Майчинството счетоводно - 31

• 36 370
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,трябва да изляза в майчинство на 19 ноември.Ако сключа 6 месечен ТД,какво става след изтичане на тези 6 месеца.Ще вземам ли 2 години майчинство.

# 391
  • София-Младост
Здравейте,трябва да изляза в майчинство на 19 ноември.Ако сключа 6 месечен ТД,какво става след изтичане на тези 6 месеца.Ще вземам ли 2 години майчинство.
Не и ако прекратите договора след тези шест месеца.

# 392
а какъв трябва да е договора.

# 393
  • Варна
Здравейте момичета!!
Четох темата ,обаче не видях отговора на моя въпрос..
В момента съм бременна в 6 месец,вече имам издадени 2 болнични листа,вторият б.л. е до 18 юли.От 19 юли искам да си взема отпуск ,като имам 16 дни за миналата година ,и за всичките отработени  дни за тази година ,предполагам,че ще са около 10 дни.А аз искам да си взема общо 36 дни отпуск.
Та   въпроса ми е :дали е възможно да ми отпуснат от работа повече дни за тази година (например да са 20дни)?
36 дни е  до 7 септември ,когато излизам в болничен за преди раждане.
Благодаря ви предварително Grinning

# 394
  • София-Младост
а какъв трябва да е договора.

Постоянен, за да можеш да вземеш и втората година обезщетение. Прекъснете ли договорът при започнало обезщетение 410 дни, втората година няма да взимаш пари.

Здравейте момичета!!
В момента съм бременна в 6 месец,вече имам издадени 2 болнични листа,вторият б.л. е до 18 юли.От 19 юли искам да си взема отпуск ,като имам 16 дни за миналата година ,и за всичките отработени  дни за тази година ,предполагам,че ще са около 10 дни.А аз искам да си взема общо 36 дни отпуск.
Та   въпроса ми е :дали е възможно да ми отпуснат от работа повече дни за тази година (например да са 20дни)?
36 дни е  до 7 септември ,когато излизам в болничен за преди раждане.
Възможно е , стига работодателя да го разреши.

# 395
Благодаря много за отговора.

# 396
  • София
Здравейте момичета!!
В момента съм бременна в 6 месец,вече имам издадени 2 болнични листа,вторият б.л. е до 18 юли.От 19 юли искам да си взема отпуск ,като имам 16 дни за миналата година ,и за всичките отработени  дни за тази година ,предполагам,че ще са около 10 дни.А аз искам да си взема общо 36 дни отпуск.
Та   въпроса ми е :дали е възможно да ми отпуснат от работа повече дни за тази година (например да са 20дни)?
36 дни е  до 7 септември ,когато излизам в болничен за преди раждане.
Ще отговоря от личен опит-ще раждам в края на януари,но реших да спра работа рано,от 01.07. съм в отпуска и ще ползвам накуп цялата си отпуска за тази година,а именно 22 работни дни,до 01.08. с почивките,от миналата година нямам отпуска,работодателят не ми е създал проблем,че искам всичката си отпуска,все пак аз не напускам за да ми смятат полагаемата отпуска до този момент,после ще продължа с непрекъснати болнични,но все пак ще си се водя на работа,така че не виждам причина да имам право на по-малко отпуска.Или греша нещо?

# 397
  • Пловдив

ако след изпитателния срок от 6 м договора стане постоянен няма да имаш проблеми
в този смисъл може да излезеш в болничен през изпитателния срок,но договора да стане постоянен след това

по усмотрение на работоадтелят е
твоя така е решил,но не е бил длъжен да ти даде цялата отпуска за 2010 г сега

# 398
Момичета искам да попитам нещо. Има вероятност малкият да тръгне на ясла, септември месец. Аз няма да се върна на предишната си работа защото раб. време не е подходящо вече. Мога ли да изляза на тр.борса /никога не съм била/ искам да си осигуря поне малко време за адаптация на детето  и същевременно да си търся подходяща работа. Също така съм и в чужд град, адресна регистрация тук нямам.

# 399
  • Пловдив
Момичета искам да попитам нещо. Има вероятност малкият да тръгне на ясла, септември месец. Аз няма да се върна на предишната си работа защото раб. време не е подходящо вече. Мога ли да изляза на тр.борса /никога не съм била/ искам да си осигуря поне малко време за адаптация на детето  и същевременно да си търся подходяща работа. Също така съм и в чужд град, адресна регистрация тук нямам.

пусни си натрупаната платена отпуска,като ще получаваш 120 лв майчинство
после ако решиш може да напуснеш и да отидеш на борсата-4 м по 120 лв,но ще загубиш 120 те лв майчинство

# 400
Тази отпуска ,работодателя ли я плаща? Сори за тъпите въпроси но никога не съм ползвала такива болнични,отпуски и пр. Embarassed

# 401
  • Пловдив
Тази отпуска ,работодателя ли я плаща? Сори за тъпите въпроси но никога не съм ползвала такива болнични,отпуски и пр. Embarassed

никога не си ползавала отпуск?
болнични си ползвала на 100 процента

платената отпуска я плаща работодателят,да

# 402
Здравейте мамчета,имам 1 такъв въпрос: ако с таткото нямаме сключен граждански брак,но той признае детето,тогава неговите доходи вземат ли се предвид при изчисляването за получаване на детската надбавка?Благодаря Ви!

# 403
  • Пловдив
неговите доходи вземат ли се предвид при изчисляването за получаване на детската надбавка

не

# 404
Не никога не съм ползвала отпуска Grinning Болничен ако не броим тези около бременилсият период и бебето също не съм.  Работя в туризма, затова се получава така. Сезона не е особенно голям, понякога не успяваме да си вземем седмичните почивки,какво остава да ползваш отпуска Laughing

Общи условия

Активация на акаунт