ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 362
  • 164
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Какво е заглавието на темата,а вие каде отидохте...и така задълбахте!!!

# 91
Какво е заглавието на темата,а вие каде отидохте...и така задълбахте!!!

То винаги така става ...  Mr. Green ама този път и аз се шокирах ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 92
Да, и аз съм изумена, но така илиначе темата се оспами..
Малко информация специално за katiABV, за да спре да пише едни и същи глупости във всички теми за ваксините.

Стаден имунитет има тогава, когато определен процент (различен за различните агенти) от популацията има имунитет към него. Независимо от начина, по който е бил придобит.

Цитат
Ваксините – задължителни или не?
из речта на Джоана  Джоунс пред Nuffield Bio Ethics относно капаните на задължителната ваксинация

Джоана  Джоунс е основателка на НПО във Великобритания, наречена Vaccine Awareness Network. Организацията функционира от 19997 г. и се занимава с разпространяване на информация относно ваксините, както и с подкрепа на пострадалите от ваксини.
.....
Теорията за стадния имунитет е създадена през 1933 г. от Хедрич. Той изучава характера на епидемиите от морбили в САЩ през периода 1900-1931 (години преди ваксината срещу морбили да бъде създадена). Неговите наблюдения показват, че епидемия от болестта възниква само, когато по-малко от 68% от децата имат естествен имунитет. Това се основава на принципа, че децата създават свой собствен имунитет, когато преболедуват или пък са в контакт с болестта. Така, че теорията за стадния имунитет се отнася до остественото развитие на болестния процес и няма нищо общо с ваксинацията. Ако 68% от населението има възможност да развие естествен имунитет, няма да има епидемии.

По-късно епидемиолозите си присвояват термина и увеличават процентите от 68% на 95%, твърдейки че е необходимо да има 95% ваксинационно покритие, за да се постигне имунитет. Важно е да се отбележи, че те манипулират изследването на Хедрич, за да промотират ваксинационните си програми
.
Тук може да се прочете превода на цялата статия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503856.msg15555432;topicseen#new

ПП. Ако някой има интерес и иска да дискутира, може да пише в другата тема.  Peace

# 93
Да, апликирани са му само задължителните ваксини, като предпочетох да купувам Пентаксим.
Сега мисля да му бъде поставена и Пневмо 23, която е препоръчителна.

# 94
Голямото е ваксинирано докато не направи бурна реакция на една от ваксините. Оттогава не го ваксинирам, а бебето няма нито една. Нека съм от "модерните" - не ми пука, важното е децата ми да са здрави.

# 95
И двете ми деца са ваксинирани, живот и здраве и бъдещия малък човек ще бъде ваксиниран. Никога не ми е хрумвало да постъпя по друг начин. Аз също съм  ходила да се ваксинирам добровлоно в съзнателния ми живот.

# 96
да,ваксинирам

# 97
Нито съм чела, нито ще чета...
Но едно ме изумява. Според твърденията на общоприетата медицина, плюс твърденията на Кати, всяка среща със следващ агент би трябвало да протече по-леко, тъй като "организмът" вече е запознат. Защо тогава има деца, които на първи прием Пентаксим примерно дават температура, на втори прием освен Т, дават и леки парези и отоци, а на трети....не ми се мисли.
Това ли е запознатото тяло?!?! Явно реагират на нещо друго. Еееее, мерси за риска

# 98
  • На небето
Ами до тук има нужните ваксини, но ако бях запозната нямаше да позволя да го ваксинират. За в бъдеще не бих го ваксинирала или поне бих искала подробна информация за съдържанието на ваксината и след проучване на въпроса бих решила дали да го направя. Но не знам дали няма да ме принудят, понеже в детската градина не приемат не-ваксинирани деца (което мен не ме тревожи, моя син си го гледам аз), но ако има същото изискване и в училищата...  newsm78 тогава става проблем.
Отговорих с 3 опция въпреки, че не планираме да имаме други деца. Но нямаше подходяща опция!

# 99
  • Пловдив
Ами това е лошото,че никой от лекарите не ми е обяснявал Нищо за ваксините!!!Просто отивахме,слагат му инжикцията и ти казват "ако има Т му дай Панадолче"!

Чак сега като се заговори си отворих очите!!!Но нали сме в БГ има мнооого спънки да вземеш друго решение извйн общоприетите такива!

# 100
  • Пловдив
http://plovdiv.dir.bg/

Ето ти сега...

# 101
# 102
  • София
Но едно ме изумява. Според твърденията на общоприетата медицина, плюс твърденията на Кати, всяка среща със следващ агент би трябвало да протече по-леко, тъй като "организмът" вече е запознат. Защо тогава има деца, които на първи прием Пентаксим примерно дават температура, на втори прием освен Т, дават и леки парези и отоци, а на трети....не ми се мисли.
Това ли е запознатото тяло?!?! Явно реагират на нещо друго. Еееее, мерси за риска

Не, точно на същото реагират.
Тук не става дума за развиване на болест.
Тежките реакции се дължат не на болестоподобни, а на алергични - или подобни на тях - реакции. Т.е. дължат се на бурна - неадекватно бурна - реакция на наличния - вече - имунитет.
Такива деца са рядкост и те по- скоро не бива да бъдат подлагани на следващите приеми (разбира се, зависи и от степента на реакцията - ако се касае за зачервяване на мястото на поставяне на ваксината едва ли можем да говорим за опасна реакция).
Те биват пазени от останалите деца, които получават ваксините си.
Тези деца, прочее, е твърде вероятно да развият непропорционално остри реакции към причинителя на болестта при среща в "див" вид.

Всякаква среща с алергена, към който алергичният човек е чувствителен, е противопоказна за него. В някои случаи - много, дори фатално противопоказна.

Тъкмо затова е толкова важно да се направи възможното децата, които нямат противопоказания, да не могат да се явяват преносители на тези болести, които, видно е, могат да вредят по повече от 1 начин.

# 103

Тежките реакции се дължат не на болестоподобни, а на алергични - или подобни на тях - реакции. Т.е. дължат се на бурна - неадекватно бурна - реакция на наличния - вече - имунитет.

Я чакай тук да попитам, как се различава "неадекватно бурната реакция на наличния - вече - имунитет" - каквото и да означава това  Crazy  и алергичната реакция към разни други съставки на ваксината, например формалдехид, живак и прочее, към които очевидно не се търси имунитет!?  Thinking

П.С. затова пък трябва тези, които още не са показали реакция на изключително силния си имунитет да се ваксинират докато го засилят толкова, че да се парализират... и тогава щафетата ще поеме някой друг слобоимунитетен....

# 104

П.С. затова пък трябва тези, които още не са показали реакция на изключително силния си имунитет да се ваксинират докато го засилят толкова, че да се парализират... и тогава щафетата ще поеме някой друг слобоимунитетен....

Ооох,:ooooh:
 Кети просто отразява информираността на средно статичстическия родител..  Извинявам се, че се налага да спамя, но ми омръзна да чета приказки от 1001 нощ....  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт