Любители на кучета-13

• 92 110
  • 733
  •   2
Отговори
# 570
 За Джеки:rose:
Боже,как не стигат думите и те стиска мъката за гърлото  Cry

# 571
Unknown_lady  Hug

# 572
Съжалявам за загубата на любимото същество.... толкова е тъжно, когато ни напускат.... всеки път, когато прочета подобно нещо се замислям, че колкото и добре да живеят те са при нас за много по-кратко време. Всичко в техния живот се случва толкова по-бързо, от мънички бебета за една година стават големи, после живота им като възрастни преминава толкова неусетно за нас, после живота преминава покрая нас, ежедневието, всичките грижи, които имаме, .... малко или много забравяме за тях покрай всичко останало, след 7-8-12 години те вече са стари и изживяват последните си мигове, съпроводени с всичките болежки на стария организъм. Тогава може би ние се сещаме колко ги обичаме и че искаме да прекараме незабравими мигове с тях, но те вече нямат сили за това. И не след дълго ги губим. Ужасна болка, прознота, няма кой да ти се пречка в краката, да те посрещне, да подуши чантите, да направи беля... И човек се зарича да не взема кученце. Но за мен това е грешка. Със сигурност трябва да минат няколко месеца, в които човек да си стъпи на краката, за съхрани спомена и да отвори сърцето си за нова любов.

Мили хора, обичайте кучетата си, те са част от щастливите ви семейства. Те винаги ще ви разберат, че нямате време без да се сърдят, но така ли е наистина....

# 573
  • София
Unknown_lady,   Cry

# 574
Unknown_lady,   много съжалявам   action032   Sad

# 575
Момичета, моят Джеки вече е звездичка Cry Гушна се в мен и издъхна в ръцете ми докато го прегръщах в колата по пътя към болницата. Преди малко го погребахме в гората. Толкова ме боли, че дори не мога и да плача ...

Миличка, много съжалявам Cry Знам какво е да се разделиш с любимец. Много сила да преодолееш мъката ти пожелавам Sad

# 576
Unknown_lady, много съжалявам! Cry   Джеки, вече  нищо не го боли! Прегръдки силни от мен, !!!   newsm45  

# 577
Деси, от какво се е получил този хематом?! Падала ли е, удряла ли се е някъде?!

А Чоколина искам да попита или въобще някой от Варна дали сте чували за кучешки фризьорски салон Mr. Green

На Пепси само ушите и мъничко крачетата й постригват - аз я водя при Светлана Димова, то е собственичката на развъдника, от който я вчехме. Тя има мобилен фризьорски салон, специализиран за йоркита (и за малтезери става, предполагам Simple Smile), аз съм много доволна, а съм виждала и страхотно постригани йоркита. Мога да ти дам координати, ако не интересува. Peace
 bouquet Аз и отворих сайта и тъкмо и разглеждам и панделките Peace
На нашето фъстъче чу откриха някакви кърлежчета в ушичките. Водих го днес на ветеринар на профилактичен преглед.Те не са стандартни кърлежи а такива, които се развиват в ушите и водят до сърбеж и отделяне на черен секрет. Изписа ни капки  и каза момчето че до 10 дни ще минат.

# 578
Деси, от какво се е получил този хематом?! Падала ли е, удряла ли се е някъде?!

А Чоколина искам да попита или въобще някой от Варна дали сте чували за кучешки фризьорски салон Mr. Green

На Пепси само ушите и мъничко крачетата й постригват - аз я водя при Светлана Димова, то е собственичката на развъдника, от който я вчехме. Тя има мобилен фризьорски салон, специализиран за йоркита (и за малтезери става, предполагам Simple Smile), аз съм много доволна, а съм виждала и страхотно постригани йоркита. Мога да ти дам координати, ако не интересува. Peace
 bouquet Аз и отворих сайта и тъкмо и разглеждам и панделките Peace
На нашето фъстъче чу откриха някакви кърлежчета в ушичките. Водих го днес на ветеринар на профилактичен преглед.Те не са стандартни кърлежи а такива, които се развиват в ушите и водят до сърбеж и отделяне на черен секрет. Изписа ни капки  и каза момчето че до 10 дни ще минат.
И ние имаме такива паразити в ушите, и сега всяка седмица трябва да я водя по веднъж на док, да й слага капки.

# 579
 Snarky Chimpfanny , на мен док ми каза всеки ден по два пъти да му капя. Защо на твоята мадама само веднъж седмично Rolling Eyes?

# 580
Snarky Chimpfanny , на мен док ми каза всеки ден по два пъти да му капя. Защо на твоята мадама само веднъж седмично Rolling Eyes?
Ами нашия док така каза, и отделно и сложи и някакви капки по козинката, които действат за външно и вътрешно обезпаразитяване. newsm78
Това било едва ли не двойно лечение, 4 седмици веднъж в седмицата капки в ушите и тези капки по козинката, които действат 1 месец. newsm78
Я кажете с какво обезпаразитявате кучовците външно? (аз май питах, ама забравих) ooooh!
Той ме посъветва да й слагаме (забравих му името, пак са капки) в летния сезон всеки месец, а през останалото време на 2 месеца. Накой куч има ли с каишка, отзиви да споделите?  bouquet

# 581
Нашия Убавец днес го обезпаразитиха с Фронтлайн, а утре на гладно ще му дам половин таблетка на  за вътрешно обезпаразитяване-против глисти ако има, за да ги изхвърли с акото. Док днес ми показа как изглежда глистът-едно бяло дълго като спагета. Та ако такова нещо има в акото след като кучето е пило хапчето, значи вади глисти.
За ушичките, на моя сладур са клепнали, а това предразполага към проблеми. Почисти ги с тампончета на пинцета, напоено в 3% кислородна вода. Направо станаха чееерни Shocked. Като погледна под микроскоп видя въпросната гадинка, която причинява проблема и стартирахме с капките. Абе аз го гледам, че си чеше ушите с крак и даже си викам тоя куч да не е бъхлясал, но откъде пък-той контакти много много няма. А то каква била работата Rolling Eyes

# 582
  • София
Я кажете с какво обезпаразитявате кучовците външно? (аз май питах, ама забравих) ooooh!
Той ме посъветва да й слагаме (забравих му името, пак са капки) в летния сезон всеки месец, а през останалото време на 2 месеца. Накой куч има ли с каишка, отзиви да споделите?  bouquet

За външно използваме Фронтлайн капки (пипета), дакелката дълги години ходеше с каишка, но не помагаше много-много, така че и при нея родителите ми минаха на Фронтлайн, без никакви оплаквания.
За Фронтлайна мога да кажа, че е изключително ефективен - всеки ден се разхождаме сред осеяни с кърлежи треволяци и храсти, обаче нищо не ни се лепи. Изглежда, изпаренията му действат и върху нас, защото и на мен кърлеж не ми се е лепвал. А и хлебарки гони от дома  Simple Smile

# 583
Искрено съжалявам за загубата, Unknown  Cry
Ти си добър стопанин, бори се както само добър човек би се борил. Мъничето ще те чака при дъгата. Всички ни чакат там ...
 Flowers Rose за Джеки

# 584
"МОСТ НА ДЪГАТА"

На самия край на небосклона има място наречено Мост на Дъгата.
Когато животното умира, особено ако то е било много любимо за някой в този живот, то попада на Моста на Дъгата.
Там има безкрайни поля и хълмове, по които нашите приятели могат на тичат и да играят всички заедно.
Там има изобилие от храна, вода и слънчева светлина и там на нашите любимци им е топло и комфортно.

На това място всички болни и стари животни се превръщат в млади и пълни с енергия; имащите травми и осакатявания отново стават здрави и силни.
Времето за тях минава неусетно, ако само си спомним за тях в своите мечти и сънища.
Животните там са щастливи и доволни от всичко освен едно - всяко от тях си е отишло рано и е оставило в този живот някой много скъп за него човек.
На Моста на Дъгата животните тичат и безгрижно играят всички заедно, но идва ден, когато някое от тях неочаквано се спира и гледа в далечината. В неговите очи пламва огън, а тялото му започва да трепери от нетърпение. Неочаквано то напуска своите събратя, лети над изумрудено зелената трева, и краката му го носят все по-бързо и по-бързо.
То ви забелязва; и когато вие и вашия любимец накрая се срещате, здраво се прегръщате, щастливи от това, че сте се събрали и повече никога няма да се разделите.
То ще бъде лудо от щастие, ще ближе вашето лице, вашата ръка отново ще го гали нежно по главата, и вие още веднъж ще погледнете в преданите очи на  своя любимец, толкова за дълго напуснал вашия живот, но никога не напуснал вашето сърце.

И тогава минавате под Моста на дъгата.

Заедно завинаги...

Общи условия

Активация на акаунт