Юли 2006 - 95

• 36 549
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Тук съм,приспахме децата и сега ще кукам тук,сън незнам дали ще  ме хване тази нощ.Утре ни предстои махане на дренчето в ушето и ще ходим в болницата сутринта.Много ми е спечено,докторът каза без упойка,пък той дали ще седи,няма ли да го боли,абе притеснено ми е много.Като му го слагаха не е разбрал,питал е само какво му е станало с ушето след упойката,но сега... Tired

Гледам за децата обсъждате..моят мъж нещеше 2-ро точно по финансови съображения.Казваше сега ще ги гледаме ами като порастнат как ще ги осигуриш,къде ще живеят и т.н.То не било само да ги направиш.Нещеше,то и аз нещях 2-ро ама на,с 2 сме.Гали като стана на 2-3г и си промених решението,а и той защото аз исках.Сега единствено се притеснявам дали ще са здрави,болни като са и аз се разболявам  Confused Изперквам вече след случаят с Гали  Rolling Eyes

Деси като имаш път натам,питай.На кой друг да поръчам,не се сещам.. Rolling Eyes

Мъжа ми отиде да играе мач и аз ще се ровя тука в компа,ще кажете късно е ама те са на осветено игрище.Ходят всяка неделя.Нека да ходят,че иначе ще станат 100кила.  Whistling

# 691
Ели, малко ми е странно мисленето ти, ама това е нормално...различни хора сме.
Не можеш да кажеш, че ще скачат на въже, а те искат на балет и плуване примерно! Stop
Аз толкова много исках да уча спортни танци, бяха ме записали и изведнъж КРай! Познай защо? По финансови причини, толкова съм плакала. Много исках и на пиано да ходя, ама много, разбираш ли, но познай пак не отидох!!! О, да, играех на въже, ритах топка, но така и тези ми мечти още ми горчат като се сетя за тях. Честно ти казвам аз не искам да причиня това на децата си. Именно за това се мисли преди да ги направиш, а не след като са факт и си ги нацъкала, и да ги караш да скачат на въже, а не да развиват някакъв талант.
Малко ми е повърхностно това колко ще сготвиш и какво ще ядат/винаги ще се намери за още едно гърло/.... Най-важно е да са здрави, разбира се!
Желая на всички ви толкова деца, колкото желаете. Да са здрави и задоволени в рамките на нормалното.

Диди, голяма скица е Алекс. Heart Eyes

Ренка, успех утре! Hug

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 22:22 от Ронка

# 692
  • някъде
Ренка стискаме палци  Praynig всичко ще е наред Hug
Ронка то и едното и другото не е добре- нито да ги правиш без да имаш финанси, нито и да се замисляш с години дали да направиш или не, защото в момента дори и да имаш финанси не се знае утре как ще е...в това несигурно време  Tired Но както и да е- всеки си гледа от неговата камбанария.....Ние пък имаме доста познати с пари и са си с по едно дете останали.

Вие като правихте вторите наследници Laughing пиехте ли фолиева киселина?

Дечковците ви знаят ли цифрите и буквите и до колко броят? Алекс не иска да се научи на нищо ooooh!

# 693
Диди, абе то гаранция няма....живота е една палачинка и не се знае утре как ще си/най-важно е здравето/.  Всеки сам си преценява колко деца ще има. Просто споделих моята гледна точка, не налагам мнение.

Ема знае само някои буквички, брои до 11 Laughing Като вече ги меша и на френски. Но да си призная, не се занимавам много да я уча. Embarassed

Ние днес бяхме на РД от обяд, та до преди час. Хубаво беше, но с нашия ревльо не сме много за пред хора. Joy

# 694
  • somewhere over the rainbow
Моят мъж пък отиде да гледа мач. Няма опасност да стане 100 кила, той е по-слаб от мен Crazy

И аз мисля като Ели, по-повърхностно. Не мога да мисля чак толкова напред Crazy А и наистина повечето проблеми си ги създаваме сами.
При все, че Даяна има всичко необходимо, разходите по нея за 1 година са колкото на нас двамата за месец. Просто няма какво толкова да й купуваме, градината е евтина, занимания от по 100лв. да забрави. Към почти всяко читалище има безплатни танци или друго занимание. А и тя ми е разбрана - не иска излишни неща или и да иска, те са някакви евтинийки от "левчето".
До образованието има толкова много време, че едва ли някой, колкото и да е добре финансово, може да твърди на 100%, че ще осигури добро такова на децата си. Няма как да се предскаже т'ва.  Но пък мога на 100% да гарантирам, че ще възпитам децата си добре и ще станат достойни българи. Това е по-важно, смятам.
Така, че раждайте, българчета да има. Grinning
Дидка, Дая брои до 20 и познава цифрите от 0 до 9 /последните малко ги бърка/. Събира и изважда до 5. Познава всички букви, пише около 10. Може да си пише името, моето и други по-лесни думи. Не може да чете, не схаваща как се свързват буквите в думи, но и ние не се занимаваме - има време. Мисля да й вземем буквар по-нататък. Но пък се усеща с коя буква започва думата. Азбуката я бърка малко. Но общо взето, като за без занимания, знае доста. Но тя много си играе с лаптопа от Дядо Коледа, та оттам Simple Smile

