СМГ - състезание 19.06.2010

• 19 092
  • 163
  •   1
Отговори
# 15
Не бива да има нов изпит. Това ще е голям стрес за децата. Просто независими учители трябва да проверят работите.

# 16
Лесно е да съдите, когато не сте лично засегнати. Детето ми е прието в СМГ с резултат, който е един и същ на всички възможни "списъци". Би било крайно нечестно спрямо труда на децата ни да се анулира изпита или дори само да се протака записването. Докато се случва това, изтичат сроковете за записване и в другите училища, в които сме приети.  

# 17
Каквото и да се направи, най- важното е този, който е допуснал това, да си понесе отговорността.

# 18
Лесно е да съдите, когато не сте лично засегнати. Детето ми е прието в СМГ с резултат, който е един и същ на всички възможни "списъци". Би било крайно нечестно спрямо труда на децата ни да се анулира изпита или дори само да се протака записването. Докато се случва това, изтичат сроковете за записване и в другите училища, в които сме приети.  

Абсолютно съм съгласна с това.

Вместо цял ден СМГ да мълчат, трябваше вече да се организирали независима проверка - нали за 1 ден успяха да проверят работите на 650 деца, значи ако искат да "запазят лице" още утре трябва да направят и публикуват повторна проверка на работите на децата.  В крайна сметка вече минаха 24 часа от откриване на гафа, до утре вечерта имат цяла нощ и цял ден...

# 19
Не знам дали сте разбрали от другата тема, но утре сутринта ще имаме среща с БНТ в 10.00 ч. пред СМГ и са сезирани съответните органи. Искане за анулиране на изпита е крайно, непрактично и натоварващо за всички деца, които са се явили . Казвам го, въпреки, че съм от пряко ощетените. Мисля, че е хубаво да сме единни и разумни в исканията си, а именно - външна проверка на работите. Първо си мислех за корегираните, но няма да е трудно да се направи на всичките 112 работи на приетите. Проверката да е сезирана от МОМН или РИО и да се публикуват резултатите. Ако гафа е чисто технически, ще се изчисти ситуацията и ще се накаже някой за небрежност. Ако нещата са по-дълбоки, се действа според развитието на ситуацията и разкритията. Това е.
И не мисля, че е удачно да се делим на приети, неприети, защото какво по-нечестно от това да покажеш 90-ти резултат и да се окажеш извън 112-те приети.
Тябва да е пределно ясно, че засегнатите не са само двайсетина деца и техните родители, а всички ние, които ако бъдем равнодушни или меки пред всякакви прояви на корупция, манипулация и далавери във всяка една област, ще си заслужаваме и битието , на което се "радваме" в родината.

# 20
Най- лесно, бързо и безболезнено би било да се разсекретят спорните работи... ако СМГ са прави и "оня" списък е глупост.
 А в противен случай всички работи  вече са прегледани и оценени независимо - и резултатът е въпросният списък, който се е наложило да бъде коригиран. Именно защото е безпристрастен.

# 21
Не знам дали сте разбрали от другата тема, но утре сутринта ще имаме среща с БНТ в 10.00 ч. пред СМГ и са сезирани съответните органи. Искане за анулиране на изпита е крайно, непрактично и натоварващо за всички деца, които са се явили . .................
И не мисля, че е удачно да се делим на приети, неприети, защото какво по-нечестно от това да покажеш 90-ти резултат и да се окажеш извън 112-те приети.
Тябва да е пределно ясно, че засегнатите не са само двайсетина деца и техните родители, а всички ние, които ако бъдем равнодушни или меки пред всякакви прояви на корупция, манипулация и далавери във всяка една област, ще си заслужаваме и битието , на което се "радваме" в родината.

Под съответните органи разбираш ли и прокуратурата?
Ако не, аз лично бих направила възможното да се стигне и до там!
Колкото до втората част от поста ти - определено супер точно казано  Peace
Крайно време е да започнем най-накрая да събаряме корупцията по един или друг начин!
Наистина жалко за труда и усилията на толкова дечица Peace
Срам!
Силно се надявам този път наистина да се намерят "виновни" и те наистина да понесат последствията!!!
Ще следя темата  #Cussing out естествено не с удоволствие  Twisted Evil

п.с. на всяка цена трябва да се направи независим одит! Все пак това е София има толкова много преподаватели по математика, ако е нужно може да се сформира комисия под патронажа на МОН от независими преподаватели и работите да се преразгледат за 2 дни максимум.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 22:23 от Lennyh

# 22
Чисто технически гаф - дума да не става, чисто технически гаф, концетриран в долната граница за приемане. Случаен технически гаф, изцяло в полза на наследници на мутри и общинари?!

... "повторна проверка" на КОЕ, "разсекретяване" на КОЕ - на коригираните бланки?!

Който влязъл - влязъл, но по първото класиране с всичките му технически грешки, колкото и да са те. Това е моето мнение.

Който е допуснал тези огромни манипулации и промяна на отговори - да му се забрани да има нещо общо с образованието и - в панделата .... мечти мечти Wink

НЯКОЙ е наредил премахването на директния достъп до резултатите от сайта - той или е замесен, или знае за какво става въпрос.

