Майчинството счетоводно - 31

• 36 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Искам да ви попитам ако 6 месеца се осигурявам на 600лв а другите 6 са 240 горе долу какво майчинство ще получавам.

# 361
  • Пловдив
Искам да ви попитам ако 6 месеца се осигурявам на 600лв а другите 6 са 240 горе долу какво майчинство ще получавам.

360 лв

# 362
Здравейте,
някой може ли да ми каже какво се случва ако се осигурявам на две места /имам два договара/. На едното място на 4 часа на 291 лв. и на 8 часа на 800 лв. В такъв случай какво майчинство ще получавам /когато му дойде времето/?

# 363

здравейте,

изтичат моите 2 години платено майчинство... няма да се връщам на работа, има ли значение в каква последователност ползвам полагаемите ми се платен и съответно неплатен отпуск? кой вариант е по-добър? каква е продължителността на полагаемите платен и неплатен отпуск?

благодаря предварително  Hug

Няма значение кой от двата ще ползваш първо, платеният ти е според натрупания през годините ( до 2011 май трябва да се изчисти за предишните години) , неплатеният е в размер на 6 месеца за гледане на дете до 8г.

добре, ако взема първо 6-те месеца неплатен, те ще изтекат през 2011 г., а ако платеният трябва да се изчисти дотогава, това означава ли, че може да го загубя?

днес говорих с нашия личен състав, тя директно и императивно отсече, че първо трябва да взема неплатен... може ли да ме задължат да ползвам първо неплатен с идеята да не получа после платен?  Thinking  утре ще се чуем пак с нея, но искам да съм подготвена... още веднъж благодаря   bouquet

# 364
  • Пловдив
Здравейте,
някой може ли да ми каже какво се случва ако се осигурявам на две места /имам два договара/. На едното място на 4 часа на 291 лв. и на 8 часа на 800 лв. В такъв случай какво майчинство ще получавам /когато му дойде времето/?

ако имаш 12 пълни месеца преди 45 дневния на тези осигуровки,обезщетението ще е грубо 860 лв

# 365
Здравейте,

ако имаш 12 пълни месеца преди 45 дневния на тези осигуровки,обезщетението ще е грубо 860 лв
Не е 12 месеца. 5 месеца на 8 часа по 291, и 7 месеца на 4 часа на 291 лв. и на 8 часа на 800 лв

Втория договор ще го пускам този месец и още се двоумя за точната сума, но май ще се спра на 800 лв. Можеш ли да ми кажеш колко ще ми струва осигуровка на 800 лв.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 16:07 от AnMary

# 366
ray , аз в момента съм така- пуснала съм си платения отпуск (защото не знам дали въобще ще имам финансова възможност да ползвам неплатен  Peace ). Имай предвид , че неплатеният отпуск можеш да го ползваш до навършване 8 години на детето (а не си задължена до 3-та му година да го използваш) и никой не може да ти определя времето и да те задължи да го вземеш  Peace Пускаш си молба за платения 2 седмици по-рано от датата и според КТ не могат да ти откажат поне за предишните години.

# 367
  • Пловдив
Не е 12 месеца. 5 месеца на 8 часа по 291, и 7 месеца на 4 часа на 291 лв. и на 8 часа на 800 лв

тогава 600 лв

осиг за 800 лв е 302.32 лева на месец

# 368
ray , аз в момента съм така- пуснала съм си платения отпуск (защото не знам дали въобще ще имам финансова възможност да ползвам неплатен  Peace ). Имай предвид , че неплатеният отпуск можеш да го ползваш до навършване 8 години на детето (а не си задължена до 3-та му година да го използваш) и никой не може да ти определя времето и да те задължи да го вземеш  Peace Пускаш си молба за платения 2 седмици по-рано от датата и според КТ не могат да ти откажат поне за предишните години.

хм, лошото е, че няма да мога да спазя срока от две седмици, 2-те години майчинство ми изтичат сега в неделя... а и аз ще мога най-рано в петък да отида до работата да разпиша необходимите документи... освен утре да се заинатя, че искам първо платения... пък да ги видим какво ще кажат...

много, много ти благодаря за отговора  Heart Eyes

много се извинявам, но сега се сещам още нещо да попитам за неплатения 6-месечен отпуск за гледане на дете до 8 г., може ли да се взима на части?

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 16:07 от AnMary

# 369
Elfita много ти благодаря!   Simple Smile

# 370
много се извинявам, но сега се сещам още нещо да попитам за неплатения 6-месечен отпуск за гледане на дете до 8 г., може ли да се взима на части?
Може, а може и да отработиш 10 дена и да си актуализираш заплатата, в същото време да ти тече молбата за платен. Аз лично казах, че зависи от много неща дали въобще ще взимам неплатен отпуск, така че няма как те да ме накарат да го взема сега  Peace

# 371
Здравейте! Искам да ви помоля а помощ.
Двете години платено майчинство ми изтекоха на 15 май 2010г.
До 15 юли 2010 г. ползвам платения си годишен отпуск натрупан по време на майчинството.
С работодателят ми бяхме се разбрали след това да ползвам 6 месеца неплатен отпуск за гледане на дете до 8г и след това съкращение... Даже не искаше да ме съкрати по член с който мога да ползвам обезщетение от борсата по труда, но ...
Днес той ми съобщи че ще ме съкрати и прати на борсата стига да ползвам по малко време от неплатеното  майчинство.
Спомена че трябва да мине 1 месец от съкращението ми  и чак тогава да подам документите за обезщетение в борсата. Това вярно ли е? (Майка ми като я съкратиха още същата седмица се записа на борсата?!)
Моята цел е дъщеря ми, живот и здраве да тръгне на есен (септември) на ясла и тогава да започна да търся работа. Затова и мисля да си държа на непллатеното майчинство до септември включително ?! Какво ще ме посъветвате?
В момента имам право да избирам и изисквам, но незнам какво трябва да искам  Rolling Eyes
Бихте ли ми помогнали?   bouquet

# 372
Може, а може и да отработиш 10 дена и да си актуализираш заплатата, в същото време да ти тече молбата за платен. Аз лично казах, че зависи от много неща дали въобще ще взимам неплатен отпуск, така че няма как те да ме накарат да го взема сега  Peace

още веднъж голямо благодаря   bouquet

# 373
  • София-Младост
Здравейте! Искам да ви помоля а помощ.
Двете години платено майчинство ми изтекоха на 15 май 2010г.
До 15 юли 2010 г. ползвам платения си годишен отпуск натрупан по време на майчинството.
С работодателят ми бяхме се разбрали след това да ползвам 6 месеца неплатен отпуск за гледане на дете до 8г и след това съкращение... Даже не искаше да ме съкрати по член с който мога да ползвам обезщетение от борсата по труда, но ...
Днес той ми съобщи че ще ме съкрати и прати на борсата стига да ползвам по малко време от неплатеното  майчинство.
Спомена че трябва да мине 1 месец от съкращението ми  и чак тогава да подам документите за обезщетение в борсата. Това вярно ли е? (Майка ми като я съкратиха още същата седмица се записа на борсата?!)
Моята цел е дъщеря ми, живот и здраве да тръгне на есен (септември) на ясла и тогава да започна да търся работа. Затова и мисля да си държа на непллатеното майчинство до септември включително ?! Какво ще ме посъветвате?
В момента имам право да избирам и изисквам, но незнам какво трябва да искам  Rolling Eyes
Бихте ли ми помогнали?   bouquet
Не е вярно, можеш на другия ден след като си взееш документите да отидеш в Бюрото по труда да се регистрираш. В зависимост от стажа ти ще получаваш и обезщетение, най-вероятно ще са 4 месеца минималното...което според мен е по-добре от неплатен отпуск. Неплатеният отпуск не ти се губи, това което не си използвала до 8-год.възраст на детето можеш да ползваш.

# 374
Здравейте сладки мами,обръщам се към вас за консултация.Днес при проверка на болничния ми в сайта на НОИ ми излиза че е предаден за проверка на РЦЗ.Болничния е за двустранна плевмония на детенцето ми,можете ли да ми помогнете какво всъщност означава тази проверка и в какви срокове.Предварително Ви благодаря защото притеснението ми не е малко.

Общи условия

Активация на акаунт