Лечебен глад

• 193 635
  • 607
  •   1
Отговори
# 45
Да разкажа и аз.......

Баща ми практикува лечебен глад от повече от 20 години.Има си негови режими, по няколко пъти в годината, като понякога стига до 20дни.
В началото ние в къщи много му се карахме, че нещо може да му се случи, но вече нищо не му казваме, защото е на 82години, не е стъпвал в болница и не знае какво е лекарство.
Все ни поучава с тоя лечебен глад, а ние му се смеем. Joy

И така преди 2-3 години ме схвана дископатията./още не знае, че имам/....беше много болезнено, не можех дори връзките на маратонките да си завържа.Няколко дни "пъшках и охках" и от инат реших да гладувам, за да видя този негов лечебен глад дали е толкова лечебен!!!!
На 3-ия ден от гладуването сутринта станах и нищо ми нямаше!!!!Не смеех дори да се похваля, защото все очаквах, че пак ще ме заболи.Изкарах общо 5 дни, почнах да се захранвам - беше ИЗКЛЮЧИТЕЛНО трудно.На 3-ия ден от захранването хапнах 2 хапки кифла и едва оживях.Страшни болки в корема.....те хората са си го написали колкото дни гладуваш толкова се захранваш.Ама аз........
Убедена съм в силата на лечебния глад, но нямам волята да го практикувам.

# 46
  • Варненска клюкарка
Здравейте
Изтеглих си книгата и започнах да я чета. От днес мисля и аз да се включа в това лечебно гладуване защото съм със наднормено тегло имам и дископатия и вече втори месец неспира да ме боли гърбът. имам и лека завишена захар /в горната част на нормалното/ и започвам много да се притеснявам за здравето си. Най-лошото е че вечер много ми се яде. денем мога без храна ама вечер съм като озверяла за храна.
Беллора ти ми вдъхваш голяма надежда да си имам второ детенце. все си мисля че проблема със забременяването идва от килограмите.
надявам се този път да успея и всички болки да се махнат от тялото ми.
Трябва да поясня,че въпреки няколко месечното спазване на този режим и свалянето на няколко килограма , аз всъщност  забременях с по-голямо тегло, отколкото когато започнах с бебеправенето около 2 г. преди това.Мисля, че основния фактор за резултата  при мен,  беше изчистването на тялото ми от токсините и нормализирането на хормоналния фон.
Отслабването, по този начин е малко относително, защото трябва голяма борба за да се задържи постигнатото(тялото се настройва на икономичен режим на хранене  и всяка хапка след това се "лепи")При започване на нормално хранене и дълъг период без прилагане на "гладуването" ефектът йо-йо е сигурен. Тъй като килограми се свалят най-много през първите дни от режима, а ако основната ни цел е бързо отслабване,тогава трябва да се правят кратки курсове- 2-3 дни гладуване+ 1- 2 дни захранване, 2 дни нормално хранене и пак отначало... Ако имаме за цел  прочистване на организма се правят дългите курсове- 20-25 дни гладуване+15 дни захранване....От д-р Емилова знам, че изчистването на организма започва от осмия ден нататък.Имаше някаква схема , кои органи и системи след кой ден започват да се чистят, но не си спомням много от това.Единствено помня, че в началото са кожата, черният дроб и половата система, а очите бяха след 25тия ден и за това за катаракти се препоръчваше доста дълго гладуване.
При лечебно гладуване се повлиява отлично и силно повишена кръвна захар, така че, ако имаш воля ефекта е сигурен.
Не е задължително , но са възможни и кризи.От лекциите помня, че най- неприятно било при хората с псориазис и мигрена.При първите се засилвали обривите , а при вторите можело да започне  едно много силно и продължително главоболие....
Ако се сетя и за други неща  пак ще пиша, а за сега Hug

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 16:14 от Беллора

# 47
Мацки, все пак препоръчвам преди започването на каквато и да било гладуване - да се прочетата книгите на Лидия Ковачева.

# 48
Здравейте на всички! Искам да ви разкажа как довърших плодово- чаената си диета от края на октомври. както писах- гладувах 5 дни и се захранвах 3 дни. С гладуването нямах проблеми освен лечебните кризи за които вече писах. Но проблема се появи при захранването. Точно тогава тръгнав в командировка и за това се захраних малко по бързо. Поради това храносмилателната ми система реагирас болка и с несмлени частици храна при изхождане по голяма нужда. Това беше за около седмица и отново с помощта на бифидус бактериите, които ги пиех се върнах към нормалното храносмилане. Но все пак съм довола, че в това забързано и стресово ежедневие все пак успях да направя някаква плодово- чаена диета. Но резултата не беше толкова добър, колкото когато гладувах първите пъти. Тогава живота ми беше спокоен, защото бях по майчинство и се грижех само за децата си. Тогава имах време в почивка и спокойствие да направя стриктно по правилата плодово- чаената диета. Стигнах до извода, че за да имам силна мотивация отново да правя плодово- чаена диета е необходимо винаги да я правя в почивка, спокойствие и по правилата. Всичко извън правилата прави тази диета неприятна и непродуктивна. За да не натрупам отново килограмите, които съм смъкнала, след като се захраних започнах диета "деветдесет дена"  http://www.momentofpeace.net/2009/90-dnevna-osnovi . Когато приключа с нея ще ви споделя резултатите. Вие как се справяте в съчетаването на сресовото и уморително ежедневие и правенето на плодово- чаена диета? 

# 49
Да споделя и моят опит: Не всичко се лекува с глад, но много състояния се повлияват.
Правили съм през годините общо 6 гладувания на чай и плодове след консултации с лекар-специалист. Винаги минимум по 10 дни, най-често по 14. Храненето си промених коренно още след второто гладуване, имам едно гладуване и в края на кърмаческата си кариера, което по никакъв начин не са отрази на количеството и качеството на кърмата (правих лаборатирни анализи през цялото време, за да имам нещо черно на бяло). За себе си съм установила, че най-добре понасям и са ми най-ефективни гладуванията, започнати така че краят им да съвпадне с първия ден на очаквания менструален цикъл. Т.е. първият ден от цикъла да е и първи ден от захранването. Така не ми се размества цикъла, освен другите ефекти.

# 50
Meg!Не можеш да си представиш как ме зарадва днес  Hug Опитвам се от сума време да намеря информация относно гладуване и кърмене и не,никой нищо не може да ми обясни освен традиционното "като спреш да кърмиш..." Кърмачето ще навърши 2 годинки скоро и суче по 3,4 пъти на ден за мезе Grinning а аз едва се трая вече в кожата си.Единствения начин за мен е гладуване.Дори писах във форума на Емилова,но там никой не си направи труда да ми обясни.
Много те моля разкажи по-подробно твойто гладуване и какви са тези лабораторни анализи които си правила и мога ли и аз да го правя...Нямаш идея как ми светна като те прочетох  Party
Благодаря ти предварително   bouquet

# 51
Имало едно време, последното гладуване правих точно като чукна 2 годинки кърмачето. Той тогава по-често си посукваше и аз докарвах около 300-400 мл. на денонощие (така можех и за анализите да заделям, че искат по 70 мл. на проба). Беше в най-знойно лято - август месец Simple Smile Кърмачето пък нещо се поболя и започна да суче още по-често, та за кратко време ми вдигна производството и се оказа, не само че не намаля от гладуването, ами взе и че се увеличи в този период заради усиленото търсене. Има някакъв шанс да се отделят и част от токсините в млякото, но затова няма кой да направи изследване. Поне моето кърмаче не даде вид вкусът да се е променил или нещо друго да не е наред с кърмата.
Банката за майчина кърма в София прави безплатни анализи за биохимчния състав на кърмата на всяка желаеща жена. Става бързо - 4 замразени проби ми ги размразиха и налазираха за половин час. Моето беше експеримент с цел да мога да помогна на хора като теб някой ден (аз съм доброволен консултант по кърмене) Simple Smile Резултатите са интересни за невярващите, че е възможно Wink Взимах обаче някои хранителни добавки в малки количества - спирулина, бирена мая, пчелен прашец.

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 23:08 от Meg!

# 52
  • София-в сърцата на моите деца
Правила съм лечебният глад в продължение на 20г. през 1-2г. Няма такова успешно нещо. Когато го почнах Л.Ковачева беше жива и изнасяше лекции в кино Освобождение . Отидохме с приятелка от любопитство. Тя имаше наднормено тегло и миома, а аз силна мигрена. Сами се подкрепяхме по време на гладуването, то тогава нямаше и такава информация като сега. Аз изкарах 15 дена, а тя 20. От моята мигрена нямаше и помен години след това , а нейната миома се сви , а и тя  отслабна с 17кг.От тогава знам ,че наистина има ефект. Истината е , че ако си слаб не сваляш кой знае какви кг, а само се чистиш , защото аз бях слаба тогава и свалих 5-6кг. за периода , но кожата ми стана като на бебе , мигрената изчезна и не се появи изобщо ,  аз се чувствах като преродена.Истината е ,че трябва да имаш воля. Само първите 4-5 дена е некомфортно , а после ...ти иде да литнеш. Сега пак правя тези прочиствания от време на време и се устисквам.Спомням си като беше жива Л.Ковачева казваше, че няма проблем да изпиваш по 1 кафе на ден с мед, ако не можеш без него.Аз и така правех. Така ,че не е прегрешение. Та истината е-Всеки може да го направи , стига да има воля, останалото е- търсим си причина за неможене.И изобщо топлата вода е открита отдавна -Брег е писал преди Л.Ковачева /лека й пръст/ по тази тема, а тя само я е приложила към нашите условия.
Желая успех на всички в тази тема и  сега ,както са Коледни пости е доста удачно да се почне. Ами това си е вид геройство да си надвиеш лакомията.Успех!! Hug

# 53
Имало едно време, последното гладуване правих точно като чукна 2 годинки кърмачето. Той тогава по-често си посукваше и аз докарвах около 300-400 мл. на денонощие (така можех и за анализите да заделям, че искат по 70 мл. на проба). Беше в най-знойно лято - август месец Simple Smile Кърмачето пък нещо се поболя и започна да суче още по-често, та за кратко време ми вдигна производството и се оказа, не само че не намаля от гладуването, ами взе и че се увеличи в този период заради усиленото търсене. Има някакъв шанс да се отделят и част от токсините в млякото, но затова няма кой да направи изследване. Поне моето кърмаче не даде вид вкусът да се е променил или нещо друго да не е наред с кърмата.
Банката за майчина кърма в София прави безплатни анализи за биохимчния състав на кърмата на всяка желаеща жена. Става бързо - 4 замразени проби ми ги размразиха и налазираха за половин час. Моето беше експеримент с цел да мога да помогна на хора като теб някой ден (аз съм доброволен консултант по кърмене) Simple Smile Резултатите са интересни за невярващите, че е възможно Wink Взимах обаче някои хранителни добавки в малки количества - спирулина, бирена мая, пчелен прашец.
Значи казваш няма проблем да направя гладуването... Thinking Ако анализите се правят в банката то няма как да се възполвам за съжаление.Сподели моля те какви бяха резултатите от пробите...за нямалянето на кърмата снощи се замислих та се чудя жените в Африка и изобщо там където гладуват как кърмят децата си до късно и това не влияе на производството,но виж за токсините има логика да преминават newsm78 В твойте анализи които си правила не показват нивтото на такива,така ли?

# 54
Имало едно време..., резултатите си бяха съвсем нормални за кърма на голямо кърмаче - мазинини между 5 и 6%, белтъчното съдържание беше в горната част на скалата, лактозата също беше в нормата, на практика друго съществено не изследват при този анализ. Изследвания за токсичност не се правят. Интересното е, че стойностите останха почти непроменени през цялото време, включително след захранването. Имах и контролна проба, взета малко преди да започна гладуването, за да знам с какво сравнявам после.
Неодавна един от най-известните в света консултанти по кърмене ми каза, че качествата на кърмата много малко се влияят от диетата на майката.
Лично аз не бих правила гладуване докато кърмя, ако кърмачето е под 1 г. или ако изсуква повече от 400 мл. за денонощие. Подозирам, че тогава евентулно отделяните токсини могат да бъдат проблем за бебето, а и не се виждам да произмеждам по 600 мл докат съм само на 500 калории дневно. Това ми гладуване беше с позволен от лекаря лимит 2 кг плодове и плодни зеленчуци на ден, но за мен това е несметно количество, на практика карах с норамлните ок 700-800 гр. Гладуването правих за собсвено удоволстие, иначе нямам проблем нито с килограмите, нито със здравето, предполагам и затова ми даде такъв максимален порцион - 2 кг!

# 55
Meg! А добавките за които говориш в предпоследната си публикация приемаше ли по време на гладуването,че не разбрх?
Ясно е,че от утре ще се почва Party

# 56
Meg! А добавките за които говориш в предпоследната си публикация приемаше ли по време на гладуването,че не разбрх?
Ясно е,че от утре ще се почва Party

Добавките именно по време на гладуването ги включих ежедневно, иначе от дъжд на вятър ги взимама. Пчелен прашеч по 2 чаени лъжички (аз не мога да стъгна толкова, обикновенно съм на една и половина макс); спирулина по 10 гр на ден, но започнах от 3 гр (половин малка лъжичка) и до 10 така и не стигнах; берена мая по 6 таплетки на ден (с това само се справих по предписание).
Изненадата ми беше само усещането за глад, което ме държа почти 5 дни, а преди нямяма спомен за такова, или да е било максимума ден-два...
Успех на теб! Peace

# 57
Вчера един приятел с който често си говорим зачекнахме тази тема и той ми обясни,че когато се трупат токсини в организма отиват и в кърмата,но когато тялото се освобождава от тях те се освобождават чрез други органи и не попадат в нея.А за количеството на кърмата,то пряко се повлиява от течностите които приемаме,не от храната.Отговорите били толкова близо до мен,а аз се чудя от къде да търся и кого да питам  Heart Eyes Та и аз започнах да днес,да видим с мойте 100кг за 20 дена какво ще сваля  Laughing
Благодаря ти,Мег и на теб за информацията  bouquet

Пчелния прашец не се ли приема с кисело мляко или има и други варианти?

# 58
  • София-в сърцата на моите деца
Естествено е, че токсините се освобождават чрез потта , урината и...Затова и Л.Ковачева препоръчваше по време на гладуването да се къпем по-често Peace

# 59
Естествено е, че токсините се освобождават чрез потта , урината и...Затова и Л.Ковачева препоръчваше по време на гладуването да се къпем по-често Peace
Естествено е да,но нямах информация дали не преминават и в кърмата,а в начаото на тази или предната страница не помня,съм питала,но така и не се появи отговор.Та сега когато вече знам е много естествено,е допускам,че може и да не си чела коментарит преди теб  Wink

Общи условия

Активация на акаунт