# 23
# 24
Чисто технически гаф - дума да не става, чисто технически гаф, концетриран в долната граница за приемане. Случаен технически гаф, изцяло в полза на наследници на мутри и общинари?!

... "повторна проверка" на КОЕ, "разсекретяване" на КОЕ - на коригираните бланки?!

Който влязъл - влязъл, но по първото класиране с всичките му технически грешки, колкото и да са те. Това е моето мнение.

Който е допуснал тези огромни манипулации и промяна на отговори - да му се забрани да има нещо общо с образованието и - в панделата .... мечти мечти Wink

НЯКОЙ е наредил премахването на директния достъп до резултатите от сайта - той или е замесен, или знае за какво става въпрос.

То оставаше и да не знае!
Всички са в играта!
Само децата, които не са случили на родители ще останат извън борда за сетен път!
Учудвам се на тези родители ( на парашутистите), СМГ определено не е място за почивка и там никой не гали с перце и не пише даром оценки .... или може би и аз съм наивна  newsm78 щом са намерили начин да влязат, ще намерят и начин да излязат #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Министъра на образованието да издири и назначи спешно още 20-тина преподаватели и да приемат всички деца явили се на изпита  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Защото Strato е прав, дори и да не са били пипнати досега работите на "спорните деца" вече със сигурност СА!
И доказването ще е изключително трудно.

# 25

Малко преиграваш и разваляш конструктивния тон на дискусията, Ако утре пред телевизията почнеш да ги плещиш такива само ще изпортиш работата.
- Как разбра, че децата с повишени резултати са наследници на мутри и общинари? Теб могат да те съдят за клевета.
- Бланка не може да се коригира без следа. Трябва да напишат тотално нови бланки. Но кой ще пише? Рискуват да не съвпадне почеркът, а това ще се открие при задълбочено разследване.
- Кое е това първо класиране, на което държиш? Един незаключен и незащитен екселски файл, който всеки може да промени. Това не е документ.

# 26
Не знам дали сте разбрали от другата тема, но утре сутринта ще имаме среща с БНТ в 10.00 ч. пред СМГ и са сезирани съответните органи. Искане за анулиране на изпита е крайно, непрактично и натоварващо за всички деца, които са се явили . Казвам го, въпреки, че съм от пряко ощетените. Мисля, че е хубаво да сме единни и разумни в исканията си, а именно - външна проверка на работите. Първо си мислех за корегираните, но няма да е трудно да се направи на всичките 112 работи на приетите. Проверката да е сезирана от МОМН или РИО и да се публикуват резултатите. Ако гафа е чисто технически, ще се изчисти ситуацията и ще се накаже някой за небрежност. Ако нещата са по-дълбоки, се действа според развитието на ситуацията и разкритията. Това е.
Делението на приети и неприети е неизбежно, защото както вече разбрах от Вас, Вие утре ще се запишете в 107-мо ОУ и ще продължите да оспорвате резултатите в СМГ. Моето дете също е прието в 107-мо ОУ, но е прието и в СМГ. Срокът за записване в 107-мо ОУ изтича преди срока за записване в СМГ. И ако ние изберем СМГ и пропуснем сроковете в 107-мо ОУ, а впоследствие се анулира изпита в СМГ, то кой тогава би бил по-ощетен - приетите или неприетите в СМГ, но записани в други училища? Помислете и от този ъгъл.!

# 27

Който влязъл - влязъл, но по първото класиране с всичките му технически грешки, колкото и да са те.

И кой ще узакони класиране по списък, апокрифен като петото евангелие? (Съгласна съм, че така би било справедливо.)

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

Съгласна съм със Черна станция.

# 28
Цитат на: Strato [/quote

.....
- Как разбра, че децата с повишени резултати са наследници на мутри и общинари? Теб могат да те съдят за клевета.
- Бланка не може да се коригира без следа. Трябва да напишат тотално нови бланки. Но кой ще пише? Рискуват да не съвпадне почеркът, а това ще се открие при задълбочено разследване.
- Кое е това първо класиране, на което държиш? Един незаключен и незащитен екселски файл, който всеки може да промени. Това не е документ.

За първото съгласна! Внимавайте с квалификациите, подобни твърдения трябва да се доказват ( защото засегнатите са над вас на клона  Twisted Evil)
За подчертаното съм много скептична - МОГАТ ДА ГО ДОКАЖАТ, ако пожелаят. Както и МОГАТ ДА НЕ ГО ДОКАЖАТ, ако се обади г-н ЕдиКойСи!!!!
Третото също е вярно .... принципно .... но тук явно принципите не важат. Twisted Evil #Cussing out

# 29
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=520502

Не особено добре написана дописка...

Факт е, че този незащитен файл са го изтеглили много хора в първите минути след публикуването му. Ако се наложи сравнение - имам го на два компютъра вкъщи - аз и децата го теглихме паралелно...

Общи условия

Активация на акаунт