Снимай, покажи - light

  • 80 976
  • 520
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 1 352
Тази рибена супа като и прочетох рецептата ми потекоха лигите. С тая суха чушка и много чесън  Crazy! Ще я пробвам задължително.

# 346
  • Мнения: X
Момичета,покрай вас промених някои хранителни навици поне за момента.Например започнах да използвам зехтина по-често,поне за салатите,както и балсамов оцет.Вчера пробвах авокадо/до сега все го подминавах/ в зелената салатка,много ми хареса.Купих пак булгур,моите у дома му се мусят,но ще го смесвам 50% с ориз,когато готвя.Имам мусковадо,но рядко го ползвам,май вече ще е по-често.Както и меда,снабдявам се с домашен,вече посягам по-често към него,отколкото към захарта.Сутрин към киселото мляко прибавям овесени трици,а преди ги ползвах само за хляб и мъфини.
Разбира се,нямам намерение /за сега поне/ да се лишавам съвсем от традиционното хранене и нездравословните кулинарни благинки Flutter.
Ето от мен една стара снимка на огретен с печен пипер,тиквички,картофи и сирене:

# 347
  • София
  • Мнения: 3 872
Marieta , поздравления за темата, чудесна е! Hug Ще я следя с голям интерес.
Днес сложих на лещичката, която сготвих кимион, прекрасна стана на вкус, а и детето я хареса-благодаря за идеята на Люлякови нощи.  bouquet
В къщи правя хлебчета от типово, ръжено и пълнозърнесто брашно, добавям понякога и семенца-каквито имам в момента. Преди около месец си купих сач и доста често приготвям зеленчуци, месце и питки на него. Старая се да готвя здравословно. Млекце си купувам домашно от познати, правя кисело мляко и извара. Ето и снимков материал от днес на кифлички от типово брашно с извара, опечени на сача. Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 11:57 от Гелева

# 348
  • Мнения: X
Гелева,как така на сача ги пече,разкожи повече  Praynig.

# 349
  • София
  • Мнения: 3 872
Ами включвам фурната да загрява заедно със сача. Когато загрее хубаво изваждам сача, нареждам кифличките, намазвам ги с жълтък и ги слагам пак обратно във фурната да се пекат. Hug Бързо, лесно, вкусно. Wink

# 350
  • Мнения: 1 777
Ами включвам фурната да загрява заедно със сача. Когато загрее хубаво изваждам сача, нареждам кифличките, намазвам ги с жълтък и ги слагам пак обратно във фурната да се пекат. Hug Бързо, лесно, вкусно. Wink
А каква е разликата ,ако се пекат в обикновена тава?

# 351
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Пети - мисля , че имитира пица стоун...нали така се казваше онази плоча...май повечко набухват, като в пещ...така мисля.

Аз , дружина бях на разходка по Балкана за 2 дни...ядох диви ягодки...прелестни...наруших си малко режима, но по завои ме спасяват само солети...гризах като мишка и оцеляФ  Grinning
Фото още нямам...нищо не успях да снимам , ама си разходих телесата по баирите и се опитах да допринеса с раздвижване и добри емоции на желанието за отслабване и здравословен жиУот  Mr. Green  Peace

# 352
  • Мнения: 1 777
Tокачка точно така се казва камък за пица.Имам такова чудо и съм пекла пица,но разлика няма с тази коята е печена в обикновена тава.Затова и попитах за тези кифлички,ако има разлика следващия път като правя кифлички да ги пека  на камъка.

Завиждам за горските ягоди. Simple Smile

# 353
  • София
  • Мнения: 3 872
 Pety, на мен лично всичко, което приготвям на сача ми е по-вкусно. Иначе естествено, че можеш да си ги опечеш и в обикновена тава.
Днес за закуска хапнах кисело мляко с 1 с.л.овесени ядки, за обяд една купичка леща, а ето това беше вечерята ми.  Simple Smile

# 354
  • Мнения: 180
Kokonut, салатата с нахут и риба звучи много интересно и ще опитам!
Бонбоните се наричат ладду, правят се много лесно. В последно време ги правя с кокосово вместо краве масло и са още по-вкусни.

Дааа, точно тези са. А ето и сайта, от който аз ги взех http://www.-spam112-/recepti/deserti/ladoo-90.html (Моите бонбони обаче изглеждат много рошави в сравнение с тези от двата сайта  Joy )

# 355
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Днес бих искала, да ви споделя някои неща, които четох за стевията. Мисля, че, за някои от вас ще бъде интересно, други няма да се съгласят, но както вече споменах това са неща, които прочетох в Интернет, а също и мои изводи, които споделям, защото са неща свързани със здравето.

1984 един американски изследователски институт изразява съмнения относно здравословните качества на стевията. Въз основа на тези и други изследванията на още някои други институти в САЩ през 1991 се забранява вноса на стевия. От 1995 година тази забрана е частично отменена, така че стевията може, да бъде използвана като диетичен продукт, но не и като обща хранителна добавка. В Япония след седемдесетте години стевията се използва за подслаждане на чай, Softdrinks, паста за зъби, кексове и бонбони.
Още при опити с плъхове, xамстери и мишки е доказана минимална токсичност, но това поставя под съмнение ползването на стевията от хора. Както се вижда от тези и други проучвания при плъхове, стевията има слабо отрицателно въздействие върху мъжките полови органи, което води до съмнения в сигурността при ползването ѝ. Но се изискват още някои изследвания преди забраната върху продажбата ѝ, да се издаде.
В статията се споменава също, че в Япония и Бразилия, стевията се произвежда в индустриални количества и от повече от 25 години се продава и използва, като не са наблюдавани никакви здравословни проблеми. Някои смятат, че ползването от векове на стевията в Южна Америка е доказателство, че е безвредна. Няма налични резултати за ефекта на екстракт от стевия върху фертилитета (плодородието) при хора. Резултатите от проучвания при плъховете показват противоречиви резултати. Първите сведения по този въпрос са от 60-тe години. Ефекта на стевията върху плодородието не е научно обоснован.

Аз лично съм на мнение, че е възможно, чрез много храни, да ни превръщат в опитни зайчета. Рекламите са безкрайни .... да ползваме захарин - има 0 kcal, след време обаче четем: "...не, не е вярно, напротив, захарина има калории" и т.н. за какво ли не още. Вярно е, че то ако се съмняваме във всичко, тогава трябва, да спрем да ядем и да чакаме кога ще умрем, но... знам ли. За съжаление днес докато нещо се хвали, малко след това се отрича и докато минат няколко седмици, явно фирмата си плаща и рекламата тече отново... Така че ... и аз не знам....

Все пак интересно е, да се знае, че стевията все още не е разрешена официално в Европейския съюз, нито като подсладител, нито като хранителен продукт.

Рибената супа и на мен ми допадна много.   bouquet

И за да не съм съвсем извън темата, ето и една много вкусна и лека салата от Fenchel и кисело мляко  от мен.

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 02:14 от Venetta

# 356
# 357
  • Мнения: 9 446
Мариета, може ли в твоята тема  Flutter Обещавам да не пускам баници, торти, пържено и свинско  Peace

Филетата ще си покажа от тази вечер - пилешки, собствено производство. От щастливи кокошки.
Леко мариновани  в соев сос и  2 лъж. зехтин за половин ден (от сутринта)
Потопени  в разбити белтъци, в  панировката е галета, царевично брашно, шарени пипери и подправки.
наредени на хартия за печене в тавата и изпечени в силно загрята фурна за 15 мин. най-много.



Заешко месо с ориз и малко зеленчуци. Тук само ориза не е домашно производство.  Blush Месото сварено, след което всичко изпечено.  Леко в тавата, но замина така при едни младежи за вечеря.



От предния ден Маринована сьомга (гравлакс) Е той няма от къде да е собствен улов, затова пък аз го правих. Сервиран с млечен пастет (заради младежа - извара, лимонов сок и чесън), маслинена паста.




Я, Юле, интересна супа  Peace

# 358
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пеп-40,   Hug радвам се, да те видя тук, а също и твоите вкусни рецепти и прекрасни снимки, които винаги са радвали очите ни .

Да ви покажа днешния ми хляб, който направих от така нареченото 10-Korn-Mehl или брашно, което съдържа 10 различни вида зърна, баластни вещества и витамини. Аз прибавих още кореандър и тиквени семки. Използвах суха мая, но противниците ѝ, могат да си направят сами Суха закваска.

Хляба направих по тази рецепта.

   

Също ви предлагам една много лека торта  Exotic Paradise, , в която няма нищо нездравословно, освен захарта, но и тук има решение ако имате нещо против кафявата захар, разбира се може, да я замените  с друг подсладител. Тортата е изключително лека, и вкусна.

 

Остана ми от крема от извара, прибавих и плодове от портокал, ягоди и лимон. С лимона се получи много свеж десерт. Имах малко проблем при изваждането на крема, но следващия път се надявам, да се справя по-добре.

     


# 359
  • Мнения: 9 446
Имах малко проблем при изваждането на крема, но следващия път се надявам, да се справя по-добре.


слезващ път пробвай като поставиш купичката с крема във вряла вода за 5-6 секунди. ТАка  много лесно се отлепят   Peace

 Hug

Общи условия

Активация на акаунт