Банята-14та тема!

• 129 786
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
Kolsches Madel, сигурно си има чалъм да е чисто,
просто аз, за да имам усещане за чистота, търкам умивалника
и тоалетната чиния с "Циф" и "Доместос"
(или подобни препарати),
а те изискват повече вода за отмиването. Съответно на пода става ... мазало
(поне аз правя такава кочинка  Laughing ).

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 14:51 от krasimilo

# 331
  • София
Сега да ви питам още нещо  Hug Скоро изглежда няма да успеем да сменим плочките в банята  Sad Но искам да си подменя поне фугите, почти на всякъде са изядени , на дупки, грозно, мръсно  Sick
Мога ли да се справя сама? какво се купува и как се действа  Blush
Моля ако някой се е справил да ми помогне   bouquet

# 332
Сега да ви питам още нещо  Hug Скоро изглежда няма да успеем да сменим плочките в банята  Sad Но искам да си подменя поне фугите, почти на всякъде са изядени , на дупки, грозно, мръсно  Sick

Чети и питай тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewforum.php?f=4&sid=6509cbc … 937c892dadc3f1a9f
Също може би тук може да има някаква информация, филмчета... : http://www.misiamoiatdom.com/

# 333

Има специални ножчета за почистване на фуги, купуваш си едно такова и се мяташ да стържеш Simple Smile Трудоемко е, но щом искаш сама ...

# 334
  • Пловдив
Момичета, обсъдихте как се чисти стъклото на параваните... и че е желателно след всеки душ да се забърсва... Аз за пода се замислих... до сега само в баня без параван съм ползвала и... нямам представа трябва ли и душ зоната да се подсушава с мопа. Бързо ли изсъхва?

# 335
  • София
Сетих се за още нещо: слагали ли сте нормален моноблок под ъгъл (по диагонал)?
Ако да - трудно ли се почиства дупката, която се образува между казанчето и стените?
Ъгловите са 2 пъти по-скъпи и се чудя дали има смисъл да купувам такъв.

В две бани съм слагал под ъгъл.А иначе ъглово казанче излиза към 400лв.

# 336
  • София
... Моля, споделете, заслужава ли си тези масажни панели? Усещате ли разликата между душ и панел и въобще има ли наченки на хидромасаж или само "цвърка" от повече дюзи?
Лично мнение - не си заслужава! имаме такова нещо на 2 места в 2 различни града. На едното място никога няма достатъчно налягане и точно само "цвърка", но за сметка на това си събира варовик  Confused на другото е добре, но пак не мисля, че е кой знае какъв кеф. Изглежда добре и на идея е супер, но нещо не е толкова готино, колкото си го представяш  Wink
Аз в къщи си сложих китайски душ панел и съм доволен.Доста вода пръска от дюзите.Като накича цялата баня ще кача снимки.Но понеже само вечерно време ми остава време да монтирам санитарията в нас сигурно след 10 дена ще кача снимки.

# 337
Румене, може ли инфо за въпросния панел - от къде го купи, марка, цена?
Ние ако слагаме трябва да е сравнително малък, за да не закрие напълно
колоната декоративни плочки.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 22:52 от krasimilo

# 338
Малко спам:
Снощи без малко да спим в новата ни баня.
След работа отиваме да видим майстора до къде е стигнал,
хвърлихме око на бързо и ... решаваме да си ходим. Входната врата се оказва
заключена, а ключовете ги няма никъде  newsm78. По пътя на логиката
ни идва на ума, че може би са останали от външната страна на врата,
а тя незнайно защо се е самозаключила. През терасата оглеждаме
за присъствие на съседи около нас, но явно почти никой все още не се е нанесъл.
Пък поводът за запознанство и развиване на добросъседските отношения
не беше от най-добрите  Laughing
От всички най-потърпевш беше майсторът ни, който се раздели с половин бурканче
лютеница, понеже умирах от глад и не успях да устискам докато дойде "спасителният отряд"
да ни отключи ...

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 11:43 от krasimilo

# 339
  • София
 Joy Joy Joy малко свежест в темата

# 340
  • София
Румене, може ли инфо за въпросния панел - от къде го купи, марка, цена?
Ние ако слагаме трябва да е сравнително малък, за да не закрие напълно
колоната декоративни плочки.

Преди една година го купих от Бриколаж,но чак сега си направих банята.Понеже тука не знам как да кача снимка на панела ако ми изпратите емайл ще ви пратя там снимка.А за панела зависи как ви са оставени изводите.Ако са за нормален душ няма как да сложите тесен панел,защото няма да можете да скриете изводите.

# 341
  • София
записвам се да следя темата, скоро ще трябва да правя нова баня

# 342
Някой да е ходил в МарМаг и има ли интересни неща за баня, качествен фаянс?

# 343
  • гр.Пловдив
Уфффф, влизам да Ви се пооплача малко. Преди месец се включих тук, че ще започваме ремонт на банята. След много мислене и четене тук, мъжо каза НЕ и пак взехме черно и бяло плочки - серия Вива на Каи. Братовчед му се завхана да ги реди за да не даваме парици за майстор и затова се въздържаха да му вися на главата и да нареждам като дърта свекърва, но ...... сега направо ми се плачееее. Значи плочките по стените са редени с фуги, от които една с една си не мясат - като на мъжо оправда с това, че плочките били хипер криви и неравни, на едното място има сложена лайсна на ръба, на другия ръб няма (мъжо каза, че ще го мацне с боя и щяло супер да стане), но най мн ме хвана яд за пода - плочките са 33/33, с едни релефни ивици по дължина - даже и това не са съобразили да ги наредят всички в една посока.  Забравили са, че и окачен таван ще слагаме. Вече и с фугина приключиха и аз тогава се зачетох че той е Церезит СЕ33, а за влажни помещения трябва СЕ40, а пък че вместо черен са взели графит Simple Smile вече ми е все едно

Абеее, направо ужас. Направо ще падна, знам я приказката на майстор вяра да нямаш, но не го очаквах от мъжо и братовчед му в  ролята на майстори. Но поне ще ми е като обица на ухото - от тук насетне, всичко ще става под зоркото ми око и в мое присъствие

# 344
От събота ме сърбят ръцете да напиша, че на майсторите трябва да се седи на главата, но все не събирах кураж. Обаче предходния пост направо си ме провокира да се оплача и аз.
Ето какво свърши нашият "майстор": обажда се - банята готова, струва еди-колко си лева, толкова бил сметнал /сметнал - той името си не може да пише, но това е друга тема/.
Отиваме, започнал да фугира пода, но по-голямата част си седи нефугирана. Освен това плеснал една бяла фуга на кафявите плочки... Обаждаме му се - толкова фугираща смес имало, толкова сложил, но не сметнал, че трябва да ни се обади да купим още. За това, че и ние не се сетихме за кафява фуга, имаме вина и ние. Както и да е, купуваме кафява фуга, носим му я, уговаряме се да си свърши работата. На следвашия ден отиваме на проверка -
1/5 от пода  - с бяла фуга, 4/5 - с кафява.  #2gunfire
Така че... на майсторите май наистина трябва да им се следи всяко движение.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 14:26 от krasimilo

Общи условия

Активация на акаунт