За пръв и последен път...

• 8 880
  • 112
  •   1
Отговори
# 30
Хем сме против насилието, хем пък нападнахте момичето. Каквото и да е направила, няма право да бъде хващана за врата и удряна. Винаги може да се поговори с нея и да й се обясни, че в деня преди изпита не трябва да седи на компютъра. Но пък чак така да постъпи с теб родния ти баща, е бога ми не го разбирам.

Спомена,че баща ти не те е удрял друг път!?
Трябва много да си му вдигнала кръвното Rolling Eyes
Струва ми се,че не казваш цялата истина.
Като знам как бушуват хормоните на тази възраст и как само един пубертет може да те изкара извън релси ooooh!

А ако това беше жена, която се оплаква от това, че мъжа й я бие, такъв отговор ли би написала?

Точно това си помислих и аз!
Хайде стига вече с този двоен стандарт!  Stop
Децата може да ги душим и бием, а мъжете ни не
може да ни посягат, пък после девойката като
намери някой да я поступва  се чудете защо го
търпи, ами за нея е нормално, та чак и е малко  ooooh! ooooh!

# 31
Здравейте,дами!   bouquet
Аз съм едно момиче на 14 години,......
* Изпита е по испански и се води като срочна оценка.Не знам защо толкова навътре го взе.. newsm78
Благодаря че ме прочетохте!
Здравей мило момиче   bouquet.
Моята дъщеря също е на 14 години. Много странно, за нея учебната година приключи на 15 юни.  Laughing

# 32
Изумена съм от начина, по който разсъждават бащи и майки.
Мога ли да знам какво трябва да направиш, за да "заслужиш" насилие?
Какво може да накара нормален човек и родител да посегне на дете?

# 33
  • Пловдив
Здравейте,дами!   bouquet
Аз съм едно момиче на 14 години,......
* Изпита е по испански и се води като срочна оценка.Не знам защо толкова навътре го взе.. newsm78
Благодаря че ме прочетохте!
Здравей мило момиче   bouquet.
Моята дъщеря също е на 14 години. Много странно, за нея учебната година приключи на 15 юни.  Laughing

В осми клас обикновен са до 15.06, във всяка друга гимназия, която е с прием след 7 клас, учат до 30.06

# 34
Ама вие май не четете...момичето каза,че оценката е в рамките на срока,...освен това гимназистите завършват на 30юни...и най-вече никой,ама наистина никой/ и най-вече родителите/ няма право да те хваща за врата-това е травма,която не мисля че ще забрави и прости...а и да не говорим,че момичето не пише подготвена ли е била или не,дали е разпускала или не...и така...Но си мисля,че и 2-ка да изкара не е свършил с тва света,я...или кво трябва в пирогов да я вкара...

# 35
  • Пловдив
Ама вие май не четете...момичето каза,че оценката е в рамките на срока,...освен това гимназистите завършват на 30юни...и най-вече никой,ама наистина никой/ и най-вече родителите/ няма право да те хваща за врата-това е травма,която не мисля че ще забрави и прости...а и да не говорим,че момичето не пише подготвена ли е била или не,дали е разпускала или не...и така...Но си мисля,че и 2-ка да изкара не е свършил с тва света,я...или кво трябва в пирогов да я вкара...

Момичето все още учи - това е така по простата причина, че учи в езикова гимназия с прием след 7 клас. В такъв случай тя учи до края на юни като останалите гимназиални класове. Но има и друг вид 8 клас - такива, които по някаква причина не са приети или не са кандидаствали след 7 клас, и са останали да учат в обикновен осми клас - до 15.06 и сега си получават дипломата за основно образование.

Киара, от това, което е написала, оценката от изпита очевидно няма да е просто една текуща оценка по време на срока, а ще е направо срочна такава и съответно годишна. Работих за няколко месеца миналата година с ученици в 10 клас, които са се явявали на такъв изпит в 8 клас и те споделиха, че този изпит се води външно оценяване и оценката от него им е била текуща. А преди 15 години на мен ми се зачиташе за срочна оценка и ако някой е скъсан, има поправка, но времето е безумно много и промени в образователната система достатъчно. В случая обаче не знаем по какви критерии работи училището, за да решаваме какво значение ще има тази оценка.

Започнах да се чудя дали пък скандалът няма нещо общо именно с това дали е подготвена достатъчно, за да изкара хубава оценка. Момичето споменава, че едва в последния момент, т.е. снощи, е казала на родителите си, че днес е на изпит. И ако те са я наблюдавали доколко в последните дни е учела, или си е чаткала на компютъра - има логика да изтрещеят.

# 36
  • България
Спомена,че баща ти не те е удрял друг път!?
Трябва много да си му вдигнала кръвното Rolling Eyes
Струва ми се,че не казваш цялата истина.
Като знам как бушуват хормоните на тази възраст и как само един пубертет може да те изкара извън релси ooooh!

А ако това беше жена, която се оплаква от това, че мъжа й я бие, такъв отговор ли би написала?
Разковничето в мнението ми е в болднатото.
Относно боя-не съм му никак привърженик,аз не съм бита от баща си,а ми се струва,че в някои ситуации е трябвало,ама викаш нещо може и да ми хлопа!
И ми писна да се обяснявам на хора,които четат избирателно,освен всичко останало!

