Трамвай 20, леви-десни, чужденци и нечужденци

• 6 613
  • 128
  •   1
Отговори
# 15
Hass, много ми е чудно ако теб те потрошат от бой в трамвая дали ще те дразнят противниците на този тип саморазправа ? И като си толкова за свободния избор защо приемаш за нормален факта, че няколко момчета са пребити защото мислят различно ? ...Егати комплексираните дрисльовци, като са толкова смели защо крият лицата си зад маска, нали няма от какво да се срамуват ? И ако обичаш, не ме атакувай повече на лични, пиши открито какво мислиш, или и на теб зад маска ти е по-лесно ?
Не съм те атакувала.
Но не смятах,че такъв диалог е нужно да се пренася в тема,която не е насочена към моите възгледи,а към случка в трамвай.
Но щом толкова желаеш-нека да си говорим тук.
Аз не нося отговорност за чужди действия.
Ако някой ме потроши от бой в трамвай без никаква причина-аз какво мога да направя?
Може и да ми се случи,никой от нищо не е застрахован.
Но при все,че...пак казвам-аз не се занимавам с такива "политически" групички,федерации и тем подобни-не мисля,че мога да бъда обект на заплаха,освен ако на някого нещо не съм направила. Най-вероятно тогава ще съм си заслужила боя.
А тези битите защо са бити не знам,не видях някъде да пише или да се споменава,че са набити заради различното си мислене.

# 16
  • София
Hass, за расизма не мога да те подкрепя, ама под това се подписвам с две ръце!

А нима Сталин не е бил по-малко побъркан кукумицин?
И последователите му не са и те хахави?
И защо,когато разни анархисти или последователи на комунизма набият някое момче,което наричат "кежуъл", "неонацист" и т.н никой дори не го и споменава?
И защо свастиката е забранен символ,докто всеки може да се разхожда със сърп и чук,където му харесва?

Отдавна си задавам тези въпроси и не мога да разбера защо не може да носиш на фанелка лика на Хитлер, а на Че Гевара и Ленин можеш...
Но никой не ми отговаря.

# 17
А тези битите защо са бити не знам
Не знаеш защо са бити, но ти е смешно, евала, желязна " логика ".

# 18
  • София

А нима Сталин не е бил по-малко побъркан кукумицин?
И последователите му не са и те хахави?
И защо,когато разни анархисти или последователи на комунизма набият някое момче,което наричат "кежуъл", "неонацист" и т.н никой дори не го и споменава?
И защо свастиката е забранен символ,докто всеки може да се разхожда със сърп и чук,където му харесва?

Отдавна си задавам тези въпроси и не мога да разбера защо не може да носиш на фанелка лика на Хитлер, а на Че Гевара и Ленин можеш...
Но никой не ми отговаря.
Между нацизма и левите идеи /дори крайно левите/ има известна разлика и в самите идеи, и в историята на осъществяването им. Представи си как щеше да се развие човешката история, ако Хитлер не беше спрян. Всички щяха да са руси и синеоки, а нациските идеи нямаше да доведат до някакво приемливо омекотяване на реализацията им, защото по начало са свързани с насилие, расизъм и крайности. Левите идеи не са изначално вредни, а по- скоро неосъществими. Та проблемът с тях е бил не в самите идеи, а в хората, които са ги реализирали. Сталин е избил ужасяващо много хора, но след него комунистическият строй е продължил да съществува по- кротко. В крайна сметка, много държави в Европа и днес се управляват от социалисти, т.е. леви. Ето затова можеш да носиш лика на Че Гевара, а на Хитлер не можеш.

# 19
  • out of space
Такава дълго интро написах/събрах, а само за цигани и българи се говори...тук-там Хитлер.  Confused

# 20
  • София
Не си достатъчно убедителна, колкото и да си ми симпатична, Бояна.
Да, леви управляват, но и десни управляват, говорим за умерените, не за крайните фракции.
А Хитлер, всъщност е бил крайно ляв...
Тотален контрол на държавата от страна на партията наречена... помниш ли как?

п.п. Казваш, че след Сталин са се кротнали.
Режимът на Пол Пот в кои години се случва?
А в настоящия момент в Северна Корея какво се случва?

Бояна, не ме разочаровай, имам те за много интелигентна жена.

# 21
А защо въобще говорим за политика, когато става дума за крайна агресия и един, определено, нечовешки акт.
Нима има оправдание желанието да пребиеш когото и да било?
Ако смятате така, то определено сме се върнали много назад в развитието си.
Да търсим оправдание за нечия агресия е отчаян акт. Чудя се какво ви е довело до това отчаяние момичета. Rolling Eyes

# 22
А тези битите защо са бити не знам
Не знаеш защо са бити, но ти е смешно, евала, желязна " логика ".

Не ми е смешно,че са ги били,а ми е смешно как раздухаха всички,за да замажат очите на българите за това,което се случва в държавата ни.
Не ме разбирай погрешно и ти,не говоря за киселото мляко. Говоря за масовата гавра с народа от страна на правителството.
Не омаловажавам случката,както казах може да се случи на всеки,можеше и обратното да е.
Но съм сигурна,че коментарите щяха да са " а така,малко им е на тия надрусани копеленца".
Все едно де.
А защо като пребиха Расате никой не пусна тема?

# 23
  • София
Такава дълго интро написах/събрах, а само за цигани и българи се говори...тук-там Хитлер.  Confused
Извинявай, Ерика!
Така се стече приказката.
Историята е супар гадна, но се случва навсякъде.
Крайнолеви и крайнодесни да се намелят здраво.
И за тях си имам теория, но няма да я споделям тук и сега.

# 24
Защото има разлика между човек, който от години прокламира една изключително агресивна шовинистична платформа, и хора, които се возят в трамвая.
За съжаление разделителната линия е обагрена с кръв, Хас.
Расате е бил жертва на същия тип хора. Водени от подобна агресия.
Облечена в други политически дрехи.

П.С. Сега видях, че проблема не е кръвта по пода на трамвая. Проблема са циганите и турците. Confused

# 25
Защото има разлика между човек, който от години прокламира една изключително агресивна шовинистична платформа, и хора, които се возят в трамвая.
За съжалението разделителната линия е обагрена с кръв, Хас.
Расате е бил жертва на същия тип хора. Водени от подобна агресия.
Облечена в други политически дрехи.

Ето тук сбърка.
Расате е един политически клоун.
Той много говори,нищо не прави.
И след като от 6 месеца думичка не е казал изведнъж го помляха.
Само че,Расате също е българин и заслужава не по-малко внимание.
Точно,защото е бил жертва на същия тип хора,с крайно леви обеждения.
А тези,дето са яли бой,според близките си приятели са били крайно леви и са яли бой от крайно десни.
Еми за мен е равносилно.
С тази разлика,че един човек са го били няколко,а в трамвая не е била същата схема.
Пише масов бой,а не масов побой,нали?

# 26
Група маскирани пребиват четирима. Чети и анализирай.
Ако четиримата бяха нинджи, или командоси, нямаше да са в Пирогов. Единият е в доста тежко състояние.
Може и да се изненадаш, но циганин или не, той е ЧОВЕК.

Има ли нужда да припомням случая с Асен Кисимов (лека му пръст)? Отново подобна група, с подобни убеждения, отново вечерта, в трамвай...
Разбери, тези хора използват маската на някакви убеждения да изливат жестокостта си...
Като махнеш цялото бла-бла, това са си деца. Нечии деца.
И те целенасочено търсят жертви.
Ужасена съм, и от акта и от реакциите. Sad

# 27
  • София
А Хитлер, всъщност е бил крайно ляв...
Той може да си е мислил всичко за себе си, да е представял идеите си за социалистически, но реално е бил чудовище, а и идеите му са били чудовищни.

И ти си ми симпатична и не си поставям за цел да те убеждавам, а дадох моят отговор на въпроса. В известен смисъл имаш право, защото  комунистическите зверства, както и на огледалните им капиталистически по същото време, не са подобаващо заклеймени, а би трябвало да бъдат. А не вместо това да се реабилитира Хитлер.

Пояснявам по повод допълнението ти- идеите на комунистите не са крайни, а е крайна реализацията им. Също както християнството е миролюбива религия, но в нейно име са изклани, изгорени и малтретирани милиони. При нацистите самите идеи са крайни. Няма как да бъдат реализирани по друг начин. Не симпатизирам на левите, крайни или не, но ги приемам разумно реализирани стига да живея другаде. Докато нацистите са ми неприемливи под каквато и да е форма.

ПП Ще понеса да те разочаровам. Hug Това е, което мисля по въпроса.

# 28
Hass , пише се Убеждения.
Освен това правителството не подбира и не структурира новините, а и е видно, че говорим именно за масов побой, след като повече от 5 момчета са тежко ранени.

# 29
  • София
Ааа, това е друга приказка! И аз не искам Хитлер да бъде реабилитиран.
Колкото до идеите, не виждам нищо добро в идеята да се взима на хората каквото имат Wink
И разумно не мога да приема случващото се в Северна Корея или Куба.
Идеята ми е, че комунизмът е нанесъл даже по-големи щети на човечеството, и продължава да нанася почти 100г след ВОСР, независимо от мотивите и идеологията си.
А никой не го е заклеймил подобаващо и забранил със закон, както нацизма.
Мир, Бояна Peace

п.п. И комунистическите идеи не могат да бъдат реализирани без страшно насилие.
20 век го доказа.

Общи условия

Активация на акаунт