# 695
Ооо,Нан ми да му вземем и ние такъв лаптоп на бг бе.Той има но на английски и само натиска копчетата и пуска музички  Crazy

Диди хм..що така си запитала ти за ФК,а?  Whistling Аз пиех първият път като разбрах че съм бременна.2-рият път още като започнахме опитите.

Галко брои само до 10,не чете още.Пише 10-на букви,другите само ги познава коя коя е.
Вие работите ли сега,или само ти?

# 696
  • някъде
Просто така  Whistling
Ако питаш мен дали работим- само аз работя в момента Tired В нашият малък град е трудно за работа и ако намериш нещо те скапват за никакви си пари Confused

Алекс брои до 5 без грешка, след това започва да греши- не знам дали му е трудно или се лигави- все пак няколко пъти е броил без грешка до 10. Букви знае А,М,Л,/и ги пише/ отвреме на време Ж,Д,С. Имаме една игра с картинки и букви, като седна до него да го уча той само повтаря каквото му казвам и даже понякога не поглежда самата буква ooooh!

# 697
Привет и от мен! Hug
Рени-и аз ще стискам палци всичко да мине добре и най-вече безболезнено Hug
Ние тази сутрин се  карахме на госпожата в детската, защо не работи през уикенда  hahaha Е, посмяхме се, но и много го похвали, че е лъчезарно и емоционално дете. Как я прегръщал и и казвал колко много я обича  Heart Eyes В сряда сме на родителска среща и дано няма умни родители както при жоржито Praynig
Венцито пък е на тема Дядо Коледа  Shocked От два дни чак го сънува и бълнува. Да ставал от сън и да му донесе подаръка  ooooh! Ама и аз съм си виновна. Обяснявам му, че вече лятото си отива, няма да е толкова топло, есента ще е дъждовна, ще капят листата на дърветата и че се готвят за зимен сън и като се сети, че след есента идва и Коледата и няма отърване  Whistling

# 698
Рени  fingerscrossed ,дано не го боли Галко и всичко да минава.

Ети, и ние имаме родителска в сряда:) Дочухме, че ще правят те първа ремонт на Дг от нашата група почват, баните ,после външна изолация,сега се чудя къде ще ходят децата докато се бръмчи и работи там #Crazy newsm78 ooooh! ooooh! ooooh!

Ронка,наистина живота е една палачинка и сега ако имам финанси и мога да си позволя много неща и да народя безотговорно деца, а после ми се обърне палачинката и ходя да прося едва ли не,много ясно че първо се мисли и за това,щото днес си цар утре си гомнар.Точно за това не ги натръшкваме като ромите, а му мислим занапред.Просто ми се искаше да не е чак толкова страшно за нас ,в БГ ,да имаме едно минимално сигурно бъдеще,за да раждаме българчета.Иначе все мислим...
  А за спорта,няма да се пуши,няма да се облечеш, но ако децата искат, и то искат не заради предразсъдъци ,а както ти казваш (после да те е яд цял живот) щом има желание има и решение.Една майка казваше тук, че няма да пуши но детето ще ходи на плуване.

Диди,аз  с Юлия почнах 3 месеца предварително:) а сега даже си пия със желязото и фолиева,то си е полезна и без да си наумил нещо  Wink
  Ние кръв не сме давали скоро. newsm78

.......и кво изглеждат се 3 само да ги има де Crazy
ами правете второто де, пък после ще мислиш за трето Laughing Wink

Още не бързам,има време Peace

# 699
  • София
Наистина е сложно това с децата, колко да са, какво ще им осигуриш и какво не. Но е истина, че ако искаш, да си напълно сигурен, че ще осигуриш всичко на децата си, то тогава трябва, да започваме да раждаме най-малко на 40 години, защото до тогава трябва, да трупаме пари. Ами и това не е вариант.
Но пък и да не можеш, да им осигуриш някакви неща....също не е вариант.
Затова всеки си решава за себе си, какво е важно и действа  Hug

Ние си боледуваме, баба му го гледа малчо у нас. Детенце няма никакви неразположения (да чукам на дърво) и това ще мине  Praynig

Рени, дано всичко мине безболезнено за Галко  Praynig

Аз започвам работа, че половината колеги са на панаира.

Hug

# 700
дИДИ,Не се притеснявай,че не може още нищо,защото от педагози съм чувала,че е по-добре да стартират училище ненаучени,отколкото научени погрешно от мами,баби и т.н. NaughtyВъпреки това и ние учим,защото трябва да пишем писмо на дядо КОледа(само така го излъгах) Mr. Green
Относно задоволяването на децата..ох,темата е много противоречива и не може да се отсъди категорично кое е правилно и кое не..Аз например като малка(всъщност до университета) бях голяма лигла,защото майка ми с цел да съм едва ли не щастливо дете, ми купуваше от всичко и най-скъпо.В един момент разбра грешката си и през лятото ме караха да помагам в семейния бизнес,макар и символично и така,като видях как се изкарват, оцених стойността на парите.
Така,че Боби...за съжаление може с най-добрите си чувства дори да навредим на децата си..Само кратък пресен пример..Имам съседи,чиято дъщеря на 19 години и винаги Презадоволявана от всичко, онзи ден правеше луд панаир в къщи,че Искала... Кола ShockedНаправо паднах ooooh!

# 701
Момичетаааа, умряхме от студ, ей. ooooh!
Като се сетя миналата година по това време каква жега беше, и аз с огромното шкембе-УЖАСТ. А сега, когато поне тумбака го няма не се радвам на топли дни. Но така е, то угодия няма. Mr. Green

Вчера цял следобед бяхме навън и Ема сутринта покашля на няколко пъти. Дадох витамини и я изпратих на градинка. Дано си остане с това еднократно кашляне.

Колкото до децата, аз още в първия си пост отбелязах, че говоря за 6 деца! Което според мен е много и аз лично не бих си представила да мога да ги отгледам, както чисто емоционално, така и финансово.
А кой как ще възпита децата си само времето ще покаже. Peace
Истината е, че са големи манипулаторчета и трябва да има някаква граница в желанията и задоволяванията им. Simple Smile

Рени, пиши как е Галко? Как мина процедурата?

# 702
Здравейте бонбонки

Хубава тема сте започнали Simple Smile , но за съжаление необятна и както обикновено без еднозначен отговор. Всеки сам намира отговора, а и съдбата също има голям пръст тук. Може много да искаме 2-3 деца, но природата да каже - не. Може и обратно да не искаме второ, но то да се появи. По този повод имам една колежка с голям син (сега е 9 клас), и тя ми сподели - Винаги съм си мислила, че когато сина ми стане 7 клас ще се преместим в по -голям град, с повече преспективи, но .... точно когато сина и е в 6 клас тя забременява, без да знае и естествено решават да оставят детето - е ... не са се преместили, но пък имат 2 деца и пак са щастливи.  Wink

Затова аз лично съм решила - по принцип Криси ми е достатъчен, но ако се появи и друго дете няма да го върна. Господ си знае работата.

А за възпитанието ми е болна тема - лутам се и незнам кое е правилно и кое не. Наистина искам да мога да кажа, че възпитам достоен човек и искренно се надявам да успея, но понякога се страхувам и то не малко.

За буквите и цифрите - Криси брой до 20 с малки грешки накрая, но буквите с изключение на Д (буквата на Динозавъра, не на майка  му) друга не познава и не иска да научи.  ooooh!

Та по този повод се сещам за една случка.
Купила съм книжйка за оцветяване с букви и на буквата Д има нарисуван динозавър а на К - кораб. Обесявам аз коя буква на кой е, а Криси с най-тъжния глас и сълзи на очи казва:
- Мамо не искам моята буква да е кораб , искам динозавър.
 Аз се смея и му отговарям

- Добре ако искаш да си ги сменим - той вече щастлив
- Даа. 
Аз - тогава от  днес ти се казваш Дриси, а аз Кани Joy Joy Joy

# 703
Рени мила как е Галко, разказвай. Всички се притесняваме и стискаме палци   Hug

# 704
  • София
Ох, Данито как се смях със смяна на имета  Joy

Уф и моят синковец не ще да учи само, каквото го научи госпожата в градината, това е. Вика ми, че цял ден учи в градината, да не го занимавам и у нас  Naughty

Брои иначе докъм 14-15 без грешка, познава някоя и друга буква, ама не пише нищо, не иска и това е.

Все е уморен от ученето в градината  hahaha

Чакаме новини от Ренка  Praynig

Жоржи май не сме я "чували" скоро  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт