Декупаж - 36

• 62 141
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
  • Плевен
Браво антомче страхотия е Simple Smile

# 106
Керемидата обработва ли се по някакъв специален начив, или само се измива много хубаво и по стандартния ред-бяла боя и т.н.

# 107
Антомче браво на теб ,идеята ти с кората от дърво ме разби-СТРАХОТНО
Ореола може и с брокат,може и да го засилиш малко със златна или перлена  боичка
А дупките моят мъж ги пробива почти винаги последни защото обикновенно забравям за тях в началото като започвам.до сега не е имало случай на счупване на керемида
УиУи,аз шпакловам предварително кермидата с гипс-сатен ,изглаждам хубаво ,и после вече боядисвам с бяла боя и т.н.

# 108
  • пловдив
лично аз само измих керемидата и направо залепих изрязаната от вестник икона, но ако е салфетка ще прозира и няма да се вижда добре, затова трябва да се грундира с бяло
POLINA40 и аз си мислих за сенките, но на "погледа" ми като си сложа лъскат та дрънкат, обаче като ги сложих на гънките на потника и...  Crossing Arms направо се загубиха . Ще взема да поразгледам з "нощен" грим, дано свете в тъмното  Joy  Hug Hug
Благодаря за похвалите момичета, но не забравяйте да стискате палци, че предстои дупчене от умелия керимидопробивач  Mr. Green

Геновева писали сме едновременно  Heart Eyes дай малко инфо за перлена боичка  newsm78

# 109
Аntom, да се изкажа и аз за иконата. И според мен броката ще дойде в повече.Все пак замисъла на напукването и кората / поне според мен/ е иконата да изглежда колкото може по стара и автентична. Броката само ще я усъвремени . Аз бих срожила още малко кит отгоре, за да се скрие рамката на самата икона  . Т.е. образа да изглежда вграден в кората . Дано да съм обяснила като хората . Хич ме няма в обясненията.
 Joy Еййй записах се най- накрая и аз в темата.За сега нищо няма да показвам, защото нищо номо не съм и направила. Но ви следя най редовно. Ако имаш златна боя мини ореола със златна боя, след това го напукай и втрий маслената.

# 110
Според мен златиста боя или пък сребриста би била по-добре от брокат. Или пък нещо като златен варак... нали имаше едно такова клипче. По принцип ореолите на иконите са или златисти или сребристи, а на някои икони са като ковано желязо... Може да опиташ и със златен лак за нокти ако имаш.  Blush

# 111
Здравейте момичета.От мен Честит рожден ден на патерици на всички рожденнички - много здраве и късмет ви желая и  много усмивки.  bouquet
Антом добре се е получила керемидата, оригинална. Аз откога се каня да опитам, дори се снабдих с три ама нещо бая големички ми се виждат, явно на снимките които съм гледала се губи реалната представа за размера или просто някои от вас ги режат, направо ми се струват огромни. Кажете ми така ли е в действителност или аз май не съм наясно какво точно искам newsm78

# 112
  • Бургас
Антом идеята да използваш кора от бор в комбинаця с нагънат плат е страхотна. Много ми хареса.  newsm10  
Аз бих смеkчила малко "лъскавината" в горната част на керемидата (ако това не е ефект от светкавицата на апарата newsm78).
Може би още малко плат или кора и в горната част и малко двуфазно кракле с кафява масленна боя - там където е боядисано със златно и акрилна боя.
Иначе за ореола бих сложила някоя от златните боички на Маестро Пан - антично злато, например -  но това е само мое мнение . Страхотен първи опит И МНОГО ИДЕЕН. Поздравления   Hands Clap

И на патерици  да поздравя всички родженнички.
Момичета пожелавам Ви много щастие да има около Вас,
винаги да усещате  топлината на приятелско рамо
и никога да не се разделяте с творческия зряд който всяка от вас носи.
Много и само хубави емоции!!!!

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 13:41 от tini7

# 113
Антомче перлени темперни боички-комлект са 6 на брой - си купих от една книжарница,те са с лек перлен златен или сребрист цвят и дават само лека лъскавина ,но не натрапчиво лъскаво,като перлен лак за нокти например- не знам дали разбрахте от обяснението ми

# 114
Антом- smile3501.И аз бих те посъветвала да напукаш горната част и да втриеш кафяво.Така ще се получи едно преливане.Няма да е толкова контрастно.Само предложение разбира се и така ми харесва идеята и изпълнението. Heart Eyes
Цанка -аз обикалях Родопите за да се снабдя с керемиди който се оказаха огромни.Оказа се че момичетата ги копуват и са малки и декоративни някъде до 15-20 см височина. Joy

# 115
Аз да споделя първия си опит - обратен декупаж  Blush Сега като я направих, виждам неща, които ако я правя пак не бих ги оставила така... нямаше да оставя мотива със завръткулките, защото сега ме дразни... а иначе ми харесваще на салфетката... Освен това по логиката на нормалния декупаж намазах салфетката с бяла акрилна боя след като засъхна и се получиха бели линии и петна на места, където салфетката не е идеално изпъната...въпреки всичко си харесвам черно-червения фон със златисти пукнатини и май те ме карат като цяло да харесвам чинията  Laughing Сега правя още една със слънчоглед, след малко като е готова ще я метна и нея Simple Smile

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs619.snc3/32561_130 … 599_6880063_n.jpg

# 116
 ПиПеЛолита, правилно си постъпила като си намазала салфетката с бяло ,защото в противен случай  розичката нямаше да се вижда. Но преди да намажеш с бяло мини с акрилен лак мотивчето от салфетката поне 2 пъти и като ти засъхне чак тогава минавай с бяло. Аза фона и пукнатините  направо са ПИРФЕКТНИИИИ.

# 117
  • Бургас
ПиПеЛолита много добър първи опит. И аз като kkaatt мажа първо с лак и след това с акрилна боя. Пукнатините и фона са станали много добре. Поздравления  thumbsup

# 118
Антомче-керемидата е прекрасна   bouquet и като идея да използваш няколко похвата,и като изпълнение  Hug
Пипелолита-много хубави пукнатини си направила(еднофазно ли е краклето?)

# 119
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но още известно време ще съм ангажирана. Вчера направих една чиния- принтирана картинка, черна акрилна боя, рисувани цветя:

http://didilefterova.snimka.bg/hobby/2010-god.468484.19255632

Общи условия

Активация на акаунт