Бивши и настоящи съпруги

• 17 450
  • 272
  •   1
Отговори
# 120
За съпругата може и така да е. Но за децата не го вярвам (не говоря за драстични случаи на побоища и подобни).

# 121
А,не намесвайте децата  Naughty !Това,че един мъж се е развел с жена си не значи,че и с децата си се е развел.Не всички разведени мъже са безотговорни.Това,че е разлюбил жена си не значи,че не обича децата си.Твърдо съм против децата да бъдат използвани за манипулации,когато отношенията опрат до развод.

# 122
Добре де,ами ако любовницата и тя е женена?И има деца.
Разделят се със „старите половинки„ и се вземат.Кой е виновен?

# 123
И четиримата.. Laughing

# 124
Дали да се намеся? Laughing Laughing Laughing

# 125
А,не намесвайте децата  Naughty !Това,че един мъж се е развел с жена си не значи,че и с децата си се е развел.Не всички разведени мъже са безотговорни.Това,че е разлюбил жена си не значи,че не обича децата си.Твърдо съм против децата да бъдат използвани за манипулации,когато отношенията опрат до развод.
Намесвам децата, защото са неразделен фактор, а не с някакви манипулативни цели. В самото начало казах, че за мен ако няма създадено поколение, нещата придобиват съвсем друго измерение. Но в случай когато е на лице такова, то въпроса седи по друг начин. А от моя опит, повярвай че той не само се е развел с детето си, но и се прави че него познава.Но както казах, при нас ситуацията е доста объркана и сложна.

# 126
Лошо няма. Въпроса е да не се създават конфликти, които да рефлектират върху децата- както на едните, така и на другите.

# 127
  • Варна

А! Нашият случай! Не знам кой е виновен, не ми се дълбае. Стана така, че отново всички сме семейни -  аз като злата бивша, бившият се взе с настоящата, а нейният бивш също си има настояща. Има нови деца, ама има и деца, в заварено положение, които са потърпевши. Моето не е виждало баща си от 1 година, освен веднъж, ама тайно от настоящата. Защо? Кой е виновен? Той? Тя? Въпросът е риторичен - той, разбира се, защото той е баща, каквото и да прави тя, не би трябвало да го спре, нали?

# 128
Цитат
Публикувана от: Ментова -каквото и да прави тя, не би трябвало да го спре, нали?
Тя може да иска и да опитва всичко, но той не трябва да и разрешава и да допуска това.
За това и говоря. Че при създадено поколение, това рефлектира върху децата.Защо??? - Ами заради егоизма на някоя си настояща, и малкия капацитет на бившия, който се оставя да го манипулира настоящата му половинка.

# 129
  • Варна
Цитат
Публикувана от: Ментова -каквото и да прави тя, не би трябвало да го спре, нали?
Тя може да иска и да опитва всичко, но той не трябва да и разрешава и да допуска това.
За това и говоря. Че при създадено поколение, това рефлектира върху децата.Защо??? - Ами заради егоизма на някоя си настояща, и малкия капацитет на бившия, който се оставя да го манипулира настоящата му половинка.

Махаме ролята на настоящата и си стискаме ръцете! Бившият е самостоятелен възрастен индивид, който би трябвало сам да отговаря за постъпките си, нали?

# 130
Цитат

Махаме ролята на настоящата и си стискаме ръцете! Бившият е самостоятелен възрастен индивид, който би трябвало сам да отговаря за постъпките си, нали?
Да, така е. Но при показаното количество вещество от негова страна, да има и още някой които да се облагодетелства от това с което допълнително да подклажда - не го приемам.Което от друга страна означава, че между тях едва ли има любов. Поради причината, че ако обичаш един човек то би трябвало първо да помислиш с какво твоите постъпки ще навредят на него, а не защото на теб така ти е изгодно или удобно. Но навлизаме в друга тема на разговор.
П.П - не можеш да махнеш ролята на настоящата, както тя не може да махне ролята на бившата. По един или друг начин нещата са взаимно свързани.

# 131
Симон, препрочети пак поста на Ментова - струва ми се, че малко в повече ти е горчилката..
Какво те бърка новата дали го обича или не?

# 132
Симон, препрочети пак поста на Ментова - струва ми се, че малко в повече ти е горчилката..
Какво те бърка новата дали го обича или не?

Не бе. Нищо не ме бърка.Просто имах предвид предния ти пост за клишетата. И се замислих , дали са клишета или скрита реалност.
Но това и казах, че е друга тема на разговор.

# 133
Клишета са. Защото има още поне 20 варианта на взаимоотношения, отношения и разбирания. И за всеки си неговата вселена..

# 134
Клишета са. Защото има още поне 20 варианта на взаимоотношения, отношения и разбирания. И за всеки си неговата вселена..
Добре, добре. Така да е. Не ми се спори. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт