Трамвай 20, леви-десни, чужденци и нечужденци

• 6 610
  • 128
  •   1
Отговори
  • out of space
http://www.dnes.bg/crime/2010/06/06/sblysyk-na-anarhistichni-dvijeniia.92279

Двама души са задържани заради инцидента тази сутрин, при който група маскирани пребиха четирима души в трамвай № 20 в столицата, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”.

Задържаните са на 22 и 27 години, единият от тях е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. Продължава издирването на останалите участници в побоя.

Сблъсък на позиции между анархистични движения е версията на МВР за побоя.

Към 10,40 часа в полицията е получен сигнал за инцидента. По първоначална информация на една от спирките в район “Искър” маскирани нахлули в трамвая и нападнали с метални предмети петима младежи на възраст между 17 и 23 години, на следващата спирка слезли и изчезнали в неизвестна посока.

Пострадалите са получили медицинска помощ, един от тях е оставен за лечение в болница без опасност за живота.
Още по темата
Неонацисти пребиха 4-ма младежи

Нападнатите младежи пътували за митинг пред дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Там се събраха около сто души, които протестираха срещу практиките на незаконно и произволно задържане в дома на чужденци, които са в процедура по предоставяне на бежански или хуманитарен статут, хора, които не представляват обществена опасност и няма опасност да се укрият.

Протестиращите са сигурни, че зад нападението в трамвая стоят неонацисти.

„Ясно е, че нападателите са неонацисти, има една групировка, те стоят зад много подобни нападения. Слагат наши снимки из интернет, моята снимка също циркулира. Тази седмица само по снимка едно момиче и едно момче бяха нападнати в Борисовата градина с шишета отзад в главата. Един от пострадалите днес – Борис, на 6 януари беше нападнат, с опасност за живота беше, и тъкмо се оправи...", разказва един от активистите пред „Фокус”.

Какво мислите за случая?

Има мнения , че всичко тръгнало от ["тая от бившите републики, дето била бременна , ама за екстрадиране ... ама била бременна от некъв дето живее тук, то и той няма виза ... а пък тя иска при него да остане",  
"всичко мара втасала, само чужденците не оправила",
"аз съм ходила в тоя дом за настаняването им ... хем нелегално тук, хем искат плазма с цифрова и жулиени за обяд и вечеря"

и т.н.

По медиите се твърди, че целия бой бил организиран (новините по НТВ), внимателно проучване на битите и направена клопка.

# 1
# 2
  • out of space

Би ли обяснила кое ти е толкова смешно?  Thinking

# 3

Би ли обяснила кое ти е толкова смешно?  Thinking
Не бих обяснила от съображения за сигурност.
Но на фона на всички мизерии,които се случват,тази жестоко преувеличена от медиите и ФАБ случка не мисля,че е чааак толкова важна.
Ако желаете,като модератор може да изтриете и двата ми поста.

# 4
И аз не виждам нищо смешно. И окървавеният трамвай, който показаха по новините беше съвсем реален и никак не беше смешен. Само болни мозъци могат да направят такова нещо. Дано в полицията ги потрошат качествено, да си знаят мястото и да не парадират публично с любовта си към хриптер ( така ли се пишеше името на оня побъркан кукумицин с мустачки ).

# 5
А нима Сталин не е бил по-малко побъркан кукумицин?
И последователите му не са и те хахави?
И защо,когато разни анархисти или последователи на комунизма набият някое момче,което наричат "кежуъл", "неонацист" и т.н никой дори не го и споменава?
И защо свастиката е забранен символ,докто всеки може да се разхожда със сърп и чук,където му харесва?

# 6
интересно, ако това не е важно, какво е важно ( или по-важно). сигурно киселото мляко за 5 стотинки...

# 7
  • София
Ерика гледайки нагласите на хората в няколко теми тук изобщо не се учудвам от случилото се. Само се радвам, че не се случва по- често.

Hass Много бих искала да ти отговоря, но знам, че няма смисъл и ще се въздържа. Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш.

# 8
Hass, чистосърдечно ти предлагам терапия с много бой и сръбска музика. Докато не ти избият всички тия глупости от главата. Това беше шега. Защо ли?
Защото не мога да приема, че в 21 век, що-годе разумно същество мисли като теб.
Прочети си пак безумията, помисли как би се почувствала ако напушени, озлобени, жалки и комплексирани, адреналинени чудовища смелят майка ти в трамвая, и после пак можеш да споменеш свастиките.
Аман от нулеви същества Crossing Arms

# 9
Между другото, Hass, писах до пресцентъра на МВР за няколко шизофренични реакции в интернет за случилото се, може да ти се наложи да се посмееш в районното.

# 10
интересно, ако това не е важно, какво е важно ( или по-важно). сигурно киселото мляко за 5 стотинки...
Не разбира се.
Но е достатъчно да изгледаш едни новини,а ако не успееш то поне да прочетеш новинарски сайт или темите във форума.
Киселото мляко може да е важно за нечия баба,мен не ме влече.
Бояна-и да искаш да даваш-не ме интересува. Каквото е трябвало да ми се дава ми е било дадено.
Но и аз не разбирам хора,които се тупат в гърдите колко са толерантни,как признават чуждото мнение,как има и други гледни точки,и в мига,в който се появи някой с различно мнение веднага почват заклеймяващи обиди.
След като всеки има право на собствено мнение (дори и грешно за повечето от вас),защо да не го изкаже?
ДА,аз мисля различно и не подкрепям вашите защитни реакции.
Представете си,че някой ден детето ви е с "нео нацистки" възгледи. Ще се опитате ли да ограничите правото му на собствен избор?

# 11
Представете си,че някой ден детето ви е с "нео нацистки" възгледи. Ще се опитате ли да ограничите правото му на собствен избор?[/b][/i]

Шегувате ли се?

Или аз нещо изоставам, барабар с възгледите си  Thinking

# 12
  • София
Каквото е трябвало да ми се дава ми е било дадено.
Същото казвам и аз.
Колкото до останалото- нулева толерантност към расизма, насилието и няколко други неща. Разбирам добре защо съществуват и съчувствам дълбоко на склонните към такива мисли и прояви, но толерантност- никога. И дали децата ни ще са едни или други няма нищо общо- тях ще трябва да приемаме цял живот, но това не означава, че ще ръкопляскаме на всичко, което правят.

# 13
Hass, чистосърдечно ти предлагам терапия с много бой и сръбска музика. Докато не ти избият всички тия глупости от главата. Това беше шега. Защо ли?
Защото не мога да приема, че в 21 век, що-годе разумно същество мисли като теб.
Прочети си пак безумията, помисли как би се почувствала ако напушени, озлобени, жалки и комплексирани, адреналинени чудовища смелят майка ти в трамвая, и после пак можеш да споменеш свастиките.
Аман от нулеви същества Crossing Arms
Искаш ли да ти кажа на кое ще реагирам?
На факта,че преди време цигани пребиха близък мой приятел и след подаден сигнал в полицията се стигна до никъде.
Какво да мисля? Че живеем в една прекрасна държава,пълна с много добри хора?
И че всички трябва да се обичаме и ценим?
И това,че съм споменала свастиката няма нищо общо! Всъщност има-беше едно елементарно сравнение,обаче вие не можете да го разбете,защото смятате,че фашизма е нещо лошо.
Ок,нека е,няма да споря-за вас сте си абсолютно прави. Само че,аз не съм нито фашист,нито нацист,нито скинар.
Не се интересувам от тези неща,които се случват по улиците.
Да,убежденията ми в голяма част са расистки,като зад всяко имам мотив. Не мога да мразя без нищо и никога не съм го правила.
Но не мога да си изкривя душата и да кажа- на мен циганите не ми пречат,няма значение че денонощно тормозят българите,че крадат,изнасилват и пребиват български граждани.
Нямам нищо против и турците,които влизат в съда с фесове на главата и държат делата им да се водят на майчиния им език-турски,в БЪЛГАРИЯ.
Това ако за вас е нормално,за мен не е,и грам не ме е срам.

# 14
Hass, много ми е чудно ако теб те потрошат от бой в трамвая дали ще те дразнят противниците на този тип саморазправа ? И като си толкова за свободния избор защо приемаш за нормален факта, че няколко момчета са пребити защото мислят различно ? ...Егати комплексираните дрисльовци, като са толкова смели защо крият лицата си зад маска, нали няма от какво да се срамуват ? И ако обичаш, не ме атакувай повече на лични, пиши открито какво мислиш, или и на теб зад маска ти е по-лесно ?

Общи условия

Активация на акаунт