ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 375
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
pepito21, вчера обещах да погледна превода, но пак нямам време. Това с което мога да помогна засега е, че първата страница на обяснението е малко по-назад в папката - след жълтото елече с цветята.

# 331
  • Варна
Инок,не се занимавай,мила...намерих го в осинката.

намерих малко по-ясна схема на тая "блузка"  (ако още някой си я е харесал)

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 16:40 от mar4elita

# 332
  • там където има винаги вятър
 Здравейте момичета, влизам във форума от няколко месеца, но само като наблюдател и ви се възхищавам newsm09.  Всичко което сте показали е newsm74. Повече от 15 години хобито ми са гоблените, но сега реших че ми се плете. Не съм "боса" в плетенето, но в сравнение с вас съм дооооста назад Weary.
 Не зная дали сте чували тази приказка: "Каква хубава вода, но да има хляб и сирене ще стане попара" та и аз - мерак за плетене ГОЛЯМ, вчера купихме прежда и куки и ....ме хвана страх. Дъщеря ми иска потник на 2 куки и болеро - на 1. И въпреки че си бях записала някои видове прежда, вчера в маг. купихме - "Lanoso"(50% вискоза и 50% памук) за плетене на 1 кука и кука № 3/че аз плета по-стегнато/ и "Клео" с 80% вискоза и 20% ламе. И сега започва голямото  newsm12, защото съм при нея в Пловдив за 2-3 дни и после няма да има на кой да меря  newsm61.
 Има много теми, днес от 3 часа се ровя напред-назад, та чак ми стана вече лошо и с риск да ви досадя ви  newsm17- дайте някоя идея за потник/нещо по-лесно, като за начало/ - с деколте и тънки презрамки, а отзад го иска прав, без извивка. А за болерото ще питам по-късно, имам снимка и схема, но са ми на компютъра на работа.
Брей, що нещо изписах - извинявайте за което   bouquet

# 333
  • София
тити,кати,благодаря ви   bouquet
Малко ме е срам,но не съм сигурна,че ми е съвсем ясно  Embarassed
Значи като взема 5-те бримки заедно и изплета 1лиц. и не ги пускам-добре!Ама като стигна до втората бримка,се чудя къде да бръкна и как да я направя таз наметка  newsm78Пък да не говорим за останалите 3бр

Момичета,извинете ме,че пълня темата с такива въпроси  EmbarassedТова е за последно,който разбрал-разбрал  Rolling Eyes

Бъркаш в 5 - заедно. Вадиш бримка. Правиш наметка - на лявата кука - за разделяне. Бъркаш отново в същите 5 бримки. Пак не ги изпускаш и от лявата игла след изваждане на бримка (сега имаш 5 бримки на лявата игла и 2 - на дясната, като са свързани. Не знам как точно да го обясня, та да си го представиш... знаеш ли как се вадят много бримки от една? Същото е - само че вместо да извадиш повече бримки от една, ги вадиш от повече. От 5 бримки изваждаш 5. Но не като изплетеш отделно всяка бримка, а като изплетеш 5-те бримки -заедно - като за свивка - 5 пъти.

# 334
кати, тя разбра вече Simple Smile

# 335
  • София

Да бе... ама аз, както обикновено, отговарям, като видя нещо - и преди да съм дочела до края... бляк.

Доци, супер е станала мрежата!

# 336
Zoo, твоето е станало по-дълго заради куката 5 номер
аз го плета от прежда малко по-дебела от Денима /остана ми от кораловото болеро/
с кука №3  по схемата и става голямо колкото на Доци
Ще му сложа и ръкави, защото имам още прежда, но не съм измислила как да ги направя

Да, така е, но разликата е фрапираща. Сега установих, че плета доста хлабаво, та явно идва и от това.

Марчелита - БРАВО НА ТЕБ!  Wink На мен схемите на една кука са ми много по-разбираеми от тези на две игли. Не е трудно, нали.... Който има желание се учи.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 23:06 от zoo

# 337
  • Варна

Марчелита - БРАВО НА ТЕБ!  Wink На мен схемите на една кука са ми много по-разбираеми от тези на две игли. Не е трудно, нали.... Който има желание се учи.

наистина..........сега разглеждах разни моделчета и направо........... #Crazy #Crazy #Crazyсега яко се зарибих по тая 1 кука.........

# 338
  • Бургас
Здравейте неуморни плетачки.Не съм влизала скоро във форумчето,но това не значи че не мисля за вас.Истината  е че нямам време.Започнахме строеж-дъртониера,за да освобождаваме етажа на малкото момче Grinning Не мога да се похваля и с нищо изплетено.Една пелена,която не знам кога ще стане.
Погледнах последните странички,за някакъв конкурс.
Доци,страхотна мрежа си изплела.Много сексиии.
Обичам ви,целувам ви.Зимата пак ще съм плътно при вас.
А и да ви кажа,за внука голям сладур стана.
Направила съм му албумче във Facebook.Профила ми е
kichka sacharova.По точно снахата ми помогна Embarassed
Хайде момичета целувки.

# 339
Добро утро!
 Добре де-как да гласувам във фейсбук? Като отбележа с "харесвам това ли"?

# 340
  • Севлиево
Добро утро!
Да. Отдолу под снимките има в синьо надпис Харесва ми

# 341
  • София
Добро утро!

Първо трябва да харесаш самата страница на Конкурса - в профила им до наименование Плетенето е модерно.

# 342
  • София
Ето я и мойта мрежа:

Мисля да я пратя за конкурса на Коутс, какво ще кажете  newsm78 Ама ще се снимам аз с нея с нещо под нея естествено  hahaha.

doci, да знаеш че твоята мрежа ме запали да си изплета нещо подобно  Grinning

# 343

doci, да знаеш че твоята мрежа ме запали да си изплета нещо подобно  Grinning

Мен също!

На zoo също е страхотна, но на тази цвета направо ми лепна за сърцето!

# 344
mama iasi, виж тези плетени потници, но те са на 1 кука - може пък дъщеря ти да си хареса нещо от тук /не мога да плета на 2 куки и затова в компютъра си нямам нищо от това,което търсиш/....за сега и аз като теб наблягам на гоблените и събирам плетачески идеи за по-късно

http://forum.knitting-info.ru/index.php?showtopic=623

а за тази разголена паяжинка, която явно ще стане хит в темата, наистина трябва да имаш перфектно тяло, за да я облечеш...

Общи условия

Активация на акаунт