Да си похвалим свекървите

• 7 681
  • 85
  •   1
Отговори
# 15
Леле доживях да има похвали и за нас "лошите" свекърви. И понеже снаха ми не пише и не чете тук, мога ли сама да се похваля, каква съм добра, разбрана и печена свекърва? Обичам си снахичката, тя страхотно момиче и отлична съпруга на сина ми и майка на внучката ми. Не живеем заедно, но дори и заедно да бяхме сигурно щеше да е същото защото си имам един принцип, който си спазвам и се оказва верен. Не давам съвет, ако не ми поиска и не се бъркам в живота им, в крайна сметка това си е техния живот и ще си го живеят както си искат. Също така смятам, че две жени в една кухня са много и води до влошаване на взаимоотношения, затова всяка да си знае къщата и кухнята. Та така ха сега кажете, че не съм от готините свекърви.
С най-топли чувства: Дани Hug

# 16
  • България
Леле доживях да има похвали и за нас "лошите" свекърви. И понеже снаха ми не пише и не чете тук, мога ли сама да се похваля, каква съм добра, разбрана и печена свекърва? Обичам си снахичката, тя страхотно момиче и отлична съпруга на сина ми и майка на внучката ми. Не живеем заедно, но дори и заедно да бяхме сигурно щеше да е същото защото си имам един принцип, който си спазвам и се оказва верен. Не давам съвет, ако не ми поиска и не се бъркам в живота им, в крайна сметка това си е техния живот и ще си го живеят както си искат. Също така смятам, че две жени в една кухня са много и води до влошаване на взаимоотношения, затова всяка да си знае къщата и кухнята. Та така ха сега кажете, че не съм от готините свекърви.
С най-топли чувства: Дани Hug
Дай,Боже,всекиму такава свекърва  bouquet
Майка ми постъпва по същия начин със снаха ни!
Шапка ви свалям и се надявам един ден да се доближа до вас,когато дойде и моя ред да стана свекърва Hug

# 17
И аз да похваля моята. Живеем заедно от 10 години и лятото като заминат за селата полудявам. Много тактичен човек, съвети дава само ако и поискаме. А как готви   chef - целия офис пита кога ще прати баничка. Да ми е жива и здрава още 100 години.   bouquet

# 18
Мога да я похваля да Grinning Имаме ужасни различия ,не е от най-тактичните /дори е доста нахална/ но пък се е справила перфектно с възпитанието на мъжа ми. При това сама, да си майка и баща за едно дете е тежка задача. Мога да кажа ,че благодарение на нея имам чудесен съпруг.

# 19
Е,чак пък да я хваля,не,но няма и от какво да се оплача. Пред мен винаги се е държала много добре,обича децата ми/естествено/,никога не ми е отказвала помощ!Не съм и искала повече,просто благодарна съм и, че не  се натрапва никога.

# 20
И моята, при това бивша свекърва, е за тази тема - тя е един от най-добрите хора които познавам, една от най-добрите ми приятелки. Живяхме заедно 10 години.
Ако трябва да кажа нещо, то е - Благодаря ти, майко.

# 21
  • пак там
Да си похваля и моята  Mr. Green

Да ми е жива и здрава - съвети не дава, освен ако не поискам, при това в повечето случаи съветите й са страхотни; детето ми гледа, когато я помоля (хем идва от Пловдив, не от съседния квартал - щом й звънна, че ми трябва, само пита в колко часа да е вкъщи и идва); съобразява се с начина, по който гледам халата (е, понякога малкият й се качва на главата, защото трудно успява да му каже "не", но е рядкост); когато отиваме на гости при тях, винаги ме чака някое от любимите ми ястия...

Между другото, още првия път, когато отидохме при тях (да се запознаем), тя започна да ми вика "майче", както се обръщаше и към сина си. Така че нямах никакви проблеми да се обръщам и аз към нея с "майко". И мисля, че си е заслужила това обръщение.

# 22
И аз ще кажа някоя добра дума за моята свекърва, всъщност не ми харесва тази дума "свекърва". Приемам я като приятелка (като майка не мога, все пак си имам майчица), като човек, с когото можеш да споделиш, да поговориш. Добър човек е и точно заради тази си доброта, скромност и отстъпчивост са я мачкали доста нейния бивш съпруг (бащата на моя мъж) и бивша свекърва... Та, бащата на моя мъж я е побърквал от бой, какви неща й се случвали заради него, просто не е истина...Но се е отървала!
Пък как се притеснява милата за нас с мъжа ми...Притеснява се за мен, а и сега, когато съм бременна често звъни да пита как съм, иска всичко да е наред, дори ми каза, че се притеснява все едно тя ще ражда  Simple Smile ! Наистина е добра душица, но е страдала доста! Благодаря й, че ни помага с каквото може! Да е жива и здрава!

# 23
Моята е за златен медал. Както и да я похваля, все ще е малко. Голям късмет имам с нея.

# 24
  • София
Ето в такава тема е мястото на моята свекърва! Съобразителна и отзивчива! Живеем на 10 минути едни от други и винаги е готова да помогне. Гледа детето с голямо желание. Свекърва ми е от 3 години и до сега не е имало повод за неразбирателство, а аз не съм от най-спокойните, та тя компенсира Simple Smile

# 25
  • Асеновград
Веднага започвам да хваля и моята свекърва.
Изключително добър и съобразителен човек (това всичко се отнася и за свекъра), никога не се бърка в нашите отношения, не дава съвети без да и ги поискаме, гледа с голямо търпение и любов дъщеря ми, вкъщи готви, чисти  абе всичко.
Днес има рожден ден, да ни е жива и здрава и още дълги години да ни помага.

# 26
И аз да си похваля моята Simple Smile
Много е готина,винаги като се дърляме със синчето й е на моя страна ( Mr. Green),една лоша дума не съм чула за себе си от нея,и е голяма симпатяга Wink

# 27
  • Пловдив
А, задължително ще хваля и то не само свекървата, ами и свекъра. С една дума - страхотни хора. За осем години не е имало случай, в който да се спречкаме. Много готини, земни, съвременни хора. Дават съвети, но само ако им се поискат. Не се бъркат нито в семейните ни взаимоотношения, нито в отглеждането на малкия. Естествено, от време на време имаме разногласия, но си уважаваме мнението и не се стига до спорове. Помагаме си взаимно и искрено се надявам така да си остане Peace

# 28
  • под кривата круша
Пустее, пустее темата... Виждам, контратезата "Свекърва ми е ужасна" е къде-къде по-посещавана Mr. Green
И аз да се наредя тук, не че си нямаме търканията, ама има и за какво да й се възхищавам. Много енергична, организирана, самоуверена, умее да вдъхне оптимизъм и ведро настроение. С удоволствие и ентусиазъм се грижи за семейството и дома си и е страхотен организатор. Женствена и кокетна е и за своите близо 60г. полага грижи за добрия си вид и самочувствие. Много грижовна майка и баба, възпитала ги е в голямо уважение и респект към себе си и семейството. Та така, има характерно и запомнящо се излъчване и е добър пример за мен в много отношение. Твърде близки сме по темперамент обаче.
А, да уточня, че и аз не съм новоизлюпена снаха от има-няма 14г. И да добавя едно много положително обстоятелство-не живеем заедно Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 20:35 от Есме В.

# 29
Има, има щастливки. Моята ми каза веднъж - ти си за мен дъщерята, която винаги съм искала да имам. Мисля, че ме надценява, но съм и благодарна. И на свекър ми също, марак че темата не е за него.

Общи условия

Активация на акаунт