# 37
Започнах да се чудя дали пък скандалът няма нещо общо именно с това дали е подготвена достатъчно, за да изкара хубава оценка. Момичето споменава, че едва в последния момент, т.е. снощи, е казала на родителите си, че днес е на изпит. И ако те са я наблюдавали доколко в последните дни е учела, или си е чаткала на компютъра - има логика да изтрещеят.
Ето това не мога да разбера-родителите да изтрещяват заради изпитите на децата си... Моите никога не са ми се бъркали,нито са ми помагали в уроците,нито са ме карали да уча, а пък да не говорим да ми посегнат заради няква си тъпа оценка...намесата им в образованието ми стигаше до това да ме попитат дали съм готова за изпита или дали съм научила и толкова...не разбирам истериите на повечето родители...

# 38
14-годишните са седмокласници, не осмокласници  Laughing
Не ми обръщайте внимание, пишете си  Hug

# 39
... не разбирам истериите на повечето родители...

Като станеш такава, ще разбереш.  Peace

ПП Темата май се превърна на "тийнове v/s родители на тийнове".  Laughing

# 40
Така,ето ме тук.Както и си знаех..Ще кажете,че съм премълчала нещо.Да премълчах че чатя в скайп с приятелка  и приятел.Хронология да дам?Да премълчах,че бях във Фейсбук и си оправях аквариума..Хистори да дам?След като майка ми каза да затворя телефона го затворих..
Танцуваща с вълци-8 клас съм и свършвам на 30 юни.Родена съм накрая на годината.Ноември месец,1995 година.
Този изпит както някой вече беше казал е външно оценяване по испански.И да преговорях.
Знаех,че ще всички ще скочат срещу мен,а ще защитят татко.Това е нормално,нищо не казвам.Но исках просто да се поставите на мое място или на вашите синове и дъщери ако им се случи такова нещо.
Някой беше казал,че имам труден характер и не би ме търпял.Моля,кажете ми как да го променя?То така ли става?
Благоря поне,че споделихте мнението си,каквото и да е било то  Peace

# 41
  • Пловдив
Ето това не мога да разбера-родителите да изтрещяват заради изпитите на децата си... Моите никога не са ми се бъркали,нито са ми помагали в уроците,нито са ме карали да уча, а пък да не говорим да ми посегнат заради няква си тъпа оценка...намесата им в образованието ми стигаше до това да ме попитат дали съм готова за изпита или дали съм научила и толкова...не разбирам истериите на повечето родители...

Майка ми все се опитваше да ми се бърка, но нещо не й се отдаваше и си оставаше само с приказките. Обаче няма да забравя каква драма направи, че съм изкарала 4 на този прословут изпит в подготвителен клас(тогава така му казвахме) и то при положение, че от колко малка уча английски език. И при това говорим за човек, който не залиташе в крайностите - не ми е висяла денонощно на главата, но и не ме е оставяла да си разигравам коня както аз искам.  Не са ме удряли за оценка, обаче винаги са ми казвали, че ако бях залегнала повече и по-сериозно, можела съм и повече да изкарам. От тази гледна точка предполагам, че това е вероятната причина да се получи въпросната ситуация.

Освен това лично за мен(като учител най-вече) е много важно да разбера аджеба тази оценка текуща ли ще е, или ще е срочна. Както казах, в последните години този изпит не е това, което беше за мен и за сестра ми. Преди десетина години точно тази оценка се поставяше за срочна. В момента ми прави впечатление, че изпитът се води "външно оценяване" и от мои познати чувам, че се зачита масово като текуща оценка. Това не пречи да си има и изключения, разбира се. Но това ще важи примерно за 5-10-15-20 училища в цялата страна, а не за всички

# 42
  • Пловдив
Така,ето ме тук.Както и си знаех..Ще кажете,че съм премълчала нещо.Да премълчах че чатя в скайп с приятелка  и приятел.Хронология да дам?Да премълчах,че бях във Фейсбук и си оправях аквариума..Хистори да дам?След като майка ми каза да затворя телефона го затворих..
Танцуваща с вълци-8 клас съм и свършвам на 30 юни.Родена съм накрая на годината.Ноември месец,1995 година.
Този изпит както някой вече беше казал е външно оценяване по испански.И да преговорях.
Знаех,че ще всички ще скочат срещу мен,а ще защитят татко.Това е нормално,нищо не казвам.Но исках просто да се поставите на мое място или на вашите синове и дъщери ако им се случи такова нещо.
Някой беше казал,че имам труден характер и не би ме търпял.Моля,кажете ми как да го променя?То така ли става?
Благоря поне,че споделихте мнението си,каквото и да е било то  Peace

Моето момиче, вече споменах, че съм минала по твоя път - преди 15 години. И да, поставям се на твоето място. По мое време нямаше компютри, където да висим, но винаги имаше начини да изклинчим. Все още се радвам, че родителите ми не са изтрещявали до степен да ми посягат, но си имаха други начини да ми покажат, че не са доволни от усилията, които съм положила.

# 43
Мило момиче, съжалявам за това, което ти се е случило.  Дано не се повтаря.  Много е вероятно баща ти да е бил ядосан от нещо друго и да му е прекипяло.  И аз съм учудена от мамите, които иначе са върло против насилието, но в случая търсят под вола теле, да го оправдаят. Учудвда ме и това, че родителите ти не знаят, че си на изпит.  Не си ли говорите? Не споделяш ли?

# 44

Joy

Доста си рогатичко, примери да дам?  Mr. Green
Представям си как се държиш с родителите си...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт