоволствие ще се зареждам от темата и ще споделям - толкова сте вдъхновяващи!  bouquet

# 568
Здравейте момичета, аз не съм изчела цялата тема, затова се извинявам ако питам нещо коментирано. Прочетох книгата на Лидия Ковачева, започнах гладуване и съм на 7-ми ден. Мислех да започна с 10 дни, но сега се чудя, ако се чувствам добре, дали да не опитам с 14 дни или поне 12? Нямам някакви сериозни заболявания, просто искам да си изчистя тялото. Та мисълта ми е има ли някакви ограничения в дните за първо гладуване или човек сам преценява дали се чувства добре? И през какви интервали горе долу гладувате (знам, че е индивидуално, но все пак...).

# 569
Привет trust me! От това, което съм чела и изпробвала, мога само да си кажа личното мнение...Всичко зависи от нуждата ти и от мотивировката. Ако усетиш че тялото ти има нужда от 10 или 14 дни и ти е леко  - направи го! Но с ясното съзнание, че  и захранването  ти трябва да е минимум на половината дни, които си гладувала. Успех! Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт