Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 41 016
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
Пък и почти без пари, викаш. Wink

# 46
Имаме си нова тема Simple Smile
 Айде и аз да се запиша.

# 47
аз стигнах до 3-та тема Simple Smile

няколко дни разказвам на приятели, роднини и познати за абсурдите който чета. вчера леля ми заяви "това са глупости педиатър не може да е казал такова нещо някои се е регистрирал и лъже" хем ми стана мило, че е за кърменето, а от друга страна аз започнах да й обяснявам, че от много години я има тази тема и няма как стотици потребители да лъжат

лично съм се сблъсквала с повечето коментари относно кърменето в парка. имаше и лек натиск относно водата от майка ми и свекървата, но понеже мъжът ми беше много информиран за кърменето и не даването на вода гласовете им останаха глас в пустинята  Laughing .

# 48
А какво ще кажете, наопаки, за "безценните" съвети към потенциалните кърмачки? Лук, боза, бира и да изброявам ли нататък от абсурдни по-абсурдни предложения, които, ако не подействат: смели и заклеймяващи диагнози. Та май предпочитам да ме гледат осъдително, защото кърмя, отколкото да търпя десетки доброжелателни порицания как точно да кърмя. Simple Smile

# 49
- Хубаво е да се кърми, но мен ме тъпчеха със сандопарт и от него ми спираше кърмата...
- Не може, от него трябва точно обратното да се получи.
- Абе, като ти казвам, че на мен ми спираше кърмата от него, значи ми спираше кърмата! Просто на мен така ми действаше.

# 50
Янечек ,  Crazy
Какво нещо е самовнушението, ей.  Laughing

# 51
Извинявам се, че съм малко офф, обаче да попитам... Каква е тази мания с тая вода? Хората вече преди да ме питат как сме ме питат - даваш ли вода. Не разбирам... в смисъл - това не би било първото нещо което бих попитала, когото и да било - пиеш ли вода, пие ли детето вода. Аз вече почвам да им казвам - каква вода, ние сме на бира!  Mr. Green

# 52
  • София
Това, че не се дава вода успоредно с кърменето, вече е разпространено достатъчно, но за хората е вид куриоз. Завчера моя много възрастна леля ми казва: Ти знаеш ли, че на запад не давали вода на бебетата  Crazy  Joy Че как да не знам, като и на моите не съм давала вода, докато са били изключително кърмени  Laughing Ама жената няма в обкръжението си бебета на кърмаческа възраст и въпреки това "слуховете" са стигнали и до нея.

# 53
Ами за водата се получава така, защото разни не добре информирани чули само , че на кърмачетата не им дават вода докато са на кърма. Ама не са разбрали, че "горната " кърма си е баш вода и кърмачето когато е жадно си я пие.
Значи , ако ви притеснява този въпрос спокойно може да отговаряте, че давате вода на кърмачето , а дали е чак от такова значение дали я пие от гърдата на мама-стерилна и с подходяща Т или от шишенце....

# 54
- Хубаво е да се кърми, но мен ме тъпчеха със сандопарт и от него ми спираше кърмата...
- Не може, от него трябва точно обратното да се получи.
- Абе, като ти казвам, че на мен ми спираше кърмата от него, значи ми спираше кърмата! Просто на мен така ми действаше.

А да сте чували нещо за парадоксални реакции при прием на медикаменти?  Не са чак такава екзотика.По-добре се информирайте малко , преди да коментирате, защото повечето коментари в темата са не по малко абсурдни от самите реплики Whistling.

# 55
Значи , ако ви притеснява този въпрос спокойно може да отговаряте, че давате вода на кърмачето , а дали е чак от такова значение дали я пие от гърдата на мама-стерилна и с подходяща Т или от шишенце....

neci  не се бях сетила за такъв отговор! Всъщност си много права, благодаря за съвета ще го ползвам!

# 56
По-добре се информирайте малко , преди да коментирате, защото повечето коментари в темата са не по малко абсурдни от самите реплики Whistling.

Благодаря за препоръките - ще се информирам обезателно! Не е съвсем по темата, но понеже с авторката на този бисер съм си твърде близка, смея да твърдя, че не е проявила парадоксална реакция и кърмата й не е спирала от сандопарта, защото все пак е спирала в продължение на 3-те месеца, през които е кърмила погрешно. А сандопарт е взимала еднократно - по време на раждането, нищо че твърди "тъпчеха" ме със сандопарт  Crazy

# 57
Мен пък ми е чудно, защо повечето хора като разберат, че Анджи суче (още даже като беше и по-малка, сега е на 2 и половина) веднага си представят, че САМО суче и питат "Ама друго не яде ли?" или "Ама и друго си хапва, нали?".

# 58
Наскоро ми казаха за един бисер на педиатър, тъй като бебето, което било кърмено наддало малко първият месец, изводът бил че майката няма кърма и да започва да дохранва с АМ или биволско мляко Rolling Eyes, и това е педиатърка при която са записани децата от половината град, същата смята и че на  бебетата, които са на кърма по-късно им изникват зъбките! ooooh!

# 59
Странно е, че абсурдните реплики,свързани с кърменето идват от педиатрите...
Нашето педи(жена на възраст между 50-60год.,с практика и опит) всеки път,било по телефона като и звъня или на консултации ме пита :
-с какво я храниш
-с кърма
-само
-да
-а ама ти сигурно,нямаш кърма,много е слабичка,почни да я дохранваш
ами Славо друго да храня 3 месечно бебе,с кюфте?...
луда работа,много си е добре детето,добре че не и се връзвам...
а последната глупост която изръси беше ,че в кармата нямало достатъчно витамини и съответно ни изписа 3 ампули витамин С и 2 Са....
нямам думи просто

Общи условия

Активация на акаунт