Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 10

• 62 236
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
HI, разбира се, че застоялият секрет прави бели. Тъй си е. За съжаление, при нас не се е предотвратявала бактериалната инфекция от вентолина. Дано при вас да се получава.

gabelas17, вие сега сте първокласници, нали? Как сте? Точно това си мисля - другите деца се разболяват (и то не от всеки вирус, дето се мерне наоколо, а моят е първият прихванал), походят сополиви и после всичко е ОК, а аз съм на тръни.

# 646
  • софия
HI, разбира се, че застоялият секрет прави бели. Тъй си е. За съжаление, при нас не се е предотвратявала бактериалната инфекция от вентолина. Дано при вас да се получава.

gabelas17, вие сега сте първокласници, нали? Как сте? Точно това си мисля - другите деца се разболяват (и то не от всеки вирус, дето се мерне наоколо, а моят е първият прихванал), походят сополиви и после всичко е ОК, а аз съм на тръни.

Направо съм на бодлива тел  Simple Smile.Всички изкараха вируса на крак, а моята 4 дни вкъщи , пак я пуснах-  сега е с кашлица - но нощем не се обажда. Има шанс да й се размине спазъм, но пък още не е минал месец от 15 септември.   Praynig .Включих всички лекарства , за който бях забравила от май месец плюс бронховаксом по схема.

# 647
Включих всички лекарства , за който бях забравила от май месец плюс бронховаксом по схема.

И ние така - бронховаксом, сингулер, кортикостероид в носа...

# 648
  • софия
Включих всички лекарства , за който бях забравила от май месец плюс бронховаксом по схема.

И ние така - бронховаксом, сингулер, кортикостероид в носа...
същото Sad

# 649
Hug Praynig с пожелание всички да ви се разминат усложненията
Стеф за сега е под контрол, още в петък я пуснах на градина
направо ще ме умори с тези спазми от нищото и после пак така минават
в петък милата в 5 и половина се събуди, да си миела зъбите и да ходи на градинка  Crazy
аз включвам веднага Вентолин, ако имам подозрения че тръгва разболяване
по-добре две инхалации без причина, отколото после 20 със

# 650
Ние направихме една инхалация вече. И при нас винаги след 3, 4 дена чакане сме директно с пристъп, антибиотик и винаги до болница. Сега поне се надявам да правя инхалациите и да се оправи. Имам много познати с деца, но нито едно не е като мойто с бронхиална астма и те ги лекуват по друг начин - винаги чакат да премине вируса, ама при нас не става така а много много се усложнява.

# 651
  • София,
didimidi продължавай с инхалациите на 6 часа и не се упреквай. Аз например вече никога не чакам видя ли прозрачната хрема почне ли да подкашля веднага почвам инхалациите и то през 4 часа, така вече много пъти сме успявали да спасим и болницата и урбазона. Ако е вирус преминава и така, но при нас много рядко стигаме и до Аб, може би точно заради инхалациите още в началото. Миналата пролет ни се случи така пристъп след пристъп, след което се наложи АБ защото тогава стигнахме и до бактериална инфекция,но поне нямаше спазъм.
Герганди добре сме вече  Peace, но сме си в къщи, уви и днес последно пием АБ - то и спираме, но нещо ме притеснява, носът и снощи пак доста похъркваше, а днес леко и протича пак нослето, дали пък и тя сега няма да направи някой пристъп - вече ми дойде до гуша. На всичкото отгоре и мен ме хвана нейната болест и аз пия Аб, но не се чувствам добре, ужасно ме боли гърба, задържам явно някакви секрети и немога да дишам, а при докторката си записах час чак за сряда, че нямаше места - незнам вече,  Rolling Eyes
Нещо много рано се почва тази година и с болестите и с пристъпите Sick

# 652
Цяла вечер страхотна кашлица, но по скоро мокра. За съжеление си чувам хрипове и сигурно си е бронхит или пневмония днес ще я водя на лекар иначе инхалациите мисля на 4 часа да ги правя

# 653
И моят син подкашля с влажна кашлица..правя му инхалации с физ. разтвор засега
Мисля че много им влияе това студено влажно време, моят около такива валежи и снеговажели винаги се разболява, дори и да не излиза изобщо навън

# 654
  • СОФИЯ
И ние сме с кашлица, този път е  влажна след продължителна обилна хрема. Кашлицата се появи след къпане в неделя и започнати инхалации с физ.разтвор. Според личния лекар може и от парата в банята и инхалацията, да сме раздвижили секретите в бронхите, т.к. до тогава беше само с хрема. Тайно се надявах, че ще ни размине. Но този път кашлицата от началото е влажна, не е сухата пристъпна кашлица ... може би сингулера вече се е натрупал и действа  Rolling Eyes

# 655
Офф този сингулер кога ли ще подейства при нас. Нашта кашлица е смесена първо суха след това влажна. Незнам дали да не отида до 3-та градска да я прегледат да не да става по зле, макар че нали вече включих вентолина

# 656
  • Варна
Чета ви и стискам палци - да се размине на всички, болничките да се оправят, здравите да не се заразяват!  Praynig
Елица удържа фронта, но, Семирамида,  аз съм на твоя хал.  Sad
Елица се постабилизира 2 месеца след първия прием на сингулер, ама от него ли е, от друго ли е?

# 657
И ние сме в кюпа.Преди седмица започна баткото ,а от вчера и малкия.С бистрите сополи ,а снощи и кашлицата .Първо суха ,след това влажна.Започнахме инхалации,засега само с физ. разтвор.Дано се разминем с Вентолина.

# 658
И моят син нещо се разсополяви, започнахме физиотерапия. Почти на 11г.  е, а третата сливица не се "прибира" и ни създава грижи.  Tired
УНГ лекарката му предписа УМКАЛОР, някой има ли отзиви?  Rolling Eyes

# 659
  • София, под Карлсон
УНГ лекарката му предписа УМКАЛОР, някой има ли отзиви?  Rolling Eyes

Аз съм давала Умкалор миналата зима 2 пъти. Имаше добър ефект единият път, но на втория не помогна- тогава и за първи път детето ми направи пристъп.
На баща ми също му "предписах" Умкалор един път- помогна му като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт