ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 359
  • 164
  •   1
Отговори
# 30
Не, въпреки че имат някои от първите месеци.
Спряха да боледуват и надвиха алергиите си.
Да не съм луда.... Tired

# 31
  • София
Да разбира се! И двамата са ваксинирани с всички ваксини по календар + хепатит А и пневмококови ваксини (тогава още не бяха задължителни).
В момента очаквам да разбера дали малкият не е с варицела и се обвинявам. Баткото я е карал, но поне за малкия все се канех да му купя ваксина от чужбина, но май вече стана късно...
Освен децата и ние с таткото сме  се ваксинирали доброволни срещу хепатит А и В.

# 32
И колко ще го пази тази ваксина срещу варицела? Confused Това е детска болест. Или като порасне да я кара на стари години, когато вече ваксината (ако въобще е подействала) ще е изчерпала силата си?!?! Tired Или ще го бодеш на всеки пет-шест години? Tired

# 33
Разбира се, че ги ваксинирах и двамата. Аз вярвам в ползата на тези ваксини или по-скоро вярвам, че благодарение на тях изграждат имунитет срещу съответните болести (да не говорим, че за някои доживотен, като шарките например). Не искам и да си помислям детето ми да се разболее от морбили, рубеола, заушка......чела съм навремето колко усложнения са предизвиквали и в никакъв случай не бих си правила експерименти с здравето на децата ми. Според мен, не случайно е създаден задължителния имунизационен календар.
А и все пак живеем в държава, където няма да вземат детето на ясла или градина ако не е ваксинирано, което подкрепям с две ръце Peace

Извинявай, но кой ти каза това?!? За съжаление са те излъгали! Попитай педиатъра си. Освен естествено преболедуване няма друго нещо, което да даде доживотен имунитет. Да не говорим, че въпросната Рубеола е най-леката шарка (дори и от варицелата). Единствената причина да ваксинират с/у рубеола е за да пази бременните жени, а те пък са в опасност, защото като малки са били ваксинирани, а вече в детеродна възраст нямат имунитет и са застрашени. Въобще става омагьосан кръг  #Crazy

# 34
Детето ми е ваксинирано.Смятам,че ваксините са необходимо "зло".И защо толкова теми за ваксините Thinking

Защото е модерно. Защото пише по форумите и сайтовете. Защото Ендрю Уейкфийлд раздуха паниката във Великобритания преди 10 години и сега най-после модата дойде при нас. Защото има самонадеяни майки, които една година четат сайтове със съмнително качество на информацията, опияняват се от пропагандата и решават, че хомеопатията е решението.

Аз пък се интересувам от антиваксинаторското движение от вече три години и се нагледах на логически тройни скокове и умопомрачителни заключения за това какво е рисково и какво не (виж ми подписа).

Сега чакам Архангел да долети и да почне пак теориите на конспирацията.

# 35
За тези дето не разбирате въпроса- няма значение, важното е че сте отговорили  Laughing
Дали ми трябва статистика- да , статистика ми трябва.
Какво значи ,че не ми стиска- значи ,че не съм убедена (или може би достатъчно информирана) кое е по-малкото зло и с кое бих направила по-добрия избор за детето си. Затова не смея да поема риска.

# 36
Детето ми е ваксинирано.Смятам,че ваксините са необходимо "зло".И защо толкова теми за ваксините Thinking

Защото е модерно. Защото пише по форумите и сайтовете. Защото Ендрю Уейкфийлд раздуха паниката във Великобритания преди 10 години и сега най-после модата дойде при нас. Защото има самонадеяни майки, които една година четат сайтове със съмнително качество на информацията, опияняват се от пропагандата и решават, че хомеопатията е решението.

Аз пък се интересувам от антиваксинаторското движение от вече три години и се нагледах на логически тройни скокове и умопомрачителни заключения за това какво е рисково и какво не (виж ми подписа).

Сега чакам Архангел да долети и да почне пак теориите на конспирацията.

Боже, Боже ... изчерпателна, както винаги! Simple Smile  Peace   bouquet

# 37
За тези дето не разбирате въпроса- няма значение, важното е че сте отговорили  Laughing
Дали ми трябва статистика- да , статистика ми трябва.
Какво значи ,че не ми стиска- значи ,че не съм убедена (или може би достатъчно информирана) кое е по-малкото зло и с кое бих направила по-добрия избор за детето си. Затова не смея да поема риска.

И как ще ти помогне тази тема за горното?
За каква статистика става дума? Сигурно има официална такава в държавата.

# 38
Отговорих с третата опция.
Ако имам второ дете, не бих го ваксинирала.  Peace
Страха го преодолях с доста четене и разговори с лекари за болестите, начините за превенция и лечение.

# 39
  • в матрицата
Не, и не мога и да си помисля, да набия отрови в детето ми. Не вярвам в легенди, които някои силно заинтересувани, разказват. Видяла съм доста увредени деца, благодарение на това " добро" ваксините. Но всеки сам си решава какво ще боде на детето си  Peace

# 40
Отговорих с НЕ, защото му сложих само две ваксини (в родилното не ги броя, там никой не ме е питал)... При следващо дете ще му ги спестя и тях на всяка цена...   Peace 

А и все пак живеем в държава, където няма да вземат детето на ясла или градина ако не е ваксинирано, което подкрепям с две ръце Peace

Грешиш...     bouquet

# 41
  • Припят, Украйна
Отговорих с ДА и то моето "да" е в следствие на достатъчно инфирмиран избор, не просто защото "така трябва" или защото "другите така правят". Следващото ми дете също ще го ваксинирам без абсолютно никакви притеснения.

# 42
За мен въпросът стои в това, че поставянето на ваксини не се прави след информиране на родителите   за всички възможни последствия, както е по закон. Задължителния характер освобождава от отговорнос ЛЛ и бас хващам че по статистика до сега няма лекар, който да е поставил "неправилно" ваксина. Ето БГ невролог, който работи с деца с увреждания:
http://www.monitor.bg/article?id=246639

# 43
Ваксинирала съм детето си.За мен това е правилно,нямам притеснения.Рискове има  и в двата случая-ваксинация -не ваксинация.Засега слагам само задължителни ваксини,но имам желания и за допълнителни Peace

# 44
  • София
Разбира се, че го ваксинирах.
Да, има риск при поставяне на ваксина.
Но е с порядъци по- малък от рискът от заболяване от тези страшни болести при живот в гъстонаселена популация без стаден имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт