Юлски бебета-Тема 34

• 26 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОЛИ НА СЪРНИЧКА, НА КАТЕТО НА МАМА ДИДИ, НА КАЛОЯН НА ЖАНА, НА БОРЯНА НА ПОЛИ, НА АЛЕКСАНДЪР НА СЛАДЪК БОНБОН И НА ВАЛЕНТИНА НА ЕЛИНКА! ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ И ДА РАСТАТ УСМИХНАТИ ДЕЧИЦАТА!

Ееее, Фелисити наистина голяма каръщина, доста работа ти се е отворила, но пък дано да е за хубаво, понякога когато изглещда, че нещата не вървят изведнъж се подреждат най-добре.
Александра ама пък и брат ти сега за едно басейнче, то като се сгъне става съвсем малко и тъничко (нали надуваемо), да не би да иска да те ядоса пък после да те изненада приятно.
Джил, неее никакви температури не се разрешават да кажеш на Инето че има забрана за такива неща.

# 601
  • София
Честит рожден ден на всички мишки! Да са живи и здрави и мнооого щастливи!
Честити рожден ден и на Стеф на патерици,дано да е видяла,че сме се сетили за нея  Whistling
Сиси браво за интервенцията  Peace
Линет видях го аз клипчето във Фейса,честити ходещи крачета!
Аз свърших с изпитите,само един невзет имам,много ме е яд,но какво да се прави,с дете и куче  е така  Laughing
Сега съм в очакване на мъжа ми,да дойде да ни вземе за морето.Вече нямам никакво търпение,знам,че като отида там и сигурно ще се сетя колко добре ми е било тука сама в София,но стига толкова вече  Stop
Даа,имаме си пари от НОИ,интересно ми е,това последните нормални пари ли са,следващите 240лв ли ще са вече,или имаме още един превод?
Вчера бях на фризьор,педикюр,почистване,кола маска,а малчо изтърпя чинно всичките процедури,малко се поизнерви де,но майка му не му обръщаше много внимание  Whistling
Приятно прекарване днес на Самоков,да се снимате!

# 602
Куку - това ни е последната пълна "заплата", другия месец трябва да вземем част от нея и част от 240 лв. , зависи кога е родено детето и дали документите са ни наред.

Мама Диди - честит рожден ден на Катето , много да е здрава хубава и умна.   bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря на всички за честитките за крачетата Simple Smile
Решихме да слеем двата празника.

Вчера бях в шок, с Бени бяхме в един нов детски център в Пловдив много хубав и се оказа, че струва 2 лв. и аз питам "на час ли" и човека ми отговори "На посещение" , аз едвам успях да отговоря нещо от шок.
За инфо в София е 5 лв. на час и то без кака да гледа детето, а там има каки, но пък сега са в отпуск и сега може да се посещава само с придружител.  Там ще сме редовно.

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 12:41 от linet102

# 603
  • София
Честит рожден ден на малките рожденици  bouquet
Александра, само да ти кажа за басейна - ето този е много хубав и е евтин http://family-bg.com/prX_4725.htm, само помпа трябва да си вземеш също ако нямате (струва около 10-на лв). Аз съм гледала и немския сайт, но не са кой знае колко по-евтини
Вие подадохте ли вече документи за втората година от майчинството. Аз се мъча с нашето счетоводство вече 3 седмици, е няма такива мърди ooooh!. Искам да ги подам сега заедно с ведомостта до 10-ти, че после ще има да си чаааакам пари

# 604
Честит рожден ден на малките рожденици  bouquet
Александра, само да ти кажа за басейна - ето този е много хубав и е евтин http://family-bg.com/prX_4725.htm, само помпа трябва да си вземеш също ако нямате (струва около 10-на лв). Аз съм гледала и немския сайт, но не са кой знае колко по-евтини
Вие подадохте ли вече документи за втората година от майчинството. Аз се мъча с нашето счетоводство вече 3 седмици, е няма такива мърди ooooh!. Искам да ги подам сега заедно с ведомостта до 10-ти, че после ще има да си чаааакам пари

Нашата мърда ми отговори, че не можело сега, трябвало следващия месец, защото термина ми бил на 24 юли. Не и вярвам, ама не ми се спори с телевизор. Всяка година и връщам по 5 пъти годишната бележка за доходите, докато ми нацели точните суми.  Grinning

# 605
  • варненка от София
Честит рожден ден на цялата тумба, празнуващи днес!

Аз прелитам само, докато се занимавам в кухнята, но не мога да не попитам запознатите - какви документи се подават сега, при мен е сложно, аз съм във Варна, а фирмата, за която работя е в София, та от тук задвижвам нещата. Може ли някой да ми смели инфото, че аз да го предам на счети, че е мани, мани. Въпросите свързани с детски, майчинство, болнични покрай майчинство са й много далечни...

# 606
Рал - наистина не може, защото те сега пускат ведомости за юни, а за юли се пускат август месец, и докато занесат док. ще стане според мен средата на август и пари след това ...предполагам. По мое преподложение  в началото на Август ще получим част от парите (до датата на раждане), а след това ще чакаме някаква част от 240.

# 607
Marulka и за всички "мърди" от ФО (това го копирам от темата за майчино счетоводство)

преди да  изтекат 410 те календарни  дни броят се от началото на 45
дневния болничен

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за
отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3
изтегли от тук http://www.bgstuff.net/content/view/1296/523/

2. Копие от акта за раждане на детето

3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете

4.Молба за отпуск до работодателят-свободен текст

5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна,само ако ти я поискат

Ето един примерен текст за заявлението:

З А Я В Л Е Н И Е

От ................................., ЕГН: ................. , на
длъжност .....................

На основание чл.164, ал.1. КТ и чл.46, ал.1, НРВПО,

Заявявам, че ще ползвам отпуск за отглеждане дете до 2г., считано от
............... до .............. г.

Прилагам:
1. Декларация по чл.46, ал.1 НРВПО за обстоятелствата, свързани с
правото ми да ползвам отпуска
2. Акт за раждане на детето. – за справка

С уважение:

..........................

Дата: ................
гр. Пловдив

Ето и молбата за отпуск до работодателя

До Изпълнителния Директор

на фирма ………………

М О Л Б А-ЗАЯВЛЕНИЕ

От  …………………………………………………………………………………………..
/трите имена на служителя/
на длъжност  ……………………………………., отдел …………………….., дирекция ………………..
/длъжност и място на работа/

Уважаеми Господин ………………,

Моля да ми бъде разрешено да ползвам :
отпуск според чл. 164, ал. 1 от КТ за отглеждане на дете до 2 г. възраст
за детето ми ...
                     /трите имена на детето/
родено на ......................................, в размер на
......................................... календарни
дни за периода от ............................ г. до
............................... г. включително.

Декларирам, че детето ми не е настанено в детско заведение и не съм
прехвърлила правото си на отпуск за отглеждане на дете на друг
правоимащ член на семейството ми.

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение:
гр.  ..................
/................................./

Ето я и декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Долуподписаната ……………………………………………………………… с ЕГН ………………..……… с постоянен
адрес : ……………………………… л.карта № ……………………… , издадена на …….……….... от
……………….
на длъжност ………………………………….

ДЕКЛАРИРАМ

1. Детето ми, ……………….,родено на …….………... г., с ЕГН ……….……………. не е
настанено в детско заведение.
2. Не съм дала съгласието си платения отпуск за отглеждане на дете по
чл.164, ал.1 от Кодекса на труда да се ползва от бащата /осиновителя/
или от някой от моите или неговите родители,работещи по трудово
правоотношение, съгласно чл.164, ал.3 от Кодекса на труда.
3. Детето ми не се отглежда от безработно лице по програмата в
„Подкрепа на майчинството”.

Известна ми е предвидената по чл.313 от Наказателния кодекс
отговорност за деклариране на неверни данни.

дата: ………………….
           ДЕКЛАРАТОР: ............

