Снимай, покажи - light

• 80 877
  • 520
  •   1
Отговори
# 45
  • забравих си мисълта...
А също - спагетите ги ям със сос болонезе с кайма, веднъж каймата нещо не ми хареса и направих с овесени ядки. Учудващо стана добре, защото сладостта от ядките се комбирина добре с киселите доматки.  Laughing Но - вие вместо кайма от месо опитвали ли сте кайма от соя например? Има ли такова нещо всъщност? newsm78

Да има.  Spaghetti Bolognese със соя вместо кайма                                                                                 и кюфтета от соя.

Мусака със соя гранулат.                                                        Соя + готов сос за китайско от Maggi и варен ориз зa гарнитура

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 17:54 от Venetta

# 46
Е, щом и на кюфтета налитате, да предложа много вкусните овесени кюфтенца, пробвайте ги!  bouquet

# 47
Страхотни са ви идейките... е се възползвам от корнитата.
Благодаря на Сиси ♥♥

# 48
Ето я моята вечеря, по идея на Лулу.

Пилешко руло със спанак и рикота сирене, за гарнитура направих задушен карфиол, със соса си пасна супер:

Сосът е много вкусен, но е доста фет. За сметка на това пък месото е сухичко и се балансира. Не знам дали е от моята фурна, но определено не се изпече за 30 мин. Наложи се разрязано да го върна да се допече.

# 49
Момичета, нали реших вечерята да ми е преди 18h  Rolling Eyes . Но днес така се получи , че обядвах в 15 h , а после имах работа с клиенти до 19h  и нямах възможност да вечерям . Реших, че днес ще е без вечеря  ooooh! , но сега направо ми става лошо, не знам дали ще заспа с този глад  Cry
дали да хапна сега  newsm78 Страх , че ако седна на масата , ще излапам всичко и се освиня  #Cussing out  Охх, не мога така да се ограничавам  Cry

# 50
Alyona , хапни все пак нещо, щом ти е толкова мъчително. Нещо минимално като количество, дъвчи по-дълго всяка хапка и го сложи в малка чинийка, да ти се вижда пълна!  bouquet

# 51
  • In a surreal moment!
Alyona - на мен ендокринологът , който ми предписа диетичен режим ми каза когато прегладнея много да пия айрян или прясно мляко ... притъпява глада...Не е добре така да огладняваш ,това означава , че инсулина ти е скочил и той диктува положението, а това е лошо.

# 52
Благодаря  ви много момичета  Hug
 Сложих в чашка около 150 мл домашно заквасено кисело мляко (то доста гъсто се получи), половин домат неизяден от сина, и една връзка магданоз  Mr. Green Сервирах си на един поднос и се качих на 3 етаж, по далеч от хладилника Mr. Green

Божее, колко е вкусно кисело мляко   Embarassed , а домата колко е вкусен !

# 53
Alyona, вземи си някакви крекери за подобни случаи. Мажи си ги с пастет или гложи отгоре доматче. Засищат  Peace.

# 54
Момичета, да споделя, че от 1-2 седмици по идея на мама от форума правя "фалшиви" пържени картофки! Значи слагам ги в купа, измити, обелени и нарязани като за пържени, картофи - добавям 1-2 с.л. зехтин, малко сол, червен пипер. Объркват се добре и се слагат във печката в тава широка и с ниски стени, покрита с хартия за печене! Трябва да се бъркат от време на време, че на мен някой път ми се слепват, явно е до картоф също така. Е просто стават страхотни, хем като пържени,хем печени, хем никаква мазнина. Crazy Peace

# 55
Извинете, темата за здравословно хранене ли е или за диетично? Че аз правя разлика между двете.
По-горе видях рецепти, които може да са диетични, но в никакъв случай не са здравословни.  Laughing
Да не е спам, ще предложа нещо и аз (снимките са намерени в нета, гледам, че няма проблем в тази тема):

# 56
Не знам дали са здравословни или диетични, но да предложа картофките с тен (в рецептата на скумрията са).

И картофки на фурна (в рецептата на златното пиле са).

А и "надупените" картофки стават, нали се захлупват половинки върху намаслена тава, пекат се  и повече мазнина не се слага.

# 57
В много случаи диетичното хранене е и здравословно, но и в много не е.. Нормално е и някои от показаните снимки на някой да не му се виждат здравословни според неговите разбирания, но затова темата е за "идеи". А почти винаги една рецепта може да се пипне и да се превърне в по-лека и здравословна.

Я да питам - има ли полувегетарианци в темата?  Simple Smile Колко пъти седмично и какво месо консумирате?
..вие вместо кайма от месо опитвали ли сте кайма от соя например? Има ли такова нещо всъщност? newsm78
Чак полувегитаринци не е думата за нас, но много рядко готвя месо, случва се и нито веднъж в седмицата (изключвам това което яде каката като е на градина, и мъжа ми на работа, а за малкия съм направила във фризера купчета с проверено месо - заешко в момента и 2-3 пъти най-много в седмицата му давам). Кайма предпочитам да си смеля, пиле - Дюк, телешко по-скоро 1-2 пъти в месеца, риба се стремя веднъж седмично поне, свинското е обикновено печено и на пържолки, агнешко не готвя, защото не обичаме (опитваме на гости при свекървата). Но съм щастлива, че мъжа би обича и може да яде с удоволствие само постни манджички, а това е изключение при мъжете. Колбаси, филета и подобни са изключителна рядкост на масата ни. На соевите продукти не съм привърженик и не ползвам.

Ето какво  готвих днес, показателно за горните ми думи:
Джинджифилова леща - често когато имам пресен корен джинджифил, вместо класическата леща с чубрица правя тази, не слагам мазнина, нито брашно, не задушавам, а всичко наведнъж слагам лук, морков, чесън..  още по-хубава става с червена леща!

Кафяв ориз с тиквички и куркума - този път тиквичките и морковът са настъргани, другото различно е, че ръснах и куркума освен задължителните свежи копър и магданоз, има и зехтин малко, но често ги  правя и без мазнина.

Плосък ръжен хляб - за тези които обичат най-много коричката на хляба! Може да добавите сусам, ленено семе и пр. Но аз съм направила изцяло ръжен, защото режимът, който спазвам позволява само ръжени сухари или хляб и така ми е екстра, и е вкусен, вкусен...

Рецептата е от тук - http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/15/flat-rye-bread/

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 14:09 от Сиси ♥♥

# 58
  • под дъгата
Marieta -поздравления за темата  bouquetЗапис да ви следя Laughing Днес правих салата от тиквички по рецепта на labrex .И тъй като в момента нямам фото ви препращам ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228
labrexbouquet

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 17:08 от buba_lina

# 59
Как` Сийка, идеята за темата не е строго диетична. Това е тема, подобна на "Какво сготви - снимай, покажи", но си спестяваме сладкишите и тестените храни. Стараем се да се ограничаваме от пърженото и мазното  Peace.

Аз днес умирам от глад, одеве изядох два крекера с пастет и доматче отгоре, много са ми вкусни. Купих и много вкусни ягоди и набивам  Blush. И понеже сутринта изядох един тостер с шунка и кашкавал  Blush , вечерята ми ще е доста лека - домат, краставица и малко сирене.

Общи условия

Активация на акаунт