град:Пловдив

# 608
  • София
Всичко може стига да имаш желание  Mr. Green. Плюс това терминът на Рал е юни, така че тя трябва да закачи и няколко дни от юни
Марулче, дай мейл на лични ще ти ги пратя във файл

# 609
Пак съм аз - от фирмата трябва да получим подписана  Заповед за разрешаване на отпуска, да си  я имаме за по-сигурно

# 610
Нел - ами да за Рал трябва да може, защото е родила юни и би трябвало да и оправят документите и аз много се дразня, като започнат да се бавят. Те техните заплати си ги взимат на време, а ние нашите ги чакаме с месеци, като си спомням с болничните какъв ужас беше "нямали време да ги занесат", аз все едно имам време да ги чакам без пари

# 611
Всичко може стига да имаш желание  Mr. Green. Плюс това терминът на Рал е юни, така че тя трябва да закачи и няколко дни от юни
Марулче, дай мейл на лични ще ти ги пратя във файл

Термина ми е 24 ЮЛИ,  ама това няма значение.  Дори и да носят сега ведомостта за юни, моята отпуска (1-ва г.) изтича тогава и се питам от 24 юли до 2 август (когато носят ведомостите за юли) каква ще ме водят. Последното беше риторичен въпрос. сВичко е въпрос на желание. То големите пари. Но наистина когато е за тях много бързо се решават нещата.

# 612
  • Кърджали
Нели, мерси, басейнчето е много сладко.
Обаче поне до края на този месец нищо няма да се купува. Преди дни дадох парите за здравните осигуровки до края на година, заема и наема... и то заплата на мъжо и се видя края вече, а той до края на месеца,че ако не и някъде в началото на август пари няма да взима,та ще трябва да караме с моето майчниство, дето не е много голяма сума. Затова е наложено строг контрол на харчлъка в къщи. Басейнчето ще остане за подарък за рождения и ден, ако вуйчото на дребното все пак реши поне от тук да и го вземе или ще и взема аз преди да тръгнем за морето август. Исках да е такова, с покривче, не знам - много ги харесах, все едно аз ще си играя в него Whistling Та нямам никакъв мерак да и купувам някакво друго.
Уф, да не мрънкам излишно, в момента няма как да променя нещата.
А така, обсъждайте какво трябва да се направи за втората година, да имам време да съм по - добре подготвена.
Ставам да видя дребното мрънкало.Че и четвъртото зъбче се опитва да избие и е на вълна мрън - мрън.Добре поне че вади зъбките само с мрънкане, и без особени проблеми. Ще и изтърпя мрънкането няколко дена, че освен това, дето сега ще избие, на път е и още едно.
Вчера и днес Кати си хапва пъпеш.Аз него го обожавам, та си взех хем аз да хапна, хем Кати. И тя го хареса. И добре , че ми втръсна само ябълки да и давам, и банани.А тук - таме и нектарини.
Трябва да и приготвя и нещо за ядене, хладилника е препълнен с тиквички, имам чувството, че още малко и няма да иска да ги погледне вече, почти във всяка манджа и слагам тиквичка. В началото ги обожаваше, вече сигурно и е втръснало от тях.Трябва да кажа на майка ми да спре да праща известно време. И да дам няколко на приятелки, че накрая ще има и за изхнвърляне вече.

# 613
Честит рожден ден на днешните малки-пораснали дечица, да са живи и здрави. newsm59 Tada

Честит двоен празник и на Мама Диди, ако не съм се объркала, днес май правят и кръщене. Ще чакаме подробности за празника.
Аз днес поръчах нашата торта, запазих и заведението, където ще бъде купона, само в понеделник ще отида да уточня менюто и разбира се колко ще ми струва newsm78. Ресторантчето е с много хубава градина, с много зеленина, малко и уютно, и без хора, затова го избрах, за да могат малките гости да се чувстват добре. Поканила съм около 6-7 малки наборчета, все юлчета, но се чудя с какво да ги забавляваме, играчки ли да нося, какво  ли newsm78. Ако някой има идеи, приемам с радост.

# 614
  • София
Имам въпрос - по какво са различават памперсите с размер 4+, от тези с размер 4 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт